Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.) | Detroit – NJ Devils 7:4 (kon.) | Florida – Buffalo 2:0 (kon.)
Calgary – NY Islanders 4:3 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 2:3 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Ottawa 3:5 (kon.)
Colorado – St. Louis 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
7:4 (1:0, 4:3, 2:1)
New Jersey Devils
Sobota 08.03.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Partner:
     
    Až 11 gólov sme teda videli v dnešnom stretnutí, z toho sedem v sieti hostí, ktorí tak podľahli domácemu Detroitu 4:7. Treba priznať, že zaslúžene, pretože Red Wings boli od úvodných momentov lepším tímom a dokázali to potvrdiť aj výbornou streleckou formou.

    Tri hviezdy zápasu

    1. David Legwand (DET) 1+2
    2. Johan Franzen (DET) 2+2
    3. Gustav Nyquist (DET) 1+3

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu. (04:19:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Desať sekúnd pred koncom sa hra prerušuje pre ofsajd hostí, ale na výsledku dnešného zápasu a výhre Red Wings sa už nič nezmení.
     
    58:42
    Devils dali gól!
    Tak predsa sa nám skóre ešte zmenilo, keď backhandu ADAMA HENRIQUEHO pomohla za bránkovú čiaru tyč detroitskej brány. Asistencie: Michael Ryder, Ryane Clowe.
     
    57:50
    Pomaly sa blížime k poslednej dvojminútovke dnešného zápasu hrá sa hokej z jednej strany na druhú, ale bez výraznejšej šance.
     
    56:30
    Oba celky sa dostali do šance. Najskôr to boli hostia, keď sa dostal po Kindlovej chybe do brejku Carter a krátko potom sa na druhej strane pokúsil o ôsmy gól Detroitu Tomáš Jurčo backandovým zakončením.
     
    54:55
    Zápas sa už viditeľne len dohráva a obe mužstvá sa už do ničoho vážnejšieho nepúšťajú. Pred nami je posledných 5 minút dnešného zápasu.
     
    54:00
    Dnešné stretnutie sleduje 20 066 divákov.
     
    53:30
    Bertuzzi sa tretíkrát v tejto tretine odhodlal k strele. Ani tentokrát po nej Schneider neprikrýva puk, ale vyráža ju do rohu klziska.
     
    52:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po Bertuzziho strele sa dostal k dorážke DREW MILLER a svojím siedmym presným zásahom zrejme už definitívne spečaťuje výhru svojho tímu, ktorý posiela do vedenia 7:3. Asistencie: Todd Bertuzzi, Joakim Andersson.
     
    52:20
    Legwand sa dostal k dobrej strele zápästím, ale Schneider jeho úmysel vystihol a puk vyráža.
     
    51:37
    Zápas trošku stratil tempo, Devils nemajú kľud na hokejkách a preto im útočné kombinácie nevychádzajú, Detroit sa naopak nemá kam ponáhľať. Potom čo sa puk dotkol ochrannej siete za bránou Detroitu, hra sa prerušovala my sme svedkami reklamne pauzy.
     
    49:14
    Hra sa prerušuje pre ofsajd Detroitu. Nič to však nemení na fakte, že domáci veľmi skúsene strážia hru a svoj náskok.
     
    48:00
    Tatar pokazil prečíslenie svojho tímu a stratil puk. Hostia si ho však neudržali dlho a už sa museli brániť domácemu útoku. Po Smithovej strele od modrej sa hra prerušovala.
     
    47:00
    New Jersey asi len ťažko dokáže nájsť v takomto čase silu na vsietenie troch, respektíve štyroch gólov. Ich hra tomu nenasvedčuje, pretože majú problém dostať sa k puku.
     
    46:00
    Bertuzzi zakončoval v tesnej blízkosti brány nepresne.
     
    44:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    Red Wing odohrali výborné oslabenie, ale svoju hernú prevahu si udržali aj pri vyrovnanom počte hráčov a teraz z toho vyťažili už šiesty gól. Svoj prvý presný zásah v drese Detroitu vsietil DAVID LEGWAND keď dorážal puk do brány po vyrazenej strele Franzena. Asistencia: Johan Franzen.
     
    44:38
    Domáci v plnom počte.
     
