Omsk – Nižnekamsk 4:2 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (po pr.)
Barys – Ufa 3:2 (kon.) | Čerepovec – Riga 0:1 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
A. Mytišči – Lev 0:4 (kon.) | S.Moskva – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 4:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Doneck – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (1:0 po s.n.)
koniec
Barys Nur-Sultan
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Piatok 01.11.2013, 14:00 • Kazachstán Sports Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom zápase KHL, v ktorom sa pozrieme bližšie na súboj dvoch tímov a to domácich z Astany a hostí z Ufy. Prajeme príjemný športový zážitok.

    Na úvod sa pozrime ako sa v posledných zápasoch darilo obom tímom. Astana si drží celkom dobrú formu, keď z posledných šiestich zápasov prehrala iba dvakrát, z čoho v ostatných prípadoch sa tešili z víťazstva maximálne, keďže porazila Nižmekamsk 5:1, Chabarovsk 3:4 a Admiral 1:3. Ako sme spomínali domáci prehrali dvakrát a to proti Čeľjabinsku 1:5 a s Megnitogorskom 1:2. V doterajšom priebehu súťaže patrí Astane 4. miesto, keď doposiaľ nazbierali hráči 49 bodov po 15. výhrach a 5. prehrách.

    Pozrime sa už aj na druhú stranu. Ufa v psolednom zápase nestačila na Omsk, proti ktorému podľahla 2:1 po samostatných nájazdoch. Okrem toho hráči nestačili ani na Jekaterinburg, keď v gólovej prestrelke prehrali vysoko 7:4. Aj napriek tomu si v posledných šiestich zápasoch pripísali hostia štyri výhry, posledná prišla 28.10, keď porazili Ch.Mansijsk 4:5.

    Najlepším strelcom na domácej strane je Brandon Bochenski s dvanástimi gólmi, na druhej strane to je Nikita Fiatov so siedmimi presnými zásahmi.

    Na záver štatistika vzájomných zápasov. Lepšiu pozíciu majú hráči hostí, ktorí sa z výhry tešili 10-krát, pričom domáci z Astany 6-krát. Posledný zápas z 26.1 sa skončil výsledkom 4:6, keď výhru si pripísali hráči Astany.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Barys Astana: Ahonen (Poluektov) – Litviněnko, Lundin, Savčenko, Lakiza, Semjonov, Blochin, Grebešnikov – Dawes, Boyd, Bochenski – Žajlauov, Starčenko, Antropov – Ruděnko, Upper, Romanov – Poliščuk, Rachmanov, Gavrilin.

    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Vasilevskij) – Isanglulov, Višněvskij, Babčuk, Kulda, Zubarev, Kolcov, Gurkin – Chlystov, Záborský, Mereskin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Kaigorodov, Pilhström, Mirnov – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev, Pankov.

    Rozhodca: Gašilov, Komarov – Streltsov, Tarasov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:57
    Pred pár sekundami sa nám teda začal zápas medzi Astanou a Ufou . V úvode stretnutia sa viac do útoku dostávajú hostia, lenže zakončenie sme doposiaľ nevideli.
     
    01:27
    Stále sme divákmi vyrovnaného zápasu na oboch stranách. Domáci hráči síce napádajú pásmo súpera, lenže zatiaľ sa im nepodarilo priamou strelou ohroziť bránu súpera. Po pár sekundách sa nám hra presúva do stredného pásma.
     
    02:29
    Do týchto sekúnd sú viac aktívny domáci hráči, tí sa však nevedia dostať do nejakej väčšej šance. Na teraz prichádza útok po pravej strane, ale celá akcia končí iba pukom v pásme súpera.
     
    04:04
    Astana sa snaží s pukom niečo vymyslieť vo vlastnom pásme a začať útok smerom dopredu, ale to sa im doposiaľ nedarí.
     
