Rayo Vallecano – Valencia 0:4 (kon.) | Real Betis – Vigo 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 1:2 (kon.)
Malaga – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:4 (0:2)
Valencia CF
Nedeľa 12.05.2013, 12:00 • Estadio Teresa Rivero, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri jednom skoro z posledných zápasov najvyššej španielskej súťaže, v ktorej sa pozrieme na zápas Rayo Vallecano a Valencia CF. Príjemný športový zážitok praje komentátor Tomáš Batiz.

    Na úvod si tak trochu priblížme oba tímy ako vyzerajú v tabuľke a, ako sa im v konečnom dôsledku darí aj celkove. Začnime teda hosťami a to je tím Valencie. Hostia by mali v tomto zápase nastúpiť v modrých dresoch, takže uvidíme či sa im bude dariť tak ako naposledy, keď na vlastnom ihrisku zdolali Osasunu 4:0. Najlepším strelcom v tíme Valencie je Soldado s 19-timi presnými zásahmi. Na druhej strane na zápas určite nenastúpi pre zranenie Sergio Canales a za karty stojí Jonas.

    Pozrime sa aj na druhú stranu, konkrétne do tímu Vallecano, kde sa v poslednom zápase prišla prehra so Zaragozou a to po výsledku 3:0. Najlepším strelcom je Piti s 15-timi presnými zásahmi. V zápase budú chýbať pre zranenie: Rodri, Tito a Leo Carriho.

    Vzájomné zápasy: Posledný vzájomný zápas prišiel 16.12.2012, v ktorom vyhralo Vallecano 0:1. Celková bilancia však patrí Valencii, ktorá vyhrala 11-krát, 2-krát remíza a 4-krát sa tešili z výhry hráči Vallecana.
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Rubén – Arbilla, Amat, Figueras, Casado – Trashorras, Fuego – José Carlos, Domínguez, Piti – Delibasič.

    Valencia CF: Guaita – Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Guardado – Parejo, Albelda – Feghouli, Banega, Piatti – Soldado.

    Rozhodca: Ferreiro – Pérez, Cermeño.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal prvý polčas. V úvode zápasu sú pri lopte hráči Valencie, ktorí sa dostali aj súperovej 16-tke, lenže center do vápna odkopáva Roberto do bezpečia.
     
    2
    Valencia má v úvode stretnutia prevahu a snaží sa dostávať k 16-tke súpera. Kombinácia hlavne po ľavej strane, ale ani tentokrát to nebolo úspešné a center zablokovala obrana súpera.
     
    3
    Hra sa na chvíľu prerušila po tom ako v strede ihriska prišiel faul na Pitiho, ten sa pár sekúnd prevracal na ihrisku po chvíli sa postavil a pokračuje v hre. Pri lopte hráči Valencie.
     
    4
    Zatiaľ to je opatrný futbal na oboch stranách. Valencia kombinovala na vlastnej polovici, ale loptu vzápätí poslala až na úplné posledného hráča, teda brankára Guaita.
     
    4
    Postupne sa do útoku dostávajú aj následne hráči Vallecana, ktorí tentokrát majú majú možnosť z vhadzovania na ľavej strane. Pokus dobrý, ale obrana súpera pozorná. Autové vhadzovanie pre Valenciu.
     
    5
    Valencia zahrala taktiež autové vhadzovanie, ale to sa po neúspešnej následnej rozohrávke dostalo na súperovú polovicu, kde na loptu nestihol nabehnúť Soldado. Domáci hráči sú znovu pri lopte a budú začínať z vlastnej polovice.
     
    6
    Futbal zo strany na stranu a hlavne veľa chýb v strede ihriska. O tú sa teraz postaral domáci hráč Amat, po ktorej sa následne dostali do útoku hráči Valencie. Žiadna hrozba z ich strany neprišla a center pokrýva pred malým vápnom brankár Rubén.
     
    7
    V doterajšom priebehu hry sme moc šancí nevideli a hrá sa viacmenej pomocou autových vhadzovaní. Toto skoro vyšlo hráčom Valencie, po ktorom sa dostali na pravú os ihriska c center v podaní Feghouliho pokrýva brankár Rubén.
     
    8
    Rozohrávať tentokrát budú hráči Valencie, ktorí pri vlastnom začatí útoku boli pozastavený taktickým faulom. Dlhý center na ľavú časť ihriska, ktorý len tak predĺžil hlavou Arbila končí autom pre Valenciu.
     
