Rayo Vallecano – Valencia 0:4 (kon.) | Real Betis – Vigo 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 1:2 (kon.)
Malaga – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:4 (0:2)
Valencia CF
Nedeľa 12.05.2013, 12:00 • Estadio Teresa Rivero, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia na záver Vám praje príjemný zvyšok dňa komentátor dnešného stretnutia Tomáš Batiz, dúfam, že ste si tu našli všetko potrebné a s prenosom ste boli spokojný. Zostaňte však na našom portály, kde si môžte vychutnať aj ďalšie futbalové zápasy, alebo prenosy z hokejových Majstrovstiev sveta. (14:04:55)
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil zápas najvyššej španielskej súťaže, v ktorej sme sa pozreli na zápas medzi Rayo Vallecano a Valencia CF. Jasná prevaha upriamila aj konečný výsledok, keď zo zisku troch bodov a jasného vedenia 0:4 sa tešia hráči Valencie.

    V úvode zápasu to ešte bol vyrovnaný futbal, ale všetko nalomil moment z 28. minúty, keď Soldado premenil pokutový kop. Dobré šance mali hostia aj po únikoch Piattiho, lenže dve tutovky po spálil Soldado. Podobná akcia ako predchádzajúce, lenže s dobrým efektom na strane Soldada zvyšovala v 34. minúte už na 0:2.

    V druhom polčase už mali nejaký ten náznak šance aj domáci hráči, ale pochváliť musíme aj brankára Guaita, ktorý bol istotou pre Valenciu. Hostia si poistili vedenie v 62. minúte, keď si prvý gól v sezóne pripísal obranca Guardo a v nadstavenom čase upravil na konečných 0:4 striedajúci Valdez.

    Sumár najväčších šancí:

    33. minúta – Piatti si vbehol do 16-tky, zasekol obrancu a prihrávkou poslal loptu na zadnú tyč, ktorú v páde nedopravil do brány Soldado.

    68. minúta – Rýchly brejk zo strany domáceho tímu zavŕšený prihrávkou do 16-tky a strelou, ktorú s vypätím všetkých síl vyrazil nad brvno brankár Guiata.

    82. minúta - Center pred malé vápno a zakončenie v páde Feghouliho končí iba na pravej tyči.


     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záverečná minúta nastaveného času a o všetkom je už v podstate rozhodnuté. V súboji o loptu prichádza odkop hostí až ku brankárovi.
     
    90+2
    Valencia dala gól! Striedajúci hráč na miesto Soldada poisťuje už dostatočný náskok Valencie, ktorá už vedie rozdielom štyroch gólov. Center za obranu, rýchly šprint a strela ktorá skončila pod brvnom Rubénovej brány.
     
    90+1
    Rohový kop v podaní Valencie skončil centrom do 16-tky, kde hlavou posiela loptu tesne mimo Costa.
     
    90+1
    V prvej nastavenej minúte sú pri lopte hostia. Rýchly útok po ľavej strane zavŕšený strelou Banegu, ktorého krížni pokus vyráža na rohový kop brankár Rubén.
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty.
     
    90
    Priamy kop rozohrali domáci hráči do veľkého vápna súpera. V boji o loptu prichádza jeden z ďalších rohov na domácej strane. Znovu neúspešne...
     
    89
    V záverečných minútach sa nám bude ešte "žltiť." Za faul pri postrannej čiare vidí žltú kartu hráč hostí – Feghouli.
     
    87
    Do dobrej šance sa dostal striedajúci Valdez, ktorý bránený obrancom postupoval do 16-tky súpera, kde sa mu v konečnom dôsledku nepodarilo poslať loptu smerom na bránu.
     
    87
    Valencie to nevyšlo taktiež, keď po krátkej kombinácii zavŕšili svoju akciu centrom pred malé vápno, kde nebol žiaden z hráčov ani na jeden či druhej strane. Ostal tam iba brankár Rubén, ktorý zovrel loptu do bezpečia.
     
    86
    Záverečné minúty zápas a do útoku sa dostávajú hráči Vallecana. Prechod po pravej strane, ale finálna prihrávka do 16-tky už nebola presná a Valencia bude opäť rozohrávať.
     
    84
    Po striedaní sa do útoku dostali hostia, ktorí pár sekúnd kombinovali aj v okolí súperovej 16-tky, ale po pár sekundách sa stiahli na vlastnú polovicu, kedže videli, že 16-tka súpera je príliš prehustená.
     
    83
    Záverečné striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza autor dvoch gólov Soldado, ktorého nahrádza Valdez.
     
    82
    Dobrú šancu zahodili aj hostia na opačnej strane. Po centri sa lopta dostala pred malé vápno, kde v páde zakončil Feghouli, ktorý poslal loptu iba do tyče.
     
    80
    V týchto sekundách mali dobrú šancu aj hráči na druhej strane. Po spomínanom brejku po pravej strane prišiel center, ktorý v súboji hlavičkoval tesne nad bránu súpera Delibašić.
     
    79
    Valencia to chcela celkom pekne vymyslieť, ale nakoniec sa jej to nepodarilo, keď kombinácia popri autovej čiare končí dobrým obranným zákrokom súpera. Domáci idú taktiež do rýchleho brejku.

    Tomáš Batiz

    Góly: 28. Soldado (pen.), 34. Soldado, 62. Guardo, 90+2. Valdez

    Karty:   28. Trashorras (VAL), 40. Dominguéz (VAL), 61. Martinéz (VAL) – 39. Guardado (VCF), 89. Feghouli (VCF)


    Rayo Vallecano: Rubén – Arbilla, Amat, Figueras, Casado – Trashorras, Fuego – José Carlos, Domínguez, Piti – Delibasič.
    Valencia CF: Guaita – Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Guardado – Parejo, Albelda – Feghouli, Banega, Piatti – Soldado.

    Rozhodca: Ferreiro – Pérez, Cermeño