Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (3:1)
Southampton FC
Sobota 05.04.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City síce v riadnom hracom čase prvého polčasu nepresvedčil, no dva góly v nadstavenom čase odpor Saints definitívne zlomili. V druhom dejstve si bledomodrí s pokojom kontrolovali svoje vedenie a zápas nakoniec ukočírovali do výsledku 4:1. V tabuľke tak predskakujú Chelsea a zaraďujú sa na druhé miesto za Liverpool. Na ten pri jednom zápase k dobru strácajú len bod. Southampton zatiaľ ostáva ôsmy.

    Ďakujem Vám za pozornosť a nezabudnite, že program 33. kola anglickej Premier League je len na začiatku. Už za niekoľko minút sa Vám ozvem zo St. James Parku, kam pricestoval Manchester United. (15:43:56)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Miestny hlásateľ vyhlásil najlepšieho hráča zápasu, ktorým sa stal David Silva. Mne nezostáva nič iné, než súhlasiť.
     
    90+1
    V ich úvode tu sú problémy Yayu Tourého, ktorému tentokrát naložil Rickie Lambert. Ten sa mu však okamžite ospravedlnil.
     
    90
    K rozhodnutému úvodnému zápasu 33. kola anglickej Premier League sa budú pridávať ešte tri nadstavené minútky.
     
    89
    Všetko sa to napokon zaobišlo bez žltých kariet. Situácia sa tak upokojila a v tomto zápase môžeme pokračovať ďalej.
     
    88
    James Ward-Prowse na seba po dlhšom čase upozornil, keď nepríjemne dohral Tourého. Yaya reagoval veľmi podráždene.
     
    87
    Dnešný osud Southamptonu končí veľmi nepekne. Nielenže si z Manchestru odnesú poradny klepec, ale nepríjemnejšou správou bude strata Rodrigueza.
     
    86
    Do šestnástky hostí to už lieta zo všetkých strán. Nasri centroval z pravej strany na Negreda, ktorého však lopta znovu preletela. Na zadnej žrdi ju však pod seba sklepával Jesús Navas. Jeho prihrávka prepadla až k Tourému, ktorý z desiatich metrov pálil z prvej. Jeho prízemný pokus však orazítkoval iba pravú Gazzanigovu žrď. City i naďalej naháňa gólový rozdiel.
     
    85
    Ten však do bezpečia odvrátil striedajúci Keňan Victor Wanyama. Domáci však pri lopte zostanú i naďalej.
     
    84
    Svätci sa navyše teraz musia brániť. Po Lovrenovom defenzívnom zákroku sa bude kopať rohový kop.
     
    83
    Southampton stratil celý zápas v nadstavenom čase prvej polky. Do druhého dejstva už proste naskočil bez elánu.
     
    81
    Manchester city dal gól!
    Southampton už pôsobí značne odovzdaným dojmom, čo City využíva na štvrtý gól. Kompany z polky ihriska vysunul Jesúsa Navasa, ktorý z pravej strany okamžite centroval do vápna. Jeho prízemná prihrávka preletela pomedzi Negreda i vybiehajúceho Gazzanigu. Na zadnej žrdi si na loptu počkal STEVAN JOVETIČ, ktorý poľahky zasúva do odkrytej bránky. Nesmierne ľahký štvrtý gól pre Citizens.
     
    80
    Na trávnik sa pozrie i uzdravený Victor Wanyama, ktorý nahradí Corka. Ten na seba upozornil predovšetkým získanou penaltou.
     
    78
    Yayovi Tourému už takýto pád v šestnástke dnes raz prešiel. Tentokrát sa snažil vymodliť penaltu na nevinnom Lovrenovi. Chris Foy sa s nim už nemaznal a vytiahol mu žltú kartu.
     
    77
    Odchádza i výborný David Silva, ktorý okrem výborného výkonu prihrával i na ten neregulérny gól. Na jeho miesto príde Stevan Jovetič.
     