    43:40
    Detroit aj toto oslabenie zvláda vynikajúco, cenné sekundičky získal Abdelkader, ktorý sa dokonca dostal k strele. Následný útok hosťujúceho tímu zastavený pozornou defenzívou domáceho celku.
     
    42:38
    Za hákovanie je vylúčený domáci Jonathan Ericsson, presilovku si zahrajú hostia.
     
    41:00
    Po individuálnej akcii sa dostal k strele na bránu Jurčo, na druhej strane po Jágrovej prihrávke pálil Clowe.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla až sedem gólov a hoci sme boli svedkami senzačného obratu Devils z 2:0 na 2:3, Detroit je opäť vo vedení a vyhráva 5:3. Tretia tretina začne približne 3:32.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Bertuzzi sa svojou strelou z pravého kruhu nepresadil, ale domáci ostávajú pri puku a kontrolujú priebeh hry v závere druhej tretiny, ktorá sa prehupla do svojej poslednej minúty.
     
    37:01
    Detroit Red Wings dal gól!
    Svojím štvrtým tohtosezónnym gólom zvyšuje na 5:3 KYLE QUINCEY potom, čo jeho strela z medzikružia končí za chrbtom Schneidera. Asistencie: Riley Sheahan, Dan DeKeyser.
     
    36:28
    Icing Detroitu.
     
    35:05
    Detroit Red Wings dal gól!
    GUSTAV NYQUIST prekorčuľoval s pukom na hokejke až do útočnej tretiny, v nej si našiel miesto na zakončenie z ľavého kruhu a domáci sa dostávajú po tretíkrát v zápase do vedenia. Asistencie: David Legwand, Jonathan Ericsson.
     
    34:23
    Po prerušení hry nasleduje reklamná prestávka.
     
    33:47
    Detroit Red Wings dal gól!
    JOHAN FRANZEN sa po druhýkrát v tejto tretine strelecky presadzuje a po jeho delovke z prvej z medzikružia sa stav zápasu vyrovnáva na 3:3. Asistencie: Todd Bertuzzi, Gustav Nyquist.
     
    33:17
    Jonathon Merrill dostáva dve minúty za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy a presilovku si zahrajú domáci.
     
    33:00
    Domáci boli veľmi blízko k vyrovnaniu potom, čo sa o brejku rútil Justin Abdelkader. Ten ale nedokázal gólmana hostí ohroziť.
     
    31:44
    Devils dali gól!
    Na dvakrát sa presadzuje ADAM HENRIQUE. Jeho prvú strelu Gustavsson vyrazil pred seba, ale proti dorážke už bol bezmocný a obrat v zápase je tak dokonaný a Devils sa dostávajú do vedenia 2:3- Asistence: Mark Fayne, Andy Greene.
     
    30:20
    Oddychový čas domácich, ktorí ostali veľmi zaskočení týmto senzačným vyrovnaním.
     
    30:20
    Devils dali gól!
    Od modrej prudko vypálil Marek Źidlický a jeho blokovaný pokus sa dostal k JAROMÍROVI JÁGROVI, ktorý nemal problém poslať odrazený puk do odkrytej brány hostí. New Jersey potrebovalo na vyrovnanie len 57 sekúnd. Asistencia: Marek Židlický.
     
    29:47
    Hostia v plnom počte.
     
    29:23
    Devils dali gól!
    Tomáš Tatar stratil veľmi lacno puk a ten získal PATRIK ELIÁŠ, ktorý neváhal, rútil sa do samostatného úniku vo vlastnom oslabení a svoj brejk zakončuje presnou strelou. Je to pre neho už štrnásty presný zásah v tejto sezóne a stav dnešného duelu sa tak znižuje na 2:1. Bez asistencie.
     
    28:39
    Zo sľubných pozícii pálili Alfredsson a Nyquist, lenže obe strely tesne minuli svätyňu Devils.
     
    27:47
    Mark Fayne dostáva dve minúty za nedovolené bránenie, uvidíme presilovku Red Wings.
     
    27:43
    Druhý gól v sieti Schneidera hostí poznačil, nevedia sa dostať von z vlastnej tretiny a prenechávajú všetkú útočnú snahu domácemu tímu. Chybnú rozohrávku sa snažil potrestať domáci Alfredsson, ale jeho pokus z ľavej strany končí len v lapačke gólmana hostí.
     
