Levante – Villarreal 0:3 (kon.) | Rayo Vallecano – Espanyol 1:4 (kon.) | Elche – Valencia 2:1 (kon.)
Sevilla – Real Betis 4:0 (kon.)
koniec
Levante UD
0:3 (0:1)
Villarreal CF
Nedeľa 24.11.2013, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Pekné nedeľné poludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 14. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji si proti sebe zahrajú Levante UD a Villarreal CF.

    Levante UD

    Levante dokázalo v doterajších trinástich ligových kolách nazbierať 17 bodov za 4 víťazstvá a 5 remíz, čo mu zatiaľ stačí na 10. priečku v tabuľke. Treba však poznamenať, že rozdiely čo sa týka bodov sú v tejto tabuľke naozaj minimálne, veď rovnaký počet bodov má aj Valencia, Granada aj Real Sociedad. Tieto tímy strácajú na Getafe, ktoré si stále drží dobré výkony 3 body. Naopak, na chrbát im s jednobodovým mankom dýcha Sevilla, s dvojbodovým odstupom Espanyol a tri body stráca nováčik Elche. V posledných zápasoch sa Levante príliš nedarilo, posledné dva zápasy proti Athletic Clubu a Granade prehralo, s Realom Betis iba remizovalo a s Espanyolom zvíťazilo. Po dvoch prehrách tak určite bude chcieť domáci tím bodovať, nakoľko v momentálnom postavení určite padne každý bod navyše vhod. Domáci tím to však bude mať ťažké, chýbať by mu malo viacero opôr, či už zakončovateia Diawara, Ángel, stredopoliar Pallardó, alebo obrancovia David Navarro a Pedro López. Všetci okrem posledného menovaného pauzujú pre zranenia, Pedro López si dnes odpyká jednozápasový dištanc za červenú kartu z duelu proti Athletic Clubu.

    Villarreal CF

    Naopak dnešní hostia majú celkom iné starosti. Villarreal momentálne bojuje o 4. priečku v tabuľke, keďže ho s jednobodovou stratou stíha Athletic Club. A keďže má Villarreal momentálne 24 bodov a na tretí Real Madrid stráca už 8 bodov, súboj o štvrtú priečku, ktorá zabezpečuje účasť v Lige Majstrov bude zrejme tvrdý. Do úvahy pripadá ešte aj Getafe, ktoré stráca na Villarreal 4 body. Práve proti ich prenasledovateľom zaznamenali "Žlté ponorky" dve prehry z posledných piatich zápasov. Jeden zo zvyšných zápasov, konkrétne proti Atléticu Madrid sa skončil remízou a v dueloch proti Valencii a Elche už hráči Villarrealu nezaváhali. Aj hosťom dnes budú zrejme chýbať viacerí hráči. Mali by to byť dos Santos, Dorado, Jokić, Farinós, ktorí zrejme nenastúpia pre zranenia a Jaume Costa, ktorý nenastúpi rovnako ako jeho náprotivok Pedro López za červenú kartu z minulého zápasu.
     
    História vzájomných zápasov je zaujímavá najmä v tom, že až v štyroch z piatich posledných meraní síl vyhral tím hostí.

    Posledné vzájomné zápasy:

    Levante 1-0 Villarreal
    Villarreal 0-3 Levante
    Villarreal 0-1 Levante
    Levante 1-2 Villarreal
    Levante 1-2 Villarreal
     
    Stávkové kancelárie v dnešnom dueli viac veria vyššie postavenému tímu, teda Villarrealu, na výhru ktorého sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2,10, na remízu sa hodnota kurzu pohybuje okolo hodnoty 3,30 a víťazstvo domácich je ohodnotené kurzom 3,25.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Navas – Juanfran, David Navarro, Vyntra, Lell – Simão Junior, Diop – Ivanschitz, Rubén García, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – Nong, David Barral, El Zhar, Karabelas, Sérgio Pinto,

    Pedro Ríos

    Villarreal CF: Sergio Asenjo – Musacchio, Gabriel Paulista, Pablo Iñiguez, Mario – Bruno, Pina – Cani, Pérez – Jonathan Pereira, Uche
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, Perbet, Aquino, Moisés, Jokić, Trigueros

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco.
     
