Espanyol – Granada 0:1 (kon.) | Malaga – Getafe 2:1 (kon.) | Valladolid – Sevilla 1:1 (kon.)
Sociedad – Valencia 4:2 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (1:1)
Valencia CF
Nedeľa 28.04.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.
     
    Primera División si pre nás prichystala šláger kola takmer na úplný záver nielen celého víkendu, ale aj na koniec mesiaca apríl. San Sebastian hostí Valenci a bude to dôležitý súboj o Ligu majstrov, ktorý môže veľa napovedať.
     
    Real totiž ťahá neskutočnú bilanciu. Z dvadsiatich dvoch ostatných duelov prehral len raz! Aj to na ihrisku Realu Madrid len tesne 4:3. Odvtedy získal vždy v lige aspoň bod hneď štrnástich prípadoch. Aj preto momentálne tróni na vynikajúcej, štvrtej priečke.
     
    To by im momentálne zabezpečovalo účasť v predkole LM, pravda, na viac už Sociedad dosiahnuť nemôže. Strata na tretie Atlético je ešte výrazná.
     
    Ale po Lige majstrov poškuľuje aj Valencia, ktorá v tejto sezóne vypadla v osemfinále s PSG a vôbec to nevyzeralo tak, žeby mala mať kvôli tomu zlé svedomie. Práve naopak, nebola ďaleko k postupu.
     
    Čosi podobné by teda chceli zažiť aj Netopiere, na to ale potrebujú minimálne neprehrať na pôde svojho úhlavného konkurenta v boji o spomínanú priečku.
     
    Real totiž doma prehral len dvakrát a strelil 32 gólov. Hostia sú vonku na 8. mieste, majú len 4 výhry a vsietili len 15 gólov. taký počet gólov vsietila aj vonku predposledná Sevilla a teda na dobrú sériu San Sebastianu to stačiť nemusí.
     
    Naposledy zmietla Valencia Malagu pomerom 5:1, no proti svojmu nastávajúcemu súperovi sa jej nedarí a posledné tri zápasy vždy prehrala. Či sa jej konečne podarí bodovať, to sa budeme môcť dozvedieť od 21:00, keď zápas začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martinéz, Íñigo Martínez, Castro, Xabi Prieto, Illara, Bergara, Vela, Agirretxe,

    Valencia CF: Diego Alvés – Costa, Mathieu, Joa Pereira, Cissokho, Albelda, Banega, Feghouli, Jonas, Dani Parejo, Jonas

    Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci, ktorí nastúpili v bielo modrej kombinácii. Ich súper z Valencie zvolil netradičnú oranžovo čiernu kombináciu dresov.
     
    2
    V úvode zápasu sledujeme tradičnú oťukávačku z oboch strán. Veríme, že sa nám zápas s postupom času rozbehne.
     
    3
    Z hranice pokutového územia sa k strele odhodlal mexický útočník v službách San Sebastian, Vela, ktorý vypálil len mimo. Alvés môže odkopávať od svojej brány.
     
    4
    Hostia si vypracovali štandartnú situáciu z pravej strany. Pre Valenciu to bude akýsi zvýhodnený roh.
     
    5
    Hráč Valencie poslal loptu centrom do šestnástky, odkiaľ ju však pozorná domáca obrana odvrátila. Lopta sa dostala opäť na kopačky hostí.
     
    6
    Hostia sú v úvode zápasu jasne aktívnejší. Tentoraz získali ďalší priamy kop, ktorý rozohrá Mathieu.
     
    7
    Mathieu ľavačkou tvrdo vypálil a prevetral tak domáceho brankára Brava, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.
     
    7
    Z rohového kopu sa nepodarilo hosťom nič podstatné vyťažiť. Lopta na kopačkách domácich, ktorí tak môže založiť prvú súvislejšiu akciu v zápase.
     
    9
    Xabi Prieto prenikal po ľavom krídle, no ďaleko sa nedostal, kedže bol výborne prenasledovaný obrancom hostí, ktorý ho dokázal od lopty odzbrojiť.
     
