Espanyol – Granada 0:1 (kon.) | Malaga – Getafe 2:1 (kon.) | Valladolid – Sevilla 1:1 (kon.)
Sociedad – Valencia 4:2 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 28.04.2013, 19:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Pre dnešok je to z mojej stany všetko, lúči sa s Vami Tomáš Batiz a prajem príjemný zvyšok večera. (20:46:45)
     
    Skončil sa nám tak zápas medzi Real Valladolid a FC Sveilla výsledkom 1:1. Zaslúžená remíza za predvedený futbal, ktorý bol na oboch stranách veľmi vyrovnaný. Oba tímy mali svoje šance, ale v prvom polčase to bolo veľmi biedne na zakončenia. Prvý gól však prišiel po perfektnej prihrávke a zakončení Guerra, ktorý poslal domácich do vedenia. Samotnú bodku a tú remízovú pridal v 62. minúte Negredo, ktorý sa z penalty nemýlil.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Posledné minúty zápasu. Do útoku idú domáci, ale obrana Seville dobre zasahuje po centri zo zadných radov. Vyzerá to na remízu, ktorá je však zaslúžená.
     
    89
    Záver zápasu bude ešte napínavý. Oba tímy chcú vyhrať, ale pri lopte sú teraz vo vlastných zadných radoch hostia zo Seville.
     
    87
    To zranenie je asi vážne, keď hráča odnášajú rovno do šatne. Ihrisko teda opúšťa Reyes, nastupuje Puerto.
     
    85
    Domáci hráči nie sú taktiež úspešní, keď po ich prechode sa hra prerušuje, je to aj vďaka tomu, že pri odkope jeden z obrancov bol trafený nešťastne do stehna. Na trávniku zasahujú aj nosítka.
     
    85
    Veľké nebezpečenstvo sa teda nekoná. Lopta síce mierila pred malé vápno, ale hlavičkový súboj vyhrali domáci hráči. Valladolid postupuje do útoku.
     
    84
    Sevilla má taktiež blízko k výhre, lenže chýba tomu gól. Hostia sa dostali do útoku po pravej strane, kde center stečuje na roh obranca. Rohový kop pre Sevillu.
     
    83
    Valladolid bol opäť pri lopte. Prechod cez stred ihriska, ale nepresná prihrávka do 16-tky, ktorú zachytil brankár.
     
    83
    Domáci hráči sa snažia ešte niečo so zápasom spraviť a vstreliť víťazný gól. Pár prihrávok v útoku a hra sa vzťahuje späť na ich polovicu.
     
    81
    Tak toto mohlo zamrzieť Sevillu, keď jeden z ich posledných hráčov sa pošmykol a Guerra išiel skoro sám na bránu, lenže ten taktiež nejak zazmätkoval. Sevilla sa ubránila.
     
    80
    Samotný zápas sa nám však posúva na starú známu parketu a to do vyrovnanosti. Hrá sa prevažne v strede ihriska a aktuálne je hra prerušená po faule na hráči Seville.
     
    78
    Perfektný zákrok na domácej strane v podaní brankára Jaimeho, ktorý čelil strele Negreda, ktorý ho už dnes raz prekonal. Tentokrát jeho strelu vyráža na roh.
     
    76
    Domáci hráči sa snažia o gól, ale ten neprichádza a neprichádza. Valladolid je stále pri lopte, lenže Sevilla po zachytený lopty smeruje do rýchleho brejku.
     
    76
    Súboj o loptu v strede ihriska. Po bojoch idú do útoku domáci hráči, tí kombinujú pomocou centrov, ktoré však dokázala obrana Seville odraziť. Hra je prerušená, lopta opustila dejisko hrania.
     
    74
    Domáci hráči sú pri lopte. Kombinácia na súperovej polovici, kde po nejakých prihrávkach prichádza zakončenie z kopačky Buena, ktorý prišiel na trávnik pred pár minútami. Tento pokus chytá pohotovo brankár.
     
    73
    Tak toto bola možnosť, ktorú Sevilla nevyužila a to ju môže v konečnom dôsledku stáť tri body. Po prihrávke za obranu sa dostal do súboja zoči-voči s brankárom Negredo, ktorého pokus míňa tesne bránu.
     
    72
    Uvidíme ako tento zápas dopadne. Sevilla je viac pri chuti a tlačí sa do útoku. Tentokrát idú po zlom centri hostí do útoku domáci hráči, tí sa však do zakončenia nedostali.

    Tomáš Batiz

    Góly: 41. Guerra – 62. Negredo (pen.)

    Karty:   62. Valiente (RVA), 67. Ebert (RVA) – 2. Cala (SEV), 55. Hervás (SEV)


    Real Valladolid: Jaime – Rukavina, Jesús Rueda, Marc Valiente, Balenziaga – Ebert, Álvaro Rubio, Óscar González, Víctor Pérez, Larsson – Javi Guerra
    FC Sevilla: Palop – Coke, Fazio, Juan Cala, Fernando Navarro – Jesús Navas, Maduro, Rakitić, Javi Hervás, Reyes – Negredo

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Sobrino