    Zdá sa teda, že Diawara aj David Navarro des budú môcť nastúpiť, za Villarreal bude môcť do zápasu nakoniec zasiahnuť Jokić, ktorý však začne zápas na lavičke náhradníkov.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci hráči nastúpia v tradičných červeno-modrých pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žltom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po úvodnej rozohrávke sa Villarreal pustil vpred, no domáca obrana dobre zasiahla a odkopáva do bezpečia.
     
    1
    Na opačnej strane sa Juanfran snažil vybojovať svojou aktívnou hrou na ľavom krídle aspoň rohový kop, no nepodarilo sa mu to.
     
    2
    Do útoku znova postupovali hostia, dostali sa až do pokutového územia súpera, no tam nastal menší zmätok, ktorý sa skončil nepresnou strelou mimo domácej brány.
     
    3
    Po ľavej strane opäť postupoval Juanfran, toho nedovolených zákrokom zastavil Uche.
     
    4
    Domáci hráči dlho pri lopte nezostali, tentoraz totiž fauloval Simão Junior, loptu tak získavajú hráči v žltom.
     
    5
    Juanfran výborne načasoval prihrávku na Xumetru, no ten sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    6
    Nedovoleného zákroku sa teraz na vlastnej polovici dopustil Diop, ktorému sa však verdikt rozhodcu nepáči a okamžite si s ním šiel dodatočne situáciu vykonzultovať.
     
    7
    To mu ale nepomohlo, Villarreal sa opäť dostal až do súperovej šestnástky, no ani tentoraz sa hosťom nepodarilo ohroziť domácu bránu.
     
    8
    Loptu na svojich kopačkách majú opäť hostia, no do útoku sa príliš nehrnú, zatiaľ sledujeme opatrný futbal na obidvoch stranách.
     
    9
    Mario získal aspoň vhadzovanie pri šestnástke Levante, uvidíme čo z toho dokáže Villarreal vyťažiť.
     
    10
    Uvidíme pokutový kop! Mario svojim vhadzovaním našiel Caniho, ktorý perfektne našiel nabiehajúceho si Ucheho. Toho však v šestnástke fauloval domáci brankár Navas, a hlavný rozhodca ukazuje na značku pokutového kopu!
     
    11
    Navyše, domáci brankár Navas vidí za svoj zákrok červenú kartu! Na pokutový kop si budeme musieť teda počkať, pretože sa musí pripraviť náhradný gólman domácich.
     
    12
    Napokon sa tak stalo, z ihriska je nútene stiahnutý Xumetra, ktorého vymení brankár Javi Jiménez.
     
    13
    Villarreal dal gól! Loptu si na značku postavil BRUNO LLIDO, ktorý nekompromisne zakončil k pravej tyči Jimenezovej brány a otvára tak dnešné skóre!
     
    14
    Uvidíme, čo ako sa domáci tím dokáže s takýmto nepríjemným úderom vysporiada, navyše už od 13 minúty bude hrať v oslabení.
     
    15
    Hostia zostávajú na útočnej polovici, tentoraz sa ale do zakončenia nedostávajú.
     
    16
    Na opačnej strane sa až do šestnástky Villarrealu dostal Diawara, pristúpila k nemu však až trojica hráčov hostí a nedovolili mu zakončiť.
     
    17
    Domáci hráči zatiaľ nevešajú hlavy, sú aktívni, navyše El Zhar si na súperovej polovici vypýtal faul a získava tak priamy kop pre svoj tím.
     
    18
    Zahrával ho Ivanschitz, no pozorná obrana na čele s Musacchiom s prehľadom odvracia.
     
    19
    Jokić teraz trošku naivne skúšal hlavného rozhodcu, v súperovej šestnástke sa zbytočne hodil k zemi, jeho pokus vybojovať ďalší pokutový kop ale nevyšiel.
     
