Espanyol – Granada 0:1 (kon.) | Malaga – Getafe 2:1 (kon.) | Valladolid – Sevilla 1:1 (kon.)
Sociedad – Valencia 4:2 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (1:1)
Valencia CF
Nedeľa 28.04.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Dnes to je už naozaj všetko. Lúči sa s Vami Michal Bakoš, ktorý vás celým zápasom sprevádzal. Prajem dobrú noc a dobrý štart do nového týždňa. (22:59:39)
     
    Zápas sa nám napokon skončil víťazstvom 4:2 Čo tento výsledok spraví s tabuľkovým postavením oboch tímov ? Ani jednému nespôsobil žiadnu zmenu. Domáci ostali na skvelom štvrtom mieste, ktoré im zabezpečuje kvalifikáciu budúcoročnej edície Ligy Majstrov a hostia ostali na mieste 6., ktoré im zabezpečuje účasť v európskej lige. Sledovali sme pekný zápas, v ktorom sa hra prelievala zo strany, na stranu. Videli sme šesť gólov, z toho niektoré boli exportné, takže si myslím, že môžme byť spokojný.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Zápas nám uzavrel jeden z domácich futbalistov naozaj exkluzívne. Bol to práve AGIRRETXE, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu na brankára Alvésa, ktorého dokázal prekonať nádherným lobom. Skvelý gól domáceho útočníka !
     
    90+3
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa už neponáhľajú.
     
    90+2
    Valencia mala k dispozícii dobrú štandardtku z 25 metrov, no Jonas trafil len pred ním stojaci múr.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte štyri minúty, čo je pre hostí dostatočný časový úsek na strelenie jedného gólu.
     
    90
    Valecia dala gól! Tak, žeby hostia ešte predsa len dokázali ubojovať aspoň remízu ? S určitosťou však vieme povedať, že zápas sa nám ešte dramatizuje. Soldado vypálil z diaľky, jeho strelu vyrazil Bravo len k JONASOVI, ktorý nemal problém dopraviť ju do brány.
     
    89
    Striedanie na domácej strane. Ihrisko opúšťa potleskom vyprevádzaný Xabi Prieto, ktorý umožní zahrať si aj Ansotegimu.
     
    88
    V hľadisku miestneho štadiónu panuje skvelá atmosféra. Domáci fanúšikovia prežívajú so svojimi miláčikmi skvelú sezónu. Ved kto by od tohto tímu pred začiatkom sezóny čakal, že bude v boji o Ligu Majstrov.
     
    87
    Na hráčoch Valencie je badať veľkú bez nádej a sklamanie. Musia však športovo priznať, že ich súper si dnes vyhrať zaslúžil viac a za týmto cieľom išiel po celý zápas.
     
    86
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Vzápätí sa však už domácemu útočníkovi podarilo rozhodnúť ! Xabi Prieto našiel výbornou prihrávkou z pravého krídla na zadnej tyči úplne voľného AGIRRETXEHO, ktorý svojou strelou nedal brankárovi hostí šancu.
     
    84
    Šancu na rozhodujúci zásah mal Agirretxe, ktorý bol sám v pokutovom území, no jeho strelu dokázal na bránovej čiare zastaviť Diego Alvés.
     
    83
    Hosťom sa kráti čas na vyrovnanie. Ak rátame aj nadstavený čas, dokopy ostáva hosťom ešte desať minút, čo je slušná porcia, a to najmä vo futbale, v ktorom sa toho dá stihnúť veľa aj za oveľa menší čas.
     
    82
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, no ich ofenzívnu akciu zastavil rozhodca, ktorý videl útočný faul Jonasa.
     
    81
    Domáci záložník Illara videl za nebezpečný faul z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    80
    Hostia striedajú posledný raz v zápase. Zápas skončil pre Cissokho, ktorý svoje miesto uvoľní útočníkovi Vladésovi. Je to jasný signál pre ofenzívu.
     
    77
    Striedajú aj hostia. Tí tak činia po druhý krát v zápase. Ihrisko opustil skúsený Albelda, ktorého miesto zaujal Mexičan Guardado.

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Martínez, 73. Castro, 86. Agirretxe, 90+4. Agirretxe – 25. Soldado, 90. Jonas

    Karty:   20. Martínez (RSS), 72. Bergara (RSS), 81. Illara (RSS) – 14. Cissokho (VCF), 37. Mathieu (VCF), 45. Banega (VCF), 66. Albelda (VCF)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martinéz, Íñigo Martínez, Castro, Xabi Prieto, Illara, Bergara, Vela, Agirretxe,
    Valencia CF: Diego Alvés – Costa, Mathieu, Joa Pereira, Cissokho, Albelda, Banega, Feghouli, Jonas, Dani Parejo, Jonas

    Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo