Espanyol – Granada 0:1 (kon.) | Malaga – Getafe 2:1 (kon.) | Valladolid – Sevilla 1:1 (kon.)
Sociedad – Valencia 4:2 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 28.04.2013, 19:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Pre dnešok je to z mojej stany všetko, lúči sa s Vami Tomáš Batiz a prajem príjemný zvyšok večera. (20:46:45)
     
    Skončil sa nám tak zápas medzi Real Valladolid a FC Sveilla výsledkom 1:1. Zaslúžená remíza za predvedený futbal, ktorý bol na oboch stranách veľmi vyrovnaný. Oba tímy mali svoje šance, ale v prvom polčase to bolo veľmi biedne na zakončenia. Prvý gól však prišiel po perfektnej prihrávke a zakončení Guerra, ktorý poslal domácich do vedenia. Samotnú bodku a tú remízovú pridal v 62. minúte Negredo, ktorý sa z penalty nemýlil.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Posledné minúty zápasu. Do útoku idú domáci, ale obrana Seville dobre zasahuje po centri zo zadných radov. Vyzerá to na remízu, ktorá je však zaslúžená.
     
    89
    Záver zápasu bude ešte napínavý. Oba tímy chcú vyhrať, ale pri lopte sú teraz vo vlastných zadných radoch hostia zo Seville.
     
    87
    To zranenie je asi vážne, keď hráča odnášajú rovno do šatne. Ihrisko teda opúšťa Reyes, nastupuje Puerto.
     
    85
    Domáci hráči nie sú taktiež úspešní, keď po ich prechode sa hra prerušuje, je to aj vďaka tomu, že pri odkope jeden z obrancov bol trafený nešťastne do stehna. Na trávniku zasahujú aj nosítka.
     
    85
    Veľké nebezpečenstvo sa teda nekoná. Lopta síce mierila pred malé vápno, ale hlavičkový súboj vyhrali domáci hráči. Valladolid postupuje do útoku.
     
    84
    Sevilla má taktiež blízko k výhre, lenže chýba tomu gól. Hostia sa dostali do útoku po pravej strane, kde center stečuje na roh obranca. Rohový kop pre Sevillu.
     
    83
    Valladolid bol opäť pri lopte. Prechod cez stred ihriska, ale nepresná prihrávka do 16-tky, ktorú zachytil brankár.
     
    83
    Domáci hráči sa snažia ešte niečo so zápasom spraviť a vstreliť víťazný gól. Pár prihrávok v útoku a hra sa vzťahuje späť na ich polovicu.
     
    81
    Tak toto mohlo zamrzieť Sevillu, keď jeden z ich posledných hráčov sa pošmykol a Guerra išiel skoro sám na bránu, lenže ten taktiež nejak zazmätkoval. Sevilla sa ubránila.
     
    80
    Samotný zápas sa nám však posúva na starú známu parketu a to do vyrovnanosti. Hrá sa prevažne v strede ihriska a aktuálne je hra prerušená po faule na hráči Seville.
     
    78
    Perfektný zákrok na domácej strane v podaní brankára Jaimeho, ktorý čelil strele Negreda, ktorý ho už dnes raz prekonal. Tentokrát jeho strelu vyráža na roh.
     
    76
    Domáci hráči sa snažia o gól, ale ten neprichádza a neprichádza. Valladolid je stále pri lopte, lenže Sevilla po zachytený lopty smeruje do rýchleho brejku.
     
    76
    Súboj o loptu v strede ihriska. Po bojoch idú do útoku domáci hráči, tí kombinujú pomocou centrov, ktoré však dokázala obrana Seville odraziť. Hra je prerušená, lopta opustila dejisko hrania.
     
    74
    Domáci hráči sú pri lopte. Kombinácia na súperovej polovici, kde po nejakých prihrávkach prichádza zakončenie z kopačky Buena, ktorý prišiel na trávnik pred pár minútami. Tento pokus chytá pohotovo brankár.
     
