Lipt. Mikuláš – Trenčín 5:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 6:5 (kon.) | Spišská N. Ves – B. Bystrica 4:5 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nitra 8:1 (kon.) | Skalica – Topoľčany 6:1 (kon.) | Košice – Žilina 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
8:1 (1:0, 5:1, 2:0)
HK Nitra
Streda 09.10.2013, 17:00 • Arena Ondreja Nepelu • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Prajem príjemný podvečer všetkým sympatizantom juniorského hokeja.

    Dnes sú na programe zápasy 9. kola, medzi nimi i súboj medzi HC SLOVAN Bratislava, a.s a Mestským mládežníckym HK Nitra.

    Minuloroční majstri juniorskej ligy nevstúpili do aktuálnej sezóny práve najlepšie. Po ôsmich zápasoch majú na konte len dve víťazstvá v riadnom hracom čase, štyri prehry a v zápasoch, kedy si vyžiadali predĺženie, raz vyšli ako víťazi a raz ako porazení. Vo svojom poslednom zápase podľahli súperovi 2:3 napriek tomu, že po prvej tretine belasí vyhrávali 2:0. V tomto zápase sa skvele predviedol Patrick Brodek, ktorý bol pri oboch góloch svojho mužstva – jeden priamo vsietil, pri druhom asistoval.

    Hráči Nitry sa rovnako, ako ich dnešný súper, už z úvodu novej sezóny trápia. Taktiež majú za sebou len dve víťazstvá v riadnom hracom čase. Treba však upozorniť na skutočnosť, že ani jedna z dvojice výhier sa nekonala na ľade súpera. Na mieste je teda otázka, či sa im dnes podarí ukončiť túto pomyselnú šnúru prehier na súperovom ľade a konečne si domov odnesú viac ako len jeden bod za prehru v predĺžení. Svojmu tímu by mohol k víťazstvu pomôcť Gergö Biró, ktorý v posledných dvoch zápasoch nazbieral tri body za dva góly a jednu asistenciu.

    Čo sa týka úspešnosti brankárov, Michael Ďuriš zo Slovanu Bratislava má po šiestich odchytaných zápasoch pri svojom mene číslo 92.51%, Patrik Pupík z Nitry po piatich zápasoch 88.39%.

    Ak ste nemohli osobne zájsť do Areny Ondreja Nepelu v Bratislave, sledujte Onlajny.eu, aby vám nič podstatné z tohto zápasu neuniklo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava: Baroš – Jurkovič, Gula, Bednárik, Lukáčik, Ficel, Roth, Vadovič, Benčat – Trenčan, Petráš, Danišovský – Brodek, Novák, Bednarič – Klimčík, Mikšík, Ernst – Miško, Šalka, Kojda

    HK Nitra: Rosandič – Ölvecký, Žitný, Gál, Konc, Závodský, Chudý – Tábi, Szalay, Biró Gerdő – Kőnig Dávid, Ondrušek, Biró Mátyás – Kőnig Lukáš, Matejov, Bališ – Šuba, Kováč

    Rozhodca: Bundil, Kacej, Stanzel.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    15:27
    Hosťujúci hráč Matej Žitný oslabuje na dve minúty svoje mužstvo za podrazenie súpera.
     
    15:37
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci hráči využívajú presilovú hru a otvárajú gólové skóre zápasu. Konkrétne Šimon KLIMČÍK.
    Asistencie: Vladimír Lukáčik, Erik Ernst
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvú tretinu zápasu máme za sebou. Oba tímy sa snažili hrať opatrný hokej a vyvarovať sa zbytočným vylúčeniam, avšak v 16. minúte zaznel hvizd rozhodcu a poslal na trestnú lavicu jedného z hráčov hostí. Presilovej hry sa domáci tím zmocnil najlepšie ako mohol a už po desiatich sekundách početnej výhody vstrelil Klimčík gól. Od toho okamihu sa už skóre nemenilo, avšak my máme pred sebou ešte dve tretiny zápasu. Hráči Nitry tak majú stále dostatok času na vyrovnanie, rovnako i domáci na zvýšenie svojho náskoku.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:32
    Matej Žitný, ktorý bol jediným vylúčeným hráčom v prvej tretine, odchádza i na začiatku strednej časti hry na trestnú lavicu. Tento raz je to za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    22:34
    Slovan Bratislava dal gól!
    Patrick BRODEK zvyšuje náskok nad súperom z Nitry na 2:0! Vylúčený Nitran Žitný už nesedel na trestnej lavici, gól tak padol v čase, kedy už boli všetci piati hráči hostí na ľade.
    Asistencie: Andrej Bednarič, Vladimír Lukáčik
     