    9
    Valencia sa však prekvapivo z autového vhadzovania netlačila do útoku, ale stiahla sa na vlastnú polovicu. Krátka kombinácia v podaní Banegu a Albeldu končí centrom, ktorý len tak preletel veľkým vápnom. Pozerám, že postranný signalizuje ofsajd Soldada.
     
    10
    Po ofsajde sú pri lopte domáci hráči. Prechod stredom a následný center na ľavú stranu ihriska, kde prišlo zdvojenie Pitiho a ten už mal problém niečo vymyslieť. Valencia tak dobrou obrannou hrou znovu pri lopte – kombinácia v zadných radoch.
     
    10
    Koncom 10. minúty môžme konštatovať, že veľkú šancu sme nemali možnosť vidieť ani na jednej strane. Ak tak center z pravej strany z kopačky Feghouliho, ktorý pokryl brankár Rubén.
     
    11
    Celkom dobrý pokus o prekvapenie! Dominguéz sa dostal k lopte tesne za polovicou a videl, že brankár Guaita je trošku von z brány a neváhal ihneď zakončil takým tým "banánom." Lopta skončila iba na vrchnej sieti.
     
    12
    V súboji sa lopta odrazila späť na polovicu Valencie, ktorá bude pokračovať útokom. Lopta sa dostala ku Banegovi, ktorý s ňou spravil pár krokov a bol faulovaný. Priamy kop z väčšej vzdialenosti od brány pre hostí z Valencie.
     
    13
    Zatiaľ veľmi opatrná hra na strane Valencie či súpera. Hostia sú stále pri lopte po krátkej rozohrávke zo štandardnej situácie. Prenesenie hry na pravú stranu však neskončilo. centrom, navyše obranca Vallecana v obrannom súboji zasiahol tak, že posledný dotyk s loptou si odniesol Soldado.
     
    14
    Prvá vážna šanca v zápase prichádza v 14. minúte, keď otvoriť skóre mohli hráči Valencie. Dlhý center za obrancu na Piattiho ktorý sa ocitol osamotený pred brankárom. Skúsil to prehodením, ale jeho lob tesne minul bránu.
     
    15
    Valencia opäť drží loptu na kopačkách a bude sa snažiť znovu ohroziť bránu ako v posledných sekundách sa to podarilo Soldadovi. Postupným útokom sa hostia dostali na pravú os ihriska, ale center neregistrujeme.
     
    17
    Okrem Soldadovej šance neprišiel ďalší hrozivý pokus. Nemení sa to ani po prvom rohovom kope Vallecana, ktoré ho premárnilo zlou loptou na prednú tyč, kde sa Valencia ubránila.
     
    18
    V držaní lopty majú prevahu hráči Valencie. Tí to teraz nekombinovali príliš dlho a center za obranu mieril na Soldada, ten však loptu nestihol dobehnúť.
     
    19
    Po dlhšom čase pri lopte aj domáci hráči, ale tí si ju naozaj dlho neužili. Kombinácia na ich polovici a nepresný center, ktorý pokryla obrana Valencie. Vzápätí rýchly protiútok po ľavej strane, kde rohový kop vybojoval Piatti.
     
    20
    Nakoniec aj vďaka protestom to je priamy kop a nie rohový. Loptu z ľavej strany, tesne pri rohovej zástavke posiela do 16-tky Banega. Lopta mierila na viacero hráčov, ale v konečnom dôsledku je to iba odkop od brány.
     
    22
    Domáci hráči nemajú v doterajšom priebehu zápasu nejakú väčšiu prevahu a do útoku sa opäť dostávajú hráči Valencie. Najskôr natiahli hru na pravú stranu, potom však zlyhali pred 16-tkou.
     
    23
    Dlhšie sa nehralo, pretože priamy kop budú zahrávať domáci hráči tesne v okolí 16-tky. Veľmi zle prevedený priamy kop, ktorý končí hneď na prvom obrancovi Valencie, ktorý posiela loptu na autové vhadzovanie.
     
    24
    Po neúspešnom priamom kope sa do útoku dostávajú hráči Valencie. V súboji však prišlo nepríjemne zranenie Casada, ktorý ostáva ležať na trávniku. Valencia v rámci fair-play nedokončila akciu. Z opakovaného záberu sme mali možnosť vidieť, že Casado sa snažil obrať Banegu, ale zle došliapol a zrejme si to odnieslo koleno.
     
    26
    Dlhšie sa nám nehrá a určite budeme striedať, pretože Casado nebude môcť pokračovať v hre. Za pár sekúnd Vás budeme informovať kto ho nahradí.
     
