Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 1:0 (kon.) | Ufa – D. Moskva 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Novgorod 0:1 (kon.)
A. Mytišči – Jugra Chanty-Mansijsk 5:1 (kon.) | Čerepovec – Barys 2:1 (kon.) | Nižnekamsk – Viťaz 5:1 (kon.)
Petrohrad – Jekaterinburg 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Doneck 2:1 (2:0 po s.n.) | Jaroslavľ – Omsk 4:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Riga 5:2 (kon.) | Lev – Záhreb 2:1 (po pr.) | HC Slovan – S.Moskva 0:3 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Dynamo Moskva
Nedeľa 02.03.2014, 12:00 • Ufa-Aréna • KHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Vasilevskij) – Višnevskij, Babčuk, Sopel, Kulda, Zubarev, Ščitov, Isangulov, Gurkin – Chlystov, Zinovjev, Záborský – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mirnov, Pihlstrom, Kajgorodov – Stepanov, Gluchov, Slepyšev

    Dinamo Moskva: Šaryčenkov (Jerjomenko) – Novák, Višnevskij, Rjazancev, Mironov, Jalasvaara, Korjagin, Barancev – Volkov, Pesťuško, Komarov – Pestunov, Sopin, Kvapil – Karsums, Dugin, Karpov – Šafigulin, Glazačev, Kasjančuk

    Rozhodca: Baluška, Gašilov – Dedjulja, Petrov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Nestihli sme vidieť ani prvú strelu na bránu a už sme svedkami vylúčenia. Presilovku si zahrá hosťujúce Dinamo, pretože za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Ivan Višnevskij.
     
    01:30
    O jedinú presilovkovú strelu sa postaral obranca hostí Dmitrij Višnevskij. Inak sa domáci bránia zatiaľ dobre.
     
    02:30
    Hostia sa už do výraznejšej šance nedostali a ich početná výhoda je na konci. Ufa v plnom počte.
     
    04:00
    Zatiaľ sledujeme nevýrazný hokej a hrá sa prevažne v strednom pásme. Do šance sa dostal domáci Filatov, ale míňa bránu hostí.
     
    04:40
    Hosťujúci gólman Šaryčenkov pohotovým zákrokom zneškodnil strelu Aelexeia Gluchova. Hra sa prerušila a uvidíme vhadzovanie v útočnom pásme domácich.
     
    05:40
    Domáci sa pozvoľna dostávali do ofenzívneho tlaku a teraz budú mať výhodu presilovej hry. Na dve minúty odchádza za držanie Grigory Šafigulin.
     
    06:38
    Salavat Ufa dala gól!
    Slovenský útočník TOMÁŠ ZÁBORSKÝ dostal prihrávku pred odkrytú bránu, ktorú bez problémov triafa a v presilovke otvára skóre dnešného duelu. Asistencie: Denis Chlystov, Sergej Zinovjev.
     
    06:52
    Bezprostredne po otváracom góle sa budú hostia brániť vo štvorici, na trestnú lavicu odchádza Teemu Hartikainen, ktorý dostáva trest za podrazenie.
     
    08:00
    Hostia trošku pritvrdili v ofenzíve, ale Komarov mieril vedľa a Rjazancevovej strele chýbala väčšia prudkosť a tak puk pohodlne končí v lapačke domáceho Volkova.
     
    08:52
    Hostia si vytvorili tlak v závere presilovej hry, ale nedokázali z neho vyťažiť strelu na bránu a Ufa sa už bude môcť brániť v plnom počte, pretože Teemu Hartikainen už naskakuje na ľadovú plochu.
     
    10:00
    Dvom strelám musel čeliť Volkov, keď to najskôr skúšal Višnevskij a krátko na to i Kasjančuk. Domácim sa podarilo sa oslobodiť a získať puk na svoje hokejky.
     
    10:40
    Ufa sa po peknej kombinácii dostala do prečíslenia a zodpovednosť zobral na seba Igor Mirnov, ktorý vystrelil, ale Šaryčenkova neprekvapil.
     