    20
    Levante opäť útočilo, no zbytočným útočným faulom o loptu prichádza. Rozohrávať bude brankár Sergio Asenjo.
     
    21
    Hra pokračuje aj naďalej na polovici Villarrealu, Lell hľadal Diawaru v pokutovom území, domáci hráči si však nerozumeli a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    22
    Do pokutového územia si nabiehal Pérez, toho tiesnil Juanfran, ten sa ale nešťastne zrazil s vlastným brankárom. Našťastie pre domáceho trénera si ani jeden z hráčov nespôsobil zranenie.
     
    23
    To však neplatí pre Diawaru, ktorý sa z ničoho nič zložil k zemi a drží sa za slabiny, kvôli zraneniu ktorých dnes nemal pôvodne nastúpiť. Domáci tím okamžite pristupuje k striedaniu, jeho miesto zaujme Rubén García.
     
    24
    Hra sa presunula najmä do stredu ihriska, kde sa nám začínajú množiť fauly na obidvoch stranách.
     
    25
    Ďalším faulujúcim hráčom bol Juanfran, Villareal získava priamy kop.
     
    26
    Ten sa neujal, no následná prihrávka na nabiehajúceho si Caniho už bola zaujímavejšia. Ten ale zakončoval v časovej tiesni a trafil iba bočnú sieť domácej svätyne.
     
    27
    Jonathan Pereira centroval z ľavej strany, jeho pokus bol zablokovaný, Villarreal tak získava prvý rohový kop v zápase.
     
    28
    Ten hostia doslova zbabrali, k lopte sa dostávajú hráči Levante, no s prechodom do útoku sa príliš neponáhľajú.
     
    29
    Aj Villarreal hrá opatrnejšie neženie sa tak dopredu, väčšinou to skúša dlhými loptami, no k želanému výsledku to nevedie.
     
    30
    Po zrážke v strede ihriska zostáva na trávniku tentoraz ležať Diop, nevyzerá to však vážne, po kratšom prerušení hry sa do zápasu opäť zapája.
     
    31
    Hra sa síce presunula až pred brankára Sergia Asenja, no ten zasahovať nemusel. Ten zatiaľ v dnešnom zápase príliš veľa práce nemal.
     
    32
    Konečne sa to zmenilo, po centri z hranice šestnástky hlavou zakončoval El Zhar, Sergio Asenjo síce musel vytiahnuť pohotový zákrok, no s chytením lopty nemal väčšie problémy.
     
    33
    Na opačnej kombinačne zahrali Bruno a Jonathan Pereira, prvý menovaný oblúčikom vysúval Pereiru, no pas bol príliš dlhý a končí v náručí domáceho gólmana.
     
    34
    Na domácich hráčoch zatiaľ ani nieje vidieť, že by ich bolo o jedného menej. Ivanschitz si vybojoval priamy kop, po otm ako ho fauloval Cani.
     
    35
    Z priameho kopu nakoniec nevznikla nebezpečnejšia situácia, dopredu bude naopak postupovať Villarreal.
     
    36
    No hra opäť uviazla v okolí stredového kruhu, ani jeden z tímov nemá momentálne výraznejšiu prevahu.
     
    37
    Lell získal na pravej strane vhadzovanie pre svoj tím, domáci hráči tak môžu podkúriť obrane súpera.
     
    38
    Nakoniec je z toho rohový kop pre Levante.
     
    38
    Ten ale nepredstavoval pre bránu Villarrealu väčšie nebezpečenstvo, po nepresnom zakončení bude rozohrávať Sergio Asenjo.
     
    39
    Bruno vpredu dobre hľadal Ucheho, ten prihrával Pereirovi, no obrana odhlavičkovala do náručia Jimenéza.
     
    40
    Veľká šanca pre Villarreal! Po centri od Caniho v páde akrobaticky zakončoval Jonathan Pereira, ktorý však trafil iba pravú spojnicu žrdí.
     
