Barys – Jekaterinburg 3:2 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Ufa – Novgorod 1:3 (kon.)
D. Moskva – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 5:1 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 1:3 (kon.)
Doneck – Riga 3:1 (kon.) | Lev – Záhreb 5:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 08.03.2014, 14:00Play-off KHL
Partner:
     
    58:30
    Bránka Kazane je prázdna. Za Koskinenom zvoní žŕdka, príklep Medvedeva od modrej čiary bol mienený na teč, hosťujúci gólman mal ale zakrytý výhľad a tak ho zachránilo šťastie, či dobre postavená bránka.
     
    50:56
    Monja sa dostal k bekhendovému zakončeniu, bolo to však už po odpískaní, Enlund totiž odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie v hre.
     
    47:04
    Nervozita domácich hráčov sa stupňuje, Hrabal končí na ľade po nepeknom zákroku Svitova zozadu. K dvom minútam automaticky dostáva osobný trest 10 minút a bude tak svojmu tímu chýbať v kritickom čase.
     
    46:20
    Stapleton mohol využiť rozhodenie Koskinena, nenamieril však presne a hostia tak stále vedú prekvapivo o dva góly.
     
    44:09
    Vylúčenia sa začínajú neúmerne množiť, Monja krúti hlavou po jeho vylúčení za nedovolené bránenie. Hra sa nám tak na chvíľu vyrovná.
     
    43:10
    Opäť sa minca obracia, na trestnú lavicu si totiž sadá Zacharčuk za podrazenie a na nápor sa bude musieť pre zmenu pripraviť Barulin.
     
    42:15
    Petrov vo výbornej streleckej pozícii! Keď už to nešlo usadením sa v pásme, zvolila Kazaň taktiku rýchleho vysúvania, Petrov tak dostal prihrávku až na modrú čiaru, jeho rýchla strela však úspech nepriniesla.
     
    40:56
    Sibir pozorne bráni svoju modrú čiaru, teraz to však s dôrazom prehnal Koskiranta a pôjde za držanie pykať na trestnú lavicu. Lepšiu možnosť v úvode si Kazaň nemohla želať.
     
    40:20
    Snaha domácich o nahodenie puku bez úspechu, naopak na druhej strane sa snažil Enlund zasúvať puk po tom, čo ho Barulin nedokázal pokryť!
     
    38:07
    Medvedev odchádza pykať na trestnú lavicu za držanie a bude sa modliť, aby jeho tím neinkasoval štvrtý gól.
     
    36:32
    Novosibirsk dal gól!
    Po dominancii Kazane v úvode stretnutia by len málokto povedal, že v závere druhej tretiny bude vyhrávať Sibir o dva góly. Do reality to však uvádza OLEG GUBIN, ktorý dokončil neúspešný ťah Stepana Zacharčuka na bránku. Jeho spoluhráč bol síce od puku odstavený, no Konstantin Barulin bol vykorčuľovaný z bránky a tak nechránený Gubin mohol využiť jeho zlé postavenie strelou cez vyrážačku. Asistencia: Sergej Šumakov.
     
    33:33
    Vylúčenie na druhej strane! Zbytočné hákovanie Svitova dostáva na koňa hostí.
     
    31:15
    Šumakovovo sekanie zbytočne oslabuje hostí, Kazaň určite vrhne sily do útoku na vyrovnanie.
     
    28:18
    Novosibirsk dal gól!
    Jori Lehterä povozil puk po útočnom pásme a jeho prihrávku sa rozhodol IGOR OŽIGANOV vyslať na Konstantina Barulina. To, že puk brankárovi domácich prešiel cez lapačku svedčí o tom, že sa rozhodol správne a črtá sa veľké prekvapenie. Asistencia: Jori Lehterä.
     
    26:09
    Podrazenie tentoraz na druhej strane, Zacharčukov súper vyletel po zákroku vysoko do vzduchu a dve minúty odohrajú v presilovke hostia.
     
    23:32
    Ďalší vylúčený Novosibirčan! Jegor Martynov si pôjde odsedieť podrazenie a domáci tak majú ideálnu príležitosť chopiť sa opäť náskoku.
     
    22:34
    Domáci sa snažia o znovunavrátenie náskoku, aktivitou získavajú presilovú hru, Butuzov si totiž pri mantineli vyšliapol na súpera nedovolene – 2 minúty dostáva za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    21:27
    Novosibirsk dal gól!
    Druhý pokus tejto formácie už bol úspešný, spomínaný JARNO KOSKIRANTA sa dokázal presadiť po vynikajúcej práci Dmytrya Kugryševa. Tomuto útočníkovi dali domáci priveľa priestoru, nakorčuľoval si po pravej strane až na úroveň bránkovej čiary a poslal presný pas na bekhend zakončujúceho Fína. Asistencia: Dmitry Kugryšev.
     
    19:00
    Závar pred Koskinenom! Puk sa odrazil na Pesonena, ktorému ale puk ideálne nesadol a poslal ho len mimo klietku hosťujúceho brankára.
     
    15:06
    Vylúčený Obuchov za hrubosť. Pri mantineli nechal v súboji ruky trochu vyššie ako je povolené a dáva tak šancu hosťom k presilovej hre.
     
    08:28
    Bars Kazaň dala gól!
    Krásna kolmica od Nikolaja Belova na na MICHAILA VARNAKOVA, ktorý v samostatnom nájazde vycvičil Alexejeva Koskinena blafákom do pravej strany – puk mu zasúval medzi betóny. Asistencie: Nikolai Belov, Stepan Zacharčuk.
     
    05:41
    Vjačeslav Belov vylúčený za nedovolené bránenie, čo môže len podporiť prevahu, v ktorej domáci zvierajú súpera.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 9. Varnakov (Belov) – 22. Koskiranta (Kugryshev), 29. Ožiganov (Lehterä), 37. Gubin


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Heshka, Medvedev, Zacharčuk, Belov, Jarullin – Tereščenko, Petružálek, Petrov – Stapleton, Pesonen, Burmistrov – Varnakov, Svitov, Milovzorov – Bodrov, Obuchov, Tkačjov.
    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov) – Lekomcev, Hrabal, Kutuzov, Alexejev, Martynov, Belov, Ožiganov – Lehterä, Monja, Enlund – Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin – Gubin, Sannikov, Šumakov – Romanov, Kvartalnov, Ignatuškin – Butuzov.

    Rozhodca: Ronn, Karabanov – Šichanov, Michel