    11:18
    Dmitry Pestunov dostáva trest za hrubosť a oslabuje svoj tím. presilovú hru si zahrajú hráči Ufy.
     
    12:30
    Ufa rozohrala presilovú hru veľmi dobre a veľa nechýbalo aby sa po strelách Hartikainena, respektíve Slepyševa tešila z dvojgólového vedenia.
     
    13:18
    Sopel strieľal od modrej nepresne, krátko na to druhý pokus Slepyševa v tejto presilovej hre vyrážal gólman hostí. Početná výhoda domácich skončila, hostia v plnom počte.
     
    14:20
    Moskva sa dokázala dostať dopredu a udržať útočné pásmo, ale k strele na bránu ich domáca defenzíva nepustila.
     
    15:25
    Dinamo Moskva si zahrá presilovú hru, pretože domáci Alexander Stepanov dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    16:00
    Hostia sú usadení v útočnom pásme, o prvú strelu v presilovej hre sa postaral Alexei Sopin.
     
    16:25
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Aj druhý gól padol v početnej výhode, tentokrát sa však tešia hostia. Po peknej a prudkej strele YEGORA DUGINA sa tak stav stretnutia vyrovnáva na 1:1. Asistencia: Maxim Karpov.
     
    18:00
    Vyrovnávajúci gól zápasu pomohol, za domácich pálili Pihlstrom a Mirnov, za hostí naopak skúšali šťastie Pesťuško a Karpov.
     
    19:10
    Pekným pokusom sa prezentoval hosťujúci Konstantin Volkov, ale krátko po jeho strele sa hra presunula späť do obranného pásma hostí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine sa ani jeden z celkov neteší z vedenia, pretože na otvárací presilovkový gól domáceho Záborského dokázal odpovedať hosťujúci Dugin, taktiež v presilovej hre. Prvá dvadsaťminútovka sa končí nerozhodne 1:1 a tá druhá sa začne približne 12:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:00
    Druhá tretina začala opatrne, ani jeden z tímov sa ešte do streleckej pozície nedostal.
     
    21:30
    O prvú strelu prostrednej časti sa postaral domáci Nikita Filatov, ale vedenie pre Ufu táto akcia nepriniesla.
     
    22:14
    Domáci si vytvorili menší tlak, na Šaryčenkova pálili Mirnov a Kajgorodov, ale obaja trafili len jeho betóny.
     
    23:00
    Domáci Anton Babčuk sa oprel do puku, ale aj s jeho pokusom si gólman hostí poradil. Bola to už štvrtá domáca strela na bránu v tejto tretine, zatiaľ čo na prvý strelecký pokus hostí ešte len čakáme.
     
    23:45
    Hra sa dvakrát prerušovala. Najskôr pre ofsajd domácich, krátko potom boli v postavení mimo hru hostia.
     
    24:20
    Dinamo je zatiaľ slabším tímom a teraz sa oslobodzuje len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    25:00
    Alexander Šaryčenkov musel zasahovať proti strelám domácej dvojice Pihlstroma a Ščitova.
     
    26:30
    Po prvýkrát vystrelili na domáceho Volkova aj hostia a to zásluhou Janne Jalasvaaru. Ich pôsobenie v útočnej tretine nemalo dlhú trvácnosť a hostia sa museli brániť proti dvom strelám Slepyševa.
     
    26:50
    Po zakázanom uvoľnení vyhrala Moskva buly, ale jej pokus o ofenzívnu akciu nevyšiel a puku sa zmocnili domáci.
     
    27:10
    Sergej Zinovjev dostáva dve minúty za hákovanie a presilovú hru si zahrá Dinamo.
     
    28:00
    Hostia nehrajú svoju presilovú hru zle, Volkova ale strely Pesťuška a Pestunova neprekvapili. Moskva ale zostáva v útočnom pásme.
     
