Omsk – Nižnekamsk 4:2 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (po pr.)
Barys – Ufa 3:2 (kon.) | Čerepovec – Riga 0:1 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
A. Mytišči – Lev 0:4 (kon.) | S.Moskva – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 4:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Doneck – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (1:0 po s.n.)
koniec
Barys Nur-Sultan
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Piatok 01.11.2013, 14:00 • Kazachstán Sports Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa nám tak zápas KHL medzi HC Barys Astana – HC Salavat Julajev Ufa výsledkom 3:2.

    Vážení športoví priatelia my vám ďakujeme, že ste s nami strávili čas a vychutnali si dnešný celkom zaujímavý hokejový zápas, v ktorom sme videli dokopy päť gólov, i keď miestami to vyzeralo na naozajstnú tichú domácnosť, keďže počas druhej tretiny sa viac prerušovalo ako hralo. Celkový zápas rozhodol v tretej tretine Bochenski, ktorý sa nemýlil v 46. minúte.

    Gólový sumár stretnutia: 14. Dawes (Bochenski), 16. Bochenski (Boyd), 46. Bochenski – 22. Hartikainen (Koltsov), 25. Makarov (Hartikainen).

    My vám ďakujeme sa pozornosť, lúči sa s Vami Tomáš Batiz. (16:15:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Posledné sekundy sa odohrávajú v útočnom pásme hostí. Prihrávky po modrej a následné zakončenie, ktoré pokrýva obrana domácich. Zákroku sa činil aj domáci brankár, takže v posledných sekundách ešte bude rušno. Vhadzuje sa v útočnom pásme hostí.
     
    59:18
    Posledné sekundy dnešnej tretej tretiny a hra je prerušená. Brána hostí už ostala prázdna, keďže Volkov opustil bránu. Oddychový čas pre hostí!
     
    57:59
    Veľký nátlak pred domácou bránou, ale aj naďalej pokračujeme za stavu 3:2. Vyzeralo to tam naozaj hrozivo, lenže viacero zakončení pokryla obrana. Po pár sekundách útok zlyhal pred bránou.
     
    57:13
    Dobré sekundy na domácej strane. V záverečných dvoch minútach sa domáci hráči udržiavajú v útočnom pásme, čo nehrá najlepšie do karát súperovi. Ufa sa musí snažiť vybojovať puk a zlomiť gólom ešte tento zápas aspoň do predĺženia.
     
    56:25
    Ufa sa dostala do útoku, lenže opäť nezakončili. V týchto sekundách hry by to mali hostia skúšať azda z každej príležitosti, lebo čas do konca tretej tretiny sa pomaly, ale iste kráti. Aktuálne Astana nahodila puk do útočného pásma, pričom celá druhá formácia strieda.
     
    55:26
    Viaceré súboje v okolí mantinelov na domácej strane. Astana sa snaží udržať jednogólový náskok, ale uvidíme či to dosiahne a či sa to prejaví aj na konečnom výsledku. Do konca zápasu ostáva niečo vyše štyroch minút.
     
    54:33
    Na teraz sa nám hrá v útočnom pásme domácich. Puk sa premiestňuje v okolí mantinelov, ale povedal by som, že z tohto mráčika určite nezaprší. Tak sa aj stalo... Ufa dokázala priestor za bránou postrážiť a následne postupuje smerom dopredu.
     
    53:52
    Buly v strednom pásme skončilo lepšie pre hostí, ktorí sa následne stiahli do vlastného pásma. Postupný útok však nedopadol najlepšie a puk v útočnom pásme pripadol súperovi. Hra je naozaj vyrovnaná a o ďalšom prípadnom góle rozhodnú maličkosti.
     
    52:58
    Zápas sa nám pomaly, ale iste blíži k záveru, takže uvidíme ako to nakoniec dopadne. Hostia sa snažili dostať do útoku, ale v strednom pásme ich zrušil súper. Na teraz sledujeme ďalšiu akciu domácich, ktorý začínajú útok v ich pásme.
     
    51:55
    Dobrá šanca na strane domácich, ktorí sa tak mohli dostať do náskoku o dva góly. Zakončenie spomedzi kruhov minulo bránu súpera len o centimetre, síce brankár Volkov kryl priestor brány lapačkou, ale myslím si, že keby puk mieril medzi tri tyče je to gól!
     
    51:08
    Hra sa nám strieda zo strany na stranu. Pred pár sekundami ešte boli síce hostia v útočnom pásme, ale teraz je opak pravdou. Astana sa niečo snažila vymyslieť v útoku, lenže zakončenie neprišlo. V posledných sekundách by sa zdalo, že domáci sa stiahli a ohrozujú bránu súpera len v protiútokoch.
     
    50:50
    Do konca zápasu tu máme ešte niečo vyše 9. minút, takže budeme svedkami naozaj dramatického záveru. Ufa sa síce dostala do útoku lenže zakončenie od modrej pokryl brankár. Pokračujeme buly v obrannom pásme domácich.
     
    50:10
    Tempo hry sa v posledných minútach strieda zo strany na stranu. Domáci hráči sa síce dostali do útoku, lenže ich nahodený puk z pravej strany pokryl brankár Volkov.
     
    49:24
    Ufa sa síce dostala cez stredné pásmo, ale v útoku nebola opäť dominantná. V záverečných minútach tretej tretiny vidíme útok aj na druhej strane, lenže zakončenie Antropova končí medzi betónom brankár Volkova. Hra je prerušená.
     
    49:05
    Prerušenie hry po tom ako zakončenie od modrej po strele Gavrilina loví puk v lapačke brankár hostí Volkov. Po buly sa k puku dostávajú hostia, takže uvidíme čo sa aj im podarí ohroziť brankára súpera.
     
    48:30
    Na teraz sme svedkami útoku domácich hráčov. Puk sa potiahol do útoku smerom po pravej strane, odkiaľ už však neprišla ďalšia prihrávka. Ufa sa tentokrát ubránila, lenže celá hra aj naďalej ostáva v jej pásme.
     
    47:45
    Hostia sa držia s pukom vo vlastnom pásme, takže uvidíme či im to týmto tempo pôjde. Nahodený puk smerom dopredu zachytili domáci hráči, ktorí sa snažia o protiútok. Puk sa prehadzuje zo strany na stranu, od gólu na 3:2 sme nevideli zakončenie ani na jednú bránu!

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 14. Dawes (Bochenski), 16. Bochenski (Boyd), 46. Bochenski – 22. Hartikainen (Koltsov), 25. Makarov (Hartikainen)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Litviněnko, Lundin, Savčenko, Lakiza, Semjonov, Blochin, Grebešnikov – Dawes, Boyd, Bochenski – Žajlauov, Starčenko, Antropov – Ruděnko, Upper, Romanov – Poliščuk, Rachmanov, Gavrilin.
    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Vasilevskij) – Isanglulov, Višněvskij, Babčuk, Kulda, Zubarev, Kolcov, Gurkin – Chlystov, Záborský, Mereskin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Kaigorodov, Pilhström, Mirnov – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev, Pankov.

    Rozhodca: Gašilov, Komarov – Streltsov, Tarasov