Philadelphia – Detroit 5:0 (kon.) | Boston – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:2 (kon.)
Columbus – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Carolina 3:0 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 3:0 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:4 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:0 (kon.)
Calgary – Chicago 5:4 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Tampa Bay Lightning
cz Streda 29.01.2014, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Tampa drží útočné pásmo a nyní to zkouší v šesti lidech na ledě!
     
    56:43
    St.Louis mohl rázem vyrovnat, když se po nahrávce od Johnsona dostal do palebné pozice. Sice stál v úhlu, přesto před ním stála odkrytá klec. Ani tyto faktory mu však nebyly nic platné, protože Bernier proti jeho střele vytáhl famózní zákrok lapačkou, který se s jistotou bude ještě dlouho opakovat v sestřizích nejlepších zákroků týdne!
     
    55:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JAMES VAN RIEMSDYK strhává vedení pro svůj tým, když si jeho střela z mezikruží našla mezírku mezi maskou a lapačkou brankáře Bishopa! Branku musel potvrdit ještě videorozhodčí, protože se kotouč odrazil od zadní konstrukce branky zpět do hry, ale video potvrdilo regulérní gól.
    Asistence: Phil Kessel, Tyler Bozak.
     
    53:36
    Johnson s Brownem ujížděli do přečíslení a druhý jmenovaný mohl po nahrávce Johnsona pálit do odkryté klece! Jenže puk mu přeskočil čepel, a tak se hosté nedostali ani ke střele.
     
    44:44
    St.Louis měl na čepeli rozdílový gól, když mu zpoza branky poslal skvělou přihrávku Brown. Kapitán Tampy to zkoušel z první, ovšem nestihl zamířit, a tak pouze nastřelil Berniera!
     
    43:27
    Kessel si po nahrávce od svého spoluhráče dopřál luxus v podobě úniku na branku. Na zakončení měl mnoho času, zvolil však střelu, která překvapivě ani nemířila do branky!
     
    41:58
    Killorn stál po dobré kombinaci Tampy s pukem téměř před brankou, ale vyjetého Berniera se snažil překonat rychlým objetím branky. Ztratil však rovnováhu, a tak se ke střele nedostal.
     
    40:00
    Dion Phaneuf (TOR) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    38:54
    Kadri mohl zkompletovat hattrick, když se po přihrávce od Lupula dostal téměř před branku. Střelou zápěstím však tentokrát úspěch neslavil, když si proti jeho pokusu brankář Bishop připsal reflexní zákrok.
     
    37:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po ohlušujícím tlaku Tampy v útočném pásmu se puk dostal před branku, kde v jeden moment stáli hned tři útočníci Lightning. Po sérii dorážek se kotouč odrazil přímo na čepel obránce MARKA BARBERIA, který už pouze mířil do odkryté branky Toronta!
    Asistence: Ondřej Palát, B.J. Crombeen.
     
    34:29
    Bozak ihned po buly sebral puk a ujížděl s ním na branku, zvolil střelu a brankář Bishop si nepřipsal dvakrát jistý zákrok. Puk však udržel ve výstroji!
     
    34:14
    Další přesilovka pro Lightning! Na trestnou lavici usedá na dvě minuty Carl Gunnarsson (TOR) za hákování.
     
    33:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obránci Toronta nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, ten se okamžitě dostal na čepel MATTHEWA CARLEA, který si svou střelu vychutnal. Puk si chvíli podržel a ve správný moment překonal Berniera střelou na vyrážečku!
    Asistence: Ondřej Palát, Nikita Kučerov.
     
    32:57
    A další tyč, kterou opět nastřelují útočníci Tampy!
     
    32:18
    Filppula po střele z první z prostoru mezikruží trefuje tyč!
     
    30:47
    Poprvé v zápase si zahraje Tampa Bay přesilovku. Na trestnou lavici odchází Peter Holland (TOR) na dvě minuty za držení protihráče.
     