    76
    V druhom polčase nevýrazný Steven Davis opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí mladučký útočník Sam Gallagher. Pochettino to zrejme ešte skúsi.
     
    75
    Southampton sa predsa len ešte mohol vrátiť do tohto stretnutia. Adam Lallana sa predral po pravej strane a po tom, čo si loptu naviedol na stred ihriska, vysunul Rickieho Lamberta. Ten si ju hodil do vápna a z pravej strany vypálil na vzdialenejšiu žrď. Joe Hart však zasahovať nemusel, pretože jeho prízemná bomba letela pol metra mimo.
     
    74
    Silva ďalším dotykom génia vysunul Álvara Negreda, no ktorého to však bolo trochu pridlhé. Lopta sa dokotúľala až ku Gazzanigovi.
     
    73
    V šestnástke hostí tentokrát úradoval stredopoliar Jack Cork, ktorý hlavičkoval pred dotierajúcim Javim Garcíom.
     
    72
    V ďalšej akcii tu bol Navas, ktorý centroval z pravej strany. Jeho pokus bol ale zrazený Shawom a kopať sa tak bude iba od rohovej zástavky.
     
    71
    Álvaro Negredo sa rútil do superšance, keď postupoval jeden na jedného. José Fonte však tentokrát na súpera vyzrel a čisto ho odzbrojil od lopty.
     
    70
    Lopta sa dokonca ocitá až u gólmana Joea Harta. Fanúšikovia modrých sa prebúdzajú až teraz, keď je stav viac-menej rozhodnutý...
     
    69
    City momentálne s pokojom kombinuje na vlastnej polovici a nikam sa neponáhľa. Siants akoby chýbali psychické sily na vyšší pressing.
     
    68
    Jesús Navas sa z pomerne veľkého uhlu snažil prekvapiť Gazzanigu, ktorý si však jeho prízemný pokus postrážil. Na druhej strane tu bol protiútok Lallanu, ktorého na polovici ihriska podrazil Javi García. Chris Foy vyťahuje druhú žltú kartu v zápase.
     
    67
    Po Kompanyho práci na pravej strane sa kopal rohový kop, ktorý si zo vzduchu stiahla anglická reprezentačná jednotka Joe Hart.
     
    66
    Španielsky bombardér sa v posledných týždňoch strelecky odmlčal, čo ho odsunulo iba do pozície náhradníka.
     
    65
    Priestor dostáva i očakávané striedanie hrotových útočníkov. Džeko sa dnes raz presadil a taktiež vybojoval i jeden pokutový kop. Na ťahu je teraz Álvaro Negredo.
     
    64
    Druhý pokus letel práve na Yayu Tourého, ktorý na bližšej žrdi definitívne odvrátil do bezpečia. Saints ale zostávajú pri lopte.
     
    63
    Ten si na prvej žrdi postrážil kapitán Kompany, ktorý odvrátil na ďalší roh. Pred ním však ešte dohovor medzi Lallanom a Tourém.
     
    62
    Na výlete sa ocitli i hráči Svätcov. Lamberta však do domácej šestnástky nepustil Demichelis. Saints získavajú aspoň rohový kop.
     
    61
    Hra je rozkúskovaná do množstva osobných súbojov, ktoré tempu zápasu rozhodne neprospievajú. Do konca ešte polhodina.
     
    60
    Hostí výrazne podpílil ten druhý inkasovaný gól. V druhom polčase sa už Southamton do takých obrátok nedostáva.
     
    59
    Citizens mohli ísť už do trojgólového náskoku. Edin Džeko sa však ani na dvakrát nepresadil. Po spolupráci Kolarov a Silva ho do šance vysúval druhý menovaný. Po Španielovej geniálnej kolmici vnikol do vápna a z jeho ľavej strany sa snažil prestreliť Gazzanigu. Ten jeho pokus vyrazil pred seba a bosenský zakončovateľ zlyhal i v dorážke, ktorú zo siedmich metrov poslal mimo. Po hodine hry tak naďalej hráme za stavu 3:1.
     
