Philadelphia – Detroit 5:0 (kon.) | Boston – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:2 (kon.)
Columbus – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Carolina 3:0 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 3:0 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:4 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:0 (kon.)
Calgary – Chicago 5:4 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Tampa Bay Lightning
cz Streda 29.01.2014, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Dnes nás čeká velice zajímavý zápas dvou divizních rivalů. Proti sobě se utká Toronto Maple Leafs a Tampa Bay Lightning!
     
    Toronto Maple Leafs

    Javorovým listům se v posledních zápasech velice daří. V posledních dvou utkáních sice podlehli soupeřům, ale předtím hned šest zápasů přetavili ve vítězství. I v posledním klání brali bod za prohru v prodloužení s rozjetým celkem Winnipegu (4:5). Aktuální výsledky řadí svěřence trenéra Randyho Carlylea sedm bodů za Tampu v Atlantické divizi.

    Dnes tak mohou hráči tento deficit snížit o dva body a přiblížit se tak jistotě vyřazovacích bojů. Pondělní trénink nabídl trenérovi poněkud strašidelný pohled na Phila Kessela a Jamese Vana Riemsdyka, kteří oba dva opustili vinou zranění trénink předčasně. Oba dva klíčoví útočníci Leafs by však měli dnes do zápasu nastoupit a nejedná se tak o nic vážného. "Bylo mi řečeno, že budou schopní proti Tampě nastoupit. Máme tu řadu hráčů se šrámy, obvázanými lokty a podobně. To je prostě v průběhu sezóny běžná věc," zanechal klidnou hlavu lodivod Toronta.
     
    Tampa Bay Lightning

    Bolts svůj poslední zápas proti týmu z opačné konference – Coloradu zvládli na jedničku. Je však ale třeba dodat, že velkou měrou se na jejich vítězství podílel, kdo jiný, než brankář Ben Bishop. Týmová jednička Lightning je v brance téměř bezchybná a velká část úspěchů týmu padá právě na něj. To samé se dá říct o Tyleru Johnsonovi, který proti Coloradu zkompletoval hattrick, vůbec první v kariéře v NHL.

    Nyní čeká Tampu čtyřzápasový venkovní trip a trenér Jon Cooper ví, jak důležité bude z tohoto období získat body. "Většina zápasů, co nás teď čeká, bude právě proti týmům z naší divize. Víte, chceme si udržet bodový odstup od ostatních, tak, jak to je nyní. Takže to bude hodně důležitá část sezóny. Proti Torontu jsme navíc letos ještě nehráli a v následujících dvou měsících se s nimi střetneme hend čtyřikrát," má o rozpisu zápasů jasno lodivod Bolts.

    Tampa stále hraje bez zraněného Stevena Stamkose, který sice v pondělním tréninku vyjel s hráči na led, ale necítil se příliš dobře, a tak raději zvolil suchou přípravu. "Dnes ráno jsem se necítil moc dobře, takže jsem nechtěl raději nic riskovat. Takové dny prostě jsou, pro mě je podstatné, že převládají dobré dny nad těmi špatnými," uklidňuje se kanonýr Tampy.
     
    Kdo je ve formě

    O Tampě už řeč byla. Ben Bishop má zkrátka formu po celou sezónu, v posledních 15 zápasech pouze dvakrát pustil více než dvě branky. Počítat musí soupeř i s rozjetým Tylerem Johnsonem, který má za poslední pět zápasů skvělou bilanci 4+4. Na druhé straně je ve střelecké formě Phil Kessel, jenž se už popáté v řadě trefoval do branky. Slušnou sérii ladí i další útočník Leafs – Nazem Kadri. Ten bodoval pětkrát za posledních šest utkání (1+6).
     
    Zranění

    Kromě dlouhodobě zraněných hráčů je Tampa v plné síle. Chybět tak bude pouze zmiňovaný Steven Stamkos (noha) a obránci Brian Lee (koleno) a Mattias Ohlund (koleno). Toronto hlásí rovněž tři jména umístěná na listině zraněných hráčů. Jedná se o Davida Clarksona (loket), Davea Bollanda (kotník) a Trevora Smithe (ruka). Dva z těchto hráčů už se zapojili do tréninku, zatím pouze v bezkontaktních dresech.
     