    73
    Tak toto bola možnosť, ktorú Sevilla nevyužila a to ju môže v konečnom dôsledku stáť tri body. Po prihrávke za obranu sa dostal do súboja zoči-voči s brankárom Negredo, ktorého pokus míňa tesne bránu.
     
    72
    Uvidíme ako tento zápas dopadne. Sevilla je viac pri chuti a tlačí sa do útoku. Tentokrát idú po zlom centri hostí do útoku domáci hráči, tí sa však do zakončenia nedostali.
     
    71
    Taktiež dobrá šanca na domácej strane po pár sekundách od tej predošlej. Sevilla je pri chuti, keď tentokrát strelu spoza 16-tky vráža na roh brankár.
     
    70
    Sevilla je taktiež pri chuti. Po dlhšom čase postupuje aj ona do útoku a snaží sa po pravej strane taktiež nejak pohroziť, lenže tento center končí u brankára.
     
    68
    Obrovská šanca na domácej strane, po ktorej mohol ísť Valladolid do vedenia, lenže stále nám pokračuje vyrovnaný stav. Domáci sa dostali do útoku po pravej strane, prihrávka za obranu a zakončenie Gonzáleza, ktoré končí na brvne.
     
    67
    Žltá karta na domácej strane, po tom ako prišiel faul v strede ihriska. Ebert je napomenutý!
     
    66
    Strieda sa aj na opačnej strane. Ihrisko opúšťa Lerson, ktorého nahrádza Bueno.
     
    64
    Po góle prichádza ďalšie striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza Hervás, ktorý obdržal žltú kartu v 55. minúte. Jeho miesto nahradí Perotti.
     
    62
    Sevilla dala gól! Vo veľmi vyrovnanom zápase panuje teda remíza a myslím si, že aj zaslúžene. Hostia tak vyrovnávajú na 1:1 po premenenej penalte ÁLVARA NEGREDA, ktorý sa strelou do stredu nemýlil a prekonal brankára.
     
    62
    Veľmi sporný moment v týchto sekundách. Sevilla sa dostala do útoku po ľavej strane, odkiaľ poslala center, pokus trafil do ruky Valienteho, ktorý dostáva žltú kartu, navyše je nariadený pokutový kop.
     
    60
    Hralo sa viac po výške, ale pri lopte sú v konečnej fáze hostia. Tí to skúsili taktiež cez center, ale ani ten ostal nepremenený. Vzápätí Sevilla bude zahrávať rohový kop.
     
    58
    Ako sme už avizovali prichádza striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza Cala, ktorý obdržal v tretej minúte žltú kartu. Strieda ho Morena.
     
    57
    Chystá sa aj striedanie na strane Seville, avšak v hre sa ešte pokračuje. Do útoku išli hostia, ktorí malí dosť dobrú šancu, lenže tá ostala nepremenená, keď po prihrávke z ľavej strany nezakončil najpresnejšie Rakitić.
     
    55
    Za spomínaný faul prichádza žltá karta. Dostáva ju Hervás.
     
    55
    Futbal zo strany na stranu. Teraz je však hra prerušená po tom ako sa do útoku snažili dostať domáci hráči. Vyzerá to tak kartu.
     
    54
    Domáci hráči po dlhšom čase postupujú do útoku a snažia sa o zvýšenie náskoku. Prechod po pravej strane a kolmica pred 16-tku, zakončenie však tečuje do bezpečia obranca Seville.
     
    52
    Sevilla teraz ide do útoku s väčším počtom hráčov a na zadné dvierka používa iba dvojicu obrancov. Sám som zvedavý či sa im takýmto štýlom podarí aspoň vyrovnať a zdramatizovať zápas.
     