    05:00
    Pri puku sú aktuálne domáci hráči, ktorí spoza vlastnej brány začínajú útok. Rozohrávka na krátko, lenže Astana stále vo vlastnom pásme. Zdalo by sa, že Ufa napáda dosť vysoko a to robí menší problém domácim hráčom. Nakoniec je to zakončenie Boyda, ktorý páli tesne mimo.
     
    05:57
    Ufa tentokrát pri puku. Po mantinely sa síce hostia dostali do stredného pásma, ale tam stratili puk a Astana si už drží svoju hru vo vlastnom pásme. Prvá rozohrávka nevyšla a puk sa vrátil späť do pásma, no následne sa zrodil boj o puk pri mantinely a Ufa sa dostáva do útočného pásma.
     
    07:29
    Ufa sa síce chybou domácich dostala do útočného pásma, lenže tam sa jej nepodarilo nič vážne vymyslieť. Na druhej strane hostia ostávajú v útočnom pásme.
     
    07:57
    Doposiaľ sme svedkami vyrovnaného zápasu na oboch stranách. Viacmenej by sa zdalo, že viac z hry majú hráči Astany, ale tí sa taktiež nedostali do väčšej šanci. Hra je prerušená po tom ako strela Rakhmanova končí v lapačke brankára Volkova.
     
    08:28
    Po buly v útočnom pásme Astany sa hra ihneď presúva na opačnú stranu. Ufa vyhrala buly a prešla rýchlym brejkom k súperovi. Zakončenie od mantinelu pokryla lapačka domáceho brankára.
     
    08:57
    Ufa sa po dlhšom čase dostala do útočného pásma a snaží sa niečo vymyslieť. Po predošlej strele, ktorú pokryl domáci brankár sa o puk bojuje v okolí mantinelov. Ufa stále v útočnom pásme a čaká na menšiu šancu z, ktorej by mohla ťažiť.
     
    09:44
    Za pár sekúnd máme za sebou koniec prvej polovice prvej tretiny. Doposiaľ stále čakáme na gól, resp. na väčšiu šancu. Ufa sa opäť dostala do útočného pásma, kde pri mantinely stratila puk. Na druhej strane prišla šanca domácich, lenže Starchenko zaváhal pred brankárom.
     
    10:22
    Aktuálne sa nám hrá v obrannom pásme hostí, kde sa o puk bojuje pri mantineloch. Nakoniec všetko končí úspešne pre hostí, ktorí nakoniec v pohode rozohrávajú spoza vlastnej brány. Hra sa presunula do stredného pásma, kde puk získali domáci hráči.
     
    11:24
    V posledných sekundách mi príde hra čoraz viac prerušovaná a nevidíme nejaké tempo hokeja. Na teraz sa nám vhadzuje v útočnom pásme hostí, kde si však puk postrážili hráči Astany – tí smerujú do útoku.
     
    11:35
    Ako sme spomínali hra je vo viacerých prípadoch v posledných sekundách prerušovaná. Po tom ako domáci vyhrali buly vo vlastnom pásme pri útoku prišiel ofsajd – opäť prerušene, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    11:50
    Astana sa nakoniec po nejakých minútach dostala do útočného pásma, ale tam sa zakončenie hráči nedočkali. Viaceré boje o puk vyvrcholili zakázaným uvoľnením hostí. Vhadzuje sa v obrannom pásme hostí.
     
    12:13
    Po buly ostali pri puku domáci hráči, ktorí sa dočkal menšej šanci, keď spoza brány sa puk dostal k bráne, ale tam to všetko pokryl brankár Volkov. Hra je opäť prerušená.
     
    12:22
    Hostia sa snažili o nejakú šancu, lenže v strednom pásme puk stratili. Po pár sekundách sa k nemu opäť dostali a dobrú šancu mali po strele spomedzi kruhov, lenže tento pokus míňa bránu. Na opačnej strane sa do útoku dostali domáci hráči.
     