    58
    Ten letel na streidajúceho Javiho Garcíu, ktorý sa ale k hlavičke nedostal. Výborne pred ním pracoval Dejan Lovren.
     
    57
    Pekná spolupráca medzi Silvom a Nasrim. Po nej centroval druhý menovaný pod seba, kam zbehol Kolarov. Jeho zrazený pokus však znamená iba rohový kop.
     
    56
    V 56. minúte sa City dostalo vôbec k prvému rohovému kopu v zápase. Bez problémov ho však odvrátil Luke Shaw.
     
    55
    Tentokrát sa hlavný rozhodca rozhodol správne. Yaya Touré tomu pádu hodne pridal a penalta sa tak právom nepískala.
     
    54
    Yaya Touré vletel do šestnástky hostí, kde ho telom odstavil José Fonte. Foy však portugalskému stopérovi druhú penaltu neodpískal.
     
    53
    Svoj voľný kop následne nezvládlo ani City, ktoré sa do koncovky nedostalo. Naďalej tak pokračujeme za stavu 3:1.
     
    52
    Luke Shaw žltú kartu nevidel a Cris Foy navyše Silvu vo výhode nepustil do šance. Anglický arbiter toto stretnutie rozhodne nezvláda.
     
    51
    Rukou tentokrát hrali i hráči hostí. Luka Shawa si poľahky obhadzoval David Silva, no ľavý bek loptu zastavil neschválenou končatinou.
     
    50
    Atmosféra na Etihad Stadium je prakticky od úvodu stretnutia pomerne vlažná. Akoby Southampton nebol plnohodnotným súperom.
     
    49
    Po Chambersovom centri napálil loptu nad seba Demichelis. Argentínsky stopér ju nechal i padnúť, no následne požiar uhasil Hart.
     
    48
    Jesús Navas dostal na pravej strane dostatok priestoru. Ten využil na center, ktorý mal nájsť Džeka. Pred ním však skákal Gazzaniga.
     
    47
    Southampton už tak aktívne do druhej polky nevstúpil. Dva inkasované góly sa na psychike Svätcov určite ešte podpíšu.
     
    46
    Vitajte späť na Etihad Stadium. V polčasovej prestávke sme zaznamenali jednu zmenu. Nad Fernandinhom visela hrozba druhej žltej karty a na jeho miesto tak naskočí Javi García.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Southampton v prvom polčase rozhodne nebol slabším mužstvom, no napriek tomu prehráva o dva góly. Podľa pravidiel však druhý gól rozhodne platiť nemal. Nedá sa nič robiť a Mauricio Pochettino sa bude musieť pokúsiť svojich zverencov naštartovať. V druhom dejstve musia dohnať dvojgólové manko.

    Ich snaha začne približne o 14:49.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Manchester city dal gól!
    Bledomodrí sa v samom závere úvodného dejstva zrejme dostávajú do rozhodujúceho náskoku. Výborný Samir Nasri sa pred šestnástkou obtočil okolo Corka a následne naľavo vysunul Kolarova. Ten dostal príliš veľa priestoru na presný center. Taktiež ho i využil a na hranici malého vápna našiel EDINA DŽEKA. Ten presnou hlavičkou k ľavej žrdi zvyšuje na 3:1! Z takejto vzdialenosti Gazaniga nemal šancu.
     
    45+3
    Fúha, ale tak toto bolo priam škandalózne rozhodnutie. Chris Foy, respektíve jeho asistent McDonough totiž pustil jednoznačne postavenie mimo hry. David Silva už v čase Tourého prihrávky pendloval na hranici ofsajdu. Tam sa ale ocitol až po Džekovom prituknutí. Postranný rozhodca tak púšťa gól z dvojmetrového ofsajdu!
     
    45+1
    Manchester city dal gól!
    Citizens ale predviedli nádhernú kombináciu, po ktorej sa vracajú do vedenia! Báječná akcia odštartovala u Tourého, ktorý prihrával na Džeka. Ten nádhernou pätou vysunul Davida Silvu, ktorý sa ocitol sám pred Gazzanigom. Napriek tomu však prihrával ešte lepšie postavenému SAMIROVI NASRIMU, ktorý z piatich metrov prestrelil bezmocného argentínskeho gólmana. Manchester City opäť vedie!
     