    51
    Stále to je zápas na hojdačke a dovolím si povedať, že môže vyhrať aj Sevilla, ale gólovo si to môže poistiť aj Valladolid. Zápas, kde neťahá ani jeden tím za jeho koniec gólovo však v popredí domáci.
     
    51
    Domáci tím stále postupuje do útoku vďaka autovým vhadzovaniam. To posledné však skončilo u hostí, ktorí sa snažili o nejaký rýchly brejk, lenže center pokryl brankár.
     
    50
    Valladolid stále pri lopte. Uvidíme či sa mu však podarí dostať do nejakej šance a navýši si svoje vedenie ďalším gólom. Tentokrát majú možnosť z autového vhadzovania.
     
    49
    Začal sa nám tak druhý polčas stretnutia. Pri lopte aktuálne domáci hráči, ktorí sa dostávajú na polovicu súpera, kde pretrváva kombinácia.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Skončil sa nám tak prvý polčas v zápase Real Valladolid a FC Sevilla, v ktorom si zatiaľ lepšie čo sa týka gólov počínajú domáci hráči, ktorí vedú od 41. minúty 1:0 po presnom zásahu Guerru.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Po hlavičkovom súboji sú pri lopte hráči Seville, tí sa s loptou stiahli pred vlastnú bránu odkiaľ prišiel center, ktorý skončil v aute. Za pár sekúnd budeme mať aj údaj o nastavenom čase.
     
    44
    Odkopáva sa na teraz od domácej brány. Vyzerá to tak, že prvý polčas sa odohrá už len v takom ľahkom tempe.
     
    44
    Pomaly sa presúvame na polovicu domácich hráčov. Sevilla to skúsila dlhým centrom, ktorý však nebol tým najlepším spôsobom. Pokus odráža obrana súpera.
     
    43
    Rohový kop z pravej strany skončil na prednej tyči, kde to obrana Seville zvládla. Vzápätí faul pred 16-tkou na domáceho hráča. Hra je prerušená.
     
    43
    Do konca prvého polčasu nám ostáva niečo v okolí dvoch minút. Rohový kop však budú zahrávať domáci hráči, ktorí tak môžu navýšiť v závere svoje vedenie.
     
    41
    Real Valladolid dal gól! Veľmi vyrovnaný zápas má tak svojho majiteľa, ktorý aktuálne je držiteľom troch bodov. V doterajšom zápase to bolo na šance veľmi chudobné, ale teraz prichádza úvodný gól, keď perfektná prihrávka za obranu našla JAVIHO GUERRU, ktorý pred brankárom nezaváhal.
     
    40
    Aké také zakončenie, resp. center si pripisujú hráči z hostí, ktorí poslali loptu do 16-tky súpera, lenže tam si to postrážil brankár, ktorý loptu chytil do náručia.
     
    39
    Vyzerá to tak, že prvý polčas bude bezgólový. Sevilla tentokrát bojovala o loptu na pravej strane ihriska, ale boj prehrala. Postupný útok sa bude môcť začať po následnom faule na hráča domácich.
     
    38
    Valladolid má možnosť štandardnej situácie z priameho kopu. Centrovaná lopta z pravej strany končí v súperovej 16-tke, tam sa však Sevilla ubránila.
     
    37
    Domáci hráči sa dostali k lopte, ale nezotrvali pri nej veľmi dlho, keď následná rozohrávka končí v aute. Pri lopte tak hostia zo Seville.
     
    35
    Prvá dôležitá šanca v dnešnom zápase! Dočkali sme sa teda a dejiskom tejto šanci je práve 35. minúta a pokus Navarra, ktorý z voleja páli do brankára.
     
    34
    Rozohráva sa tak od brány hostí.Sevilla sa následne dostala na polovicu súpera, ale tam sa hra po pár sekundách prerušuje.
     
    33
    Po dlhšom čase prichádza zakončenie smerom na bránu. O strelu sa postarali domáci hráči, ale ako to môžme nazvať ako strelu. Bol to len taký propagačný pokus, ktorý na trikrát doskákal k brankárovi Seville.
     