    13:03
    Barys Astana dala gól!
    Domáci sa nakoniec dostávajú do vedenia, keď po predošlých viacerých prerušeniach hry sa po prvej vážnej šanci mení skóre. Pred bránou sa z ničoho nič ocitol s pukom na hokejke NIGEL DAWES, ktorý otvára skóre dnešného zápasu. Asistencia: Brandon Bochenski.
     
    15:45
    Barys Astana dala gól!
    Po predošlom góle tu máme aj druhý presný zásah na domácej strane. Tentokrát v tom má opäť prsty BRANDON BOCHENSKI, ktorý sa podieľal asistenciou pri prvom góle. Asistencia: Boyd.
     
    16:56
    Vylúčenie na strane hostí, na trestnú odchádza Stepanov.
     
    17:03
    Uvidíme či sa do konca prvej tretiny ešte podarí domácim zmeniť stav stretnutia a vsietiť aj tretí gól. Prvý útok po buly sa nepodaril a súper sa dokázal oslobodiť.
     
    17:36
    Astana sa dostala do útoku po ľavej strane, kde aj prišlo zakončenie. Pokus od mantinelu však vykryl brankár Volkov, ktorý ešte v tejto presilovke neinkasoval.
     
    18:09
    V závere prvej tretiny aj naďalej zahrávajú domáci hráči presilovku. Kombinácia v útočnom pásme je zatiaľ iba o prihrávkach, uvidíme kedy príde aj prvé zakončenie.
     
    18:40
    Astana sa nedostala do zakončenia a hostia sa po pár sekundách už po tretíkrát oslobodili. Do konca tu mám ešte niečo vyše minúty, takže uvidíme či sa Astane podarí ešte zmeniť stav skóre.
     
    19:16
    Dobrý útok domácich po pravej strane, lenže zakončenie nekončí medzi troma tyčami. Pokus letí príliš privysoko, následne druhé zakončenie pokrýva brankár Volkov, ktorý prerušil hru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám tak prvá tretina výsledkom 2:0. V doterajšom priebehu sme videli celkom zaujímavý hokej, i keď v úvode stretnutia to vyzeralo na vyrovnaných priebeh s minimom šancí. Domáci hráči otvorili skóre v 14. minúte po presnom zásahu Dawesa, následne sa k nemu pridal Bochenski, ktorý tak uzavrel prvú tretinu na 2:0.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:03
    V úvode druhej tretiny sa do útoku dostali hlavne hostia, ktorí pohrozili strelou od modrej, lenže pokus končí v lapačke domáceho brankára, ktorý si doposiaľ drží čisté konto.
     
    21:11
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnú odchádza Antropov.
     
    21:47
    Salavat Ufa dala gól!
    Hostia nakoniec využívajú presilovku po perfektnej akcii. Na modrej dostal dosť priestoru Koltsov, ktorý vošiel do priestoru medzi kruhov, našiel na pravej strane voľného TEEMU HARTIKAINENA, ktorý sa presnou strelou pod hornú tyč nemýlil. Asistencia: Koltsov.
     
    23:17
    Ufa po góle trošku ožila a opäť sa drží v útočnom pásme. Nahodený puk z pravej strany skončil za bránou, lenže hostia aj naďalej ostávajú v útočnom pásme. Po boji sa puk dostal z ničoho nič medzi kruhy, odkiaľ následná strela Pankova končí v lapačke domáceho brankára.
     
    24:13
    Útok prišiel aj na druhej strane, keďže Astana si musí dávať pozor na jednogólový náskok. Rýchly prechod cez pravú stranu skončil iba strateným pukom, ktorý radšej pre istotu prikryl pod lapačku brankár Volkov – hra je prerušená.
     
    24:55
    Salavat Ufa dala gól!
    Je vyrovnané! Hostia sa po predošlom góle dostali viac do hry čo bolo vidno aj na častých útokov. Tentokrát prenikol po pravej strane bránený obrancom DMITRIJE MAKAROV, ktorý následnou strelou z backhandu nedal nárok brankárovi. Asistenciu si pripisuje Teemu Hartikainen.
     
