Lipt. Mikuláš – Košice 2:3 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
HC Košice
Štvrtok 23.01.2014, 14:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri dnešnom zápase extraligy juniorov, v ktorom sa stretne domáci Liptovský Mikuláš a súper z Košíc. Prajeme príjemný športový zážitok.

    Na úvod si povedzme, že Liptáci v poslednom zápase vyhrali v Topoľčanoch. Už v 8. minúte sa do vedenia dostali hostia, keď sa sa Liptákov presadil Furdek. Domáci však stihli za pár minút vyrovnať, no potom prišli góly iba na domácej strane. V 11. minúte sa podarilo zvýšiť na 1:2 Števuliakovi, následne zápas uzavrel gólom už v druhej tretiny Andrej Lištiak po asistencii Števuliaka.

    Košice v poslednom zápase prehrali vysoko v Nitre, kde domáci vyhrali vysokým rozdielom a to 7:3. V úvode sa ešte tešili z vedenia 1:2 východniari, keď sa v drese Košíc presadili Mikula a Lenďák, uvodný gól zápasu si pripísal domáci Olvecký. Druhá tretina však jasne patrila Nitre, ktorá úradovala až štvrtýkrát. Najskôr na 2:2 vyrovna Olvecký, neskôr prišli góly Koniga, Priganca a Bališa. Košice ešte ako tak so súperom stíhali, keď jeden presný zásah pridal Lenďák. V tretej tretine si Nitra dvoma gólmi zaistila vedenia, keď najskôr v 49. minúte zvýšil na 6:3 Konig, následne v 58. minúte uzavrel na konečných 7:3 Závodský.

    Dnešné stretnutia dvoch súperov z vyššieho postavenia v tabuľke môžete sledovať iba na našom portály. Liptáci okukujú zatiaľ piatu priečku, Košice druhú.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kelčík – Bača, Danko, Janček, Lištiak, Števuliak, Sukeľ, Marcinko, Škandera, Brezniak, Janči, Kučera, Pida, Furdek, Kabáč, Potocký, Oško, Žiak, Niňaj.

    HC Košice: Rusňák – Zikmund, Briják, Lenďák, Borecký, Markuš, Drábik, Pavúk, Varga, Stupeň, Kaszonyi, Buraľ, Černák, Fedorko, Mikula, Schnelly, Socha, Hrivňák, Dimun, Pribula.

    Rozhodca: Orolin, Šoltés, Snášel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    V úvode zápasu sa Liptáci previnili zakázaným uvoľnením z čoho sa Košice dostali do útočného pásma. Po buly sa však do útoku dostali domáci hráči, lenže strela Števuliaka z ľavej strany končí u brankára Rusňáka, ktorý je úspešný.
     
    01:00
    Doposiaľ sa obaja súperi spoznávajú. Košice pri vlastnej rozohrávke stratili puk, následne sa dokázali domáci hráči opäť dostať do útočného pásma, no tentokrát z toho nie je zakončenie. Hra je prerušená – prihrávka rukou.
     
    01:53
    Povedzme si, že dnes sa hrá iba jedno stretnutia 37. kola a to je práve toto dnešné. Aktuálne sa hra presunula do stredného pásma, kde čakáme na vhadzovanie.
     
    01:53
    Puk sa po buly síce dostal do obranného pásma Liptákov, no následne Pida z backhandu vyhadzuje do stredného pásma. Po súhre na oboch stranách prišlo zakončenie. Individuálne do útočného pásma prenikol Marcinko, ktorý strelou zápästím vyprášil pravý betón košického brankára.
     
    02:45
    Potlesk na domácej striedačke po tom ako si Liptovský Mikuláš vyprodukoval dve strely, ktorými priamo ohrozil bránu. Najskôr to skúšal spomínaný Marcinko, po pár sekundách od modrej Bača. Brankár Rusňák v oboch prípadoch úspešný.
     
    04:14
    Straty pukov na oboch stranách Domáci hráči sa teraz dostávajú z vlastného pásma, kde produkujú začiatok útoku. Všetko končí u súper a, keď nepresná prihrávka skončila medzi kruhmi. Následný brejk Košíc je zastavený v pásme Liptákov – bude sa vylučovať.
     
