Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 1:0 (kon.) | Ufa – D. Moskva 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Novgorod 0:1 (kon.)
A. Mytišči – Jugra Chanty-Mansijsk 5:1 (kon.) | Čerepovec – Barys 2:1 (kon.) | Nižnekamsk – Viťaz 5:1 (kon.)
Petrohrad – Jekaterinburg 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Doneck 2:1 (2:0 po s.n.) | Jaroslavľ – Omsk 4:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Riga 5:2 (kon.) | Lev – Záhreb 2:1 (po pr.) | HC Slovan – S.Moskva 0:3 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Avangard Omsk
Nedeľa 02.03.2014, 14:30 • Arena 2000 - Lokomotiv, Jaroslavľ (Rusko) • KHL
Partner:
     
    S konštatovaním, že Lokomotiv Jaroslavľ zvíťazil nad Avangardom Omsk 4:1 a rozhodol tak o svojom postupe do play-off, sa s vami lúčim, prajem krásny zvyšok nedele a teším sa na stretnutie pri ďalších športových podujatiach! (16:55:47)
     
    Lokomotiv Jaroslavľ si dnešným víťazstvom zabezpečil istotu účasti v play-off KHL 2013/2014! Na najbližšieho súpera Atlant Mytišči má jeden zápas pred koncom náskok troch bodov, pričom má s týmto súperom odohrané lepšie vzájomné zápasy a preto je jasné, že Lokomotiv si už udrží 8.priečku a v prvom kole play-off sa stretne s Dinamom Moskva!
     
    Zápasové štatistiky

    Strely na bránu : 25-33
    Úspešnosť na buly : 49 % – 51 %
    Vylúčenia : 3-3
    Presilovky : 0-0
    Úspešnosť brankárov : 96,97 % – 84 %
     
    Domáci oslavujú, dokázali totiž urobiť veľmi dôležitý krok smerom ku play-off! Dnes s výnimkou prvej tretiny Jaroslavľ svojho súpera jednoznačne predčil vo všetkých herných ukazovateľoch a zaslúžene sa raduje zo zaslúženého víťazstva 4:1. V tretej tretine vstrelil víťazný gól po peknom úniku Plotnikov, pokoj im dodal presnou strelou do vinkla Platt a o konečnej podobe výsledku rozhodol v závere po peknom úniku Kapustin. Hostia vzdorovali najmä v prvej tretine, postupne ich taktika prestala sláviť úspech a to sa prejavilo aj na konečnom výsledku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Nepresná kombinácia na modrej čiare vyháňa hostí z útočného pásma, stav zápasu sa už zrejme meniť nebude.
     
    59:11
    Omsk útočí spoza vlastnej brány.
     
    58:45
    Na začiatku presilovky okamžitá strela Omsku, Sanford ale už dnes inkasovať nechce a tak puk úspešne pokryl.
     
    58:43
    V závere je tu ešte možnosť Omsku skorigovať stav. Na dve minúty si za nebezpečnú hru vysokou hokejkou sadá domáci obranca Kronwall.
     
    56:31
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Je zrejme definitívne rozhodnuté! Po prihrávke Petrova zo stredného pásma prenikol do pásma po pravej strane Kapustin, postupne prešiel až pred Mezina a práve KIRILL KAPUSTIN bekhendovým zakončením z ostrého uhla našiel miesto v horných častiach Mezinovej brány! Brankár hostí si ale môže spytovať svedomie, gól ide aj na jeho vrub.
    Asistencie : Yuri Petrov, Jonas Holös
     
    56:07
    Oba tímy v plnom počte.
     
    55:41
    Lokomotiv drží puk na svojich hokejkách, postupne sa dostal do útočného pásma.
     
    54:47
    Mezin ďaleko od svojej brány, vykorčuľoval si takmer medzi kruhy, puk však stihol bez väčších problémov rozohrať pred atakujúcim útočníkom Jaroslavľu.
     
    54:07
    Zaujímavé rozhodnutie rozhodcov! Za zbytočné podrazenie v strednom pásme si na trestnú lavicu sadá Štefan Ružička, pri tom istom zákroku je však vylúčený aj faulovaný Kapustin, ktorý podľa rozhodcov faul prihral a je vylúčený za nešportové správanie. Zvláštne to rozhodnutie, budeme hrať štyria proti štyrom.
     
    53:13
    Domáci teraz hrajú to, čo im tak dobre vychádzalo celú sezónu. Poctivo strážia modrú čiaru, nedovoľujú súperovi dostať sa do útoku a sami vyrážajú do rýchlych brejkov. Omsk potrebuje rýchly kontaktný gól, aby ešte mohol bojovať o body.
     
    52:13
    Averin si spracovával pred bránou ťažkú prihrávku a takmer sa mu aj podarilo zakončiť, bol však zastavený na hranici faulu, hra pokračuje bez prerušenia.
     
    51:07
    Na druhej strane pokus o rýchly protiútok, bol však veľmi rýchlo zastavený pozornými obrancami.
     
    50:48
    Kazionov najprv strieľal z pravého kruhu vedľa, potom sa ešte do puku oprel vo veľmi dobrej pozícii medzi kruhmi Goncharov, Sanford toho veľa nevidel a puk len so šťastím vyrazil!
     
    49:55
    Po strele Kuryanova po vyhranom buly nemal Sanford problém zasiahnuť, puk počas celej svojej trajektórie letu veľmi dobre videl a kryl ho vo svojej výstroji.

    Góly a asistencie: 21. Platt (Gorokhov, Sprukts), 44. Plotnikov (Apalkov), 47. Platt (Sprukts), 57. Kapustin (Petrov, Holös) – 20. Popov (Kulyash, Kostitsyn)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Vishnevsky, Holös, Kronwall, Peretyagin, Vasilyev, Yakovlev, Lyubushkin, Gorokhov – Plotnikov, Konkov, Redlihs, Petrov, Averin, Platt, Apalkov, Kapustin, Galimov, Sprukts, Chernikov, Kartayev, Akhmetov
    Avangard Omsk: Mezin (Karlsson) – Lyamin, Poleshchuk, Nurislamov, Goncharov, Blaťák, Kulyash, Pivtsakin – Kuryanov, Ružička, Shirokov, Popov, Makhanovsky, Perezhogin, Kalinin, Semin, Kazakov, Kostitsyn, Berdnikov, Kazionov, Ivanov

    Rozhodca: Bondar, Odins – Sysuyev, Balodis