    29:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš, dostaneš, se nyní opět uplatňuje. V rohu kluziště našel volný puk , který okamžitě přihrával před branku na NAZEMA KADRIHO. Tento útočník si stihl ještě prohodit puk na bekhend a nekompromisně překonal brankáře Bishopa.
    Asistence: Joffrey Lupul, Carl Gunnarsson.
     
    28:51
    Palát měl k dispozici tutovku, když po nahrávce Johnsona stál s pukem zcela sám před brankou! S pukem se snažil ještě něco vymyslet, protože Bernier si proti němu hodně povyjel. Český útočník zvolil kličku do bekhendu, ale ani tímto způsobem nepřekonal skvělého Berniera!
     
    24:39
    Gunnarsson se dostal do stoprocentní šance, když se po přihrávce od svého spoluhráče dostal s pukem přímo před branku. Proti vyjetému Bishopovi se rozhodl ještě nalézt Bozaka po jeho boku, ale celá akce už brankou neskončila, především díky skvělému reflexu brankáře Tampy proti druhé střele Bozaka.
     
    21:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po chybě Marka Barberia, který ztratil puk ve středním pásmu, se kotouče okamžitě ujal NAZEM KADRI. Útočník Toronta s pukem vybruslil na vrchol kruhu a střelu schoval za obránce Tampy. Ben Bishop sice po jeho ráně natahoval svou vyrážečku, ale marně!
    Bez asistence.
     
    18:29
    Nikita Kučerov (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    16:18
    Po střele ihned po buly se k puku dostal Mcclement, ten okamžitě pálil a trefil tyčku branky Tampy! Bishop přes shluk hráčů před brankou nic neviděl.
     
    15:30
    Bishop se rychlou rozehrávkou snažil zrychlit hru, jenže našel pouze volného Orra, ten okamžitě pálil. Brankář Tampy se stihl přesunout.
     
    13:42
    St.Louis mohl poslat hosty do vedení, když se na chvíli zjevil sám před brankou soupeře. Po přihrávce od spoluhráče se okamžitě dral do zakončení, jenže jeho pokus stihl vykrýt betonem brankář Bernier!
     
    09:09
    Lupul stál na chvíli před brankou zcela sám a po střílené přihrávce usměrňoval puk do branky! Ben Bishop zřejmě do jeho pokusu zasáhl vyrážečkou, a tak tato velká šance Leafs nekončí brankou!
     
    08:01
    Tyler Johnson (TBL) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    04:34
    Kadri s Lupulem udělali před brankou Tampy opravdové dusno, když oba dva útočníci doráželi volný puk do branky. Dobrou obrannou práci však odvedl Matt Carle a brankář Bishop.
     
    03:07
    Thompson zachytil přihrávku Phaneufa a ujížděl do přečíslení. Ve správný moment našel na druhé straně najíždějícího Browna, který ihned pálil z první. Narazil však na skvělý beton Berniera!
     
    02:50
    B.J. Crombeen (TBL) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.

    David Motloch

    Góly a asistencie: 22. Kadri, 30. Kadri (Lupul, Gunnarsson), 56. Riemsdyk (Kessel, Bozak) – 34. Carle (Palát, Kučerov), 38. Barberio (Palát, Crombeen)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Franson, Gardiner, Gleason, Gunnarsson "A", Phaneuf "C", Rielly – Ashton, Bodie, Bozak, Holland, Kadri, Kessel, Kuljomin, Lupul "A", Mcclement "A", Orr, Raymond, Riemsdyk
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle "A", Gudas, Barberio, Salo, Brewer, Aulie – Palát, Johnson, St.Louis "C" -, Brown, Filppula, Kučerov – Purcell, Thompson "A", Killorn – Crombeen, Malone

    Rozhodca: Hasenfratz, Morton – Brisebois, Driscoll

    Diváci: 19 475