    45
    Krátko na to si Svätci vybojovali i piaty rohový kop. Citizens zatiaľ nezahrávali žiaden! Ani z tohto sa však Saints nepresadili.
     
    44
    Napriek dvom pokutovým kopom prichádza úvodná žltá karta stretnutia až teraz. Morgan Schneiderlin si šikovne obhadzoval Fernandinha, ktorý na súperovej polovici zahral rukou. Foy tasil oprávnene.
     
    43
    No a Lallanov center prepadol až na zaskočeného Schneiderlina. Ten mohol zakončovať do odkrytej bránky, no jeho samého prekvapilo, že sa dostal k lopte.
     
    42
    Ozývajú sa tak i priaznivci Southamptonu, ktorých je teraz rozhodne počuť. Saints sa navyše chystajú na štvrtý rohový kop.
     
    41
    Atmosféra na Etihad Stadium, ktorý mimochodom nie je stopercentne zaplnený, je razom omnoho pochmúrnejšia.
     
    40
    Okamžite to deklaroval Morgan Schneiderlin, ktorý na pravej strane hľadal Lallanu. Ten sa však nachádzal v ďalšom ofsajde.
     
    39
    Stretnutie nám tak dostáva nový rozmer. Southampton bol do týchto chvíľ možno aktívnejší a teraz im krídla narastú ešte viacej!
     
    37
    Southampton dal gól!
    Na druhej strane sa o trestný kop taktiež postarala očakávaná osoba. Lotu si postavil zakončovateľ RICKIE LAMBERT. Jeho strelu síce súperov brankár vystihol, no Hart si na dokonale umiestnenú strelu nesiahol. Na Etihad Stadium je tak razom vyrovnané!
     
    36
    Pozor však na druhú stranu, kde sa taktiež bude kopať pokutový kop! Jack Cork z ľavej strany vletel do vápna, no v samom rohu šestnástky mu podložil nohu Zabaleta. Anglický stredopoliar o ňu zavadil a Chris Foy ani po druhýkrát nezaváhal!
     
    35
    Citizens s tou štandardkou naložili veľmi rozumne a takmer sa dočkali zdvojnásobenia svojho vedenia. Z pravej strany šestnástky sa o voľný kop postaral Samir Nasri. Jeho center smeroval na zadnú žrď, kde úplne osamotený Edin Džeko hlavičkoval iba do brvna! Lopta následne letela nad. Paulo Gazzaniga by nemal nárok.
     
    34
    Pozor ale pred šestnástku hostí, kde sa po Lovrenovom faule bude kopať priamy kop. Na pravej strane vápna ho vybojoval Yaya Touré.
     
    33
    Southampton sa favorita rozhodne nebojí a trúfne si i otvoriť hru. Neraz sa to už celku z južného Anglicka vyplatilo.
     
    32
    Svätcom sa podarilo vykombinovať domáci stred poľa, no Lambert následne loptu stráca. Dobrá práca od Zabaletu.
     
    31
    Na druhej strane sa pokutový kop taktiež nekopal. Dejan Lovren mal ruku pri tele. Zo snahy bledomodrých rezultovala aspoň Navasova strela mimo.
     
    30
    Na druhej strane zaujímavá kontra Svätcov. Ward-Prowse si obhadzoval Tourého, no ten ho do vápna nepustil. Následne neprešli ani penaltové protesty hostí.
     
    29
    Na výlete i Manchester City. Po prihrávke Davida Silvu však Nasri pokračovať nebude. Nachádzal sa totiž v postavení mimo hru.
     
    28
    Z nejakých dvadsiatich metrov ho rozohrával Rickie Lambert, ktorý z ľavej strany dokonca zakončoval. Lopta však letela mimo pravej žrde.
     
