Philadelphia – Carolina 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:1 (kon.) | Detroit – Chicago 5:4 (3:2 po s.n.)
Calgary – Arizona 3:2 (kon.)
po s.n. (3:2)
Detroit Red Wings
5:4 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Štvrtok 23.01.2014, 02:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Prudkou strelou z pravej strany premieňa rozhodujúci nájazd DARREN HELM.
     
    45:12
    Chicago dalo gól!
    Zlú rozohrávku domácich vo vlastnej tretine potrestal výbornou strelou z medzikružia MARCUS KRUGER, ktorý svoju ranu perfektne umiestnil k pravej tyčke a vyrovnáva na 4:4. Bez asistencie.
     
    31:14
    Detroit Red Wings dal gól!
    Uplatnilo sa staré známe pravidlo:nedáš-dostaneš. Potom, čo Chicago malo herný tlak, ale nedokázalo ho využiť sa hosťujúcej obrane utrhol Zetterberg a z pravej strany poslal prihrávku pred bránu na voľného GUSTAVA NYQUISTA, ktorý zakončoval pohodlne do odkrytej brány. Asistencie : Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    26:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po biliardovej akcii Zetterberga s Nyquistom sa dostal k strele z medzikružia domáci bek KYLE QUINCEY a ranou do hornej časti brány vyrovnáva na 3:3. Asistencie: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
     
    25:03
    Chicago dalo gól!
    Iba šesť sekúnd presilovej hry potrebovalo Chicago, aby sa dostalo do vedenia. Po vhadzovaní posunul Kane puk Keiithovi na modrú, ten poslal na pravú stranu puk PATRICKOVI SHARPOVI a ten prudkou strelou spoza pravého kruhu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a posiela hostí znovu do vedenia. Asistencie: Patrick Kane, Duncan Keith.
     
    17:40
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zlá rozohrávka Chicaga vo vlastnom pásme potrestaná. Hossa nechtiac poslal puk priamo na hokejku PATRICKA EAVESA, ktorý sa v pravom kruhu s pukom nemaznal a poslal ho do horného rohu brány. Crawford zareagovať nestihol a stav zápasu sa vyrovnáva na 2:2. Asistencie: Justin Abdelkader, Henrik Zetterberg.
     
    11:18
    Detroit Red Wings dal gól!
    V medzikruží sa oprel do strely domáci bek Brendan Smith a Crawford ešte dokázal jeho strelu vyraziť, na pravej strane sa ale k puku dostal TOMÁŠ TATAR a pohotovou strelou medzi betóny znižuje stav na 1:2. Asistencie: Brendan Smith, Tomáš Jurčo.
     
    10:27
    Chicago dalo gól!
    Brandon Saad sa natlačil pred gólmana z pravej strany, ale nedokázal puk pretlačiť za Gustavssonov chrbát. Dokázal ho ale pretlačiť pred odkrytú časť brány, kde zakončoval ANDREW SHAW, ktorý zakončoval na dvakrát a po druhom pokuse posiela Chicago do dvojgólového vedenia. Asistencia: Brandon Saad, Patrick Kane.
     
    08:41
    Chicago dalo gól!
    Obranca hostí Johnny Oduya dostal do pravého kruhu prihrávku od modrej čiary, ale neunáhlil sa so strelou a naservíroval presný puk na hokejku MARIÁNA HOSSU, ktorý mohol zakončovať do odkrytej brány a zakončil presne. Chicago tak vďaka slovenskému krídelníkovi otvára skóre zápasu. Asistencia: Johnny Oduya, Jonathan Toews.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 12. Tatar (Smith, Jurčo), 18. Eaves (Abdelkader, Zetterberg), 27. Quincey (Zetterberg, Nyquist), 32. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader), rozh. náj. Helm – 9. Hossa (Oduya, Toews), 11. Shaw (Saad, Kane), 26. Sharp (Kane, Keith), 46. Kruger


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Bertuzzi – Miller, Helm, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Kostla – Sharp, Toews, Hossa – Saad, Shaw, Kane – Bickell, Handzuš, Versteeg – Bollig, Kruger, Smith

    Rozhodca: Pollock, VanMassenhoven – Barton, Galloway