    27:44
    Vylúčenie prichádza na domácej strane, keďže na trestnú odchádza Savchenko, uvidíme ako na to odpovedia hostia a či sa im podarí po prvýkrát dostať do vedenia.
     
    28:11
    Ufa sa počas presilovky usadila v pásme domácich. Nahodený puk pred bránou ešte dorážali nejakí hráči, ale následne sa Astana oslobodila. Uvidíme či sa podarí odolať domácim, alebo Ufa pôjde prvýkrát do vedenia.
     
    28:57
    Hra je prerušená, keďže zakončenie Hartikainena z ľavej strany pokryl do lapačky brankár domácich. Astana zatiaľ odoláva, lenže po buly ostáva Ufa aj naďalej v pásme súpera.
     
    29:16
    Kombinácia hostí pokračuje aj naďalej v pásme súpera, ale väčšinou sú to iba prihrávky, ktoré zdobia akcie počas presilovky. Po pár sekundách prišlo aj zakončenie, lenže volej od modrej pokryl domáci brankár. Skóre sa nám, tak nemení, pokračujeme za stavu 2:2.
     
    29:46
    Na teraz sa nám hrá už v plnom počte a po dlhšom čase vidíme aj domácich hráčov smerovať do útoku. Tentokrát z toho nebude žiadna vážna akcia, keďže Astana sa previnila ofsajdom.
     
    29:56
    Menšie zaváhanie v obrannom pásme domácich, keďže brankár vybehol trošku vyššie ako mal a jeho rozohrávka neskončila tam kde mal. Hostia síce stihli zakončiť, ale Ahonen svoje zaváhanie napravil bezpečným zákrokom.
     
    30:44
    Do konca druhej tretiny nám ostáva niečo vyše deväť minúta, takže uvidíme čo na priebeh zápasu povedia oba tímy. Ufe sa podarilo v druhej tretine zápas zdramatizovať, keď vyrovnala na 2:2. Tentokrát sú v útočnom pásme domáci hráči, lenže tí nemenia skóre na svetelnej tabuli, vhadzovať sa však bude v útočnom pásme.
     
    32:00
    V posledných sekundách sme svedkami vyrovnaného zápasu. Hra sa nám prelieva zo strany na stranu a zakončení je čoraz menej. Na teraz útok hostí skončil ofsajdom, hra je prerušená.
     
    33:23
    Hra je prerušená, keďže tentokrát prišiel dobrý zákrok domáceho brankára, ktorý čelil viacerým zakončeniam pred bránou. Puk najskôr zovrel pod lapačku, lenže Stepanov ho aj trošku nešťastne zobral so sebou, takže hra ostala prerušená.
     
    34:05
    Uvidíme či sa ešte v druhej tretine dočkáme nejakého gólu. Spoza vlastnej brány rozohrávajú hostia, tí sa následne dostali aj od útočného pásma, lenže tam nezakončili. Hra sa prelieva zo strany na stranu, na teraz sú už v strednom pásme hráči Astany.
     
    34:47
    Ako sme spomínali hra je naozaj vyrovnaná a prelieva sa zo strany na stranu. Podobná situácia nastala aj teraz, keď hostia začínajú útok vo vlastnom pásme, za vlastnou bránou, lenže zakončenie neprišlo.
     
    35:15
    Po buly v útočnom pásme sa do útoky dostali hráči Astany. Dobrý útok, lenže prihrávka z pravej strany neskončila gólom. Následne sa tempo hry presunulo k mantinelu, kde boj o puk vyhrali domáci. Tí sa síce snažili zakončiť, lenže to sa im nepodarilo. Aktuálne Astana s pukom vo vlastnom pásme.
     