    Jak už bylo řečeno, oba týmy se letos proti sobě utkají poprvé. V následujících dvou měsících však na sebe narazí hned čtyřikrát. Poslední vzájemný zápas se datuje do minulé sezóny, kdy vyhrála zásluhou hattricku Martina St.Louise Tampa Bay poměrem 5:2.

    Zajímavostí zápasů určitě je, že se dnes Toronto bude snažit vyvarovat už páté třízápasové sérii proher. To Tampa svá poslední tři klání vyhrála, když má navíc skvělé statistiky z posledních venkovních zápasů. Právě tato čísla ji zařadila na druhé místo v Atlantické divizi, když mají svěřenci trenéra Coopera první Boston hned na dostřel.
     
    Úvodní předpokládané sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Franson, Fraser, Gardiner, Gleason, Gunnarsson "A", Phaneuf "C", Ranger, Rielly – Ashton, Bodie, Bozak, Holland, Kadri, Kessel, Kuljomin, Lupul "A", Mcclement "A", Orr, Raymond, Riemsdyk

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle "A", Gudas, Barberio, Salo, Brewer – Palát, Johnson, St.Louis "C", Purcell, Filppula, Malone, Thompson "A", Killorn, Kučerov, Brown, Pánik, Pyatt.
     
    Nástupní brankáři: Ben Bishop (TBL) a Jonathan Bernier (TOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    St.Louisova formace se ihned usazuje v útočném pásmu, ke střele se dostal i Gudas.
     
    01:19
    Filppula se snažil ujet do přečíslení, ale byl odstaven obráncem Leafs.
     
    01:37
    Gardiner to zkoušel z dálky, trefil protihráče stojícího před ním.
     
    02:10
    Brownovu střelu vyráží Bernier do rohu.
     
    02:43
    Po nepřesné rozehrávce domácích se hra přestěhuje před Berniera.
     
    02:50
    B.J. Crombeen (TBL) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    03:07
    Thompson zachytil přihrávku Phaneufa a ujížděl do přečíslení. Ve správný moment našel na druhé straně najíždějícího Browna, který ihned pálil z první. Narazil však na skvělý beton Berniera!
     
    03:33
    Toronto se až nyní usazuje v útočném pásmu.
     
    03:54
    St.Louis však hned vyhazuje.
     
    04:19
    Gardinerovu střelu od modré Bishop vyráží betonem mimo.
     
    04:34
    Kadri s Lupulem udělali před brankou Tampy opravdové dusno, když oba dva útočníci doráželi volný puk do branky. Dobrou obrannou práci však odvedl Matt Carle a brankář Bishop.
     
    04:50
    Hosté v plném počtu.
     
    05:06
    Po Kesselově střele z mezikruží to před brankou Bolts jen zahučelo.
     
    05:37
    Kuljomin pálil na branku ihned z otočky a mířil do pravého horního růžku. Bishop byl připravený, ovšem při této střele se nejspíš zapotil.
     
    06:06
    Malone vybojoval puk ve středním pásmu a ujížděl do přečíslení, svou přihrávkou hledal volného Crombeena, kterému ovšem nepřihrál vůbec přesně, a tak hráči Lightning ani nevystřelili.
     
    06:52
    Filppulova druhá formace sice v útočném pásmu vyvinula tlak, ale s pukem kombinovala pouze po rozích, když se obránci Toronta uplatnili velkým důrazem.
     
    07:36
    Phaneufova střela z dálky nemířila mezi tři tyče, ale tlak domácích pokračuje.
     
    08:01
    Tyler Johnson (TBL) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    08:28
    První založení akce domácím nevyšlo, Tampa vyhazuje.
     
    08:53
    Palát v oslabení ujel do útočného pásma a stihl i vystřelit. Vhazovat se tak bude před Bernierem.
     
    09:09
    Lupul stál na chvíli před brankou zcela sám a po střílené přihrávce usměrňoval puk do branky! Ben Bishop zřejmě do jeho pokusu zasáhl vyrážečkou, a tak tato velká šance Leafs nekončí brankou!
     
