Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (3:1)
Southampton FC
Sobota 05.04.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    86
    Do šestnástky hostí to už lieta zo všetkých strán. Nasri centroval z pravej strany na Negreda, ktorého však lopta znovu preletela. Na zadnej žrdi ju však pod seba sklepával Jesús Navas. Jeho prihrávka prepadla až k Tourému, ktorý z desiatich metrov pálil z prvej. Jeho prízemný pokus však orazítkoval iba pravú Gazzanigovu žrď. City i naďalej naháňa gólový rozdiel.
     
    81
    Manchester city dal gól!
    Southampton už pôsobí značne odovzdaným dojmom, čo City využíva na štvrtý gól. Kompany z polky ihriska vysunul Jesúsa Navasa, ktorý z pravej strany okamžite centroval do vápna. Jeho prízemná prihrávka preletela pomedzi Negreda i vybiehajúceho Gazzanigu. Na zadnej žrdi si na loptu počkal STEVAN JOVETIČ, ktorý poľahky zasúva do odkrytej bránky. Nesmierne ľahký štvrtý gól pre Citizens.
     
    80
    Na trávnik sa pozrie i uzdravený Victor Wanyama, ktorý nahradí Corka. Ten na seba upozornil predovšetkým získanou penaltou.
     
    78
    Yayovi Tourému už takýto pád v šestnástke dnes raz prešiel. Tentokrát sa snažil vymodliť penaltu na nevinnom Lovrenovi. Chris Foy sa s nim už nemaznal a vytiahol mu žltú kartu.
     
    77
    Odchádza i výborný David Silva, ktorý okrem výborného výkonu prihrával i na ten neregulérny gól. Na jeho miesto príde Stevan Jovetič.
     
    76
    V druhom polčase nevýrazný Steven Davis opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí mladučký útočník Sam Gallagher. Pochettino to zrejme ešte skúsi.
     
    75
    Southampton sa predsa len ešte mohol vrátiť do tohto stretnutia. Adam Lallana sa predral po pravej strane a po tom, čo si loptu naviedol na stred ihriska, vysunul Rickieho Lamberta. Ten si ju hodil do vápna a z pravej strany vypálil na vzdialenejšiu žrď. Joe Hart však zasahovať nemusel, pretože jeho prízemná bomba letela pol metra mimo.
     
    68
    Jesús Navas sa z pomerne veľkého uhlu snažil prekvapiť Gazzanigu, ktorý si však jeho prízemný pokus postrážil. Na druhej strane tu bol protiútok Lallanu, ktorého na polovici ihriska podrazil Javi García. Chris Foy vyťahuje druhú žltú kartu v zápase.
     
    65
    Priestor dostáva i očakávané striedanie hrotových útočníkov. Džeko sa dnes raz presadil a taktiež vybojoval i jeden pokutový kop. Na ťahu je teraz Álvaro Negredo.
     
    59
    Citizens mohli ísť už do trojgólového náskoku. Edin Džeko sa však ani na dvakrát nepresadil. Po spolupráci Kolarov a Silva ho do šance vysúval druhý menovaný. Po Španielovej geniálnej kolmici vnikol do vápna a z jeho ľavej strany sa snažil prestreliť Gazzanigu. Ten jeho pokus vyrazil pred seba a bosenský zakončovateľ zlyhal i v dorážke, ktorú zo siedmich metrov poslal mimo. Po hodine hry tak naďalej hráme za stavu 3:1.
     
    46
    Vitajte späť na Etihad Stadium. V polčasovej prestávke sme zaznamenali jednu zmenu. Nad Fernandinhom visela hrozba druhej žltej karty a na jeho miesto tak naskočí Javi García.
     
    45+4
    Manchester city dal gól!
    Bledomodrí sa v samom závere úvodného dejstva zrejme dostávajú do rozhodujúceho náskoku. Výborný Samir Nasri sa pred šestnástkou obtočil okolo Corka a následne naľavo vysunul Kolarova. Ten dostal príliš veľa priestoru na presný center. Taktiež ho i využil a na hranici malého vápna našiel EDINA DŽEKA. Ten presnou hlavičkou k ľavej žrdi zvyšuje na 3:1! Z takejto vzdialenosti Gazaniga nemal šancu.
     
    45+3
    Fúha, ale tak toto bolo priam škandalózne rozhodnutie. Chris Foy, respektíve jeho asistent McDonough totiž pustil jednoznačne postavenie mimo hry. David Silva už v čase Tourého prihrávky pendloval na hranici ofsajdu. Tam sa ale ocitol až po Džekovom prituknutí. Postranný rozhodca tak púšťa gól z dvojmetrového ofsajdu!
     