    36:05
    Do konca druhej tretiny tu máme niečo vyše troch minút a stav máme doposiaľ vyrovnaný 2:2, keď počas druhej časti zápasu sa Ufe podarilo zdramatizovať zápas. Na teraz sú hostia v útočnom pásme, lenže o buj sa bojuje pri mantinely.
     
    36:53
    Na záver prichádza celkom dobrá šanca pre hostí, ktorú v jenom prípade dokázali zúžitkovať, na trestnú odchádza domáci Polischuk.
     
    37:06
    Po buly ostávajú v útoku hostia, takže uvidíme či sa im v krátkom čase podarí zakončiť. Zatiaľ je to iba o kombinácii na pravej strane, takže na prvú strelu počas presilovky stále čakáme.
     
    37:32
    Ufa ešte nezakončila a Astana sa po prvýkrát vyhodila. Puk preletel ponad všetky čiary, takže uvidíme či to domáci dokážu udržať vo vyrovnanom stave. Útok hostí a zakončenie od modrej v podaní Vishnevskiyho, ktorý mieri presne do domáceho brankára.
     
    38:08
    Na záver druhej tretiny ešte hostia zahrávajú presilovku. Aj na teraz zatlačili súpera vo vlastnom pásme, lenže strelecký pokus z pravej strany bol zablokovaný. Následne sa domáci oslobodili – počas presilovky tak Ufa gól nezaznamená.
     
    39:06
    Hrá sa nám už v plnom počte hráčov na oboch stranách. Na záver ešte asi uvidíme akciu na strane hostí, ktorí prenikajú po pravej strane. Puk nahodený do útočného pásma skončili u domácich hráčov.
     
    39:46
    Posledné sekundy druhej časti hry. Ufa vo vlastnom pásme vyhodila puk, lenže ten zachytili domáci hráči, vyzeralo to ešte na nejakú tú šancu, lenže skorej prišiel klaksón, ktorý ukončil druhú tretinu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Pred pár sekundami sa nám začala aj tretia tretina dnešného zápasu. V jej úvode sú pri puku domáci hráči, ktorí sa snažia dostať do útočného pásma, nahodený puk od mantinelu pokrýva brankár Volkov. Buly v útočnom pásme Astany.
     
    41:29
    Uvidíme či sa podarí tento zápas rozhodnúť v tretej tretine, alebo sa posunieme do predĺženia. Na teraz prichádza útok na domácej strane, ktorý končí v útočnom pásme, tam sa však bojuje o puk.
     
    41:55
    Svedkami sme aj útoku zo strany hostí. Ten však môžme zaradiť taktiež do kategórie neúspešných. Ufa sa snaží rozhodnúť zápas gólom a potom svedomite brániť, ale aj naďalej pokračuje za stavu 2:2. Počas prerušenia hry prichádza striedanie na oboch stranách, vhadzuje sa v útočnom pásme domácich.
     
    42:32
    Astana prehrala aj ďalšie buly, ale v strednom pásme sa dostala k puku, ktorý následne nahodila smerom dopredu. Okolo brány sa vzbudili dobrý boj o puk, lenže ani zakončenie z otočky v podaní Dawesa skóre nemení.
     
    43:30
    Akcia sa nám začína opäť na domácej strane, konkrétne spoza ich vlastnej brány. Puk síce prišiel cez stredné pásmo, no už v útočnom sa ho zmocnili hostia. Hra sa prelieva zo strany na stranu, tentokrát vidíme v rozohrávke domáceho brankára, ktorý za vlastnou bránou vyhadzuje o mantinel.
     
    44:17
    Tempo hry sa nám zvyšuje a útoky čakať na oboch stranách. Aktívnejší sú síce domáci, ale vážnu šancu si nedokážu vypracovať. Útok zo strany hostí síce skončil pred bránou, lenže Pihlström gól po svojom nájazde nevidel. Zrejme sa bude telefonovať, pretože podľa mňa sa mal hosťujúci hráč tešiť z gólu.
     