    10:01
    Hosté v plném počtu.
     
    10:29
    Purcell chtěl najít před brankou volného spoluhráče, ale puk pouze odevzdal protihráči.
     
    11:06
    Brewerova střela od modré mířila těsně mimo, lapačka Berniera nemusela zasahovat.
     
    12:22
    St.Louis rychlou přihrávkou rozjel volného Johnsona, který ale střelou zápěstím z vrcholu kruhu netrefil svatyni domácích.
     
    13:29
    Lupul svou střelou trefil pouze vlastního spoluhráče.
     
    13:42
    St.Louis mohl poslat hosty do vedení, když se na chvíli zjevil sám před brankou soupeře. Po přihrávce od spoluhráče se okamžitě dral do zakončení, jenže jeho pokus stihl vykrýt betonem brankář Bernier!
     
    14:01
    Palát se St.Louisem se sérií přihrávek nacházeli v útočném pásmu snad i poslepu. Nakonec se však ke střele nedostali.
     
    14:45
    Po tlaku Toronta ujížděl na branku Johnson, ale netrefil zařízení.
     
    15:30
    Bishop se rychlou rozehrávkou snažil zrychlit hru, jenže našel pouze volného Orra, ten okamžitě pálil. Brankář Tampy se stihl přesunout.
     
    16:18
    Po střele ihned po buly se k puku dostal Mcclement, ten okamžitě pálil a trefil tyčku branky Tampy! Bishop přes shluk hráčů před brankou nic neviděl.
     
    17:18
    Dalším hráče, jenž prověřil schopnosti Bishopa je Tyler Bozak.
     
    18:04
    Kučerov obral protihráče o puk a mohl se drát do přečíslení, ale další obránce Leafs jej už k ničemu nepustil.
     
    18:29
    Nikita Kučerov (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    19:00
    Hosté začínají oslabení výhozem puku přes všechny čáry.
     
    19:46
    Do konce třetiny už se domácí do útočného pásma zřejmě nedostanou, stále kombinují pouze ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla svižný a atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. Převahu neměl ani jeden z dnešních aktérů, a protože brankáři na obou stranách zatím podávají bezchybný výkon, je skóre po první části bezgólové – 0:0.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely: 8:11
    Hity: 10:13
    Vyhraná vhazování: 14:10
    Zblokované střely: 4:8
    Trestné minuty: 0:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Ani v závěru přesilovky se domácím nedaří usadit se v útočném pásmu.
     
    20:29
    Hosté v plném počtu.
     
    21:16
    Po sérii nepřesností na obou stranách začíná další útočnou akci domácí tým za brankou.
     
    21:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po chybě Marka Barberia, který ztratil puk ve středním pásmu, se kotouče okamžitě ujal NAZEM KADRI. Útočník Toronta s pukem vybruslil na vrchol kruhu a střelu schoval za obránce Tampy. Ben Bishop sice po jeho ráně natahoval svou vyrážečku, ale marně!
    Bez asistence.
     
    22:49
    Další nebezpečný moment před Bishopem, když se puk po střele od modré čáry nepříjemně odrazil jiným směrem.
     
    23:38
    Toronto pokračuje v tlaku, Riellyho pokus však míří mimo.
     
    24:03
    Malone nyní uplatnil důraz před brankou a po delší době se bude vhazovat i před Bernierem.
     
    24:10
    Ihned po buly Toronto vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    24:39
    Gunnarsson se dostal do stoprocentní šance, když se po přihrávce od svého spoluhráče dostal s pukem přímo před branku. Proti vyjetému Bishopovi se rozhodl ještě nalézt Bozaka po jeho boku, ale celá akce už brankou neskončila, především díky skvělému reflexu brankáře Tampy proti druhé střele Bozaka.
     
    25:45
    Kuljomin už se chystal v dobré pozici přihrávat puk před branku na svého spoluhráče, ale včas jej stihl od puku odatavit obránce Lightning.
     
    26:21
    Barberio mířil dobře na branku, ale Bernier nyní ukázal své brankářské umění!
     
    27:03
    Thompson se po objetí branky snažil pálit puk na branku, kde stálo hodně hráčů najednou, ale kotouč se nakonec odrazil do rohu.
     