    32
    Hrá sa teraz na polovici hostí. Loptu majú domáci hráči, ale tí sú takí stále zamrznutí, alebo ako by som Vám to opísal. Ich hra je pomalá a prevažná kombinácia v strede ihriska. Takto gól naozaj nepadne.
     
    32
    Stále je to vyrovnaný futbal. Sevilla drží loptu v zadných radoch a pomaly postupuje do útoku. Center však končí u domácich hráčov, ktorí taktiež nič nespôsobili. Prihrávka za bránkovou čiarou.
     
    30
    Sevilla dala v týchto sekundách gól, ale ten neplatí po tom ako sa uvoľnil Negredo a obhodil si brankára. Pokračuje sa za stavu 0:0.
     
    29
    Sevilla je aktuálne pri lopte. Stiahla sa s loptou dozadu, kde sa snaží udržať loptu. Brankár si ju už posúva smerom dopredu a bude rozohrávať.
     
    28
    Opäť strata lopty. Domáci tím sa dostal cez stred, ale finálna prihrávka neskončila gólom. Povedal by som, že tento zápas by si mohol dať rovno patentovať názov vyrovnaný.
     
    27
    Ťažko už aj informovať o dejisku na ihrisku, keďže posledné minúty sú skoro rovnaké ako predošlé. Z autu rozohrávajú domáci hráči, ktorí následne postupujú do útoku.
     
    26
    Sevilla je však naďalej pri lopte. Prihrávka zo zadných radov a následná nepresná pätička, ktorej sa zmocnili domáci hráči. Stále panuje vyrovnaný zápas.
     
    26
    Po dlhšom čase sme teda boli svedkami nejakej tej šance a uvidíme či sa zápas pohne čo sa týka toho streleckého smeru. V útoku sa objavili hostia, tí však vytlačení súperom.
     
    25
    Tak toto vyzeralo po 25. minútach celkom nádejne. Pár prihrávok na domácej strane, center z pravej strany a do zakončenia sa skoro dostal Óscar, ktorého pokus však zablokoval pred brankárom obranca Seville.
     
    24
    Vyzeralo to tak, že domáci hráči sa posunú niečo dopredu, ale aj oni na teraz stroskotali na prvej obrannej línii súpera. Hra sa opäť sťahuje na ich polovicu.
     
    22
    Sevilla však prichádza s ďalším útokom. Najskôr po pravej strane, následne sa hra otáča na opačnú stranu. Kombinácia skončila neúspešne.
     
    21
    Žeby predsa nejaké oživenie hry? Sevilla sa dostáva do útoku po ľavej autovej čiare, tam sa snaží o kľučky José, ale ten prichádza o loptu. Je po ďalšej akej takej šanci.
     
    20
    Vyrovnaný zápas pokračuje. Niet sa čo diviť, keď sa stretli tak povediac vyrovnané tímy, ktoré tabuľkovo susedia. Pri lopte aktuálne Sevilla, ktorá bude vhadzovať z ľavej strany.
     
    20
    Domáci hráči sa nejak rozbehli a ja nestačím na to ani reagovať. Ďalšia kombinácia po pár sekundách, ktorá je zavŕšená centrom z ľavej strany. Lopta končí v náručí brankára Palopa.
     
    19
    Domáci hráči sú opäť pri lopte. Kombinácia v strede ihriska a následne sa snažia o prechod po pravej strane. No takto to nepôjde! Zlá prihrávka v podaní Alvara, ktorý poslal loptu do autu.
     
    18
    Hrá sa zo strany na stranu, vidieť to aj na samotnom skóre. Pri lopte je posledné sekundy domáci brankár, ktorý si loptu vymieňa s obrancami.
     
