Livorno – Bergamo 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Cagliari 2:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 3:4 (kon.)
Lazio – CFC Janov 0:2 (kon.) | Udinese – Inter 0:3 (kon.) | Turín – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
0:3 (0:2)
Inter Miláno
Nedeľa 03.11.2013, 15:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Inter dal gól! Domáce nádeje šu definitívne pochované, Udine prehráva už 0:3. Inter sa dostal do výborného brejku, Palacio sa v pokutovom území dobre rozhliadol, neulakomil sa na zakončenie, no daroval gól voľnému ALVAREZOVI, ktorý do prázdnej nemohol nedať !
     
    90
    V poslednej minúte riadnej hracej doby si Jesus vyslúžil zdržiavaním miesto v zápisníku hlavného rozhodcu. Dostal žlté napomenutie.
     
    85
    Priamy kop rozohral striedajúci Lopéz, no jeho zakončenie ľavačkou zablokoval múr.
     
    84
    Alvaréz fauloval na hranici pokutového územia, vyviazol bez žltého trestu, no Udine bude mať k dispozícii veľmi peknú možnosť ohroziť Handanoviča z priameho kopu.
     
    83
    Inter práve využil svoju poslednú možnosť na striedanie. Ihrisko opustil mierne zranený Ranocchia, ktorého miesto na posledné minúty zápasu zaujal Andreoli.
     
    78
    Druhé žlté napomenutie zápasu opäť patrí hráčovi Interu, konkrétne striedajúcemu Pereirovi.
     
    76
    K zakončeniu sa dostal aj Danilo, no jeho strele chýbala potrebná presnosť. Lopta skončila niekoľko metrov nad brvnom.
     
    74
    Udinese získalo výhodu veľmi zaujímavého priameho kopu z hranici pokutového územia. Previnilec Ranocchia videl za svoj faul žlté napomenutie, vôbec prvé v zápase.
     
    71
    Vzápätí strieda posledný krát v zápase aj Udine. Z trávnika bol stiahnutý Muriel, ktorého miesto v útoku zaujal Lopéz Nicolas.
     
    69
    Aj druhé hosťujúce striedanie v zápase je vynúteného charakteru. Ihrisko opustil Jonathan, ktorého výkon sa mi dnes veľmi pozdával, a na jeho miesto vybehol Pereira.
     
    66
    Striedajúci Bruno Fernandes si nabehol na prihrávku do pokutového územia, tvrdo zakončil, no Handanovič nám predviedol proti jeho strele skvelý zákrok !
     
    61
    Inter sa dostal k obliehaniu domácej šestnástky, Jonathan prihral loptu do pokutového územia Guarínovi, ktorý si individuálnou prácou vytvoril priestor na strelu a tvrdým zakončením vyprášil Brkičove rukavice !
     
    59
    Už to mohlo byť 0:3, to by však musel niekto na zadnej tyči usmerniť prudký center z pravej strany do brány !
     
    58
    Striedanie Udinese je napokon dvojnásobné. Svoju misiu v dnešnom zápase ukončil Pereyra, ktorého pozíciu zaujal Fernandes.
     
    57
    Domáci pripravili prvé striedanie v zápase. Bohužiaľ, pre domáci tím Di Natale nemôže v zápase pokračovať, privodil si menšie zranenie a je radšej striedaný. Jeho miesto zaujal Ranegie.
     
    51
    Palacio sa snažil vysunúť Alvaréza, pred ním loptu uchmatol do svojho náručia Brkič.
     
    47
    Konečne sa dostal do zakončenia Antonio Di Natale, ktorý dostal prihrávku na stred pokutového územia, pekne sa uvoľnil a svojim tvrdým projektilom donútil Handanoviča k zákroku !
     
    43
    Rýchly brejk domáceho celku zakončil strelou Guarín. Brkič nemal problém zasiahnuť.
     
    37
    Prvé striedanie zápasu vidíme už v prvom polčase, a to na strane Interu. Ihrisko opustil Samuel, nevieme, či v dôsledku predchádzajúceho pochybenia, alebo zranenia, no reálnejšia nám príde skôr druhá možnosť a na jeho miesto vybehol Rolando.
     