    27
    Po dlhšom čase sa tak konečne hralo. Zľava tentokrát zaútočil kapitán Lallana a po Zabaletovom faule bude nasledovať priamy kop.
     
    26
    Zranený Jay Rodriguez teda opustil hraciu plochu na nosidlách a my mu môžeme len želať skoré uzdravenie. Na jeho miesto prišiel na trávnik James Ward-Prowse.
     
    25
    Jay Rodriguez je za potlesku Etihad Stadium vynášaný mimo hraciu plochu a striedanie je tak nevyhnutnou realitou.
     
    24
    Rodriguez je stále v opatere lekárov, ktorí na hraciu plochu privolali i nosítka. Anglický forward navyše dostáva i kyslíkovú masku.
     
    23
    Nuž, tak toto je veľmi nepríjemná správa pre Mauricia Pochettina, ale i pre Roya Hodgsona. Jay Rodriguez si akrobatickým spracovaním prebral loptu, no pri dopade si nepríjemne podvrtol koleno. Druhý najlepší strelec medzi Angličanmi bude musieť striedať a možno ho čaká i dlhšia prestávka.
     
    22
    Po dlhšej dobe sa prebehol i Edin Džeko a spolu s ním i Dejan Lovren. Balkánsky súboj vyhral chorvátsky stopér.
     
    21
    City zaútočilo až teraz. David Silva sa s Fernandinhom pokúsil o narážačku, ktorú však prevzal iba pravý obranca Calum Chambers.
     
    20
    Citizens sa ale po tej šanci zo šiestej minúty stiahli a momentálne sa len bránia. Aktívnejším mužstvom je odvtedy Southampton.
     
    19
    Steven Davis si narazil loptu s Lallanom, na ktorého následne i centroval. Kapitán Svätcov však hlavičkoval vysoko nad.
     
    18
    Na druhej strane sa na na tretí výlet vybral Luke Shaw, ktorý od ľavej čiary chcel prihrávať na Lallanu. Jeho úmysel však prekazil kapitán Kompany.
     
    17
    K Silvovmu centru sa dostal sám faulovaný Aleksandar Kolarov, ktorý však z desiatich metrov hlavičkoval iba vysoko nad.
     
    16
    Na ľavom okraji šestnástky hostí bol faulovaný Kolarov, ktorého k zemi stiahol zadák Chambers. Zaujímavá štandardka pre modrých.
     
    15
    Uf, Rickie Lambert veľmi šikovne prehodil loptu na Lallanu, ktorému sa podarilo oklamať ofsajdovú pascu City, no pri spracovať Lambertov oblúčik sa mu nepodarilo.
     
    14
    Center od kapitána Lallanu na hranici malého vápna našiel Jaya Rodrigueza, ktorý však hlavičkoval iba za seba. Lopta končí až za postrannou čiarou.
     
    13
    Demichelis mierne zaváhal, ale loptu dokázal odvrátiť aspoň na rohový kop. Southampton sa postupne dvíha na nohy.
     
    12
    Ten si hostia mohli i zopakovať, no José Fonte sa ani na druhýkrát k zakončeniu nedostal. Pokračujeme tak za stavu 1:0.
     
    11
    Davis sa snažil vysunúť Rodrigueza, ale Pablo Zabaleta loptu za svoj chrbát nepustil. Zahral ju však iba na rohový kop.
     
    10
    Svätým sa ale konečne podarilo aspoň čiastočne zastaviť ten valec Citizens. Tí sú so štartom dnešného duelu veľmi spokojní.
     
    9
    Krátko na to sa Adam Lallana jemným centrom snažil nájsť Lamberta, ale jeho nadýchaný oblúčik bol predsa len privysoký.
     
    8
    Na druhej strane sa konečne k niečomu dostali i Saints. Jay Rodriguez si ale v súboji so Zabaletom pomáhal útočným faulom.
     
    7
    Ďalšiu akciu založil David Silva, ktorý znovu vysúval Navasa. Jeho prihrávka však tentokrát našla iba Schneiderlina.
     