    25:34
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit sa znovu po prudkej a hlavne presnej strele môže tešiť z gólu. Z pravého kruhu sa nemýli JOHAN FRANZEN a štrnástym gólom posiela domácich do vedenia 2:0. Asistence: Gustav Nyquist, David Legwand.
     
    24:55
    Nevýrazný úsek hry prerušuje až stret hosťujúceho Zajaca s domácim gólmanom, ktorý bol zrazený útočníkom hostí a padol na ľadovú plochu. Po tomto incidente sa strhla na klzisku menšia mela, ale hlavný rozhodca vylučovať nemusel.
     
    23:33
    Domáci sú už v plnom počte a aj toto oslabenie zahrali výborne, keď doslova hosťom nič nedovolili, Devils sa v druhej časti Legwandovho vylúčenia nedokázali usadiť v útočnom pásme.
     
    22:20
    Jaromír Jágr zobral na seba zodpovednosť a zaviezol puk do útočnej tretiny. Napriek vysokému veku je táto hokejová legenda takmer neodstaviteľná, keď je pri puku.
     
    21:48
    Zajac sa vracia na ľadovú plochu, začína sa presilovka New Jersey.
     
    21:33
    David Legwand dostáva dve minúty za krosček, faulovaným hráčom bol Ruutu. 15 sekúnd sa bude hrať štyri na štyri, potom si zahrajú presilovú hru hostia.
     
    21:10
    Detroit začal druhú tretinu v početnej výhode, ale až minútu domácim trvalo kým sa dokázali usadiť v útočnom pásme. O ich prvú strelu v prostrednej časti sa postaral Gustav Nyquist z ľavého kruhu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine boli lepším tímom domáci a zaslúžene vedú po Smithovom góle 1:0. Pred druhu tretinou však ostáva všetko otvorené, tá začne približne 2:32.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    Domáci Tomáš Tatar bol zahákovaný Travisom Zajacom, ktorý dostáva za toto hákovanie dve minúty.
     
    19:10
    Prvá tretina sa prehupla do svojej poslednej minúty a k strele sa dostal domáci Franzen, ale s jeho pokusom z ľavého kruhu si Schneider poradil.
     
    18:22
    Druhú časť početnej nevýhody zahrali domáci výborne, keď najskôr získal cenné sekundičky Joakim Andersson, ktorý sa dokonca dostal aj k zakončeniu. Potom mali domáci šťastie, pretože hostia boli v postavení mimo hry a hlavný arbiter nariadil vhadzovanie v útočnej tretine Detroitu. Red Wings už hrajú v pätici.
     
    16:50
    V presilovej hre hostí sme videli dve strely českých rodákov, keď to najskôr skúšal z pravej strany Eliáš a krátko po ňom od modrej jeho krajan Židlický.
     
    16:22
    Gionta bol faulovaný a uvidíme prvú presilovú hru v zápase, ktorú si zahrajú Devils. Na trestnú lavicu už smeruje domáci Todd Bertuzzi, ktorý dostáva trest za sekanie.
     
    15:40
    Ani po prvom góle sa obraz hry veľmi nemení a Detroit má puk častejšie na hokejkách než súper.
     
    14:41
    Mohlo byť vyrovnané potom, čo sa v medzikruží ocitol úplne voľný Tuomo Ruutu a vystrelil. Švédsky gólman v domácom drese, ale jeho pokus kryje.
     
    13:43
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domácim sa podarilo vsietiť úvodný gól duelu, keď krásne vystrelil od modrej čiary obranca BRENDAN SMITH a dáva svoj tretí gól v práve prebiehajúcom ročníku. Asistencie: Johan Franzen, Gustav Nyquist.
     
    12:58
    Nasleduje reklamná pauza.
     
    12:40
    Domáci Todd Bertuzzi sa rútil do brejku, ale nakoniec ho hosťujúci bek dokázal odzbrojiť a Devils získali puk. Dostali sa aj do útočnej tretiny, ale tam napriek peknej kombinácii nedokázal nikto z hostí vystreliť na domáceho Gustavssona.
     
    11:08
    Hosťom znovu nevyšiel prechod do útočného pásma, rozhodca prerušuje hru pre ofsajd a nasleduje komerčná prestávka.
     
