Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.) | Detroit – NJ Devils 7:4 (kon.) | Florida – Buffalo 2:0 (kon.)
Calgary – NY Islanders 4:3 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 2:3 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Ottawa 3:5 (kon.)
Colorado – St. Louis 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
7:4 (1:0, 4:3, 2:1)
New Jersey Devils
Sobota 08.03.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Partner:
     
    Až 11 gólov sme teda videli v dnešnom stretnutí, z toho sedem v sieti hostí, ktorí tak podľahli domácemu Detroitu 4:7. Treba priznať, že zaslúžene, pretože Red Wings boli od úvodných momentov lepším tímom a dokázali to potvrdiť aj výbornou streleckou formou.

    Tri hviezdy zápasu

    1. David Legwand (DET) 1+2
    2. Johan Franzen (DET) 2+2
    3. Gustav Nyquist (DET) 1+3

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu. (04:19:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Desať sekúnd pred koncom sa hra prerušuje pre ofsajd hostí, ale na výsledku dnešného zápasu a výhre Red Wings sa už nič nezmení.
     
    58:42
    Devils dali gól!
    Tak predsa sa nám skóre ešte zmenilo, keď backhandu ADAMA HENRIQUEHO pomohla za bránkovú čiaru tyč detroitskej brány. Asistencie: Michael Ryder, Ryane Clowe.
     
    57:50
    Pomaly sa blížime k poslednej dvojminútovke dnešného zápasu hrá sa hokej z jednej strany na druhú, ale bez výraznejšej šance.
     
    56:30
    Oba celky sa dostali do šance. Najskôr to boli hostia, keď sa dostal po Kindlovej chybe do brejku Carter a krátko potom sa na druhej strane pokúsil o ôsmy gól Detroitu Tomáš Jurčo backandovým zakončením.
     
    54:55
    Zápas sa už viditeľne len dohráva a obe mužstvá sa už do ničoho vážnejšieho nepúšťajú. Pred nami je posledných 5 minút dnešného zápasu.
     
    54:00
    Dnešné stretnutie sleduje 20 066 divákov.
     
    53:30
    Bertuzzi sa tretíkrát v tejto tretine odhodlal k strele. Ani tentokrát po nej Schneider neprikrýva puk, ale vyráža ju do rohu klziska.
     
    52:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po Bertuzziho strele sa dostal k dorážke DREW MILLER a svojím siedmym presným zásahom zrejme už definitívne spečaťuje výhru svojho tímu, ktorý posiela do vedenia 7:3. Asistencie: Todd Bertuzzi, Joakim Andersson.
     
    52:20
    Legwand sa dostal k dobrej strele zápästím, ale Schneider jeho úmysel vystihol a puk vyráža.
     
    51:37
    Zápas trošku stratil tempo, Devils nemajú kľud na hokejkách a preto im útočné kombinácie nevychádzajú, Detroit sa naopak nemá kam ponáhľať. Potom čo sa puk dotkol ochrannej siete za bránou Detroitu, hra sa prerušovala my sme svedkami reklamne pauzy.
     
    49:14
    Hra sa prerušuje pre ofsajd Detroitu. Nič to však nemení na fakte, že domáci veľmi skúsene strážia hru a svoj náskok.
     
    48:00
    Tatar pokazil prečíslenie svojho tímu a stratil puk. Hostia si ho však neudržali dlho a už sa museli brániť domácemu útoku. Po Smithovej strele od modrej sa hra prerušovala.
     
    47:00
    New Jersey asi len ťažko dokáže nájsť v takomto čase silu na vsietenie troch, respektíve štyroch gólov. Ich hra tomu nenasvedčuje, pretože majú problém dostať sa k puku.
     
    46:00
    Bertuzzi zakončoval v tesnej blízkosti brány nepresne.
     
    44:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    Red Wing odohrali výborné oslabenie, ale svoju hernú prevahu si udržali aj pri vyrovnanom počte hráčov a teraz z toho vyťažili už šiesty gól. Svoj prvý presný zásah v drese Detroitu vsietil DAVID LEGWAND keď dorážal puk do brány po vyrazenej strele Franzena. Asistencia: Johan Franzen.
     
    44:38
    Domáci v plnom počte.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 14. Smith (Franzen, Nyquist), 26. Franzen (Nyquist, Legwand), 34. Franzen (Bertuzzi, Nyquist), 36. Nyquist (Legwand, Ericsson), 38. Quincey (Sheahan, DeKeyser), 45. Legwand (Franzen), 53. Miller (Bertuzzi, Andersson) – 30. Eliáš, 31. Jágr (Židlický), 32. Henrique (Fayne, Greene), 59. Henrique (Ryder, Clowe)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Smith – Franzen, Legwand, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Glendening, Abdelkader – Bertuzzi, Andersson, Miller
    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Židlický, Gelinas, Salvador, Merrill – Jágr, Zajac, Clowe – Brunner, Eliáš, Henrique – Ryder, Zubrus, Ruutu – Bernier, Gionta, Carter

    Rozhodca: T. Peel, K. Rehman – G. Devorski, S. Miller