    26
    Pokračuje sa však v hre. Rozohrávku domácich zachytili hráči Valencie, ktorí rýchlo postupujú do útoku. Prechod po pravej strane a center do 16-tky. Neviem prečo, ale rozhodca nariadil pokutový kop!
     
    27
    NARIADENÁ PENALTA PRE VALENCIU!
     
    28
    Valencia dala gól! Z pokutového kopu sa nám otvára dnešné gólový účet stretnutia po tom ako k lopte sa postavil ROBERTO SOLDADO, ktorý presne poslal loptu k ľavej tyči.
     
    28
    Ešte pred penaltou videl žltú kartu hráč domáceho tímu – Trashorras.
     
    29
    Striedanie za zraneného Casada prichádza až teraz. Pár sekúd po inkasovanom góle prichádza na ihrisko Martínez.
     
    30
    Ďalšia šanca pre domácich hráčov, ktorí sa dostali do veľkého vápna súpera. Do 16-tky vošiel s loptou Piatti, ten vzápätí prihral pred bránu, lenže hru prerušil ofsajd!
     
    31
    Kombinácia v podaní domácich hráčov. Tá však nesmeruje dopredu, ale dozadu a končí až u brankára Rubéna. Následný center až na súperovú polovicu pokrývajú jeho spoluhráči a všetko je zavŕšené druhým rohovým kopom pre Vallecano.
     
    32
    Center z pravej strany, resp. druhý rohový kop pre domácich v dnešnom stretnutí nebol opäť premenený a končí odkop od brány, keďže Domíngez posiela loptu hlavnou nad brvno Guaitovej brány.
     
    33
    Po odkope od brány prichádza obrovská šanca na strane Valencie! Zo stredu ihriska center na ľavú stranu, kde si obohral obrancu Piatti, ten pred vybiehajúcim brankárom poslal loptu na pravú stranu, kde v páde nezasiahol Soldado.
     
    34
    Valencia dala gól! Neprebehlo veľa sekúnd a podobná situácia ako pred pár sekundami. Piatti po centri za obranu vošiel do 16-tky, prihrávka na pravú stranu a ROBERTO SOLDADO doráža loptu do prázdnej brány.
     
    36
    V prvom polčase tak zatiaľ jasná prevaha na strane Valencie. Domáci hráči sa ešte k ničomu nedostali a nemenia to ani po priamom kope.
     
    36
    Rayo Vallecano už začína veľmi chybovať čo tentokrát využila Valencia. Nedôrazná rozohrávka a Piatti sa rútil sám na bránu, lenže vzápätí sa pokúsil o prihrávku, ktorú vystihol pred Soldadom obranca.
     
    37
    Tlak Valencie sa stupňuje. Na teraz to bude priamy kop z pravej strany ihriska, pár metrov od rohovej zástavy. Viacero hráčov sa už nasťahovalo do veľkého vápna.
     
    38
    Tak tentokrát to hráčom v modrých dresoch nevyšlo. Center mieril na prednú tyč, kde bola až dvojica domácich hráčov, ktorá si pokryla priestor a odkopáva až ku brankárovi Guaitiovi.
     
    38
    Ďalšie chyby v rozohrávke na strane domáceho tímu. Valencia to nevyužila, pretože v útoku bol osamotený Soldado. Ten podržal loptu a vzápätí sa stiahol dozadu.
     
    39
    Druhá žltá karta v dnešnom zápase a prvá na strane Valencie. Napomenutie od hlavného rozhodcu dostáva Guardado.
     
    40
    V posledných sekundách sa nám to rozbehlo čo sa týka žltých kariet. Tá ďalšia prichádza v domácom tíme, konkrétne u Dominguéza, ktorý v súboji fauloval Banegu.
     
    42
    Blížime sa k záveru prvého polčasu, kde v doterajšom priebehu majú jasnú prevahu hráči Valencie. Tí sú aj pri lopte v týchto sekundách, keď svoju akciu zavŕšili prihrávkou na obrancu, ktorý ju tečoval do náručia brankára Rubéna.
     
    44
    Posledné sekundy prvého polčasu sa pomaly blížia. Loptu späť do hry poslal brankár Guaita, ktorý ju namieril do stredu ihriska, kde prišiel faul v súboji o loptu. Hlavný rozhodca nariadil priamy kop pre hráčov Valencie.
     
