Jablonec – Jihlava 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:0 (1:0)
FK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 12.05.2013, 19:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do zoufalé mladoboleslavské obrany vtrhli Krejčí s DAVIDEM LAFATOU, který doklepl do sítě přesnou přihrávku svého spoluhráče a vstřelil jednu ze svých nejjednodušších branek v sezóně.
     
    85
    Dvě obrovské šance pro Spartu! Nejdříve se po rychlé souhře uvolnil Přikryl, jehož ránu Miller výborným zákrokem vyrazit, po další matné práci jeho spoluhráčů v obraně se ještě k dorážce probojoval Hybš, křižnou ránou ale minul vzdálenější tyč Millerovy branky.
     
    81
    Poslední střídání dnešního zápasu. Tribuny aplaudují dnešnímu výkonu Václava Kadlece, ten přepouští místo Tomáši Přikrylovi.
     
    80
    Druhé střídání Sparty, Josefa Hušbauera nahrazuje Aleš Čermák.
     
    75
    Bude se střídat na obou stranách, nejdříve mění sestavu domácí, kteří vysílají do boje Kadeřábka místo Vidličky.

    Hosté pak mění složení stoperské dvojice, závěrečnou čtvrthodinu si zahraje Smejkal, kterému přepustil místo Ševinský.
     
    73
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhé fatální selhání mladoboleslavské obrany během několika sekund! Tentokrát se za obrannou linii zapomněl na pravé straně Jan Bořil, Hušbauer toho využil k přesnému pasu DAVIDU LAFATOVI, jenž také spěchal nikým neatakován k Millerovi a vedl si podstatně lépe než Kadlec, když mladoboleslavského brankáře překonal a zvyšuje na 3:0!
     
    72
    Kadlec se vyhl ofsajdové pasti a pelášil zcela osamocen vstříc Millerovi, mladoboleslavský brankář se ale zaskvěl výborným zákrokem. Kadlec se poté ještě dostal k odraženému míči, přihrál před branku Krejčímu, kterému ale podjela noha a nedokázal akci zakončit.
     
    68
    Druhé střídání hostů, Ondřejka přepouští místo na hřišti Slobodovi.
     
    62
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhá střelecká radost sparťanů! Na Váchův centr z následné standardní situace si naskočil JIŘÍ JAROŠÍK a hlavou nekompromisně zakončil do protipohybu brankáře Millera!
     
    62
    Ševinský nedovoleně zastavil rozběhnutého Hušbauera a stává se prvním žlutým hříšníkem dosavadního průběhu utkání.
     
    58
    Na pravém křídle získal dostatek prostoru k centru Vidlička, ten vyzval k zakončení Lafatu, ovšem sparťanský kanonýr v bezprostřední blízkosti branky na míč jen těsně nedosáhl.
     
    52
    Hosté poprvé mění svoji sestavu, ze hry je stažen Jan Chramosta, střelec vítězné pohárové branky v odvetném semifinále tady na Letné. Do hry místo něj vbíhá Jan Štohanzl.
     
    50
    Hušbauer převzal míč od Matějovského a z dobrých pětadvaceti metrů natáhl k pořádnému projektilu, který proletěl jen těsně nad hostující brankou.
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    V samém závěru prvního poločasu Sparta udeřila! Na perfektní Krejčího centr si naskočil DAVID LAFATA a přes Šírla zavěsil míč k tyči Millerovy branky!
     
    44
    Matějovského ztráta míče vedla k největší dosavadní šanci hostů! To když Boleslavští rychle přenesli hru až do pokutového území Sparty, tam se dokázal uvolnit Sivrič, v klíčovou chvíli ale chorvatský záložník nedokázal dobře vystřelit a poslal míč až téměř k protějšímu rohovému praporku.
     
    5
    Krejčí nakopl míč za obranu Mladé Boleslavi, kde Kadlec přetlačil Ševinského a zčistajasna se ocitl zcela osamocen před Millerem, v obrovské šanci ale nedokázal vyzrát na soupeřova brankáře a Miller udržel nulu na kontě inkasovaných branek.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 45+1. Lafata (Krejčí), 62. Jarošík (Vácha), 73. Lafata (Hušbauer), 89. Lafata (Krejčí)

    Karty:   62. Ševinský (MBL)


    AC Sparta Praha: Vaclík – Vidlička (75. Kadeřábek), Švejdík, Jarošík, Hybš – Hušbauer (80. Čermák), Vácha, Matějovský – Kadlec (81. Přikryl), Lafata, Krejčí
    FK Mladá Boleslav: Miller – Bořil, Kúdela, Ševinský (75. Smejkal), Šírl – Sivrić, Opiela, Ščuk, Ondřejka (68. Sloboda) – Chramosta (52. Štohanzl), Nešpor

    Rozhodca: Franěk – Nádvorník, Paták

    Diváci: 8 152