    04:59
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnú odchádza Brezniak za podrazhenie.
     
    05:42
    Liptáci sa zatiaľ bránia počas oslabenia. Košice zavreli súpera v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nepodarilo zakončiť. Po výmene pukov cez strany sa podarilo vyhodiť domácim vďaka Bačovi, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    07:19
    Zatiaľ sa nič podstatné neudialo. Opatrný hokej na oboch stranách s minimom šancí. Liptovský Mikuláš prehral buly v útočnom pásme, lenže puk po pár sekundách ihneď vybojoval. V strednom pásme však Košice prerušili hru – presúvame sa pred bránu východniarov, kde sa bude vhadzovať.
     
    07:35
    Hra sa opäť prerušila a v posledných sekundách sa z toho stáva aj taká rarita. Hostia vo vlastnom pásme vyhodili puk na vlastnú striedačku, takže vhadzuje sa v ich vlastnom pásme. Po buly prišiel útok z ich strany, ale ten Liptáci prerušili v strednom pásme.
     
    09:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Úvodný gól dnešného stretnutia vážení športoví priatelia. Liptáci sa dostali do útočného pásma. Na modrej mal dostatok času TOMÁŠ PIDA, ktorý nahodil puk pred bránu, tam však tečom nedal šancu brankárovi PATRIK ŠTEVULIAK, ktorý posiela puk za jeho chrbát. Asistencia: Tomáš Pida, Patrik Oško.
     
    09:56
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Pred pár sekundami sa domáci dostali do jednogólového vedenia, no stav sa nám opäť mení. Liptáci sa dostali do ďalšieho brejku, na pravej strane súhra hráčov v bielych dresoch zavŕšená strelou IVAN BREZNIAK, ktorý mieril presne. Asistencia: Martin Marcinko.
     
    11:51
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnú odchádza Janči za napadnutie.
     
    12:29
    Vyzerá to na ďalšie vylúčenie na domácej strane. Liptáci sa bránili počas oslabenia, Kučera vyhodil puk za mantinel a rozhodca to posúdil ako zdržovanie hry za čo mu udelil dve minúty.
     
    12:40
    Uvidíme či sa podarí košickým hráčom využiť dvojčlennú prevahu. Kombinácia v útočnom pásme zavŕšená strelou od modrej, ktorú kryje brankár Kelčík.
     
    13:10
    Košice dali gól!
    Stav sa nám opäť mení po tom ako hostia využívajú presilovku o dvoch hráčov. Dalo by sa povedať, že to bola priam ukážková hra presilovky o dvoch hráčov, ktorú Košice naplno využili. Na začiatku to síce vyzeralo zaujímavo, no potom sa východniari v pásme ustáli, súpera dostali pod tlak z čoho pramení dorážka DALIBORA MIKULU, ktorý do odkrytej časti brány nezaváhal. Asistencie: Ivan Fedorko, Branislav Pavúk.
     
    13:54
    Vylúčenie prišlo aj na strane Košíc, takže hra pokračuje v štýle 4 na 4. Po buly v útočnom pásme Liptovského Mikuláša prišlo zakončenie pred bránou, avšak Rusňak nemusel zasahovať.
     
    14:10
    Dobrá šanca na strane Liptovského Mikuláša. Najskôr sa Marcinko pred bránou nepresadil, ale rozhodca to posúdil ako faul. S výhodou na domácej strane prišla ďalšia šanca, ale Rusňak perfektne zasiahol. Pokračujeme nájazdom Marcinka.
     
    14:15
    Ako sme už spomínali prišlo aj nájazd domáceho Marcinka, Jeho pokus však nebol úspešný, keď sa mu nepodarilo blafákom oklamať košického brankára.
     
    15:06
    Liptovský Mikuláš sa aktuálne zdržiava v útočnom pásme súpera, tam však pri mantineli stratil puk, ale súper toto zaváhanie nedokázal využiť. Netrvalo dlho a prišla šanca zo strany Liptákov. Puk sa dostal na pravú stranu, kde to pohotovou strelou skúsil Lištiak, ten však nemieril presne.
     