    45
    Posledných 30 sekúnd riadneho hracieho času prvého polčasu. Rubén zahral na krátko a vzápätí odkopol na súperovú polovicu. Pri lopte domáci hráči, ktorí postupujú do útoku.
     
    45
    Nastavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    V nastavenom čase prišla obrovská šanca na strane domáceho tímu, ktorý poslal zásluhou Carlosa z pravej strany center pred bránu, ktorý s vyložením všetkých síl boxoval do bezpečia Guaitia.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:05.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas zápasu najvyššej španielskej súťaži medzi Rayo Vallecano a Valencia CF. Po polčase sa tešia z vedenia 2:0 hostia z Valencie.

    Prvý polčas v jasnej réžii Valencie, ktorá v úvode ešte nemala takú prevahu a hra bola vyrovnaná. Gólovo sa presadil 2x Soldado, najskôr z penalty a následne po presnej prihrávke od Piattiho.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám teda začal. V úvode sú pri lopte domáci hráči, ktorí postupujú do útoku.
     
    47
    Cez polčas nebolo zrejme v šatni domácich moc ticho, keďže Vallecano nastupuje veľmi živo do druhého polčasu. Najskôr roh a následne po centri pred bránou tesne nad posiela loptu Trashorras.
     
    48
    Odkop od brány Valencie skončil tesne za polovicou, avšak pri lopte sú domáci hráči. Valencia sa však dokázala ubrániť a loptu posiela späť k brankárovi. Rozhádzaná hra končí držaním lopty na domácej strane.
     
    49
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí perfektne prechádzajú do útoku aj vďaka Carlosovi. Ten prešiel cez trojicu obrancov a následne aj vycentroval, jeho pokus vykryla obrana obrana domácich.
     
    50
    Za postrannou čiarou sa rozcvičuje až trojica hráčov Valencie, uvidíme kto bude teda striedať. Pri lopte sú aktuálne domáci hráči, ktorí sa k nej dostali po nepresnom centri zo strany súpera.
     
    51
    Svoju šancu nepremenili ani domáci hráči a pri lopte sú opäť hráči Valencie. Tí postupujú do útoku po pravej strane, pomaly otáčajú aj hru do útoku, lenže v konečnom dôsledku to bude odkop od brány.
     
    52
    Odkop od brány zahratý na krátko a vzápätí center do útoku na ľavú stranu. Vallecano je pri chuti a dostáva sa aj do okolia 16-tky. Zakončenie spoza veľkého vápna pokrýva obranca ktorý zablokoval strelu Banegu.
     
    52
    Roztrasená hra na oboch stranách v posledných sekundách. Svoju možnosť o útok nevyužili ani hráči Valencie, ktorí stroskotali vo finálnej prihrávke.
     
    Striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza krajný obranca Arbila, ktorého nahrádza Perea.
     
    55
    Dobrá šanca na strane Valencie. Benega vošiel drzo do súperovej 16-tky, kde sa pohral s obranou a následne aj zakončil. Jeho pokus v páde zráža na roh obranca domáceho tímu.
     
    55
    Rohový kop nebol premenený, ale vzápätí sa Valencia dostala do zakončenia. Odrazená lopta skončila pred 16-tkou a pohotová strela v podaní Piattiho končí na obrane súpera.
     
    5620
    Prvé striedanie budeme vidieť aj na strane Valencie. Z ihriska odchádza Piatti, ktorý prihrával na druhý gól Soldadovi. Na jeho miesto prichádza Cissokho.
     
    57
    Pri lopte sú aktuálne domáci hráči, ktorí kombinujú vo svojich zadných radoch. Loptu si vymieňajú ja ľavej strane, ale Valencia sa rozhodla napádať vysoko.
     
    58
    Po vysokom napádaní tak prišiel aj center, ktorý skončil na pravej strane ihriska. Lopta v súboji prerušená Pereirom.
     
    59
    Do útoku sa ženú opäť hráči Valencie v modrých dresoch pre dnešný zápas. Ich útok však skončil na pravej strany ihriska, lenže vzápätí si dokázali vybojovať loptu a v konečnom dôsledku je z toho autové vhadzovanie.
     
    60
    Po tom ako domáci hráči nevyužili svoju šancu prichádza útok aj na druhej strane a v konečnom dôsledku faulom. Valencia bude mať možnosť priameho kopu z pravej strany.
     
    61
    Žltá karta po tomto faule, dostáva ju domáci hráč – "Nacho" Martinéz.
     
