Lipt. Mikuláš – Trenčín 5:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 6:5 (kon.) | Spišská N. Ves – B. Bystrica 4:5 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nitra 8:1 (kon.) | Skalica – Topoľčany 6:1 (kon.) | Košice – Žilina 3:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Streda 09.10.2013, 13:00Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vážení športoví priatelia zo staručkého zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši sa s Vami lúči Tomáš Batiz, avšak ešte dnes o 17:00 sa Vám prihlási môj kolega Michal Paška zo zápasu áčka. Pekný zvyšok dňa. (15:27:29)
     
    Skončil sa nám tak zápas 9. kola medzi Liptovský Mikulášom a Trenčínom výsledkom 5:1. Dalo by sa povedať, že tento zápas mal všetko. Videli sme viacero pekných gólov, hralo sa vo viacerých presilovkách či už 5 na 4, alebo 5 na 3. V závere stretnutia aj hromadná bitka.

    Góly a asistencie: 13. Števuliak (Janček), 23. Brezniak, 25. Kabáč (Pagáčik, Brezniakq), 27. Janček (Lištiak), 53. Lištiak (Števuliak, Janček) – 32. Švec (Hrehuš).
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Posledné sekundy dnešného zápasu. Trenčín sa opäť dostáva do pásma, zakončenie od modrej a Pútec vyráža do bezpečia vyrážačkou. Vyzerá to tak, že posledné sekundy sa iba dohrávajú.
     
    58:37
    Do konca zápasu nám tak ešte ostáva niekoľko minút. Trenčín sa dostal do útočného pásma, kde aj zakončil z ľavej strany, lenže Pútec je znovu úspešný.
     
    58:22
    Tak toto sme tu už dlhšie nemali. HROMADNÁ BITKA vážení športoví priatelia. Za bránou domácich bolo trošku horúce, resp. Trenčín má problém s doterajší výsledkom. Prvá bitka začala za bránou, potom sa to presunulo do stredného pásma a k mantinelu.
     
    57:05
    Po buly sa Trenčín usadil v útočnom pásme. Zakončenie od modrej však nebolo presné a brána Púteca, tak nebola vôbec ohrozená. Tento zápas sa už iba dohráva, pretože ak by hostia vyrovnali mohli by sme to pokladať za menší zázrak.
     
    57:04
    Liptovský Mikuláš bude čeliť tlaku súpera aj tentokrát, keď sa hra po ich zakázanom uvoľnení opäť sťahuje do ich pásma.
     
    56:48
    V posledných sekundách zápasu sa Trenčín dostáva do viacerých zakončení, ale tie sú vo väčšine prípadov nepresné, v druhom rade sa predvádza dobrými zákrokmi brankár Pútec.
     
    55:26
    Na oboch stranách sú noví hráči. Trenčín sa dostal do útočného pásma, kde to všetko aj zavŕšil strelou, lenže pokus Vargu od mantinelu pokryl dobre chytajúci Pútec.
     
    54:43
    Buly v obrannom pásme Liptovského Mikuláša skončilo zakončením hostí, avšak pokus od modrej minul bránu. Trenčín naďalej drží súpera pod tlakom prihrávok, uvidíme či Liptáci odolajú.
     
    54:39
    V závere tretej tretiny tu máme vylúčenie na domácej strane. Za hákovanie odchádza Lištiak.
     
    54:05
    Pár sekúnd sa nám síce hralo v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, ale hra sa otáča na opačnú stranu. Tvrdý úder dostal na mantinely Števuliak, ale ten ešte v poslednej možnej šanci prihral puk pred bránu, kde ho nedokázala zakončiť ani dvojica domácich hráčov.
     
    53:35
    Varga zachytil puk pri mantinely, už to vyzeralo že bude aj zakončovať, ale nakoniec ho domáca obrana pritlačila k mantinelu, kde sa následne prerušila aj hra. Pokračuje sa buly v útočnom pásme Trenčína.
     
    53:06
    Po góle sa hra trošku ukľudnila a hostia vyprodukovali útok cez stred hracej plochy. Po buly však opäť neuspeli a Liptovský Mikuláš si aj naďalej drží štvorgólový náskok.
     
    52:09
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Trošku som to asi domácich v poslednom príspevku podcenil, ale dalo by sa to považovať aj ako motivácia. Skvelú prácu tentokrát spravil hlavne Patrik Števuliak, ktorý potiahol puk do útočného pásma, videl na druhej strane voľného ANDREJA LIŠTIAKA, ktorý už nemal problém doraziť puk do odkrytej časti brány. Asistenciu si okrem Patrika Števuliaka pripisuje aj Erik Janček, ktorého štatistiky sú doposiaľ 1+2.
     
    51:08
    Liptovský Mikuláš vyhral buly vo vlastnom pásme, ale následne sa k ničomu nedostal. Musíme zdieľať náš názor, že domácich zachránila zrejme druhá tretina, kde dali tri góly čí vlastne aj rozhodli zápas.
     
    50:26
    Tempo hry sa strieda zo strany na stranu, resp. hra sa prelieva zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš si produkuje útoky hlavne po krajoch, ale bez výsledku zakončenia. Trenčín tentokrát prevetral lapačku Púteca, ale nebola to nijak hrozivá strela od ľavého mantinelu, s ktorou by si skúsený mikulášsky brankár nevedel poradiť.
     
    49:53
    Rozhodca prerušil hru, osobne neviem čo sa presne deje, ale vyzerá to na zakázané uvoľnenie domácich, ktoré som tak trošku očkom prehliadol. Buly v obrannom pásme vyhrali hostia, ale do útoku sa dostali domáci, tí však nezakončili.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Michal Paška


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 13. Števuliak (Janček), 23. Brezniak, 25. Kabáč (Pagáčik, Brezniakq), 27. Janček (Lištiak), 53. Lištiak (Števuliak, Janček) – 32. Švec (Hrehuš)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec – Danko F., Kučera, Danko S., Pagáčik, Pida, Škandera – Janček, Lištiak, Števuliak – Brezniak, Furdek, Kabáč – Laco, Oško, Žiak, Struška
    HK DUKLA Trenčín: Kompas – Hatala, Kramárik, Petre, Plško, Hrehuš, Matejka, Hrnčírik, Šefčík – Hlinka, Pardavý, Stantein – Gális, Markovič, Mravík – Briestenský, Novák, Švec – Longauer, Pataky, Varga

    Rozhodca: Gajan – Paulíny, Pleva