    15:59
    Po buly v útočnom pásme prišlo zakončenie na strane domácich. Puk sa dostal medzi kruhy, kde však z ťažkej pozície pálil Lištiak, ako pred pár sekundami, tak aj teraz nie je úspešný. Jeho pokus kryje Rusňák betónom.
     
    16:28
    Zákrok si pripisuje aj brankár domácich, ktorý zasahuje po strele Pavúka. Jeho pokus konštatuje ako úspešný, ale smotanu zlízne nakoniec brankár – úspešný zákrok lapačkou.
     
    17:41
    Ďalšie vylúčenie v prvej tretine. Na trestnú odchádza Rusňák za podrazenie.
     
    17:54
    V posledných minútach prvej tretiny sa nám bude teda zahrávať presilovka na domácej strane. Liptáci zachytili puk v strednom pásme, avšak do súvislej kombinácie sa nevedia dostať.
     
    18:28
    Po tom ako Liptovský Mikuláš vyniesol puk z vlastného pásma sa súperovi podarilo znovu vyhodiť. Následne prišiel už akýsi pokus Sukeľa, avšak ten nemieril presne.
     
    19:00
    Presilovka Liptovského Mikulášu nevychádza podľa predstáv. Po tom ako sa po tretíkrát dostali do útočného pásma sa Košice dokázali oslobodiť, pričom domáci zakončili iba raz aj to po nepresnom pokuse Sukeľa.
     
    19:20
    Briják odchádza za podrazenie. Presilovka o dvoch hráčov pre domácich, tá bude trvať niečo vyše 20-sekúnd.
     
    19:34
    Po chvíli je tu však vylúčenie aj na domácej strane, na trestnú odchádza Kučera za podrazenie.
     
    19:50
    Liptáci sa síce dostali do útočného pásma, kde však Košice vyhadzujú puk. V hre 4 na 4 bolo toto vyhodenie cez všetky čiary posúdené ako zakázané uvoľnenie. Posledná šanca na ohrozenie brány v prvej tretiny pre Liptovský Mikuláš.
     
    19:56
    Po buly v útočnom pásme nakoniec nič nebolo, puk sa síce dostal na modrú, lenže Janči iba nahodil na mantinel. Prvá tretina sa tak končí za stav 2:1.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:04
    Pozrime sa aj do druhej tretiny. Liptovský Mikuláš sa síce dostal do útočného pásma, tam však stratil puk. Zakončenie po chvíli prišlo od mantinelu, ale to brankár hostí dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    22:43
    Obrovský šancu spálil Potocký, ktorý si medzi kruhmi spracoval puk, lenže zoči-voči brankárovi mieril iba do jeho lapačky.
     
    24:46
    Doposiaľ sme okrem šanci na domácej strane nič vážne nevideli. Liptovský Mikuláš čelí buly vo vlastnom pásme, takže uvidíme či sa podarí v čo najskoršom čase Košiciam vyrovnať.
     
    25:37
    Kučera odchádza na trestnú, po tretíkrát v zápase.
     
    25:54
    Liptáci síce čelia útokom, ale dokážu sa ubrániť. Na modrej prišla kombinácia, ktorú zavŕšili hostia aj strelou, ale pokus končí mimo brány.
     
    27:03
    V druhej tretiny, resp. v posledných sekundách panuje vyrovnaný hokej. Na teraz sa domáci hráči dostali do útočného pásma, kde to strelecky skúsil Lištiak. Jeho pokus končí na zadnom plexiskle.
     
    27:55
    Dobrú prihrávku od mantinelu dostal pred bránu Števuliak, ale jemu v hodine dvanástej preskočil puk cez čepeľ, takže neposlal mierenú strelu do odkrytej časti Rusňákovej brány.
     
    28:36
    Kaszonyi odchádza za podrazenie – menší trest.
     
    29:42
    Buly v strednom pásme skončilo lepšie pre hostí, tí sa dostali do útočného pásma, ale po otočke okolo brány zasahuje dobre brankár Kelčík.
     