    36
    Domáci sa mohli dostať k vyrovnaniu ako slepý k husliam ! Samuel s Ranocchiom zle komunikovali, ponúkali sa kto odkopne loptu, až sa zrazu do nájazdu z ľavej strany dostal Muriel. Ten volil namiesto prihrávky Di Natalemu krížnu strelu, ktorá mu vôbec nesadla. Domáci veterán a kapitán Di Natale opäť len zakrútil hlavou-
     
    31
    Udinese konečne ožilo. Za centrom z ľavej strany sa na zadnej tyči naťahoval Pereyra, no aj vďaka tesnému bráneniu sa k lopte nedostal !
     
    29
    Inter dal gól! Hostia pridávajú druhý presný zásah a dostávajú sa do komfortnej pozície ! Čisté svedomie pri ich druhom góle nemá domáci brankár Brkič. Cambiasso zahral rohový kop smerom od brány, domáci brankár vyštartoval z bránkovej čiary po lopte, nedostal sa však k nej a RANOCCHIA z vole do prázdnej brány nemohol nedať, aj napriek tomu, že je sviatočným strelcom !
     
    26
    Inter pokračuje vo výbornom výkone. Alvaréz opäť vysunul na ľavom krídle Guarína, ktorý okamžite centroval pred bránu. Tentoraz našiel svojou prihrávkou len rukavice pripraveného Brkiča.
     
    25
    Inter dal gól! Hosťom sa podarilo pretaviť svoj stále silnejúci tlak do otváracieho zásahu. K priamemu kopu sa postavil Guarín, na ktorého center si v pokutovom území naskočil RODRIGO PALACIO. Na hlavičkové zakončenie najlepšieho strelca Interu nemal domáci brankár nárok !
     
    21
    Priamo z rohového kopu sa hosťom nepodarilo ohroziť Brkiča, no v pokračujúcej akcii to pekne spravila dvojica krajných hráčov Interu. Nagatomo roztiahol hru doprava na Jonathana, ktorý mu loptu vrátil do pokutového územia. Japonský obranca vystrelil, no veľmi nepresne. Škoda, pre stále lepšie hrajúcich hostí.
     
    19
    Inter začína s pribúdajúcim časom na hracej ploche dominovať. Veľmi umne to spravil Alvaréz, ktorý našiel na pravom krídle Jonathana. Ten si prehodil loptu na ľavačku a vypálil. Lopta skončila na hradbe tiel pred domácim brankárom.
     
    18
    Teraz treba pochváliť domáceho Nalda, ktorý išiel v pokutovom území do veľmi odvážneho a riskantného sklzu. Vyšiel mu však dokonale, Palacia obral o loptu čisto.
     
    16
    Nebezpečná situácia v pokutovom území Udinese ! Všetko to začalo vysunutím Alvaréza na ľavom krídle, odkiaľ hosťujúci hráč odcentroval loptu pred Brkiča. Tam sa jej zmocnil Palacio, ktorý to na strelu nemal, tak priťukol Cambiassovi. Ani ten Brkiča neohrozil !
     
    14
    Domácim sa dobre podarilo zrýchliť hru, uvoľniť Allana, ktorý hľadal centrom v pokutovom území DI Nataleho. Pri lopte bol ako prvý Handanovič, ktorý ju bezpečne ukryl vo svojom náručí.

    Michal Bakoš

    Góly: 25. Rodrigo Palacio, 29. Ranocchia, 90+2. Ricky Alvaréz

    Karty:   74. Ranocchia (INT), 78. Pereira (INT), 90. Jesus (INT)


    Udinese Calcio: Brkić – Naldo, Danilo, Domizzi – Widmer, Silva, Allan, Badu, Pereyra – Muriel, Di Natale (C).
    Inter Miláno: Handanovič – Samuel, Jesus, Ranocchia – Jonathan, Nagatomo, Taïder, Guarín, Cambiasso – Álvarez, Palacio.

    Rozhodca: Massa – Posado, Marrazzo