Philadelphia – Carolina 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:1 (kon.) | Detroit – Chicago 5:4 (3:2 po s.n.)
Calgary – Arizona 3:2 (kon.)
po s.n. (3:2)
Detroit Red Wings
5:4 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Štvrtok 23.01.2014, 02:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Prudkou strelou z pravej strany premieňa rozhodujúci nájazd DARREN HELM.
     
    63:43
    Toews prenechal v pravom kruhu puk Seabrookovi, ktorý tvrdo vystrelil a Toewsovi pri pravej tyčke chýbali len centimetre, aby sa dostal k puku a tým pádom aj k zakončeniu do odkrytej brány. Krátko nato hra znovu prerušená pre ofsajd Chicaga.
     
    62:32
    Oba celky sa dokázali vo veľkej rýchlosti dostať k zakončeniu, hrá sa veľmi rýchly útočný hokej. Hra po dlhšej dobre prerušená pre ofsajd Chicaga.
     
    56:00
    Vo vlastnom oslabení sa utrhli Hossa s Kaneom. Slovenský krídelník yvstrelil na bránu, ale puk sa dostal k mantinelu, kde ho však Kane vybojoval a našiel medzi kruhmi Hossu, ktorý sa dostal k strele znovu.
     
    54:53
    Za nedovolené bránenie Zetterberga je vylúčený bek hostí Duncan Keith.
     
    54:53
    Krásne sa dokázal z ľavej strany do priestoru medzi kruhmi dostať kapitán Chicaga Jonathan Toews a blafákom zakončiť, lenže hlavný arbiter prerušuje hru a bude sa vylučovať na strane Chicaga.
     
    54:06
    Po Smithovej strele prerušuje Crawford znovu hru. Krátko pred tým, ale Smith poslal do brejku na pravej strane Tatara, ktorý krásne vo veľkej rýchlosti kľučkoval a dokázal medzi dvoma obrancami hostí veľmi nebezpečne vystreliť.
     
    51:14
    Do prečíslenia sa rútili Zetterbreg a Nyquist. Zetterberg síce v súboji s Kaneom stratil puk, lenže Nyquist si ho vzal pre seba a poslal ho na modrú Kronwallovi. Ten nahadzoval puk pred bránu, kde veľmi nebezpečne vystrelil Justin Abdelkader.
     
    47:03
    Bude sa hrať 4 na 4, pretože na trestnú už korčuľuje hosťujúci Marián Hossa za krosček.
     
    45:22
    Bickell faulovaný a za nedovolené bránenie si odchádza na trestnú oddýchnuť domáci bek Danny DeKeyser.
     
    45:12
    Chicago dalo gól!
    Zlú rozohrávku domácich vo vlastnej tretine potrestal výbornou strelou z medzikružia MARCUS KRUGER, ktorý svoju ranu perfektne umiestnil k pravej tyčke a vyrovnáva na 4:4. Bez asistencie.
     
    42:30
    Domáci Kyle Quincey vylúčený za podrazenie.
     
    40:42
    Kane najskôr stratil puk v súboji za bránou, ale vzápätí ho získal naspäť a poslal prudkú prihrávku pred bránu, kde bol v dobrej pozícii jeden z jeho spoluhráčov.
     
    39:11
    Cleary hľadal z ľavej strany Zetterberga, ale hra sa prerušuje, pretože domáci Danny Cleary sa dopustil nedovoleného bránenia v súboji s Niklasom Hjalmarssonom a dostáva dve minúty.
     
    37:41
    Obrovská šanca pre Detroit dostať sa v zápase do dvojgólového vedenia. Nebezpečne vypálil do modrej Kronwall, následne i DeKeyser. Pekne kombinujú Bertuzzi s Jurčom, Chicago je pod obrovským tlakom
     
    36:28
    Uvidíme až štvorminútové oslabenie hostí, pretože Brandon Saad sa dopustil hákovania, ktoré bolo už dlhšie signalizované. Ale taktiež potom sekania a dostáva dvakrát dve minúty.
     
    34:02
    Po úseku hry v strednom pásme sa nechal domáci obranca Smith obrať o puk Mariánom Hossom, ktorý sa následne pokúsil o strelu z ľavej strany, ale tú Gustavsson vyráža.
     