    09:30
    Domáci sú stále aktívnejším tímom, čo teraz potvrdil Legwand svojím pokusom z pravej strany. New Jersey však tiež hrá veľmi dobre a a ni jedno z mužstiev nemá výrazný herný tlak.
     
    07:30
    Tomáš Tatar dostal dobrú prihrávku do priestoru medzi kruhmi, ale jeho rana bola zblokovaná jedným z hosťujúcich bekov.
     
    06:20
    Tuomo Ruutu práve prežíva svoj debut v drese New Jersey a veľa nechýbalo, aby jeho prudká strela teraz skončila gólom, ale Gustavsson výborne vyráža do rohu klziska.
     
    05:30
    Carter hľadal Giontu, ale autor víťazného gólu z posledného vzájomného duelu sa k strele na Gustavssona nedostal.
     
    04:40
    Detroit sa dlhšiu dobu držal v útočnej tretine s pukom na hokejkách, ale k strele sa dostal len slovenský krídelník Tomáš Jurčo, lenže minul bránu.
     
    03:05
    David Leqwand sa dostal do sľubnej pozície, ale ťažkú prihrávku od Brendana Smitha spracovať nedokázal.
     
    02:00
    Úvod zápasu sa nesie v duchu neúspešných pokusov hosťujúcich Devils o dostanie sa do útočného pásma.
     
    Detroit začal lepšie, v úvode zápasu mali šancu Nyquist a Leqwand, ale Schneider si poradil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Smith – Franzen, Legwand, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Glendening, Abdelkader – Bertuzzi, Andersson, Miller

    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Židlický, Gelinas, Salvador, Merrill – Jágr, Zajac, Clowe – Brunner, Eliáš, Henrique – Ryder, Zubrus, Ruutu – Bernier, Gionta, Carter

    Rozhodca: T. Peel, K. Rehman – G. Devorski, S. Miller.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL. Dnes sa proti sebe postavia dva tímy z Východnej konferencie, New Jersey Devils a z domáci Detroit Red Wings.

    V Atlantickej divízii je domáci Detroit piaty s počtom 69 bodov. V rámci Východnej konferencie to stačí na ôsmu priečku, pričom deviaty Columbus má rovnaký počet bodov a siedmy New York Rangers majú o bod viac.

    Hosťujúce New Jersey má na svojom konte 67 bodov a vo Východnej konferencii mu patrí jedenásta priečka. Jednobodovú stratu majú hostia na desiaty Washington, naopak v tesnom závese za nimi je v tabuľke dvanásta Ottawa, ktorá má o dva body menej. V Metropolitnej divízii sú Devils na šiestom mieste.
     
    Naposledy sa tieto dve mužstvá stretli len nedávno a 5.marca sa po výsledku 4:3 z výhry radovali hráči Devils, keď o ich výhre rozhodol 37 sekúnd pred koncom Gionta. Bol to ich druhý vzájomný duel v tomto ročníku, v tom prvom zvíťazili Red Wings v pomere 1:3. Pre Devils bola výhra 4:3 nad Detroitom zatiaľ posledným vystúpením, naopak Red Wings si včera neporadili s Coloradom a podľahli mu 2:3 po predĺžení.
    Úvodné buly dnešného duelu je naplánované na 1:30 SEČ v Joe Louis Aréne. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 14. Smith (Franzen, Nyquist), 26. Franzen (Nyquist, Legwand), 34. Franzen (Bertuzzi, Nyquist), 36. Nyquist (Legwand, Ericsson), 38. Quincey (Sheahan, DeKeyser), 45. Legwand (Franzen), 53. Miller (Bertuzzi, Andersson) – 30. Eliáš, 31. Jágr (Židlický), 32. Henrique (Fayne, Greene), 59. Henrique (Ryder, Clowe)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Kindl, Smith – Franzen, Legwand, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Glendening, Abdelkader – Bertuzzi, Andersson, Miller
    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Židlický, Gelinas, Salvador, Merrill – Jágr, Zajac, Clowe – Brunner, Eliáš, Henrique – Ryder, Zubrus, Ruutu – Bernier, Gionta, Carter

    Rozhodca: T. Peel, K. Rehman – G. Devorski, S. Miller