    44:50
    Nakoniec sa netelefonovalo a hra sa nám presunula do útočného pásma, kde sa zahrávalo buly. Ufa na teraz nebola úspešná, lenže to môžme povedať aj o útoku domácich. Posledná tretina je naozaj dramatická a zrejme ju rozhodne jediný gól.
     
    45:42
    Barys Astana dala gól!
    Veľmi dobrá akcia na domácej strane. Všetko to začalo za bránou Astany, následne perfektná prihrávka na voľného BRANDONA BOCHENSKIHO, ktorý sa presnou strelou do ľavého horného rohu nemýlil. Astana tak ide po tretíkrát v tomto zápase do vedenia. Bez asistencie.
     
    45:56
    Pred pár minútami sme písalo o tom, že tento zápas rozhodne azda jeden gól, takže uvidíme či sa to aj potvrdí. Astana je tak v jednogólovom vedení niečo menej ako 14. minút riadneho času do konca. Aktuálne domáci pri puku s rozohrávkou za vlastnou bránou.
     
    47:45
    Hostia sa držia s pukom vo vlastnom pásme, takže uvidíme či im to týmto tempo pôjde. Nahodený puk smerom dopredu zachytili domáci hráči, ktorí sa snažia o protiútok. Puk sa prehadzuje zo strany na stranu, od gólu na 3:2 sme nevideli zakončenie ani na jednú bránu!
     
    48:30
    Na teraz sme svedkami útoku domácich hráčov. Puk sa potiahol do útoku smerom po pravej strane, odkiaľ už však neprišla ďalšia prihrávka. Ufa sa tentokrát ubránila, lenže celá hra aj naďalej ostáva v jej pásme.
     
    49:05
    Prerušenie hry po tom ako zakončenie od modrej po strele Gavrilina loví puk v lapačke brankár hostí Volkov. Po buly sa k puku dostávajú hostia, takže uvidíme čo sa aj im podarí ohroziť brankára súpera.
     
    49:24
    Ufa sa síce dostala cez stredné pásmo, ale v útoku nebola opäť dominantná. V záverečných minútach tretej tretiny vidíme útok aj na druhej strane, lenže zakončenie Antropova končí medzi betónom brankár Volkova. Hra je prerušená.
     
    50:10
    Tempo hry sa v posledných minútach strieda zo strany na stranu. Domáci hráči sa síce dostali do útoku, lenže ich nahodený puk z pravej strany pokryl brankár Volkov.
     
    50:50
    Do konca zápasu tu máme ešte niečo vyše 9. minút, takže budeme svedkami naozaj dramatického záveru. Ufa sa síce dostala do útoku lenže zakončenie od modrej pokryl brankár. Pokračujeme buly v obrannom pásme domácich.
     
    51:08
    Hra sa nám strieda zo strany na stranu. Pred pár sekundami ešte boli síce hostia v útočnom pásme, ale teraz je opak pravdou. Astana sa niečo snažila vymyslieť v útoku, lenže zakončenie neprišlo. V posledných sekundách by sa zdalo, že domáci sa stiahli a ohrozujú bránu súpera len v protiútokoch.
     
    51:55
    Dobrá šanca na strane domácich, ktorí sa tak mohli dostať do náskoku o dva góly. Zakončenie spomedzi kruhov minulo bránu súpera len o centimetre, síce brankár Volkov kryl priestor brány lapačkou, ale myslím si, že keby puk mieril medzi tri tyče je to gól!
     
    52:58
    Zápas sa nám pomaly, ale iste blíži k záveru, takže uvidíme ako to nakoniec dopadne. Hostia sa snažili dostať do útoku, ale v strednom pásme ich zrušil súper. Na teraz sledujeme ďalšiu akciu domácich, ktorý začínajú útok v ich pásme.
     
    53:52
    Buly v strednom pásme skončilo lepšie pre hostí, ktorí sa následne stiahli do vlastného pásma. Postupný útok však nedopadol najlepšie a puk v útočnom pásme pripadol súperovi. Hra je naozaj vyrovnaná a o ďalšom prípadnom góle rozhodnú maličkosti.
     