    41
    Aktivitu v posledných minútach jednoznačne prebrali hostia, tí sú kreatívnejší aj pohyblivejší smerom dopredu.
     
    42
    Diop v šestnástke zozadu fauloval Uchea. Za takýto zákrok by rozhodca kľudne mohol vytiahnuť aj kartu žltej farby, no nedeje sa tak.
     
    43
    Hrá sa opäť v strede ihriska, zdá sa, že prvá polovica zápasu sa bude už len dohrávať.
     
    44
    Jokič sa ešte po ľavom krídle snažil vysunúť spoluhráča, no jeho prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    45
    Na opačnej strane po ľavej strane postupoval Simão Junior, ten bol zastavený nedovoleným spôsobom.
     
    45
    Obrovská príležitosť pre hostí! Po výbornej prihrávke sa k strele z hranice šestnástky dostal Bruno, ktorý si mohol pripísal druhý gól v dnešnom zápase, no Javi Jiménez bol proti a výborným zákrokom odvracia na roh.
     
    45+1
    Ten si po obrannom zákroku domáceho gólmana ešte zopakujeme.
     
    45+1
    Ani teraz sa výhodu rohového kopu nepodarilo hráčom v žltom využiť.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať 2 minúty.
     
    45+2
    Druhá minúta nadstaveného času sa už len dohráva v strede ihriska.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný arbiter Alfonso Álvarez fúkol do svojej píšťalky a ukončuje tak prvý polčas za stavu 0:1. Prvý polčas poznačila najmä situácia z 10. minúty keď domáci brankár Navas videl po faule na súpera červenú kartu a následne Bruno premenil pokutový kop. Od toho času mal mierne navrch práve Villarreal, no uštedriť súperovi druhý zásah sa mu už nepodarilo. Uvidíme čo prinesie druhá polovica zápasu, ktorá začne zhruba o 13:03.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú po druhý raz na hraciu plochu, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po rozohrávke sa dopredu pustili práve domáci hráči, no po chvíli ich obrana Villarrealu spacifikovala a vpred tak postupuje tím v žltých dresoch.
     
    47
    Tento prechod vpred však neslávil úspech, po nepresnej prihrávke lopta končí mimo, rozohrávať bude domáci gólman.
     
    48
    Hra sa nám momentálne prelieva z jednej strany na druhú, Ivanschitz bude zahrávať rohový kop pre Levante.
     
    49
    Ten nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo pre bránu Villarrealu, obrana situáciu pred vlastným brankárom vyriešila ukážkovo.
     
    50
    Za obranu sa už-už dostával El Zhar, jeho radosť kazí postranný rozhodca, ktorý zdvihnutou zástavkou signalizuje postavenie mimo hry.
     
    51
    Rovnaká situácia aj na opačnej strane, v ofsajde sa tentoraz ocitol Pérez.
     
    52
    Hra sa opäť presunula do strednej časti hracej plochy, tam sa opäť začínajú hromadiť nedovolené zákroky.
     
    53
    Zmeniť to chcel Diop, ktorý na pravom krídle hľadal nabiehajúceho si Lella, no ten bol v postavení mimo hry.
     
    54
    Jonathan Pereira sa prezentoval ďalším pekným zakončením, sám sa predral cez trojicu obrancov v modrých dresoch, no Levante sa zatiaľ môže spoľahnúť na dobré zákroky Jiméneza.
     
    55
    Na opačnej strane si hráči Levante pýtajú pokutový kop, až proti štvorici hráčov sa sám vydal Diop, zdalo sa, že bol v pokutovom území faulovaný, no hlavný rozhodca pokutový kop neodpískal.
     
    56
    Hostia to teraz v obrane s aktivitou trošku prehnali, konkrétne to bol Musacchio, ktorý fauloval El Zhara. Priamy kop pre Levante.
     
    57
    Priamy kop nebol príliš nebezpečný pre Villarreal, Levante získava aspoň rohový kop.
     
    58
    Ani z tohto mraku však nezaprší, pri lopte sú opäť hostia, ktorý budú z vlastnej polovice rozohrávať ďalšiu útočnú akciu.
     