    6
    Manchester City do tohto stretnutia doslova vletel. Na pravej strane sa dostal k lopte Jesús Navas, ktorý povedľa Luka Shawa vysunul Pabla Zabaletu. Ten s loptou vnikol až do vápna, odkiaľ prihrával pod seba. Na hranici penaltového bodu sa ocitol Samir Nasri, ktorý z prvej pálil k ľavej žrdi. Jeho pokus ju však o meter minul. Southamton sa nutne potrebuje skonsolidovať.
     
    5
    Southampton tak hneď v úvode musí doťahovať jednogólové manko. Nedokážem sa zbaviť pocitu, že Fonte skrátka faulovať nemusel.
     
    3
    Manchester city dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral pilier stredu poľa YAYA TOURÉ. Borucovho náhradníka Paula Gazzanigu poslal do druhej strany a strelou do ľavého dolného rohu otvára skóre zápasu. Takto si Svätci vstup do stretnutia rozhodne nepredstavovali.
     
    3
    Ajajaj, City sa hneď v úvode stretnutia poľahky dostáva k pokutovému kopu. Na ľavej strane šestnástky sa Džeko kľučkou zbavil Josého Fonteho, ktorý ho následne podrazil. Bosenský zakončovateľ padol k zemi a Chris Foy ukázal na biely bod!
     
    2
    Toto nebol zlý pas od Schneiderlina, ktorý mal na pravej strane uvoľniť Davisa. Pred ním však hlavou zasahoval Demichelis.
     
    1
    33. kolo anglickej Premier League práve začalo. Úvodným výkopom ho v čiernych dresoch odštartoval Southampton. Citizens v bledomodrej sade zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – J. Navas, D. Silva, Nasri – Džeko
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini

    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Lovren, Fonte, Shaw – Schneiderlin, J. Cork – S. Davis, J. Rodriguez, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Wanyama, Ward-Prowse, Guly, Hooiveld, Gallagher
    Manažér: Mauricio Pochettino

    Rozhodca: Chris Foy – M. McDonough, M. Wilkes – R. Madley.
     
    Vitajte v hlavnom meste anglického futbalu. Konkrétne v jeho modrej časti, kde odštartujeme 33. kolo Premier League.

    Aby predchádzajúce tvrdenie platilo i naďalej, Citizens už nesmú body rozdávať. Pre výhodnejšiu pozíciu na zisk štvrtého titulu pre mesto Manchester v rade bude City musieť stiahnuť štvorbodové manko na Liverpool. Má na to dva zápasy k dobru.
    Southampton sa nachádza v hornom strede tabuľky a prakticky už nemá o čo hrať. Svojmu súperovi ale rozhodne nič nedaruje. Spraví City dôležitý krok k zisku kráľovskej koruny?

    Tabuľkové postavenie:

    3. Citizens: 21 – 4 – 5; skóre 80:28; body 67
    8. Saints: 13 – 9 – 10; skóre 49:40; body 48

    Forma:

    Citizens: R – V – V – V – P – P
    Saints: V – P – V – V – P – P

    Okrem majstrovského titulu už iná výzva na bledomodrých nečaká. V FA Cup-e doma hanebne prehrali s druholigovým Wiganom (1:2), v osemfinále Ligy majstrov zas nestačili na Barcelonu (0:2 a 1:2), ale potešiť ich mohol aspoň zisk Capital One Cup-u. Finále vo Wembley pre nich znamenalo triumf 3:1 nad Sunderlandom. Sústrediť sa tak teraz môžu výhradne na ligu.
    V nej donedávna ťahali úžasnú sériu, keď počas 9 hodín a 21 minút neinkasovali gól. Počas minulotýždňovej remízy na Emirates Stadium (Arsenal 1:1) ju prerušil Mathieu Flamini. Na túto „stratu" bodov bude treba odpovedať víťazstvom. Na Etihad Stadium by to nemal byť až taký problém.
    Citizens totiž z doterajších štrnástich domácich zápasov nevyhrali len raz (Chelsea 0:1).