    54:33
    Na teraz sa nám hrá v útočnom pásme domácich. Puk sa premiestňuje v okolí mantinelov, ale povedal by som, že z tohto mráčika určite nezaprší. Tak sa aj stalo... Ufa dokázala priestor za bránou postrážiť a následne postupuje smerom dopredu.
     
    55:26
    Viaceré súboje v okolí mantinelov na domácej strane. Astana sa snaží udržať jednogólový náskok, ale uvidíme či to dosiahne a či sa to prejaví aj na konečnom výsledku. Do konca zápasu ostáva niečo vyše štyroch minút.
     
    56:25
    Ufa sa dostala do útoku, lenže opäť nezakončili. V týchto sekundách hry by to mali hostia skúšať azda z každej príležitosti, lebo čas do konca tretej tretiny sa pomaly, ale iste kráti. Aktuálne Astana nahodila puk do útočného pásma, pričom celá druhá formácia strieda.
     
    57:13
    Dobré sekundy na domácej strane. V záverečných dvoch minútach sa domáci hráči udržiavajú v útočnom pásme, čo nehrá najlepšie do karát súperovi. Ufa sa musí snažiť vybojovať puk a zlomiť gólom ešte tento zápas aspoň do predĺženia.
     
    57:59
    Veľký nátlak pred domácou bránou, ale aj naďalej pokračujeme za stavu 3:2. Vyzeralo to tam naozaj hrozivo, lenže viacero zakončení pokryla obrana. Po pár sekundách útok zlyhal pred bránou.
     
    59:18
    Posledné sekundy dnešnej tretej tretiny a hra je prerušená. Brána hostí už ostala prázdna, keďže Volkov opustil bránu. Oddychový čas pre hostí!
     
    59:31
    Posledné sekundy sa odohrávajú v útočnom pásme hostí. Prihrávky po modrej a následné zakončenie, ktoré pokrýva obrana domácich. Zákroku sa činil aj domáci brankár, takže v posledných sekundách ešte bude rušno. Vhadzuje sa v útočnom pásme hostí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám tak zápas KHL medzi HC Barys Astana – HC Salavat Julajev Ufa výsledkom 3:2.

    Vážení športoví priatelia my vám ďakujeme, že ste s nami strávili čas a vychutnali si dnešný celkom zaujímavý hokejový zápas, v ktorom sme videli dokopy päť gólov, i keď miestami to vyzeralo na naozajstnú tichú domácnosť, keďže počas druhej tretiny sa viac prerušovalo ako hralo. Celkový zápas rozhodol v tretej tretine Bochenski, ktorý sa nemýlil v 46. minúte.

    Gólový sumár stretnutia: 14. Dawes (Bochenski), 16. Bochenski (Boyd), 46. Bochenski – 22. Hartikainen (Koltsov), 25. Makarov (Hartikainen).

    My vám ďakujeme sa pozornosť, lúči sa s Vami Tomáš Batiz. (16:15:43)

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 14. Dawes (Bochenski), 16. Bochenski (Boyd), 46. Bochenski – 22. Hartikainen (Koltsov), 25. Makarov (Hartikainen)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Litviněnko, Lundin, Savčenko, Lakiza, Semjonov, Blochin, Grebešnikov – Dawes, Boyd, Bochenski – Žajlauov, Starčenko, Antropov – Ruděnko, Upper, Romanov – Poliščuk, Rachmanov, Gavrilin.
    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Vasilevskij) – Isanglulov, Višněvskij, Babčuk, Kulda, Zubarev, Kolcov, Gurkin – Chlystov, Záborský, Mereskin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Kaigorodov, Pilhström, Mirnov – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev, Pankov.

    Rozhodca: Gašilov, Komarov – Streltsov, Tarasov