    27:36
    Kessel už se chystal ke své střele zápěstím z prostoru mezikruží, ale obránce Hedman jej stihl včas od puku odstavit.
     
    28:10
    Po dobrém forčekingu první útočné formace Bolts se ke střele dostal Carle, ale mířil těsně mimo.
     
    28:51
    Palát měl k dispozici tutovku, když po nahrávce Johnsona stál s pukem zcela sám před brankou! S pukem se snažil ještě něco vymyslet, protože Bernier si proti němu hodně povyjel. Český útočník zvolil kličku do bekhendu, ale ani tímto způsobem nepřekonal skvělého Berniera!
     
    29:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš, dostaneš, se nyní opět uplatňuje. V rohu kluziště našel volný puk , který okamžitě přihrával před branku na NAZEMA KADRIHO. Tento útočník si stihl ještě prohodit puk na bekhend a nekompromisně překonal brankáře Bishopa.
    Asistence: Joffrey Lupul, Carl Gunnarsson.
     
    30:47
    Poprvé v zápase si zahraje Tampa Bay přesilovku. Na trestnou lavici odchází Peter Holland (TOR) na dvě minuty za držení protihráče.
     
    31:17
    Po střele Filppuly mohl Gunnarsson vyhodit, přesto trefil pouze obránce Tampy.
     
    31:39
    Nyní už však domácí hokejisté vyhazují.
     
    32:18
    Filppula po střele z první z prostoru mezikruží trefuje tyč!
     
    32:50
    Domácí v plném počtu.
     
    32:57
    A další tyč, kterou opět nastřelují útočníci Tampy!
     
    33:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obránci Toronta nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, ten se okamžitě dostal na čepel MATTHEWA CARLEA, který si svou střelu vychutnal. Puk si chvíli podržel a ve správný moment překonal Berniera střelou na vyrážečku!
    Asistence: Ondřej Palát, Nikita Kučerov.
     
    34:14
    Další přesilovka pro Lightning! Na trestnou lavici usedá na dvě minuty Carl Gunnarsson (TOR) za hákování.
     
    34:29
    Bozak ihned po buly sebral puk a ujížděl s ním na branku, zvolil střelu a brankář Bishop si nepřipsal dvakrát jistý zákrok. Puk však udržel ve výstroji!
     
    35:07
    Purcell už hledal před brankou volného spoluhráče, ale Phaneuf mu stihl do dráhy přihrávky položit své tělo.
     
    35:39
    St.Louisovu střelu vyráží Bernier do rohu.
     
    35:52
    Purcell zkoušel u levé tyče překvapit přesouvajícího se Berniera, ale marně.
     
    36:14
    Domácí v plném počtu.
     
    36:38
    Kučerov úřadoval s pukem před brankou, ale tam byl takový zmatek, že bylo prakticky nemožné něco smysluplného vymyslet.
     
    37:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po ohlušujícím tlaku Tampy v útočném pásmu se puk dostal před branku, kde v jeden moment stáli hned tři útočníci Lightning. Po sérii dorážek se kotouč odrazil přímo na čepel obránce MARKA BARBERIA, který už pouze mířil do odkryté branky Toronta!
    Asistence: Ondřej Palát, B.J. Crombeen.
     
    38:24
    Kadri bojoval o puk v rohu kluziště, ale na pomoc mu nepřišel žádný spoluhráč, o puk tak rázem přišel.
     
    38:54
    Kadri mohl zkompletovat hattrick, když se po přihrávce od Lupula dostal téměř před branku. Střelou zápěstím však tentokrát úspěch neslavil, když si proti jeho pokusu brankář Bishop připsal reflexní zákrok.
     
    39:58
    Už se zdálo, že se druhá třetina odehraje v poklidném tempu, když se pár vteřin před koncem druhé části zjevil u puku Martin St.Louis a rychle se dral před branku. Ke střele se sice nedostal, ale vybojoval cenný faul.
     