    62
    Valencia dala gól! Šťastný moment pre tohto obrancu Valencie, ktorý si tak pripisuje prvý presný zásah v sezóne. Prvotné zakončenie dokázal vyraziť brankár, ale následná dorážka v podaní ANDRÉSA GUARDA končí v bráne.
     
    63
    Útok aj na druhej strane v podaní hráčov Vallecana, ktorý prešli po pravej strane, jemný center do útoku a odrazená lopta na roh. Tretí rohový kop v podaní hráčov Vallecana.
     
    64
    Ani z tohoto pokus nakoniec gól, resp. ani zakončenie neprichádza. Center preletel ponad 16-tku a hra je prerušená.
     
    64
    Posledné striedanie, ktoré prichádza zo strany domáceho tímu po nevyužitom rohovom kope. Z ihriska odchádza Fernández miesto neho nastupuje Bangoura.
     
    66
    Dlhý aut v podaní hostí skončil síce pár metrov pred 16-tkou súpera, lenže obrana Vallecana si to dobre postrážila a odkopáva do bezpečia. Následne sa domáci dostali k lopte po nepresnosti na strane súpera.
     
    66
    Len taká propagačná strela v podaní domáceho tímu, konkrétne Delibašića, ktorý spoza obrancu vystrelil mierenú strelu k pravej tyči, lenže na tú bol pozorní brankár Guaita, ktorý zasiahol.
     
    68
    Rýchly brejk na strane domáceho tímu. Najskôr to vyzeralo, že prechod bude po pravej strane, ale zakončenie prichádza z kopačky Pitiho, ktorý mieri dobre, ale Guaita perfektne vyráža na roh!
     
    69
    Rohový kop číslo štyri nebol premenený po dobrom zásahu brankára Valencie. Ten hlavičku súpera vyrazil nad seba a následne loptu boxoval v zmätku hráčov do bezpečia.
     
    70
    V súboji o loptu prišiel jasný šlapák na Pareja, ktorý však hlavný rozhodca prehliadol. V hre sa pokračovala, aj keď spomínaný hráč Valencie ležal na ihrisku. Nakoniec až hostia po pár sekundách prerušili hru.
     
    71
    Priamy kop pre Valenciu na presnom rohu 16-tky. Táto štandardná situácia nebola riešená najlepšie, keď Banega poslal loptu iba do múru. Je z toho aspoň autové vhadzovanie.
     
    72
    Pri rohovej zástavke sa ocitol Banega, ktorého obkľúčili dvaja hráči a následne hosťujíci hráč prerušil hru po tom ako ju poslal za postrannú čiaru.
     
    73
    Do útoku postupujú domáci hráči, ktorí sa snažia aspoň kozmeticky upraviť skóre. Rýchly útok zavŕšený strelou spoza 16-tky, ktorú do náručia zovrel brankár Gaubita.
     
    75
    Uvidíme ako tento zápas nakoniec dopadne a či sa domácim podarí aspoň vstreliť gól. Prechod po ľavej strane v podaní Domingúeza, ktorý nebol zavŕšený centrom, navyše tento hráč skončil s loptou za bránkovou čiarou.
     
    78
    Tak toto bola jasná ruka hráča Valencie, ale smiešne je, že pred týmto aktom stál tesne aj rozhodca, ten nepíska!
     
    78
    Po dlhšom čase tu máme jedno z ďalších striedaní. Z ihriska odchádza Albelda, ktorého nahrádza Ruiz.
     
    79
    Valencia to chcela celkom pekne vymyslieť, ale nakoniec sa jej to nepodarilo, keď kombinácia popri autovej čiare končí dobrým obranným zákrokom súpera. Domáci idú taktiež do rýchleho brejku.
     
    80
    V týchto sekundách mali dobrú šancu aj hráči na druhej strane. Po spomínanom brejku po pravej strane prišiel center, ktorý v súboji hlavičkoval tesne nad bránu súpera Delibašić.
     
    82
    Dobrú šancu zahodili aj hostia na opačnej strane. Po centri sa lopta dostala pred malé vápno, kde v páde zakončil Feghouli, ktorý poslal loptu iba do tyče.
     
    83
    Záverečné striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza autor dvoch gólov Soldado, ktorého nahrádza Valdez.
     
    84
    Po striedaní sa do útoku dostali hostia, ktorí pár sekúnd kombinovali aj v okolí súperovej 16-tky, ale po pár sekundách sa stiahli na vlastnú polovicu, kedže videli, že 16-tka súpera je príliš prehustená.
     
