Omsk – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Barys – Nižnekamsk 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.)
Jekaterinburg – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Jaroslavľ – Riga 1:2 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Petrohrad – Lev 5:0 (kon.) | A. Mytišči – HC Slovan 0:1 (kon.) | Petrohrad – Lev 0:0 (16:30)
S.Moskva – Novosibirsk 1:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Novokuzneck 5:2 (kon.) | Záhreb – Vladivostok 3:2 (1:0 po s.n.)
Doneck – Chabarovsk 5:1 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
5:0 (0:0, 0:0, 5:0)
Lev Praha
Streda 30.10.2013, 16:30KHL
Partner:
     
    59:36
    Ponikarovskij dostal menší trest, no určite mu to za momentálneho stavu vrásky na čele nerobí.
     
    59:08
    Petrohrad dal gól!
    Aby toho nebolo málo, Lev inkasoval aj po piaty raz. IGOR MAKAROV stál, ako sa hovorí na správnom mieste a dokázal doraziť puk do brány po strele Sigarjova, ktorú dokázal Engren vyraziť len pred seba. Asistencia : Andrej Sigarjov.
     
    58:30
    Petrohrad dal gól!
    Štvrtý klinec do rakvy Levu ! Síce to bolo po väčšinu zápasov vyrovnaný zápas, ak sa pozrie na výsledok niekto, kto ho nesledoval ,bude si myslieť, že to bola jasné záležitosť pre SKA ! VADIM ŠIPAČJOV si nakorčuľoval pred bránu, kde usmernil pomedzi betóny prihrávku Kovalčuka do brány ! Asistencia : Iľja Kovalčuk.
     
    56:50
    Zackrisson sa previnil sekaním a zbytočne opäť oslabil svoj tím.
     
    54:52
    Gragnani dostal menší trest za podrazenie. Aby toho nebolo málo, musí ešte Lev čeliť aj oslabeniu.
     
    53:06
    Petrohrad dal gól!
    Hostia nevyužili početnú prevahu o dvoch a ani o jedného hráča, za čo prišiel zákonitý trest v podaní tretieho a definitívne rozhodujúceho zásahu domácich ! Strelecky sa presadil najproduktívnejší hráč domáceho tímu a zároveň český hokejista, ROMAN ČERVENKA, ktorého tiahla strela skončila v rohu brány ! Asistencia : Vadim Šipačjov.
     
    51:42
    Neměc vo veľkej šanci neuspel. Dokonca nedokázal ani len trafiť puk !
     
    50:58
    Domáci si to sami zbytočne komplikujú. Budú hrať v oslabení o dvoch hráčov. Kučerjavenkova hokejka vyletela po buly príliš vysoko, za čo dostal domáci hráč menší trest.
     
    50:19
    Priestor na spomínanú dramatizáciu budú mať hostia v početnej prevahe, ktorú im poskytol svojim faulom Thoresen.
     
    48:36
    Petrohrad dal gól!
    Z neutíchajúcej útočnej snahy sa domácim podarilo vyťažiť druhý presný zásah a o veľký kus sa tak priblížiť k víťazstvu v tomto zápase ! ANDREJ SIGAREV dostal od hosťujúcej obrany priveľa priestoru, nakorčuľoval si od mantinelu pred Engrena, ktorého dokázal aj s kusiskom šťastia prekonať. Bez asistencie.
     
    44:03
    Petrohrad dal gól!
    Domácim sa to podarilo ! Na rozdiel od Leva, ktorý svoj tlak v druhej tretine nevyužil, sa Petrohradu podarilo zo zvýšenej aktivity z kraja tretej tretiny vyťažiť gól ! Iľja Kovalčuk dostal puk na modrú čiaru, nahodil puk na bránu, kde ho dokázal tečovať VITKOR TICHONOV, ktorý zmenil smer puku tak, že Engren nestihol reagovať. Asistencie : Iľja Kovalčuk, Dmitry Kalinin.
     