    58
    El Zhar a Ivanschitz pekne zakombinovali pred súperovou šestnástkou, práve druhý menovaný si navyše vypýtal faul a získava tak pre domáci tím priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    59
    Exekúcie priameho kopu sa zhostil Diop, ktorý situáciu riešil strelou, no jeho pokus letí tesne ponad brvno.
     
    60
    V strednej časti ihriska sa zvádzajú tvrdé súboje o loptu, po jednom z nich zostal na trávniku ležať El Zhar, no v hre sa pokračuje.
     
    61
    Prerušenie hry prichádza až po streleckom pokuse Pereiru, ktorého si domáci brankár postrážil a loptu chytá do rukavíc.
     
    62
    Prvé striedanie Villarrealu prichádza už v 62. minúte, z ihriska odchádza Pérez, opačnou stranou vybieha Aquino.
     
    63
    Ten sa okamžite zapojil do hry, loptu si potiahol po pravej strane odkiaľ hľadal spoluhráčov pred bránou, no obrana jeho pokus zablokovala.
     
    64
    Prvú žltú kartu v zápase vidí Juanfran, ktorý sa previnil faulom v strede ihriska.
     
    64
    Opäť striedajúci Aquino, tentoraz sa však na pravej strane ulakomil na strelu, aj keď mal oveľa výhodnejšiu pozíciu na prihrávku Ucheovi. Jeho strela z uhla míňa domácu bránu a spoluhráč sa naňho právom hnevá.
     
    65
    Posledný krát strieda domáci tím, zápas končí pre Diopa, toho na trávniku nahradí David Barral.
     
    65
    Musacchio napodobnil Juanfrana spred minúty a za svoj faul taktiež vidí žltú kartu.
     
    66
    Hostia pekne kombinujú, no nie vtedy keď by sa to zišlo najviac. Canimu, ktorý nevedel čo s loptou na hranici šestnástky nabiehala až dvojica spoluhráčov, no on zbrklo vystrelil a domáci brankár nemal problém s chytením tejto strely.
     
    67
    Druhé striedanie Villarrealu znamená, že z ihriska odíde Jonathan Pereira, ktorý dnes strieľal odušu, no gól sa mu nepodarilo streliť. Na jeho miesto príde Perbet.
     
    68
    Ďalšia veľká príležitosť pre Caniho! Po peknej kombinácii s Ucheom sa dostal k strele síce už z uhla, no jeho pokus iba o milimetre minul ľavú tyč domácej brány.
     
    69
    Hostia momentálne kompletne kontrolujú zápas, hráči Levante sa v podstate nedostali za polovicu.
     
    70
    Aj napriek viacerým šanciam na skórovanie sa to Villarrealu stále nedarí. Druhý gól do siete súpera by určite potešil a j ukľudnil tím hostí.
     
    72
    Tempo sa momentálne zmiernilo, hrá sa hlavne v strede ihriska, tam síce loptu prevažne kontrolujú hráči "Žltej ponorky" no ich súper im znepríjemňuje život dobrý napádaním.
     
    73
    Cani sa pokúsil vystreliť z hranice veľkého vápna, no jeho pokus bol zablokovaný.
     
    74
    Villarreal dal gól! Hostia sa konečne dočkali! Po vynikajúcej prihrávke za obrannú líniu súpera sa lopty zmocnil IKECHUKWU UCHE, ktorý strieľa druhý gól svojho tímu.
     
    75
    Zdá sa teda, že je rozhodnuté, do konca stretnutia síce ostáva ešte 15 minút, no na hráčoch Levante je vidieť, že už toho majú dnes dosť, navyše keď takmer celý zápas hrajú v oslabení o jedného hráča.
     
    76
    Poslednýkrát v zápase strieda kouč Marcelino, ten z ihriska sťahuje Triguerosa, na jeho miesto príde Pina.
     
    78
    Hra pokračuje v strede ihriska, pochopiteľne už ani Villarreal sa tak neženie smerom dopredu, aj keď hostia stále sršia aktivitou.
     