    29:10
    Z medzikružia pálil dvakrát nebezpečne Leo Komarov, ale prvý pokus bol nepresný a ten druhý si Volkov postrážil. Po nebezpečnej strele Višnevskeho sa ale domáci dokázali oslobodiť a už budú v zápase pokračovať v plnom počte.
     
    29:50
    Moskve presilová hra pomohla a k strele sa dostal obranca Barancev. Stav sa nemení a zápas sa pomaly preklápa do svojej druhej polovice.
     
    30:08
    Po vzájomnom súboji a ostrej výmene názorov uvidíme vzájomný trest pre oba celky. Za domácich dostáva dve minúty Teemu Hartikainen, za hostí Denis Barancev. Obaja za hrubosť a bude sa hrať 4 na 4.
     
    31:03
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Český bek Novák tečoval puk, ktorý opustil ľadovú plochu. Bezprostredne potom, ale jeho spoluhráč Komarov vyhral buly a presný puk do siete posiela obranca DMITRY VIŠNEVSKIJ. Hostia sa tak ujímajú vedenia 1:2. Asistencia: Leo Komarov.
     
    32:08
    Po inkasovanom góle domáci zvýšili svoju aktivitu, ale strely Sopela ani Gluchova úspešné neboli. Vzájomný trest Barannceva a Hartikainena skončil a oba celky sú tak v plnom počte.
     
    32:50
    K strele sa dostal domáci Teemu Hartikainen, ale hlavný arbiter signalizuje vylúčenie hosťujúceho hráča.
     
    33:03
    Grigory Šafigulin oslabuje svoj tím na dve minúty, pretože dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    35:03
    Domácim táto presilová hra nevyšla podľa predstáv, nevytvorili si ani jeden strelecký pokus a Moskva sa dokázala veľmi dobre ubrániť aj pomocou niekoľkonásobného vyhodenia puku z vlastného pásma. Śafigulin už je späť na ľadovej ploche, Dinamo v plnom počte.
     
    36:00
    To čo domácim nevyšlo v presilovej hre, dokázali dobehnúť po uplynutí Šfigulinovho trestu. Dvaja obrancovia pálili od modrej, najskôr Sopel, krátko po ňom i Ivan Višnevskij.
     
    37:00
    Do streleckej pozície sa dostal Makarov, ale minul odkrytú bránu hostí,. Krátko po ňom pálili jeho spoluhráči Ščitov a Chlystov.
     
    39:00
    Hostia sa dostali k puku, ale ich pokus o ofenzívu úspešný nebol, pretože sa do útočnej tretiny ani nedostali. Naopak ich gólman Šaryčenko musel čeliť strelám Sopela i Zinovjeva.
     
    39:30
    V záverečnej minúte sa za hostí prezentoval propagačnou strelou Pesťuško, za domácich bol vo výbornej pozícii Filatov, ale hosťujúci gólman po jeho strele z prečíslenia vyrovnanie nepripustil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli jasnú hernú prevahu domácej Ufy, ale ako to už niekedy býva, z gólu sa radovali hostia. Do vedenia ich poslal v 32.minúte obranca Višnevskij a napriek pokračujúcemu tlaku domácich sa stav už do konca druhej časti nezmenil. Pred treťou tretinou však ostáva všetko otvorené a tá začne približne 13:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Tretia tretina sotva začala a domáci pokračujú v honbe za vyrovnaním. Strela Denisa Chylstova bola presná, ale Šaryčenkova neprekvapila. Rovnako ani pokus Teemu Hartikainena.
     
    42:00
    Do akcie sa dostali aj hostia, ale Glazačev sa svojou strelou nepresadil. Na druhej strane to skúšal domáci Chlystov, ale ani tentokrát mu nebolo súdené skórovať.
     
    42:52
    Moskva si zahrá presilovú hru. Za hru vysokou hokejkou odchádza na trestnú lavicu domáci Segej Zinovjev.
     