    42:47
    Obrovský závar pred bránou Levu ! Puk sa potuloval po bránkovisku, až trojica domácich hráčov sa ho pokúšala hrubou silou pretlačiť za Engrena, no fínsky brankár odolal a puk do brány nepustil !
     
    41:11
    Rjasenskij našiel krásnou prihrávkou pred bránkou úplne voľného Kovalčuka, ktorý však puk v čistej šanci netrafil ! Veľká škoda pre Petrohrad.
     
    39:26
    Stav zápasu sa predsa len mohol meniť, no v prečísleni troch proti dvom Lev neuspel. Sekáč to zobral na seba, no netrafil ani bránu.
     
    35:41
    Zackrisson si nútene oddýchne na trestnej lavici. Dostal menší trest za držanie.
     
    29:25
    Do zakončenia sa dostal aj Vrána, ktorý dobre zapracoval pri napádaní, zobral protihráčovi puk a zakončil. Svojou rýchlo strelou Saláka neprekvapil !
     
    25:47
    Ďalšia obrovská šanca Leva ! Výborne sa predviedol Sekáč, ktorý sa krásnou individuálnou akciou dostal až do zakončenia. Zdalo sa, že strela talentovaného hokejistu letí nad Salákovú vyrážacku, no brankár Petrohradu dokázal puk na posledný chvíľu vyraziť !
     
    25:27
    Lev sa dostal do prečíslenia štyroch proti trom, ktoré zakončil strelou švihom Bernier. Ten namieril presne na Saláka.
     
    21:22
    Z nenazdajky sa pred Engrenom dostal do šance Tichonov, ktorý je najlepším kanonierom svojho tímu. Vo svojej šanci však neuspel.
     
    19:46
    V závere prvej časti sa ešte vylučuje. Sekáč zasiahol protihráča hokejkou do tváre, za čo dostal dve minúty. Hosťujúci hráč môže byť rád, že tam nebola krv, pretože by sa jednalo o trest 2+2.
     
    16:07
    Najväčšiu šancu doterajšieho priebehu si vypracovali hostia z Prahy. Za domácu obranu sa dostal Azevedo, ktorý sa úplne sám rútil na Saláka. Českého brankára sa snažil prekvapiť rýchlou kľučkou, no ten zabránil gólu skvelým rozkľakom !
     
    11:58
    Výborne zakročil Engren, ktorý včas zareagoval a hodil sa po puku, čí zmaril šancu na dorážku pre Ponikarovskijho.
     
    09:36
    Jaakola oslabil svoj tím na dve minúty za držanie. Prvá presilová hra v zápase aj pre SKA.
     
    06:40
    Prvý krát v zápase sa k ohrozeniu dostal aj hviezdny Kovalčuk, ktorý strelou švihom z pomedzi kruhov trafil len stred brány, kde bol pripravený Engren.
     
    02:26
    Pred Salákovou bránou bolo veľmi dusno, český brankár napokon dokázal odolať.
     
    00:56
    Kalinin sa hneď v úvode zápasu previnil sekaním. Presilová hra pre LEV.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 45. Viktor Tichonov (Iľja Kovalčuk, Dmitry Kalinin), 49. Andrej Sigarev (Bez asistencie), 54. Roman Červenka (Vadim Šipačjov), 59. Vadim Šipačjov (Iľja Kovalčuk), 60. Igor Makarov (Andrej Sigarjov)


    SKA Petrohrad: Salák – Rjasenskij, Alexandrov, Kalini, Kutějkin, Semjonov, Chudinov, Judin – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kovalčuk, Červenka, Šipačjov – Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin – Makarov, Sigarev, Skačkov.
    Lev Praha: Engren – Ševc, Nakládal, Jaakola, O'Byrne, Gragnani, Neměc, Maenpaa, Humphries – Novotný, Klepiš, Ridderwall – Birner, Vrána, Řepík – Azevedo, Sekáč, Thornberg – Kubalík, Zackrisson, Cingel.

    Rozhodca: Anisimov, Buturlin – Golovljov, Šichanov