CSKA Moskva – Ufa 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – Novokuzneck 1:0 (po pr.) | Čerepovec – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Petrohrad – Chabarovsk 4:3 (po pr.) | A. Mytišči – Vladivostok 2:1 (kon.) | Lev – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (po pr.)
Záhreb – Nižnekamsk 6:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Pondelok 07.10.2013, 16:30 • CSKA Ice-Palace, Moskva (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    V závere zápasu trafil prázdnu bránu Ufy domáci Naumenkov, no jeho gól napokon prišiel až po siréne a uznaný byť nemôže!
     
    59:36
    Brankár Vasilevsky ostáva na striedačke a hokejisti Ufy hrajú už v šestici. Podľa môjho názoru je však na vyrovnanie hostí už príliš neskoro!
     
    52:58
    CSKA Moska dala gól!
    Ofenzívny tlak domácich Moskovčanov sa stále stupňoval a napokon vyústil k vedúcemu gólu! Grigorenko sa dostal k puku za bránou Ufy a následne skvelou prihrávkou pred gólmana Vasilevskeho našiel nebráneného NIKOLAJA PROCHORIKA, ktorý z prvej prekonal bezmocného ochrancu hosťujúcej svätyne. Asistenciu si pripisuje Igor Grigorenko.
     
    51:53
    Denisov veľmi dobre clonil pred gólmanom Vasilevskym, no ten napokon dokázal zachytiť puk po delovke od Naumenkova z medzikružia medzi svojimi betónmi!
     
    50:38
    Hosťujúci Hartikainen tvrdo pálil po skvelej prihrávke od Makarova z hranice pravého kruhu. Jeho delovka však napokon opečiatkovala len ľavú žŕdku moskovskej brány!
     
    47:52
    Fjodorov nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Vasilevsky bol v strehu aj tentokrát a puk s veľkým prehľadom zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    39:54
    Igor Musatov sa s pukom natlačil spoza moskovskej brány pred gólmana Staňu a napokon chcel puk pretlačiť cez Staňove betóny, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    37:35
    Salavat Ufa dala gól!
    Hostia dokázali využiť presilovú hru po hákovaní Pervyšina! Útočník NIKITA FILATOV sa dostal k puku na hranici pravého kruhu a napokon tvrdo vystrelil cez cloniaceho obrancu Moskvy. Gólman Staňa mal takmer puk na svojom betóne, no napokon ho zblokovať nedokázal, keďže mu prešiel popod jeho pravý betón do moskovskej siete. Asistenciu si pripisuje Dmitry Makarov.
     
    37:07
    Ufa si zahrá v početnej výhode. Domáci Pervyšin sa previnil hákovaním na hosťujúceho Filatova, ktorý sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, no gólman Staňa jeho delovku napokon svojou výstrojou zblokoval do bezpečia.
     
    36:02
    Gólman Vasilevsky si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Po strele od domáceho Grigorenka z tesnej blízkosti napokon skvele zasiahol svojimi dobre položenými betónmi.
     
    34:46
    Hosťujúci Kulda predviedol tvrdý bodyček v útočnom pásme, kde zložil k ľadu domáceho obrancu Denisova. Následne sa hra prerušuje a vhadzovanie sa sťahuje do stredného pásma.
     
    30:28
    Domáci Denisov sa dostal do fantastickej gólovej šance pred gólmanom Vasilevskym, no pozorný ochranca hosťujúcej svätyne bol v strehu a reflexívnym lapačkovým semafórom zneškodnil šancu moskovského kapitána!
     
    25:32
    CSKA si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si na trestnú lavicu za faul kolenom odchádza sadnúť hosťujúci obranca Arturs Kulda.
     
    24:38
    Po dobrej prihrávke od Babčuka sa k puku v medzikruží dostal Makarov, kotrý pálil z otočky, no gólman Staňa zakročil aj tentokrát veľmi dobre, keď dokázal puk svojou vyrážačkou zblokovať do bezpečia.
     
    18:27
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Hosťujúci Sergej Zinovjev obdržal za faul kolenom na domáceho obrancu Rylova trest 5 minút plus do konca zápasu! Domáci Naumenkov odchádza na dve minúty za seknutie.
     
    12:36
    CSKA Moska dala gól!
    Obrat ako hrom! Defenzíva hosťujúcej Ufy poriadne pozabudla na DANIILA MARKOVA, ktorý prevzal puk medzi kruhmi a napokon nekompromisnou delovkou od modrej čiary prekonal prekvapeného gólmana Staňu. Bez asistencií.
     
    11:15
    CSKA Moska dala gól!
    Moskovčania dokázali zabrať naplno a po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme vyrovnávajú! Po skvelej prihrávke od Prochorkina z medzikružia nekompromisne pálil domáci JAKOV RYLOV, ktorý svojou delovkou nedal hosťujúcemu gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Nikolaj Prochorkin.
     
    09:55
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na trestnú lavicu putuje domáci hokejista Filppula, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    09:49
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť hosťujúci Alexander Stepanov.
     
    04:37
    Salavat Ufa dala gól!
    Hostia sa po rýchlom útočnom prečíslení dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Kolcova sa k puku dostal TEEMU HARTIKAINEN, ktorý veľmi pekným švihom z tesnej blízkosti prekonal bezmocného gólmana domáceho moskovského CSKA. Asistenciu si pripisuje Kirill Kolcov.
     
    02:07
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Sergej Zinovjev.

    Góly a asistencie: 12. Rylov (Prochorkin), 13. Markov, 53. Prochorkin (Grigorenko) – 5. Hartikainen (Kolcov), 38. Filatov (Makarov)


    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) – Pervyšin, Mišarin, Denisov, Gončarov, Naumenkov, Rylov, Markov – Žarkov, Grigorenko, Prochorkin – Filppula, Zubov, Širokov – Ljubimov, Fefelov, Saprykin – Pereskokov, Fjodorov, Zainullin – Kamajev.
    HC Salavat Julajev Ufa: Andrej Vasilevsky (Volkov) – Zubarev, Kolcov, Višnevsky, Babčuk, Sopel, Kulda, Isangulov, Alexej Vasilevsky – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Slepyšev – Mirnov, Pihlstrom, Zinovjev – Musatov, Stepanov, Gluchov.

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Sergej Kulakov – Andrej Matjuša, Gleb Lazarev