Amsterdam – Feyenoord 2:1 (kon.) | Heerenveen – Heracles 2:4 (kon.) | Breda – Den Haag 1:2 (kon.)
Twente – Utrecht 6:0 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
2:4 (1:1)
Heracles Almelo
cz Nedeľa 18.08.2013, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen (kapacita: 26 800 míst) • Holandská Eredivisie
     
    88
    Heracles právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. BRYAN LINSSEN si ukázkově obhodil Van Anholta a tvrdou střelou poslal míč nechytatelně do horního růžku domácí brány – 2:4.
     
    82
    Mike te Wierik má pro dnešek odpracováno. Své místo na hrací ploše přepouští Christianu Dordovi.
     
    81
    Tannane odkopl míč a od hlavního arbitra Sanders vyfasoval žluté napomenutí.
     
    76
    Finnbogason využil nedůslednosti hostů uvnitř jejich šestnáctky a z ostrého úhlu nebezpečně zakončil. Pasveer zasahovat nemusel, střela islandského šutéra proletěla vedle.
     
    73
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje. Hostující obrana nyní nechala trestuhodně neobsazeného JOEYE VAN DEN BERGA, který využil centru Van la Parry a pravačkou usměrnil míč do brány – 2:3.
     
    72
    Hned vzápětí sahají k poslední změně také domácí. Místo Magnuse Eikrema nastupuje útočník Samir Fazli.
     
    71
    Hosté vystřídali. Ze hřiště odstoupil Mikhael Rosheuvel, přišel Edwin Gyasi.
     
    69
    Heracles právě vstřelil branku!
    Nádherný gól! MIKE TE WIERIK se dostal k odraženému míči a tvrdou střelou z úctyhodných třiceti metrů překonal marně se natahujícího Nordfeldta – 1:3.
     
    65
    Domácí trenér Marco van Basten na gól Heraclesu reaguje rychlým střídáním. Ze hřiště stahuje Hakima Ziyecha, místo něhož přichází Rajiv van la Parra.
     
    62
    Heracles právě vstřelil branku!
    Tentokrát se už Heracles přeci jen raduje. BEN RIENSTRA vybojoval míč, potáhl si jej k šestnáctce Heereveenu a přesně umístěnou pozemní ranou propálil Nordfeldta – 1:2.
     
    61
    Lerin Duarte podle očekávání pálil přímo a domácím fanouškům pořádně zatrnulo. Hostující středopolař svou střelu totiž poslal skutečně jen pár centimetrů vedle tyčky.
     
    60
    Stoper Arnold Kruiswijk vidí žlutou kartu za držení Tannaneho.
     
    55
    Z rohu hosté nezahrozili, naopak do rychlého protiútoku šel Heerenveen, konkrétně dvojice Finnbogason – Slagveer. O zakončení se postaral druhý jmenovaný, ale svou šanci nevyužil. Pasveer jeho přízemní střelu bravurně zneškodnil.
     
    52
    Davidson podrazil pronikajícího Slagveera a po zásluze vidí žlutou kartu. Navíc daruje Heerenveenu přímý kop z nadějné pozice.
     
    45
    Heracles právě vstřelil branku!
    Tak nakonec hosté přeci jen vyrovnávají ještě před přestávkou. Rosheuvel potáhl míč po pravém křídle, svým centrem našel hlavu LERINA DUARTEHO, který doklepl míč do sítě – 1:1.
     
    37
    A další vynucené střídání. Hřiště musí opustit zraněný Amoah, zahraje si naopak Oussama Tannane.
     
    36
    Ještě před rozehráním rohu tu máme střídání. Ze hřiště odstupuje podle všeho zraněný Wildschut, místo kterého si zahraje Joey van den Berg.
     
    35
    Tak teď byl Heracles nesmírně blízko vyrovnání. Otigba nedokázal uhlídat zkušeného Amoaha, ten si naběhl na centr z přímého kopu a z bezprostřední blízkosti zakončil. Nordfeldt musel vytáhnout pohotový zákrok, aby jeho střelu vyrazil na roh.
     
    28
    Po excelentní narážečce s Amoahem se mohl postarat o vyrovnání středopolař Lerin Duarte, ale z mírného úhlu mířil těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    24
    Yanic Wildschut si našel prostor pro střelu a zpoza vápna nebezpečně vypálil přesně k pravé tyči. Pasveer měl co dělat, aby míč vyškrábl alespoň na rohový kop.
     
    4
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Také exekuce rohu se ujal Magnus Eikrem, na jeho centr si naběhl kanonýr ALFRED FINNBOGASON, který špičkou kopačky usměrnil míč za záda Pasveera – 1:0.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 4. Finnbogason, 73. Van den Berg – 45. Duarte, 62. Rienstra, 69. Te Wierik, 88. Linssen

    Karty:   60. Kruiswijk (HEE) – 52. Davidson (HRC), 81. Tannane (HRC)


    SC Heerenveen: (4-3-3) Nordfeld – Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Kum – De Roon, Ziyech (65. Van la Parra), Eikrem (72. Fazli) – Slagveer, Finnbogason, Wildschut (36. Van den Berg).
    Heracles Almelo: (4-3-3) Pasveer – Te Wierik (82. Dorda), Koenders, Schenkeveld, Davidson – Quansah, Duarte, Rienstra – Rosheuvel (71. Gyasi), Amoah (37. Tannane), Linssen.

    Rozhodca: Sanders – Brink, Janson.