Amsterdam – Feyenoord 2:1 (kon.) | Heerenveen – Heracles 2:4 (kon.) | Breda – Den Haag 1:2 (kon.)
Twente – Utrecht 6:0 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
2:4 (1:1)
Heracles Almelo
cz Nedeľa 18.08.2013, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen (kapacita: 26 800 míst) • Holandská Eredivisie
     
    88
    Heracles právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. BRYAN LINSSEN si ukázkově obhodil Van Anholta a tvrdou střelou poslal míč nechytatelně do horního růžku domácí brány – 2:4.
     
    73
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje. Hostující obrana nyní nechala trestuhodně neobsazeného JOEYE VAN DEN BERGA, který využil centru Van la Parry a pravačkou usměrnil míč do brány – 2:3.
     
    69
    Heracles právě vstřelil branku!
    Nádherný gól! MIKE TE WIERIK se dostal k odraženému míči a tvrdou střelou z úctyhodných třiceti metrů překonal marně se natahujícího Nordfeldta – 1:3.
     
    62
    Heracles právě vstřelil branku!
    Tentokrát se už Heracles přeci jen raduje. BEN RIENSTRA vybojoval míč, potáhl si jej k šestnáctce Heereveenu a přesně umístěnou pozemní ranou propálil Nordfeldta – 1:2.
     
    45
    Heracles právě vstřelil branku!
    Tak nakonec hosté přeci jen vyrovnávají ještě před přestávkou. Rosheuvel potáhl míč po pravém křídle, svým centrem našel hlavu LERINA DUARTEHO, který doklepl míč do sítě – 1:1.
     
    4
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Také exekuce rohu se ujal Magnus Eikrem, na jeho centr si naběhl kanonýr ALFRED FINNBOGASON, který špičkou kopačky usměrnil míč za záda Pasveera – 1:0.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 4. Finnbogason, 73. Van den Berg – 45. Duarte, 62. Rienstra, 69. Te Wierik, 88. Linssen

    Karty:   60. Kruiswijk (HEE) – 52. Davidson (HRC), 81. Tannane (HRC)


    SC Heerenveen: (4-3-3) Nordfeld – Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Kum – De Roon, Ziyech (65. Van la Parra), Eikrem (72. Fazli) – Slagveer, Finnbogason, Wildschut (36. Van den Berg).
    Heracles Almelo: (4-3-3) Pasveer – Te Wierik (82. Dorda), Koenders, Schenkeveld, Davidson – Quansah, Duarte, Rienstra – Rosheuvel (71. Gyasi), Amoah (37. Tannane), Linssen.

    Rozhodca: Sanders – Brink, Janson.