    79
    Levante však zvolilo stratégiu totálnej obrany a prechod cez takto prehustený priestor je naozaj náročný.
     
    80
    Napokon sa to podarilo Canimu, ktorý sa dostal za obrannú líniu, no zakončoval už tesne pred domácim gólmanom, ktorý mu zobral loptu spod nôh.
     
    81
    Ďalšou peknou akciou sa predviedol striedajúci Aquino, no ten prihral pred bránu Ucheovi iba na päty.
     
    83
    Zápas sa už len dohráva, je vidieť, že obidva tímy by to už mali najradšej za sebou.
     
    84
    Po faule ešte získava loptu domáci tím, hráči v modrom sa tak môžu po dlhšej dobe aspoň na chvíľu usadiť na súperovej polovici.
     
    85
    To ale dlho netrvalo, po centri síce nastal zmätok pred brankárom Asenjom, no ten po chvíli loptu získal a rozohráva ďalšiu akciu svojho tímu.
     
    86
    Uche vybojoval loptu pred súperovým pokutovým územím, prihral Aquinovi, ktorý z pravej strany pred bránou hľadal Perbeta. Tomu na zakončenie chýbali centimetre.
     
    87
    Hostia zostávajú usadený pred šestnástkou Levante, k strele, alebo výraznejšej kombinácii sa tentoraz nedostávajú.
     
    88
    Po strele Caniho mohlo byť už 0:3, no domáci tím mal tentoraz šťastie, lopta míňa bránu o centimetre.
     
    89
    Villarreal dal gól! Tak predsa len ešte jeden gól. Po prihrávke Aquina do šestnástky nastrelil Perbet iba brvno, lopta sa následne odrazila k IKECHUKWUOVI UCHEOVI, ktorý si mohol dovoliť parádičku a jeho zakončenie nožničkami znamená, že Villarreal dnes zrejme porazí súpera rozdielom triedy.
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa budú opäť 2 minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sledujeme už len hru v strednej časti ihriska, Villarrealu zrejme 3 góly stačili, čoskoro príde ukončenie zápasu.
     
    90+2
    Na pravej strane ešte fauloval Juanfrana Mario, rozohrávať bude Javi Jiménez.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je koniec, hlavný rozhodca ukončuje tento tento zápas, ktorého víťazom sa po jednoznačnom druhom polčase stal Villarreal. Tento zápas najviac poznačilo vylúčenie domáceho gólmana v 10. minúte a na hráčoch to už bolo v druhej polovici jednoznačne vidieť. Villarreal v druhom polčase jednoznačne kontroloval hru, súpera do niečoho nepustil a dvoma gólmu Uchea zo 74. a 89. minúty potvrdil úlohu favorita dnešného súboja.

    Villarreal tak po dnešnom zápase zostane na 4. priečke, jeho prenasledovateľ Athletic Bilbao dnes odohrá zápas o 22:00. Posun v tabuľke Levante bude záležať od výsledkov dnešných večerných stretnutí, ktorých prenosy Vám taktiež prinesieme.

    Odomňa je to všetko, ďakujem za pozornosť, dovidenia. (13:53:39)

    Andrej Marienka

    Góly: 13. Bruno (pen.), 74. Uche, 89. Uche

    Karty:   64. Juanfran (LVN) – 65. Musacchio (VIL)   11. Navas (LVN)


    Levante UD: Navas – Juanfran, David Navarro, Vyntra, Lell – Simão Junior, Diop – Ivanschitz, Rubén García, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – Nong, David Barral, El Zhar, Karabelas, Sérgio Pinto, Pedro Ríos

    Villarreal CF: Sergio Asenjo – Jokić, Gabriel Paulista, Musacchio, Trigueros – Bruno – Cani, Pérez – Jonathan Pereira, Uche
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, Perbet, Aquino, Moisés, Pina

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco