Omsk – Nižnekamsk 4:2 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (po pr.)
Barys – Ufa 3:2 (kon.) | Čerepovec – Riga 0:1 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
A. Mytišči – Lev 0:4 (kon.) | S.Moskva – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 4:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Doneck – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
5:4 (1:0, 3:2, 0:2 - 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Piatok 01.11.2013, 14:00 • Uralets, Jekaterinburg (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Avtomobilist Jekaterinburg.
    Rozhodujúci gól v samostatných nájazdoch si na svoje konto pripísal FJODOR MALYCHIN, ktorý zneškodnil gólmana Pečurskeho svojou delovkou z tesnej blízkosti.
     
    Za Metallurg sa na ľad postavil Ján Kovář, ktorý predviedol fantastické kľučky, no napokon nedokázal prekonať svojho brata Jakuba Kovářa, ktorý predviedol skvelý zákrok svojim pravým betónom! (1:0)
     
    Malychin ukázal svoje strelecké schopnosti a bez problémov prekonal gólmana Pečurskeho! (1:0)
     
    Začínať budú hostia, konkrétne trojgólový Danis Zaripov!
     
    64:50
    Aj Jakub Kovář si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil delovku od Antipina z pravej strany!
     
    63:29
    Domáci sa dostali do skvelého protiútoku, no prihrávka od Černova na Malychina z pravej strany sa k svojmu adresátovi nedostala. Následne však spoza ľavého kruhu pálil Viklund, no gólman Pečurskij zachytil puk vo svojej lapačke po parádnom semafóre!
     
    58:53
    Malychin nekompromisne pálil z medzikružia, kde urobil peknú otočku, no gólman Pečurskij skvele zapracoval svojimi betónmi, ktorými vyrazil puk do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    58:22
    Tréner Metallurgu Magnitogorsk si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:18
    Krikunov sa dostal k odrazenímu puku v strednom pásme a následne tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho delovku napokon úspešne zachytil pozorný gólman Pečurskij.
     
    53:15
    Trjamkin mohol poslať domácich do vedenia po skvelom samostatnom úniku, no napokon nedokázal zakončovať, keďže gólman Pečurskij mu puk vypichol svojou hokejkou"
     
    50:22
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď z pravej strany pálil Demagin, no gólman Pečurskij jeho strelecký pokus zblokoval naľavo od seba. Následne z dorážky zakončoval Malychin, no ten trafil len bočnú sieť hosťujúcej brány.
     
    48:14
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hostia napokon dokázali vyrovnať už v hre piatich na piatich! Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Jana Kovářa sa k puku na pravom kruhu dostal DANIS ZARIPOV, ktorý svojou strelou z prvej prekonal bezmocného gólmana Kovářa zavŕšil tak svoj hetrik v dnešnom zápase!
     
    47:50
    Mozjakin nadvakrát nekompromisne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Kovářa, ktorý puk bez problémov zneškodnil svojimi betónmi!
     
    46:47
    Chris Lee nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon trafila Antona Lazareva, ktorý ostáva ležať na ľade!
    Dúfajme, že bude v poriadku!
     
    46:05
    Hokejisti Magnitogorska si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za jasné podrazenie odchádza sadnúť obranca Jemelejev.
     
    45:28
    Domáci tréner si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    45:28
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hostia dokázali vsietiť kontaktný gól! Malenkich zachytil nepresnú rozohrávku domácich hráčov a následne vysunul dopredu DANISA ZARIPOVA, ktorý si položil gólmana Kovářa na ľad a následne ho pekným dviháčikom bez problémov prekonal. Asistenciu si pripisuje Vladimir Malenkich.
     
    45:20
    Strelcov nekompromisne zakončoval z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Pečurskeho, ktorý puk úspešne zblokoval do bezpečia.
     
    43:18
    Malenkich nekompromisne zakončoval z ľavej strany, no gólman Kovář opäť ukázal svoje kvality, keď puk letiaci do pravého horného rohu jeho brány zblokoval svojou vyrážačkou do bezpečia!
     
    42:21
    Gólman Kovář si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Tentokrát svojou hokejkou zblokoval bekhendovú strelu od Zaripova, ktorý zakončoval po prihrávke od Antipina z ľavej strany.
     
    41:16
    Gólman Kovář si na svoje konto pripísal hneď dva skvelé zákroky! Najskôr zneškodnil delovku do Antipina spoza pravého kruhu a následne aj projektil od Brenta z hranice medzikružia!
     
    39:40
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Domáci predviedli poriadnu nepresnosť v rozohrávke od svojej brány a poslali Magnitogorsk do prečíslenia! V centrálnej časti sa k puku dostal Lee, ktorý prihrával na ľavé krídlo pred SERGEJA MOZJAKINA. Ten svojou delovkou z prvej prekonal bezmocného gólmana Jakuba Kovářa s veľkým prehľadom. Asistencie si pripisujú hráči Chris Lee a Ján Kovář.
     
    37:26
    Jekaterinburg si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolený krosček odchádza sadnúť hosťujúci Milan Gulaš.
     
    35:42
    Zaripov nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Kovář bol aj tentokrát v strehu, keď sa stihol premiestniť k svojej pravej žŕdke a následne puk zblokoval na ochrannú sieť.
     
    34:40
    Jekaterinburg dal gól!
    Hokejisti Jekaterinburgu predviedli ďalšiu parádnu kombináciu, po ktorej sú v trojgólovom vedení! Golyšev prevzal puk na pravom kruhu, obkorčuľoval hosťujúcu bránu a skvelou bekhendovou prihrávkou našiel ANDREHO DEVEAUXA, ktorý z dorážky bez problémov prekonal gólmana Pečurskeho! Asistencie si pripisujú hráči Anatolij Golyšev a Vasilij Strelcov.
     
    31:42
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď sa po krátkej prihrávke od Krikunova dostal do zakončenia Deveaux, no jeho delovka napokon trafila len dobre presunutého gólmana Pečurskeho!
     
    31:00
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Aj hostia sa napokon dokázali gólovo presadiť v prečíslení! Po skvelej prihrávke od Mozjakina z pravého krídla puk prešiel popod betón gólmana Kovářa priamo pred DANISA ZARIPOVA, ktorý svojou dorážkou bez problémov rozvlnil sieť v jekaterinburskej bráne. Asistenciu si pripiruje Sergej Mozjakin.
     
    29:56
    Dvojica domácich útočníkov Černov a Malychin sa dostali do skvelej gólovej šance v prečíslení, no po peknej prihrávke od prvého menovaného druhý menovaný trafil len priestor vedľa hosťujúcej brány!
     
    27:23
    Jekaterinburg dal gól!
    Aj vystriedaný gólman Magnitogorsku – Pečurskij kapituloval v presilovej hre Jekaterinburgu. Domáci kapitán SERGEJ GUSEV sa dostal k zakončeniu na hranici pravého kruhu, kde svojou nekompromisnou delovkou zneškodnil dobre rozostavené betóny gólmana Pečurskijho. Asistenciu si pripisuje Igor Jemelejev.
     
    26:45
    Jekaterinburg si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Birjukov, ktorý na pravej strane nekompromisne zneškodnil domáceho Deveauxa, ktorý chcel trafiť odkrytý priestor v hosťujúcej bráne.
     
    22:22
    Do brány hosťujúceho Magnitogorska nastupuje namiesto Vasilija Košečkina oddýchnutý Alexander Pečurskij!
     
    22:22
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci hokejisti využili svoju presilovú hru v hodine dvanástej! Po tvdej delovke od Lepista z pravej strany gólman Košečkin dokázal puk vyraziť naľavo od seba, no na následnú dorážku od ANTONA LAZAREVA nemal už žiadny nárok. Domáci útočník zasunul puk pomedzi betóny hosťujúceho gólmana. Asistenciu si pripisuje Sami Lepisto.
     
    21:01
    Černov sa dostal do fantastickej gólovej šance na ľavom kruhu, no gólman Košečkin bol v strehu a puk vyrazil na hornú sieť svojej brány. Odtiaľ ju aktívny Malychin zhodil svojou rukou do brány, no tento gól určite nemôže platiť.
     
    20:21
    Jekaterinburg si v úvode druhej tretiny zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť hosťujúci obranca Birjukov, ktorý zneškodnil domáceho Lazareva pri skvelej gólovej šanci pred hosťujúcou bránou.
     
    16:45
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Golyšev, ktorý pálil z tesnej blízkosti hosťujúcej brány na pravej strane, no gólman Košečkin jeho strelecký pokus zblokoval ľavým betónom do bezpečia.
     
    14:21
    Jeden z domácich obrancov predviedol veľmi nepresnú prihrávku, po ktorej sa hostia dostali do fantastickej gólovej šance. Delovku z hranice ľavého kruhu od Mozjakina však gólman Kovář vyrazil svojou vyrýžačkou do bezpečia!
     
    09:40
    Magnitogorsk si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť obranca Sami Lepisto.
     
    09:18
    Gólman Kovář si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď zneškodnil hosťujúce prečíslenie a následnú dorážku Leea z ľavej strany! Následne sa však bude vylučovať!
     
    06:45
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci sa po fantastickej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! K puku sa na ľavej strane dostal Černov, ten ho potiahol takmer za bránu Metallurgu, následne však neváhal a presne načasovanou prihrávkou našiel ANTONA LAZAREVA, ktorý tvrdou strelou z dorážky prekonal bezmocného gólmana Košečkina. Asistencie si pripisujú hráči Artjom Černov a Fjodor Malychin.

    Góly a asistencie: 7. Lazarev (Černov, Malychin), 23. Lazarev (Lepisto), 28. Gusev (Jemelejev), 35. Deveaux (Golyšev, Strelcov), rozh. náj. Malychin – 31. Zaripov (Mozjakin), 40. Mozjakin (Lee, Ján Kovář), 46. Zaripov (Malenkich), 49. Zaripov (Jan Kovář)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Farafonov) – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepisto, Jegin, Antonov, Žuravljov – Lewandowski, Stewart, Jemelejev – Lazarev, Černov, Malychin – Demagin, Fjodorov, Krikunov – Golyšev, V. Strelcov, Deveaux – Arkalov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (23. Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Lee, Tereščenko, Malenkich, Chabarov, Metljuk, Ibragimov – Mozjakin, Zaripov, Jan Kovář – Šenfeld, Kazionov, Gulaš – Timkn, Brent, Potechin – Platonov, Malinovskij, Grigorenko.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Sergej Beljajev – Andrej Matjuša, Stanislav Pavlov

    Diváci: 5570