    86
    Záverečné minúty zápas a do útoku sa dostávajú hráči Vallecana. Prechod po pravej strane, ale finálna prihrávka do 16-tky už nebola presná a Valencia bude opäť rozohrávať.
     
    87
    Valencie to nevyšlo taktiež, keď po krátkej kombinácii zavŕšili svoju akciu centrom pred malé vápno, kde nebol žiaden z hráčov ani na jeden či druhej strane. Ostal tam iba brankár Rubén, ktorý zovrel loptu do bezpečia.
     
    87
    Do dobrej šance sa dostal striedajúci Valdez, ktorý bránený obrancom postupoval do 16-tky súpera, kde sa mu v konečnom dôsledku nepodarilo poslať loptu smerom na bránu.
     
    89
    V záverečných minútach sa nám bude ešte "žltiť." Za faul pri postrannej čiare vidí žltú kartu hráč hostí – Feghouli.
     
    90
    Priamy kop rozohrali domáci hráči do veľkého vápna súpera. V boji o loptu prichádza jeden z ďalších rohov na domácej strane. Znovu neúspešne...
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    V prvej nastavenej minúte sú pri lopte hostia. Rýchly útok po ľavej strane zavŕšený strelou Banegu, ktorého krížni pokus vyráža na rohový kop brankár Rubén.
     
    90+1
    Rohový kop v podaní Valencie skončil centrom do 16-tky, kde hlavou posiela loptu tesne mimo Costa.
     
    90+2
    Valencia dala gól! Striedajúci hráč na miesto Soldada poisťuje už dostatočný náskok Valencie, ktorá už vedie rozdielom štyroch gólov. Center za obranu, rýchly šprint a strela ktorá skončila pod brvnom Rubénovej brány.
     
    90+3
    Záverečná minúta nastaveného času a o všetkom je už v podstate rozhodnuté. V súboji o loptu prichádza odkop hostí až ku brankárovi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil zápas najvyššej španielskej súťaže, v ktorej sme sa pozreli na zápas medzi Rayo Vallecano a Valencia CF. Jasná prevaha upriamila aj konečný výsledok, keď zo zisku troch bodov a jasného vedenia 0:4 sa tešia hráči Valencie.

    V úvode zápasu to ešte bol vyrovnaný futbal, ale všetko nalomil moment z 28. minúty, keď Soldado premenil pokutový kop. Dobré šance mali hostia aj po únikoch Piattiho, lenže dve tutovky po spálil Soldado. Podobná akcia ako predchádzajúce, lenže s dobrým efektom na strane Soldada zvyšovala v 34. minúte už na 0:2.

    V druhom polčase už mali nejaký ten náznak šance aj domáci hráči, ale pochváliť musíme aj brankára Guaita, ktorý bol istotou pre Valenciu. Hostia si poistili vedenie v 62. minúte, keď si prvý gól v sezóne pripísal obranca Guardo a v nadstavenom čase upravil na konečných 0:4 striedajúci Valdez.

    Sumár najväčších šancí:

    33. minúta – Piatti si vbehol do 16-tky, zasekol obrancu a prihrávkou poslal loptu na zadnú tyč, ktorú v páde nedopravil do brány Soldado.

    68. minúta – Rýchly brejk zo strany domáceho tímu zavŕšený prihrávkou do 16-tky a strelou, ktorú s vypätím všetkých síl vyrazil nad brvno brankár Guiata.

    82. minúta - Center pred malé vápno a zakončenie v páde Feghouliho končí iba na pravej tyči.


     
    Vážení športoví priatelia na záver Vám praje príjemný zvyšok dňa komentátor dnešného stretnutia Tomáš Batiz, dúfam, že ste si tu našli všetko potrebné a s prenosom ste boli spokojný. Zostaňte však na našom portály, kde si môžte vychutnať aj ďalšie futbalové zápasy, alebo prenosy z hokejových Majstrovstiev sveta. (14:04:55)

    Tomáš Batiz

    Góly: 28. Soldado (pen.), 34. Soldado, 62. Guardo, 90+2. Valdez

    Karty:   28. Trashorras (VAL), 40. Dominguéz (VAL), 61. Martinéz (VAL) – 39. Guardado (VCF), 89. Feghouli (VCF)


    Rayo Vallecano: Rubén – Arbilla, Amat, Figueras, Casado – Trashorras, Fuego – José Carlos, Domínguez, Piti – Delibasič.
    Valencia CF: Guaita – Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Guardado – Parejo, Albelda – Feghouli, Banega, Piatti – Soldado.

    Rozhodca: Ferreiro – Pérez, Cermeño