    17
    O nejakých vážnych pokusoch v posledných minútach Vás nemôžme moc informovať, ako ja by som aj rád, lenže na ihrisku panuje zatiaľ dosť vyrovnaný futbal bez zakončenie smerom na bránu.
     
    16
    Stále nám panuje vyrovnaný futbal, tentokrát sú pri útočení domáci hráči, ale tí sa nepresadili ani teraz, keď na pravej strane zafungovala pozorná obrana. Tá si dokázala aj vybojovať loptu.
     
    16
    Domáci hráči sú opäť pri lopte, ale zatiaľ je to vo veľkej vzdialenosti od brány súpera. Pokúsili sa o priblíženie centrom z pravej strany, ale na ten si včas vybehol brankár Seville.
     
    15
    Znovu sa začína zo zadných radoch hostí. Centrovaná lopta na stred ihriska a následná nepresná prihrávka, ktorej sa zmocnili domáci hráči. Tí smerujú do útoku.
     
    14
    Sevilla teda moc neostala dlho v útočení a pod tlakom súpera bola nútená opustiť jeho polovicu. Kombinácia v zadných radoch. Pár prihrávok a nepodarený center Madura, ktorý končí v aute.
     
    13
    Odkop od brány Sevilla. Lopta skončila po hlavičkovom súboji v aute a rozohrávať budú hostia. Tí po aute ostávajú na polovici súpera.
     
    13
    Ťažko povedať kto je v doterajšom priebehu lepším tímom. Oba tímy majú nejaké tie útoky, ale zatiaľ okrem priameho kopu Eberta nebolo nič vážne.
     
    12
    Domáci hráči majú menší problém s prechodom do útoku. Snažia sa to riešiť prevažne centrami za obranu, ale tie zväčša nie sú úspešné. Pri lopte stále domáci tím.
     
    12
    Domáci hráči aktuálne pri lopte. Párkrát si to narazili v zadných radoch, potom poslali center pred súperové veľké vápno, kde však obrana úradovala. Valladolid ostáva následne opäť pri lopte.
     
    11
    Priamy kop v podaní hostí nebol nejak podarený a končí u súpera. Ten sa taktiež do niečoho vyloženého nedostáva.
     
    10
    V závere 10. minúty postupuje Sevilla do útoku, prechod po pravej strane, kde dvojica domácich hráčov obkľúčila Rakitića, ktorý bol vzápätí faulovaný.
     
    10
    Práve máme možnosť vidieť opakovačku z priameho kopu domácich, lopta z kopačky Eberta minula fakt brvno len o centimetre. Aktuálne pri lopte hráči Seville – kombinácia na vlastnej polovici.
     
    9
    Sporný moment pri pravej autovej čiare. Prihrávka skončila na spomínanom mieste kde si na loptu nebehol Jesús, vyzeralo to tak, že lopta je v aute, ale pokračovalo sa v hre. Šanca však neprišla.
     
    8
    Sevilla sa taktiež tlačí do útoku. Vidno, že tento futbal je veľmi rýchly, ale to sa aj očakáva od tejto ligy. Musíme však povedať, že Valladolid dobre bráni a vytlačil aj tento útok súpera.
     
    7
    Nechýbalo veľmi veľa a mohli sme byť svedkami úvodného gólu na domácej strane. Priamy kop niečo pred 16-tkou rozohral Ebert, ktorý loptu poslal pár centimetrov nad brvno.
     
    7
    Tak toto bol veľmi nepríjemný faul v podaní hostí. čudujem sa že Rakitić nedostal žltú kartu za faul zo zadu a ešte pár metrov pred 16-tkou. Rozhodca bol teda veľmi mäkký!
     
    6
    Ako sme spomínali. Sevilla mala po nepodarenom útoku ďalšiu možnosť, tentokrát to bolo o čosi lepšie, lenže zakončenie Hérasa spoza 16-tky míňa bránu súpera.
     