    31:14
    Detroit Red Wings dal gól!
    Uplatnilo sa staré známe pravidlo:nedáš-dostaneš. Potom, čo Chicago malo herný tlak, ale nedokázalo ho využiť sa hosťujúcej obrane utrhol Zetterberg a z pravej strany poslal prihrávku pred bránu na voľného GUSTAVA NYQUISTA, ktorý zakončoval pohodlne do odkrytej brány. Asistencie : Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    30:50
    Hostia chcú ísť zjavne od vedenia aj po štvrtýkrát v zápase. Z pravej strany sa natlačil pred bránu Patrick Sharp, ale Gustavsson vyrazil puk. Vzápätí znovu Sharp zakončoval strelou z pravého kruhu, po ktorej už Gustavsson radšej puk nepúšťa zo svojej moci.
     
    26:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po biliardovej akcii Zetterberga s Nyquistom sa dostal k strele z medzikružia domáci bek KYLE QUINCEY a ranou do hornej časti brány vyrovnáva na 3:3. Asistencie: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
     
    25:03
    Chicago dalo gól!
    Iba šesť sekúnd presilovej hry potrebovalo Chicago, aby sa dostalo do vedenia. Po vhadzovaní posunul Kane puk Keiithovi na modrú, ten poslal na pravú stranu puk PATRICKOVI SHARPOVI a ten prudkou strelou spoza pravého kruhu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a posiela hostí znovu do vedenia. Asistencie: Patrick Kane, Duncan Keith.
     
    24:57
    Prvým vylúčeným hráčom zápasu je domáci Drew Miller za nedovolené bránenie.
     
    21:43
    Chicago v úvodnom tlaku. Po nepresných strelách obrancov Leddyho a Kostku sa po prihrávke spoza brány dostal ku strele Patrick Kane. Krátko na to hra prerušená po tom, čo Gustavsson prikrýval puk po ďalšej strele Michaela Kostku.
     
    17:40
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zlá rozohrávka Chicaga vo vlastnom pásme potrestaná. Hossa nechtiac poslal puk priamo na hokejku PATRICKA EAVESA, ktorý sa v pravom kruhu s pukom nemaznal a poslal ho do horného rohu brány. Crawford zareagovať nestihol a stav zápasu sa vyrovnáva na 2:2. Asistencie: Justin Abdelkader, Henrik Zetterberg.
     
    16:09
    Od modrej čiary vyslal tvrdú strelu bek hostí Oduya, ale nenamieril presne a následne sa dokázal dostať po rýchlom prečíslení k zakončeniu na druhej strane klziska domáci Helm, ktorý si narazil puk o mantinel a až potom vystrelil z pravej strany, ale Crawforda neprekvapil.
     
    11:18
    Detroit Red Wings dal gól!
    V medzikruží sa oprel do strely domáci bek Brendan Smith a Crawford ešte dokázal jeho strelu vyraziť, na pravej strane sa ale k puku dostal TOMÁŠ TATAR a pohotovou strelou medzi betóny znižuje stav na 1:2. Asistencie: Brendan Smith, Tomáš Jurčo.
     
    10:27
    Chicago dalo gól!
    Brandon Saad sa natlačil pred gólmana z pravej strany, ale nedokázal puk pretlačiť za Gustavssonov chrbát. Dokázal ho ale pretlačiť pred odkrytú časť brány, kde zakončoval ANDREW SHAW, ktorý zakončoval na dvakrát a po druhom pokuse posiela Chicago do dvojgólového vedenia. Asistencia: Brandon Saad, Patrick Kane.
     
    08:41
    Chicago dalo gól!
    Obranca hostí Johnny Oduya dostal do pravého kruhu prihrávku od modrej čiary, ale neunáhlil sa so strelou a naservíroval presný puk na hokejku MARIÁNA HOSSU, ktorý mohol zakončovať do odkrytej brány a zakončil presne. Chicago tak vďaka slovenskému krídelníkovi otvára skóre zápasu. Asistencia: Johnny Oduya, Jonathan Toews.
     
    03:41
    Po prihrávke spoza brány sa z pravej strany natlačil pred bránu Chicaga Justin Abdelkader a nebezpečne zakončil, ale Crawford drží puk v lapačke.
     
    Do zostavy Red Wings sa po desiatich vymeškaných dueloch vracia švédsky bek Jonathan Ericsson, ktorý v zostave nahrádza českého zadáka Jakuba Kindla.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 12. Tatar (Smith, Jurčo), 18. Eaves (Abdelkader, Zetterberg), 27. Quincey (Zetterberg, Nyquist), 32. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader), rozh. náj. Helm – 9. Hossa (Oduya, Toews), 11. Shaw (Saad, Kane), 26. Sharp (Kane, Keith), 46. Kruger


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Bertuzzi – Miller, Helm, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Kostla – Sharp, Toews, Hossa – Saad, Shaw, Kane – Bickell, Handzuš, Versteeg – Bollig, Kruger, Smith

    Rozhodca: Pollock, VanMassenhoven – Barton, Galloway