    23:10
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan po pár sekundách opäť striela gól! Tentokrát rozvlnil Rosandičovu sieť Erik ERNST.
    Asistencie: Šimon Klimčík, Oliver Mikšík
     
    25:27
    Nitra dala gól!
    Denis KOVÁČ znižuje skóre zápasu.
    Asistencia: Mátyás Biró
     
    26:55
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci dokonale preukazujú, že hrajú v psychickej pohode. Enrico MIŠKO zvyšuje na 4:1!
    Asistencie: Juraj Jurkovič, Vladimír Lukáčik
     
    36:21
    Slovan Bratislava dal gól!
    Vyzerá to tak, že domáce mužstvo si dnešný zápas pomýlilo s exhibíciou. Slovan vďaka gólu Blahoslava NOVÁKA vyhráva už 5:1!
    Asistencie: Patrick Brodek, Andrej Bednarič
     
    37:21
    Slovan Bratislava dal gól!
    Michal KOJDA sa pridáva k strelcom, Slovan zvyšuje už na 6:1!
    Asistencie: Michal Šalka, Enrico Miško
     
    38:05
    Prvý vylúčený hráč domáceho mužstva! Enrico Miško – 2 minúty – podrazenie.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Stredná časť hry už bola oveľa akčnejšia ako tá úvodná. V jej úvode sa zopakovalo vylúčenie Nitrana Mateja Žitného, no tentokrát už domáci presilovú hru nevyužili. Gól však prišiel veľmi rýchlo po jeho návrate na ľad a tým sa spustila hotová gólová sprcha. Slovanisti vyhrali tretinu 5:1 na góly, čo sa však týka striel na bránu – súpera doslova prestrielali v pomere 25:7. Či sa budete v tejto ich exhibícii pokračovať uvidíme o necelých 15 minút, kedy sa začne posledná časť hry.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    42:07
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovanistická exhibícia pokračuje už na začiatku tretej tretiny. Siedmy gól na strane domácich pridáva Andrej BEDNARIČ.
    Asistencie: Oliver Mikšík, Patrick Brodek
     
    53:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    Oliver MIKŠÍK sa po dvoch asistenciach pripísal i na zoznam strelcov, Slovan tak vyhráva už 8:1.
    Asistencie: Michal Šalka, Erik Ernst
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Domáci hráči Slovana Bratislava si urobili z dnešného zápasu proti hosťom z Nitry skutočne hotovú exhibíciu. Najskôr v zápase potrestali vylúčenie Žitného prvým vsieteným gólom a potom už strielali góly hlava – nehlava. Tri body teda zaslúžene ostávajú na domácom ľade v Bratislave.
    Ďakujem vám, že ste sledovali to najdôležitejšie z dnešného stretnutia a prajem vám príjemný zvyšok večera. (19:06:26)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Janka Danková

    Góly a asistencie: 16. Klimčík (Lukáčik, Ernst), 23. Brodek (Bednarič, Lukáčik), 24. Ernst (Klimčík, Mikšík), 27. Miško (Jurkovič, Lukáčik), 37. Novák (Brodek, Bednarič), 38. Kojda (Šalka, Miško), 43. Bednarič (Mikšík, Brodek), 54. Mikšík (Šalka, Ernst) – 26. Kováč (Mátyás)


    HC Slovan Bratislava: Baroš – Jurkovič, Gula, Bednárik, Lukáčik, Ficel, Roth, Vadovič, Benčat – Trenčan, Petráš, Danišovský – Brodek, Novák, Bednarič – Klimčík, Mikšík, Ernst – Miško, Šalka, Kojda
    HK Nitra: Rosandič (Pupík) – Ölvecký, Žitný, Gál, Konc, Závodský, Chudý – Tábi, Szalay, Biró Gerdő – Kőnig Dávid, Ondrušek, Biró Mátyás – Kőnig Lukáš, Matejov, Bališ – Šuba, Kováč

    Rozhodca: Bundil, Kacej, Stanzel