Manchester City – Southampton 4:1 (kon.) | Aston Villa – Fulham 1:2 (kon.) | Cardiff – Crystal Palace 0:3 (kon.)
Hull City – Swansea 1:0 (kon.) | Newcastle – Manchester United 0:4 (kon.) | Norwich – West Bromwich 0:1 (kon.)
Chelsea – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (3:1)
Southampton FC
Sobota 05.04.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    81
    Manchester city dal gól!
    Southampton už pôsobí značne odovzdaným dojmom, čo City využíva na štvrtý gól. Kompany z polky ihriska vysunul Jesúsa Navasa, ktorý z pravej strany okamžite centroval do vápna. Jeho prízemná prihrávka preletela pomedzi Negreda i vybiehajúceho Gazzanigu. Na zadnej žrdi si na loptu počkal STEVAN JOVETIČ, ktorý poľahky zasúva do odkrytej bránky. Nesmierne ľahký štvrtý gól pre Citizens.
     
    45+4
    Manchester city dal gól!
    Bledomodrí sa v samom závere úvodného dejstva zrejme dostávajú do rozhodujúceho náskoku. Výborný Samir Nasri sa pred šestnástkou obtočil okolo Corka a následne naľavo vysunul Kolarova. Ten dostal príliš veľa priestoru na presný center. Taktiež ho i využil a na hranici malého vápna našiel EDINA DŽEKA. Ten presnou hlavičkou k ľavej žrdi zvyšuje na 3:1! Z takejto vzdialenosti Gazaniga nemal šancu.
     
    45+1
    Manchester city dal gól!
    Citizens ale predviedli nádhernú kombináciu, po ktorej sa vracajú do vedenia! Báječná akcia odštartovala u Tourého, ktorý prihrával na Džeka. Ten nádhernou pätou vysunul Davida Silvu, ktorý sa ocitol sám pred Gazzanigom. Napriek tomu však prihrával ešte lepšie postavenému SAMIROVI NASRIMU, ktorý z piatich metrov prestrelil bezmocného argentínskeho gólmana. Manchester City opäť vedie!
     
    37
    Southampton dal gól!
    Na druhej strane sa o trestný kop taktiež postarala očakávaná osoba. Lotu si postavil zakončovateľ RICKIE LAMBERT. Jeho strelu síce súperov brankár vystihol, no Hart si na dokonale umiestnenú strelu nesiahol. Na Etihad Stadium je tak razom vyrovnané!
     
    3
    Manchester city dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral pilier stredu poľa YAYA TOURÉ. Borucovho náhradníka Paula Gazzanigu poslal do druhej strany a strelou do ľavého dolného rohu otvára skóre zápasu. Takto si Svätci vstup do stretnutia rozhodne nepredstavovali.

    Erik Farkaš

    Góly: 3. Touré (pen.), 45+1. Nasri, 45+4. Džeko, 81. Jovetič – 37. Lambert (pen.)

    Karty:   44. Fernandinho (MC), 68. García (MC), 78. Touré (MC)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – J. Navas, D. Silva, Nasri – Džeko
    Náhradníci: Pantilimon – Richards, Lescott, Milner, Negredo, Javi García, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini

    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Lovren, Fonte, Shaw – Schneiderlin, J. Cork – S. Davis, J. Rodriguez, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Wanyama, Ward-Prowse, Guly, Hooiveld, Gallagher
    Manažér: Mauricio Pochettino

    Rozhodca: Chris Foy – M. McDonough, M. Wilkes – R. Madley