Lipt. Mikuláš – Košice 2:3 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
HC Košice
Štvrtok 23.01.2014, 14:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Skončilo sa nám dnešné stretnutie 37. kola medzi Liptovským Mikulášom a Košicami výsledkom 2:3.

    Liptáci mali zápas dobre rozohraný, ale nakoniec body poputujú na východ. Úvodný gól prišiel už v 10. minúte, keď sa po teči pred bránou presadil Števuliak. Pár sekúnd na to prišiel aj druhý gól na strane Liptovského Mikuláša, lenže v dnešnom zápase posledný. V prvej tretine sa ešte podarilo znížiť Mukulovi, následne pridal dva góly Markuš, ktorý tak stanovil na konečných 2:3. (16:18:10)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Košice dali gól!
    Tak toto je veľký úder pre domáci tím. Ako sa pozerám na striedačku Liptovského Mikuláša, kde zavládlo veľké sklamanie po treťom góle Košíc v závere zápasu. Po ľavej strane prenikol DENIS MARKUŠ, ktorého obrana pustila pred bránu veľmi poľahky z čoho následne aj spomínaný útočník druhým gólom v dnešnom zápase trestal. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    58:47
    V závere tretej tretiny sa bude ešte vylučovať. Na trestnú odchádza Pavúk a Kabáč.
     
    17:20
    Dobrá možnosť na strane Liptovského Mikuláša, no chýbalo trošku šťastia. Pokus Sukeľa z ľavej strany obtrel iba pravú tyč súperovej brány.
     
    56:31
    Na modrej zachytil puk Pida, ale ten iba nahodil na mantinel. Liptáci by z dnešného zápasu určite brali všetky tri body, no do konca je ešte niekoľko času. Uvidíme...
     
    55:43
    Stupeň odchádza za hákovanie.
     
    55:38
    Strhujúci záver a bojuje sa o každý centimeter na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši. Bojovnosť Filipa Danka si zrejme odniesla nejaké to zranenie, ale rozhodca to posúdil ako faul.
     
    55:03
    Buly v strednom pásme, vážení športoví priatelia. Košice v posledných sekundách naozaj aktíve, viackrát sa dostali do dobrých šancí, ale nevedia zakončiť. Pri mantineli sa k puku dostali Liptáci.
     
    54:19
    Domácim sa nepodarilo presadiť počas presilovky. V strednom pásme sa k puku dostali Košice, ale tie taktiež z tejto možnosti neťažili. Hra je v samotnom závere naozaj vyrovnaná.
     
    53:24
    Liptáci počas presilovky zatiaľ nevedia nájsť recept na bránu Košíc. Doposiaľ sa im nepodarilo zakončiť. Zmena prišla až z ďalšieho útoku, keď pokus Kabáča loví v lapačke brankár Rusňák.
     
    52:10
    Schnelly odchádza na trestnú za hákovanie.
     
    51:58
    Sukeľ to skúša individuálne, ale prenikol iba za bránu súpera. Tam však rozhodca zdvihol ruku a bude sa vylučovať na strane hostí. Dobrá šanca pre Liptovský Mikuláš.
     
    50:43
    Na ľade sa bojuje naozaj o každý centimeter. Kučera nahodil puk do útoku, ale jeho pokus skončil na konštrukcii hornej steny. Vhadzuje sa v pásme Liptovského Mikuláša.
     
    50:05
    Na teraz to opäť skúšajú Liptáci. Protiútok cez pravú stranu skončil u Kabáča, ktorý však nezakončil presne.
     
    48:44
    V posledných sekundách ani niet o čom vás informovať. Liptáci viacmenej držia hru vo vlastnom pásme, ale nevedia sa dosť do útoku. Prihrávka cez stredné pásmo končí zakázaným uvoľnením.
     
    47:32
    Hostia ako sme už spomínali sa dostali do útoku. Po prihrávkach sa puk dostal na modrú odkiaľ presne pálil Černák, avšak Kelčík je na teraz úspešný.
     
    46:26
    Uvidíme ako sa dnešný zápas ešte skončí. Domáci hráči sa dlhšie nevedia dostať k puku, takže je možné že by sa Košiciam podaril celkom dobrý obrat. Na teraz útok z ich strany.
     
    45:31
    Košice sa dostávajú do zjavného tlaku. Tentokrát začínajú útok vo vlastnej tretine, no následne sa už nedokázali presadiť.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Števuliak (Pida, Oško), 10. Brezniak (Marcinko) – 14. Mikula (Fedorko, Pavúk), 44. Markuš (Lenďak), 60. Markuš (Lenďák)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kelčík – Bača, Danko, Janček, Lištiak, Števuliak, Sukeľ, Marcinko, Škandera, Brezniak, Janči, Kučera, Pida, Furdek, Kabáč, Potocký, Oško, Žiak, Niňaj.
    HC Košice: Rusňák – Zikmund, Briják, Lenďák, Borecký, Markuš, Drábik, Pavúk, Varga, Stupeň, Kaszonyi, Buraľ, Černák, Fedorko, Mikula, Schnelly, Socha, Hrivňák, Dimun, Pribula.

    Rozhodca: Orolin, Šoltés, Snášel

    Diváci: 50