    43:52
    Ufa sa zatiaľ bráni výborne a hostí nepúšťa do takmer žiadnej útočnej kombinácie.
     
    44:52
    Zinovjejv sa vracia na ľad, domáci sú v plnom počte. O jedinú presilovkovú strelu Dinama sa postaral obranca Rjazancev.
     
    45:40
    Hostí znovu početná výhoda nakopla, podobne ako v druhej tretine, Domáci gólman Alexej Volkov ale strelu Šafigulina kryje a následnú dorážku nepripustil.
     
    46:10
    Marek Kvapil oslabuje hosťujúci tím svojím trestom za nedovolené bránenie.
     
    47:00
    Tretia tretina sa hrá v opatrnejšom tempe ako predchádzajúce dve. Presilová hra domácich na tom zatiaľ nič nemení.
     
    48:10
    Od modrej pálil Sopel, ale len do gólmana hostí. Krátko na to bol vo výbornej pozícii Hatikainen, ale ani jeho strela za chrbát Šaryčenkova neprešla. Hostia sú už v plnom počte, pretože na ľadovú plochu sa vracia Kvapil.
     
    50:00
    Domáci sú pod veľkým tlakom. Ich brankár Volkov musel čeliť trom strelám v krátkom časovom slede, keď to najskôr skúšal Komarov a po ňom i dvojica Volkov a Glazačev.
     
    51:18
    Domáci sa nedokážu dostať k puku a vymaniť sa tak z ofenzívneho zovretia hostí. Po prerušení hry si berie domáci kouč oddychový čas.
     
    52:00
    Jalasvaara dostal dobrú prihrávku na modrú odkiaľ sa rozhodol vystreliť na domáceho Volkova, ale zdvihol svoju strelu príliš a tá letí ponad bránu.
     
    53:00
    Stále pokračuje tlak hostí a zrejme bude len otázkou času kedy dokážu definitívne potvrdiť svoju dnešnú výhru.
     
    54:19
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Moskva mala v posledných minútach obrovský tlak a nakoniec hosťujúci hráči predsa len dokázali pretlačiť puk za domáceho Volkova. Gól strelil MAXIM PESŤUŠKO. Asistencia: Leo Komarov.
     
    55:00
    Dnešné stretnutie sleduje 7820 divákov. Vstupujeme do poslednej päťminútovky zápasu.
     
    56:10
    Za domácich skúsili šťastie Gluchov a Slepyšev, za hostí pálil Ćech Kvapil. Ani jedna strela však gólmanom problémy nenarobila.
     
    57:30
    Do streleckej pozície sa dostal domáci Chlystov aj hosťujúci Kasjančuk, ale ich strely nepriniesli zmenu skóre.
     
    59:05
    Stretnutie sa už len dohráva, ani jeden z tímov sa nepúšťa do útočenia a vstupujeme do poslednej minúty tohto merania síl.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Prvá tretina sa skončila nerozhodným výsledkom, ale hostia dokázali vsietiť po jednom góle v druhej i tretej tretine a tak si z Ufy odvážajú výhru 1:3.
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok víkendu. (14:57:40)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 7. Záborský (Chlystov, Zinovjev) – 17. Dugin (Karpov), 32. Višnevskij (Komarov), 55. Pesťuško (Komarov)


    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Vasilevskij) – Višnevskij, Babčuk, Sopel, Kulda, Zubarev, Ščitov, Isangulov, Gurkin – Chlystov, Zinovjev, Záborský – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mirnov, Pihlstrom, Kajgorodov – Stepanov, Gluchov, Slepyšev
    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Jerjomenko) – Novák, Višnevskij, Rjazancev, Mironov, Jalasvaara, Korjagin, Barancev – Volkov, Pesťuško, Komarov – Pestunov, Sopin, Kvapil – Karsums, Dugin, Karpov – Šafigulin, Glazačev, Kasjančuk

    Rozhodca: Baluška, Gašilov – Dedjulja, Petrov