    40:00
    Dion Phaneuf (TOR) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zápas nám postupem času graduje a pokud jsme v první části postrádali brankové hody, v prostřední části jsme se jich dočkali. Celkově padly čtyři branky, po dvou na obou stranách. Chvíli se zdálo, že se Leafs budou tlačit do trháku, když si při vedení 2:0 připsali řadu gólovek, které by už nejspíš soupeře definitivně dorazily. Jenže to se nestalo a Lightning dokázali rychle odpovědět. A byli to právě Blesci z Tampy, kteří opanovali závěru druhé části. Čeká nás tak jistě zajímavý vývoj zbytku zápasu!
     
    Další třetina začne přibližně v 03:04.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely: 16:29
    Hity: 21:24
    Vyhraná vhazování: 23:23
    Zblokované střely: 11:12
    Trestné minuty: 6:6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hostům se zatím nedaří s pukem překročit modrou čáru.
     
    40:59
    Filppula nyní sice zavezl puk do útočného pásma ale jeho spoluhráči jej posléze ztratili.
     
    41:27
    Po souboji v rohu vyhazuje Gardiner.
     
    41:58
    Killorn stál po dobré kombinaci Tampy s pukem téměř před brankou, ale vyjetého Berniera se snažil překonat rychlým objetím branky. Ztratil však rovnováhu, a tak se ke střele nedostal.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:58
    Kadri s Gardinerem zavařili hostující obraně, celá akce nakonec končí střelou obráncem Toronta, se kterou však Bishop neměl problémy.
     
    43:27
    Kessel si po nahrávce od svého spoluhráče dopřál luxus v podobě úniku na branku. Na zakončení měl mnoho času, zvolil však střelu, která překvapivě ani nemířila do branky!
     
    44:04
    Kuljominova střela z velkého úhlu mířila do masky brankáře Bishopa.
     
    44:36
    Purcellova střela z dálky sražena vysoko nad.
     
    44:44
    St.Louis měl na čepeli rozdílový gól, když mu zpoza branky poslal skvělou přihrávku Brown. Kapitán Tampy to zkoušel z první, ovšem nestihl zamířit, a tak pouze nastřelil Berniera!
     
    45:23
    Holland se snažil s pukem jednoduše natlačit před branku, kde posléze vznikla velká mela. Puk však skončil mimo brankové nebezpečí.
     
    45:47
    Hedmanova střela od modré nemířila mezi tři tyče.
     
    46:07
    Crombeen před brankou uplatňoval svůj důraz, ale Bernier zasahovat nemusel.
     
    47:04
    Velký tlak si nyní připisuje Toronto. Ten vyvrcholil střelou Kessela, která ovšem nastřelila obránce Tampy. Domácí hráči však stále drží puk a kontrolují hru.
     
    47:49
    Riemsdyk stál s pukem před brankou, sice byl dotírán obráncem Bolts, ale vystřelit stihl. Střelu měl však na bekhend a pouze trefil připravený beton Bishopa.
     
    48:29
    Raymond zkoušel vystřelit ihned po buly a Bishop byl jeho pokusem poněkud překvapený. Přesto stihl kotouč zastavit na svém betonu.
     
    49:24
    Crombeen si najížděl na modrou čáru a spoluhráč mu už posílal kotouč do úniku. Útočník Tampy však měl puk na dlouhou hůl a nedosáhl na něj.
     
    50:09
    Palát s Johnsonem motají hlavy obráncům Leafs, ale ani jeden z nich nezamířili své pokusy do branky.
     
    50:37
    To se však podařilo Brownovy, Bernier zasáhl betonem.
     
    50:59
    Kadri vystřelil zpoza obránce a stihl svůj pokus ještě dorazit. Bishop se především ve druhém případě musel hodně protáhnout.
     
    51:35
    Puk se po souboji v rohu dostal přímo před branku, kde jej okamžitě pálil na branku Orr. Bishop však nemusel zasahovat.
     
    52:09
    Crombeen zkoušel Berniera překonat bekhendem, ale brankář Leafs si připsal jednoduchý zákrok betonem.
     
    52:43
    Filppula zavezl puk do útočného pásma a po chvíli mohl pálit Hedman. Jeho střela však byla sraženo vysoko nad.
     