    30:32
    Dvojité zaváhanie na domácej strane. Najskôr Potocký získal puk pri mantineli, ale potom zaváhal a brejk pre súpera. Košice však nezakončili na bránu a hra sa strieda na oboch stranách.
     
    31:24
    Košice počas presilovky, po tom ako sa Liptáci previnili trestom za viacero hráčov na ľade tlačia na súpera. Viacero pokusov od modrej dokázal brankár Kelčík zlikvidovať, takže panuje vyrovnaný stav.
     
    32:33
    Hrmelo pred bránou Liptovského Mikuláša. Kolmica pred bránu, ktorú však nedokázal využiť Schnelly, takže skóre sa ani v druhej tretine nemení.
     
    34:06
    Hra sa strieda na oboch stranách, avšak bez streleckého efektu. Boj o puk za branou Liptovského Mikuláša skončil lepšie pre domácich, ale nakoniec je z toho iba prerušená hra po zákroku brankára Rusňáka.
     
    35:29
    Hra sa na nejaký čas opäť prerušuje. Chvíľu sa hralo viacmenej bez mala šancí s útokmi na oboch stranách. Na teraz však boj pred bránou Rusňáka čo si odniesla iba brána, ktorá opustila svoje klasické postavenie.
     
    36:32
    Zápas už naozaj asi potrebuje prestávku, pretože hokej v posledných sekundách je opatrný a viacmenej panuje veľa nepresností. Košice sa síce dostali do útoku, ale tam sa im nepodarilo zakončiť smerom na bránu Kelčíka.
     
    37:21
    V strednom pásme prišla chyba Potockého a hostia sa dostali k puku. Zo striedačky však puk získal opäť Furdek, lenže ani ten nespôsobil žiadne ohrozenie. Všetko končí až zakázaným uvoľnením Košíc, takže Liptáci aj naďalej ostávajú v útočnom pásme.
     
    37:49
    Buly v útočnom pásme Liptovského Mikuláša skončil lepšie pre domácich hráčov. Tí sa dostali do súhrnnej kombinácie, ktorú zakončili iba strelou do plexiskla.
     
    38:18
    Záver druhej tretiny patrí Liptovského Mikulášu. Viacero pokusov prichádza z pravej strany, ale ani jeden nie je ten gólový. Skúšal to Števuliak, následne od modrej aj Pida, lenže v oboch prípadoch je úspešný práve brankár Rusňák.
     
    39:30
    Posledné sekundy tretiny. Košice pri mantineli získali puk, ale do pásma ho dostali iba cez nahodenie. Za bránou si to už Liptáci postrážili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:35
    Vráťme sa teda na zimný štadión v Liptovskom Mikuláši. Domáci hráči sú aktuálne vo vlastnom pásme, kde začínajú útok. Po krídle dostal puk do pásma Žiak, následne sa hra presunula k mantinelu.
     
    43:26
    Košice dali gól!
    Zápas sa nám teda dostáva do vyrovnaného stavu. Hostia sa nakoniec dočkali druhého gólu, ktorý prišiel v tretej tretine. Rýchly brejk a následná pohotová strela DENISA MARKUŠA, ktorý mieril presne. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    45:31
    Košice sa dostávajú do zjavného tlaku. Tentokrát začínajú útok vo vlastnej tretine, no následne sa už nedokázali presadiť.
     
    46:26
    Uvidíme ako sa dnešný zápas ešte skončí. Domáci hráči sa dlhšie nevedia dostať k puku, takže je možné že by sa Košiciam podaril celkom dobrý obrat. Na teraz útok z ich strany.
     
    47:32
    Hostia ako sme už spomínali sa dostali do útoku. Po prihrávkach sa puk dostal na modrú odkiaľ presne pálil Černák, avšak Kelčík je na teraz úspešný.
     
    48:44
    V posledných sekundách ani niet o čom vás informovať. Liptáci viacmenej držia hru vo vlastnom pásme, ale nevedia sa dosť do útoku. Prihrávka cez stredné pásmo končí zakázaným uvoľnením.
     
    50:05
    Na teraz to opäť skúšajú Liptáci. Protiútok cez pravú stranu skončil u Kabáča, ktorý však nezakončil presne.
     