    5
    Akcia hostí sa začína opäť z ich polovice. Sevilla je viac pri chuti čo sa týka útočenia, čo predviedla v posledných minútach viackrát. Tento útok sa však nepodaril. Sevilla za pár sekúnd opäť pri lopte.
     
    4
    Prvý rohový kop stretnutia. Sevilla mala možnosť po štandardnej situácie z pravej strany. Obrana domácich odráža na ďalší rohový kop. Ani z druhého pokusu sa nič vážne nedeje a Valladolid sa opäť ubránil.
     
    3
    Stále nemôžme povedať kto je lepším tímom. Sevilla však postupuje do útoku a snaží sa preniknúť po centri na pravú stranu. Ten mieril na svojho príjemcu, lenže všetko dáva do poriadku v zadných radoch Víctor.
     
    2
    Neprebehlo veľa minút a máme tu prvú žltú kartu. Za taký tak povediac dohrávaný súboj pri autovej čiare vidí žltú kartu Cala.
     
    1
    Sevilla sa pokúsila o prvý útok, lenže ten bol neúspešný. O prvú možnosť sa pokúsili aj domáci hráči, ktorí prenikli po pravej strane, lenže následný center pokryl brankár.
     
    1
    Vážení športoví priatelia pred malým momentom sa nám všetko začalo. V úvode stretnutia sú pri lopte hráči Seville, ktorí zatiaľ kombinujú iba na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Jaime – Rukavina, Jesús Rueda, Marc Valiente, Balenziaga – Ebert, Álvaro Rubio, Óscar González, Víctor Pérez, Larsson – Javi Guerra

    FC Sevilla: Palop – Coke, Fazio, Juan Cala, Fernando Navarro – Jesús Navas, Maduro, Rakitić, Javi Hervás, Reyes – Negredo

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Sobrino.
     
    Príjemný dobrý deň, vítam vás pri sledovaní online prenosu zo zápasu španielskej Primera Division medzi Realom Valladolid a FC Sevilla.

    Vzájomná bilancia týchto súperov v posledných 5 zápasoch je na strane Valladolidu. 3 víťazstvá (3-2, 2-1, 2-1), 1x remíza (1-1) a jedno víťazstvo FC Sevilla (4-1).

    Aktuálna forma hovorí mierne v prospech hostí. Domáci v posledných 6 zápasoch 1x zvíťazili, 2x remizovali a 3x prehrali. V tabuľke sa nachádzajú na trinástom mieste so ziskom 39 bodov. Najlepším strelcom tímu je aktuálne Oscar, ktorý vsietil 11 gólov.

    Hostia sú na tom o niečo málo lepšie. V posledných 6 zápasoch zaznamenali 2 výhry, 1 remízu a 3 prehry. V tabuľke sú na jedenástom mieste so ziskom 39 bodov. Najlepším strelcom tímu je Alvaro Negredo, ktorý vsietil úctyhodných 18 gólov.

    Bookmakeri stávkových kancelárií mierne favorizujú hostí, na ich víťazstvo je kurz 2,3. Naopak, na víťazstvo domácich je kurz takmer 3 a na remízu 3,2.

    Samotný zápas sa začne o 19:00 na štadióne José Zorilla. K sledovaniu nášho prenosu vás pozýva Tomáš Batiz.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.

    Tomáš Batiz

    Góly: 41. Guerra – 62. Negredo (pen.)

    Karty:   62. Valiente (RVA), 67. Ebert (RVA) – 2. Cala (SEV), 55. Hervás (SEV)


    Real Valladolid: Jaime – Rukavina, Jesús Rueda, Marc Valiente, Balenziaga – Ebert, Álvaro Rubio, Óscar González, Víctor Pérez, Larsson – Javi Guerra
    FC Sevilla: Palop – Coke, Fazio, Juan Cala, Fernando Navarro – Jesús Navas, Maduro, Rakitić, Javi Hervás, Reyes – Negredo

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Sobrino