Omsk – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Barys – Nižnekamsk 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.)
Jekaterinburg – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Jaroslavľ – Riga 1:2 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Petrohrad – Lev 5:0 (kon.) | A. Mytišči – HC Slovan 0:1 (kon.) | Petrohrad – Lev 0:0 (16:30)
S.Moskva – Novosibirsk 1:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Novokuzneck 5:2 (kon.) | Záhreb – Vladivostok 3:2 (1:0 po s.n.)
Doneck – Chabarovsk 5:1 (kon.)
pred zápasom
SKA Petrohrad
0:0
Lev Praha
Streda 30.10.2013, 16:30 • Ice place (Ledovyj dvorec) • KHL
Stavte
Partner:
     
    Zdroje obrázkov : regionycr.cz, gazprom.com, gamesbids.com (00:30:50)
     
    Zápas sa bude hrať v Ice Place

    Ice Place (Ledovyj dvorec) je multifunkčná aréna, ktorá bola postavená v roku 1999. O rok neskôr sa tu konali Majstrovstvá sveta v hokeji. Kapacita je 12 300 miest na sedenie. Aréna hostila v rokoch 2005-2008 turnaj Super six, na ktorom sa zúčastnilo šesť najlepších tímov rôznych európskych líg. Okrem hokejových zápasov sa v aréne konali aj viaceré hudobné koncerty.




     
    Vzájomné zápasy

    V tomto ročníku sa tieto dva tímy stretnú spolu po prvý raz. Minulý rok na seba narazili dva krát a v oboch prípadoch bol úspešnejší SKA Petrohrad, ktorý si s Levom doma poradil 5:3 a v Prahe 4:3.
     
    HC LEV Praha je český hokejový klub, ktorý pôsobí v KHL druhou sezónou. S celou históriou klubu je to oveľa zaujímavejšie, ako by ste si mohli mnohí myslieť. Všetko sa začalo v roku 2010, kedy sa pôvodný klub – Lev Hradec Králové, ktorého žiadosť o vstup do KHL zamietol český zväz. Nakoniec sa vedenie klubu rozhodlo, že bude hrať zápasy v Poprade. Všetko nakoniec skončilo tak, že KHL zamietla žiadosť o účasť v sezóne 2010/11. Avšak, vedenie nadnárodnej súťaže otvorilo možnosť na vstup Levu do KHL od sezóny 2011/12. V Poprade sa ľudia tešili z KHL len rok po ktorom sa klub oficiálne presťahoval do Prahy. V minulom ročníku sa Pražania dostali na poslednú chvíľu do play-off, kde však skončili hneď v prvom kole na hokejkách CSKA Moskva, ktorá im nedovolila vyhrať ani jeden zápas.


    Po 21 odohratých zápasoch sa Lev nachádza na ôsmom mieste, ktoré ako posledné zaručuje postup do play-off. Domáci to však ešte budú mať ťažké, kedže až štyri tímy v tabuľke pod nimi majú len o bod menej. Levu Praha sa viac darí na tripoch ako na domácom ľade. V ostatných piatich zápasoch získali hostia len štyri body, čo nie je žiadna sláva. Hráčov Levu veľmi mrzela tesná prehra z posledného zápasu v Čerepovci pomerom 1:2.


    Hlavným koučom Levu je Fín Karl Jalonen, ktorý od budúcej sezóny povedie fínsku reprezentáciu. Na pozícii hlavného trénera vystriedal 10. októbra Václava Sýkoru, ktorý z rodných dôvodov vzdal pozície a stal sa asistentom.
    Najproduktívnejších hráčov má Lev dvoch, konkrétne Jakuba Klepiša a Martina Šveca. Obaja majú na konte zhodne po desať bodov, za štyri presné zásahy a šesť asistencií. Jasnou brankárskou jednotkou je Petri Vehanen. Kapitánom Levu je skúsený Čech Jiří Novotný.

     
    SKA Petrohrad je ruský hokejový klub, ktorý datuje svoj vznik na rok 1946. V KHL pôsobí od jej vzniku, čiže od roku 2008. Predtým pôsobí, ako všetci ruský účastníci tejto nadnárodnej súťaže, v ruskej super lige. Majiteľom Petrohradu je spoločnosť Gazprom, čo tomuto klubu zaručuje každoročne veľmi vysoký rozpočet. S vysokým rozpočtom však prichádzajú aj veľké očakávanie, ktoré zatiaľ SKA v doterajších piatich ročníkoch nedokázal naplniť. Základnou časťou sa mu podarilo vždy prejsť na popredných, či dokonca vedúcom mieste Západnej konferencie, no v play-off je jeho maximom konferenčné finále, kam sa Petrohrad dostal konkrétne v rokoch 2012 a 2013. Fanúšikovia dúfajú, že pod vedením fínskeho odborníka Jukku Jalonena sa v tejto sezóne konečne podarí SKA získať vytúžený Gagarinov pohár pre víťaza celej súťaže.


    Po 22 odohratých zápasoch sa Petrohrad vyhrieva na druhom mieste Západnej konferencie s rovnakým počtom bodov, ako má prvé Dinamo Moskva. Štatistiky hovoria o tom, že SKA sa viac darí na klziskách súperov, kde dokázali získať suverénne najviac bodov zo všetkých účastníkov KHL. Doma to je už horšie. Čo sa týka Západnej konferencie, je Petrohrad až na šiestom mieste v zisku bodov na domácom ľade. V ostatných piatich zápasoch získal SKA desať bodov. Posledný zápas odohrali domáci v pondelok, kedy dokázali zdolať CSKA Moskva pomerom 5:2.


    Najproduktívnejším hráčom SKA je Čech Roman Červenka, ktorý má na konte 25 bodov, za šesť presných zásahov a devätnásť asistencií. Najlepším kanonierom je s dvanástimi gólmi Viktor Tichonov. Kapitánom domáceho celku je najväčšia hviezda celej súťaže, ruský bombardér Iľja Kovalčuk. V bráne Petrohradu sa striedajú hlavne dvaja muži, konkrétne Alexander Salák a Iľja Ježov.


     
    Kontinentálna hokejová liga pokračuje počas stredy veľkou porciou zápasov. Onlajny vám samozrejme z každého jedného zápasu prinesú online prenos, ktorými si môžete spríjemniť program počas prvého prázdninového dňa. Od 16:30 budú v akcii oba československé celky. Slovan nastúpi na tretí zápas tripu v Moskve proti Mytišči, Lev Praha zas v Petrohrade proti miestnemu SKA. Práve zápasy českého tímu vám priblížim z komentátorskej pozície. Moje meno je Michal Bakoš, prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie:


    SKA Petrohrad: Salák – Rjasenskij, Alexandrov, Kalini, Kutějkin, Semjonov, Chudinov, Judin – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kovalčuk, Červenka, Šipačjov – Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin – Makarov, Sigarev, Skačkov.
    Lev Praha: Engren – Ševc, Nakládal, Jaakola, O'Byrne, Gragnani, Neměc, Maenpaa, Humphries – Novotný, Klepiš, Ridderwall – Birner, Vrána, Řepík – Azevedo, Sekáč, Thornberg – Kubalík, Zackrisson, Cingel.

    Rozhodca: Anisimov, Buturlin – Golovljov, Šichanov