    50:43
    Na ľade sa bojuje naozaj o každý centimeter. Kučera nahodil puk do útoku, ale jeho pokus skončil na konštrukcii hornej steny. Vhadzuje sa v pásme Liptovského Mikuláša.
     
    51:58
    Sukeľ to skúša individuálne, ale prenikol iba za bránu súpera. Tam však rozhodca zdvihol ruku a bude sa vylučovať na strane hostí. Dobrá šanca pre Liptovský Mikuláš.
     
    52:10
    Schnelly odchádza na trestnú za hákovanie.
     
    53:24
    Liptáci počas presilovky zatiaľ nevedia nájsť recept na bránu Košíc. Doposiaľ sa im nepodarilo zakončiť. Zmena prišla až z ďalšieho útoku, keď pokus Kabáča loví v lapačke brankár Rusňák.
     
    54:19
    Domácim sa nepodarilo presadiť počas presilovky. V strednom pásme sa k puku dostali Košice, ale tie taktiež z tejto možnosti neťažili. Hra je v samotnom závere naozaj vyrovnaná.
     
    55:03
    Buly v strednom pásme, vážení športoví priatelia. Košice v posledných sekundách naozaj aktíve, viackrát sa dostali do dobrých šancí, ale nevedia zakončiť. Pri mantineli sa k puku dostali Liptáci.
     
    55:38
    Strhujúci záver a bojuje sa o každý centimeter na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši. Bojovnosť Filipa Danka si zrejme odniesla nejaké to zranenie, ale rozhodca to posúdil ako faul.
     
    55:43
    Stupeň odchádza za hákovanie.
     
    56:31
    Na modrej zachytil puk Pida, ale ten iba nahodil na mantinel. Liptáci by z dnešného zápasu určite brali všetky tri body, no do konca je ešte niekoľko času. Uvidíme...
     
    17:20
    Dobrá možnosť na strane Liptovského Mikuláša, no chýbalo trošku šťastia. Pokus Sukeľa z ľavej strany obtrel iba pravú tyč súperovej brány.
     
    58:47
    V závere tretej tretiny sa bude ešte vylučovať. Na trestnú odchádza Pavúk a Kabáč.
     
    59:19
    Košice dali gól!
    Tak toto je veľký úder pre domáci tím. Ako sa pozerám na striedačku Liptovského Mikuláša, kde zavládlo veľké sklamanie po treťom góle Košíc v závere zápasu. Po ľavej strane prenikol DENIS MARKUŠ, ktorého obrana pustila pred bránu veľmi poľahky z čoho následne aj spomínaný útočník druhým gólom v dnešnom zápase trestal. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám dnešné stretnutie 37. kola medzi Liptovským Mikulášom a Košicami výsledkom 2:3.

    Liptáci mali zápas dobre rozohraný, ale nakoniec body poputujú na východ. Úvodný gól prišiel už v 10. minúte, keď sa po teči pred bránou presadil Števuliak. Pár sekúnd na to prišiel aj druhý gól na strane Liptovského Mikuláša, lenže v dnešnom zápase posledný. V prvej tretine sa ešte podarilo znížiť Mukulovi, následne pridal dva góly Markuš, ktorý tak stanovil na konečných 2:3. (16:18:10)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Števuliak (Pida, Oško), 10. Brezniak (Marcinko) – 14. Mikula (Fedorko, Pavúk), 44. Markuš (Lenďak), 60. Markuš (Lenďák)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kelčík – Bača, Danko, Janček, Lištiak, Števuliak, Sukeľ, Marcinko, Škandera, Brezniak, Janči, Kučera, Pida, Furdek, Kabáč, Potocký, Oško, Žiak, Niňaj.
    HC Košice: Rusňák – Zikmund, Briják, Lenďák, Borecký, Markuš, Drábik, Pavúk, Varga, Stupeň, Kaszonyi, Buraľ, Černák, Fedorko, Mikula, Schnelly, Socha, Hrivňák, Dimun, Pribula.

    Rozhodca: Orolin, Šoltés, Snášel

    Diváci: 50