Portugalsko U21 – Slovensko U21 2:0 (kon.)
koniec
Portugalsko U21
2:0 (2:0)
Slovensko U21
Streda 05.02.2014, 16:00 • Marinha Grande • Reprezentácia U21
     
    Výprava slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa na Slovensko vráti zajtra v poobedňajších hodinách. Prajeme celému tímu šťastnú cestu domov! (18:54:48)
     
    Zápas je na konci, Slováci v ňom nedokázali vsietiť ani gól a preto vyhrať nemohli. Ide ale iba o prípravný duel, ktorý snáď splní svoj účel a trénerovi Galádovi pomôže pri zostavovaní ideálnej jedenástky reprezentantov do 21 rokov. Chalanom držíme palce pri ďalšom športovom raste.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Slovensko už nič nevymyslí a nepomôžu mu ani nedovolené zákroky. Žltú kartu videl Gyömbér.
     
    85
    Domáci sa nemajú kam ponáhľať a striedajú. Odchádza Sturgeon , nahradí ho Filipe Oliveira.
     
    85
    Portugalsko dáva gól!
    A stalo sa presne to, čo sme nechceli. O rok mladší futbalisti z Portugalska vyhrávajú 5 minút pred koncom riadneho hracieho času už rozdielom dvoch presných zásahov. Do štatistík sa zapísal IVO RODRIGUES.
     
    81
    Slováci opäť striedajú. Odchádza Vrablec, zahrá si Dzúrik.
     
    80
    Portugalsko využíva ďalšie striedanie. Odchádza Podstawski, nahradí ho Xeka.
     
    80
    Portugalskí futbalisti postavili do tohto duelu o rok mladších reprezentantov, čo nie je nič prekvapivé. V základnej nominácii na stretnutie boli nádejní futbalisti s obdivuhodnými skúsenosťami. Ako sa uvádza na webe Slovenského futbalového zväzu, až 18 z nich sa narodilo v roku 1994, dvaja hráči dokonca v roku 1995. Kostru tohto tímu tvoria hráči, ktorí sa ešte v drese Portugalska U19 v Litve pred rokom prebojovali počas finálového turnaja ME až do semifinále, kde ale podľahli neskoršiemu víťazovi celého šampionátu Srbsku po pokutových kopoch.

    Nominácia tímu Portugalsko U20 na toto stretnutie podľa futbalsfz.sk:

    Brankári: Bruno Varela, Rui Silva (CD Nacional)
    Obrancovia: Eliseu Cassamá, Fábio Cardoso, João Cancelo, Leandro Silva, Rafa, Rúben Semedo, Tobias Figueiredo
    Stredopoliari: Fábio Sturgeon, João Teixeira, Claude Gonçalves, Xeka, Ricardo Horta, Tomás Podstawski
    Útočníci: Alexandre Guedes, Mané, Carlos Fortes, Hélder Costa, Iúri Medeiros

    Pre všetkých nominovaných je to premiérový zápas v reprezentácii do 20 rokov.
     
    78
    Dvojnásobné striedanie na našej strane. Ihrisko opúšťa Bukata a nahradí ho Kochan, odchádza aj brankár Le Giang, ktorý prenecháva priestor medzi tromi žrďami Marošimu.
     
    70
    Portugalsko dáva gól!
    A asi sme to zakríkli! Portugalskí mladíci dokázali otvoriť strelecký účet a Slováci sa budú pokúšať o vyrovnanie. O prvý gól tohto stretnutia sa postaral mladý Portugalec ERIVALDO FERREIRA.
     
    65
    Ďalšie striedanie Slovenska. Odchádza Schranz, nahradí ho Belo.
     
    64
    Striedajú i domáci. Odchádza Rafa, na jeho miesto nastúpi Folo. Z trávnika sa ale porúča aj už striedajúci Fortes a na jeho miesto smeruje Erivaldo Ferreira.
     
    61
    Slováci druhýkrát v stretnutí striedajú! Z ihriska odchádza Malec, nahradí ho Chrien.
     
    60
    Odbočme na chvíľu od tohto priateľského stretnutia, v ktorom nie a nie padnúť gól. Slovenskí reprezentanti do 21 rokov sa v tabuľke kvalifikácie na ME 2015 do Česka nachádzajú na čele 3.skupiny a na svojom konte majú 13 bodov. Najbližšie ich ale kvalifikačné stretnutie čaká až o vyše pol roka, konkrétne 4. 9. doma proti Škótsku a 8. 9. v Holandsku. "Najbližší kvalifikačný duel odohráme až v septembri, vyšlo to až tak," vyjadril sa pre web SFZ Adam Zreľák. "Musíme sa čo najlepšie pripraviť. Keď to príde, chceme bojovať a postúpiť ďalej," skonštatoval ružomberský útočník.
     
    56
    A máme tu prvú žltú kartu stretnutia! vyslúžil si ju náš reprezentant Schranz.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujeme s niekoľkými zmenami. Na Slovenskej strane už zápas nedohrá Duda, ktorého nahradil Škvarka.
    Portugalský kouč pristúpil k viacerým zmenám. V bráne skončil Varela a nahradí ho Rui Silva, odchádzajú aj Rudinilson Silva, J. Teixeira, Horta a Guedes. Na trávniku sú nové tváre Portugalska: Monteiro, Leandro Silva, Ivo Rodrigues a Fortes.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami. O stretnutí je mimoriadne náročné získať akékoľvek informácie, no podľa tých posledných by mal byť stav nerozhodný 0:0. Zverenci trénera Galáda majú pred sebou ešte minimálne 45 minút, aby súperovi ukázali, že aj na Slovensku vieme hrať kvalitný futbal.

    Podarí sa im to? Ostaňte s webom Onlajny.eu a určite sa to dozviete!

    Veronika Pancuráková

    Góly: 70. Ferreira, 85. Ivo Rodrigues

    Karty:   56. Schranz (SVK21), 90. Gyömbér (SVK21)


    Portugalsko U21: Varela (46. Rui Silva) – Cassamá, Figueiredo, Rudinilson Silva (46. Monteiro), Rafa (64. Folo), Podstawski (80. Xeka), J. Teixeira (46. Leandro Silva), Gonçalves, Horta (46. Ivo Rodrigues), Sturgeon (85. Filipe Oliveira), Guedes (46. Fortes, 64. Erivaldo Ferreira)
    Slovensko U21: Le Giang (78. Maroši) – Vrablec (81. Dzúrik), Gyömbér, Niňaj, Zreľák – Hrošovský, Bukata (78. Kochan), Duda (46. Škvarka), Schranz (65. Bero), Mészáros – Malec (61. Chrien)
    Náhradníci: Maroši, Škvarka, Chrien, Kochan, Bero, Dzúrik