    45+1
    Manchester city dal gól!
    Citizens ale predviedli nádhernú kombináciu, po ktorej sa vracajú do vedenia! Báječná akcia odštartovala u Tourého, ktorý prihrával na Džeka. Ten nádhernou pätou vysunul Davida Silvu, ktorý sa ocitol sám pred Gazzanigom. Napriek tomu však prihrával ešte lepšie postavenému SAMIROVI NASRIMU, ktorý z piatich metrov prestrelil bezmocného argentínskeho gólmana. Manchester City opäť vedie!
     
    44
    Napriek dvom pokutovým kopom prichádza úvodná žltá karta stretnutia až teraz. Morgan Schneiderlin si šikovne obhadzoval Fernandinha, ktorý na súperovej polovici zahral rukou. Foy tasil oprávnene.
     
    37
    Southampton dal gól!
    Na druhej strane sa o trestný kop taktiež postarala očakávaná osoba. Lotu si postavil zakončovateľ RICKIE LAMBERT. Jeho strelu síce súperov brankár vystihol, no Hart si na dokonale umiestnenú strelu nesiahol. Na Etihad Stadium je tak razom vyrovnané!
     
    36
    Pozor však na druhú stranu, kde sa taktiež bude kopať pokutový kop! Jack Cork z ľavej strany vletel do vápna, no v samom rohu šestnástky mu podložil nohu Zabaleta. Anglický stredopoliar o ňu zavadil a Chris Foy ani po druhýkrát nezaváhal!
     
    35
    Citizens s tou štandardkou naložili veľmi rozumne a takmer sa dočkali zdvojnásobenia svojho vedenia. Z pravej strany šestnástky sa o voľný kop postaral Samir Nasri. Jeho center smeroval na zadnú žrď, kde úplne osamotený Edin Džeko hlavičkoval iba do brvna! Lopta následne letela nad. Paulo Gazzaniga by nemal nárok.
     
    26
    Zranený Jay Rodriguez teda opustil hraciu plochu na nosidlách a my mu môžeme len želať skoré uzdravenie. Na jeho miesto prišiel na trávnik James Ward-Prowse.
     
    23
    Nuž, tak toto je veľmi nepríjemná správa pre Mauricia Pochettina, ale i pre Roya Hodgsona. Jay Rodriguez si akrobatickým spracovaním prebral loptu, no pri dopade si nepríjemne podvrtol koleno. Druhý najlepší strelec medzi Angličanmi bude musieť striedať a možno ho čaká i dlhšia prestávka.
     
    6
    Manchester City do tohto stretnutia doslova vletel. Na pravej strane sa dostal k lopte Jesús Navas, ktorý povedľa Luka Shawa vysunul Pabla Zabaletu. Ten s loptou vnikol až do vápna, odkiaľ prihrával pod seba. Na hranici penaltového bodu sa ocitol Samir Nasri, ktorý z prvej pálil k ľavej žrdi. Jeho pokus ju však o meter minul. Southamton sa nutne potrebuje skonsolidovať.
     
    3
    Manchester city dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral pilier stredu poľa YAYA TOURÉ. Borucovho náhradníka Paula Gazzanigu poslal do druhej strany a strelou do ľavého dolného rohu otvára skóre zápasu. Takto si Svätci vstup do stretnutia rozhodne nepredstavovali.
     
    3
    Ajajaj, City sa hneď v úvode stretnutia poľahky dostáva k pokutovému kopu. Na ľavej strane šestnástky sa Džeko kľučkou zbavil Josého Fonteho, ktorý ho následne podrazil. Bosenský zakončovateľ padol k zemi a Chris Foy ukázal na biely bod!

    Erik Farkaš

    Góly: 3. Touré (pen.), 45+1. Nasri, 45+4. Džeko, 81. Jovetič – 37. Lambert (pen.)

    Karty:   44. Fernandinho (MC), 68. García (MC), 78. Touré (MC)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – J. Navas, D. Silva, Nasri – Džeko
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini

    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Lovren, Fonte, Shaw – Schneiderlin, J. Cork – S. Davis, J. Rodriguez, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Wanyama, Ward-Prowse, Guly, Hooiveld, Gallagher
    Manažér: Mauricio Pochettino

    Rozhodca: Chris Foy – M. McDonough, M. Wilkes – R. Madley