    53:36
    Johnson s Brownem ujížděli do přečíslení a druhý jmenovaný mohl po nahrávce Johnsona pálit do odkryté klece! Jenže puk mu přeskočil čepel, a tak se hosté nedostali ani ke střele.
     
    54:17
    Domácí hokejisté se snaží zakládat útoky nahozenými puky, ale ty zatím většinou stíhají zachytávat obránci Tampy.
     
    54:50
    Na obou týmech už je vidět, že se nechtějí pouštět do většího rizika. Puk se tak čím dál více odehrává ve středním pásmu.
     
    55:28
    Gunnarsson s Lupulem teď sice udrželi útočné pásmo, ale s pukem kombinovali pouze po rozích.
     
    55:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JAMES VAN RIEMSDYK strhává vedení pro svůj tým, když si jeho střela z mezikruží našla mezírku mezi maskou a lapačkou brankáře Bishopa! Branku musel potvrdit ještě videorozhodčí, protože se kotouč odrazil od zadní konstrukce branky zpět do hry, ale video potvrdilo regulérní gól.
    Asistence: Phil Kessel, Tyler Bozak.
     
    56:43
    St.Louis mohl rázem vyrovnat, když se po nahrávce od Johnsona dostal do palebné pozice. Sice stál v úhlu, přesto před ním stála odkrytá klec. Ani tyto faktory mu však nebyly nic platné, protože Bernier proti jeho střele vytáhl famózní zákrok lapačkou, který se s jistotou bude ještě dlouho opakovat v sestřizích nejlepších zákroků týdne!
     
    57:32
    Filppula sice v útočném pásmu zachytil nahození od svého spoluhráče, posléze byl však donucen útočnou třetinu opustit.
     
    58:22
    Tim Gleason zůstal lezet na ledové ploše po tvrdém střetu u mantinelu, ale rozhodčí musel nechat plynout hru, protože Tampa zrovna držela útočné pásmo. Nyní se však již hra přerušuje.
     
    58:22
    Tampa drží útočné pásmo a nyní to zkouší v šesti lidech na ledě!
     
    58:35
    Gudas okamžitě pálil do branky a jeho pokus se ze vzduchu ještě snažil dorážet St.Louis. Ani jeden z pokusů úspěch neslavil.
     
    59:17
    Filppula chtěl poslat puk na branku na náhodný odraz, ale stáli proti němu dva protihráči, kteří střelu nenechali projít skrz.
     
    59:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:37
    Kessel už mířil s pukem na branku, ale dobře jej stihl vybruslit Radko Gudas, který mu tak nedovolil skórovat.
     
    59:58
    Tampa ale nedrží útočné pásmo a tento zápas Toronto nakonec vyhraje!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Statistiky

    Střely: 26:42
    Hity: 26:34
    Vyhraná vhazování: 36:31
    Zblokované střely: 13:16
    Trestné minuty: 6:6.
     
    Tento zápas tak nakonec urvalo na svou stranu Toronto. I když se zdálo, že oba týmy už spíše brousí zuby na prodloužení, realita je jiná. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby strhl vedení na stranu Toronta krásnou střelou James Van Riemsdyk. Svěřenci trenéra Jona Coopera se snažili o rychlé vyrovnání a v závěru měli drtivý tlak, ovšem skóre už změnit nestihli.
     
    Tímto se s vámi loučí David Motloch a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (03:51:00)

    David Motloch

    Góly a asistencie: 22. Kadri, 30. Kadri (Lupul, Gunnarsson), 56. Riemsdyk (Kessel, Bozak) – 34. Carle (Palát, Kučerov), 38. Barberio (Palát, Crombeen)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Franson, Gardiner, Gleason, Gunnarsson "A", Phaneuf "C", Rielly – Ashton, Bodie, Bozak, Holland, Kadri, Kessel, Kuljomin, Lupul "A", Mcclement "A", Orr, Raymond, Riemsdyk
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle "A", Gudas, Barberio, Salo, Brewer, Aulie – Palát, Johnson, St.Louis "C" -, Brown, Filppula, Kučerov – Purcell, Thompson "A", Killorn – Crombeen, Malone

    Rozhodca: Hasenfratz, Morton – Brisebois, Driscoll

    Diváci: 19 475