    Southampton sa síce podobným číslom pochváliť nemôže, ale Svätci i napriek tomu môžu byť s týmto ročníkom nadmieru spokojní. Mauricio Pochettino robí so zástupcom južného Anglicka priam divy. Tie sa spájajú práve s národnou príslušnosťou Saints. Kostru mužstva totiž tvoria práve domáci hráči, ktorí nielen svojim verným priaznivcom forsírujú nezvyklo atraktívny futbal.
    Pohoda červených sa prejavuje i v číslach. Jay Rodriguez je druhým najlepšie strieľajúcim (15 zásahov) Angličanom v lige (prvý Sturridge o päť viacej) a Rickie Lambert je druhým najlepším nahrávačom (10 asistencií) celkovo (prvý Luis Suárez o jednu viacej). Vysokú morálku Southampton preukázal i minulý týždeň, kedy si zgustol na Newcastli (4:0). Saints mali toľkoto bodov po 32. kolách naposledy v sezóne 1984/85, kedy skončili piaty.

    Vzájomné zápasy:

    07.12.2013; Southampton – Man. City 1:1
    (Osvaldo – Aguero)

    09.02.2013; Southampton – Man. City 3:1
    (Puncheon, S. Davis, Barry (VG) – Džeko)

    19.08.2012; Man. City – Southampton 3:2
    (Tévez, Džeko, Nasri – Lambert, S. Davis)

    28.01.2007; Man. City – Southampton 3:1 (FA Cup)
    (Vassell, Barton, Beasley – K. Jones)

    01.01.2005; Man. City – Southampton 2:1
    (Bosvelt, Wright-Phillips – K. Phillips)

    02.10.2004; Southampton – Man. City 0:0

    Manchester City pred vstupom šejka Al Mubaraka nebol až takou víťaziacou mašinou.
    Preto neprekvapí, že v celkovej vzájomnej bilancii je na tom lepšie Southampton (27 – 23 – 24).
    Medzi rokmi 1999-2004 dokonca Saints tiahli šnúru štyroch stretnutí bez porážky (V:3; R:1). Každopádne z posledných troch výletov sa vždy vrátili bez bodov.

    Absencie:

    City sa dnes naposledy bude musieť vysporadúvať so stratov Sergia Aguera. Argentínsky gólostroj by mal byť budúci víkend fit.
    Dátum návratu stopéra Nastasiča zatiaľ stanovený nebol. Potešujúcou správou je návrat Micaha Richardsa, ktorý by dnes mal usadnúť aspoň na lavičku náhradníkov.

    Hostia budú zase čakať na zdravotný stav Victora Wanyamu, ktorý by v prípade úspešnej predzápasovej prehliadky mohol nastúpiť.
    To sa už netýka Maya Yoshidu, ktorý bude chýbať ešte poldruha týždňa. Návrat Clynea a Kelvina Davisa zostáva vo hviezdach.

    Favoritom stretnutia samozrejme zostáva Manchester City. Svätcov však rozhodne neradno podceňovať. Svoje kvality nám už preukázali neraz.
    Na Etihad Stadium to hneď v úvode určite nezabalia a osobne si od tejto konfrontácie sľubujem ofenzívny ľúbivý futbal. Nechajme sa teda prekvapiť, či tomu skutočne tak bude.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 3. Touré (pen.), 45+1. Nasri, 45+4. Džeko, 81. Jovetič – 37. Lambert (pen.)

    Karty:   44. Fernandinho (MC), 68. García (MC), 78. Touré (MC)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – J. Navas, D. Silva, Nasri – Džeko
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini

    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Lovren, Fonte, Shaw – Schneiderlin, J. Cork – S. Davis, J. Rodriguez, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Wanyama, Ward-Prowse, Guly, Hooiveld, Gallagher
    Manažér: Mauricio Pochettino

    Rozhodca: Chris Foy – M. McDonough, M. Wilkes – R. Madley