    12
    Lopta sa dostala až za domácu bránu odkiaľ tak môže domáci strážca svätyne, Bravo odkopávať.
     
    13
    Domáci sa dostali na dostrel brány hostí. K strele sa odhodlal Carlos Vela, no tá bola nepresná a skončila mimo brány.
     
    14
    Máme tu prvú žltú kartu zápasu, ktorú videl Cissokho za faul na Prieta, ktorého stiahol na zem.
     
    15
    Lopta je mimo hracej plochy, kde ju poslali domáci futbalisti. Vhadzovať tak môže práve vinník z predchádzajúcej minúty, Cissokho.
     
    16
    Lopta sa dostala až k brankárovi hostí, ktorý ju pravdepodobne pošle dopredu.
     
    18
    Pred bránu Valencie prišiel z pravej strany nebezpečný center. Lopta sa čudesne poodrážala a padala na brvno. Brankár Alvés musel vyškriabať na rohový kop.
     
    19
    Domáci mali k dispozícii dva rohové kopy za sebou, no ani jeden z nich neznamenal pre bránu Valencie väčšie nebezpečenstvo.
     
    19
    De La Bella zasiahol loptu rukou. Pri lopte tak budú hosťujúci futbalisti, ktorí to skúsia smerom vpred až od brankára.
     
    20
    Soldado dostal výbornú prihrávku za obranu, no k lopte sa nedostal, kedže ho Íñigo Martínez poslal sklzom na zem. Hostia budú mať k dispozícii navyše zaujímavý priamy kop.
     
    21
    K lopta sa postavili Parejo a Feghouli, no zakončoval prvý menovaný, ktorého strela preletela tesne vedľa pravej žrde domácej svätyne.
     
    22
    Parejo sa v strede poľa dopustil faulu. Pri lote tak budú domáci, ktorí to skúsia postupnou kombináciou.
     
    23
    Mathieu odvrátil len na rohový kop, ktorý jeden z domácich hráčov na prvej žrdi predlžoval do pokutového územia, no tam sa už žiaden hráč domáceho celku presadiť nedokázal.
     
    24
    Vela dostal nádhernú prihrávku zo stredu poľa, po ktorej sa dostal z ľavej strany do samostatného nájazdu. Dlho však so zakončením otáľal a keď už vystrelil, trafil len padajúceho obrancu Valencie. Kopať sa bude roh.
     
    25
    Z rohu sa nepodarilo domácim nič vyťažiť. Hra sa okamžite presúva na druhú stranu.
     
    25
    Valecia dala gól! Hostia sa ujímajú vedenia v tomto zápase. Akcia sa zrodila na ľavej strane, kde dostal dobrú prihrávku Cissokho, ktorý ľavačkou odcentroval pred bránu a na jeho center si naskočil kanonier ROBERTO SOLDADO, ktorého hlavička skončila v sieti.
     
    27
    Loptu majú vo svojej moci hráči hostí, ktorí si ju prihrávajú až pri vlastnom pokutovom území. Domáci sa snažia svoj pressing vytiahnuť vyššie.
     
    28
    Vela sa snažil cez Mathieho po pravom krídle preniknúť od šestnástky, no cez robustného obrancu sa nedostal a spadol na zem. Penalta sa nepíska.
     
    29
    V strede poľa bol faulovaný jeden z domácich futbalistov. Lopta bude v moci domáceho celku.
     
    30
    Domáci sú momentálne aktívnejší a pokutové územie hostí zasypávajú jedným centrom za druhým. Obrana Valencie zatiaľ úspešne odoláva. Na druhej strane mohol zvýšiť Soldado, keď preloboval vybehnutého brankára domácich, Brava, ktorý bol mimo pokutového územia. Za domáceho brankára však na čiare zasiahli jeho obrancovia, ktorí loptu na ceste do brány zastavili. Spomalené zábery však ukázali, že tej lopty sa pri spomínanom lobe brankár chytil rukou, čo samozrejme nie je prípustné. Rozhodca to však nevidel a nechal v hre pokračovať.
     
    31
    Hráči Valencia na svojej polovici faulovali prenikajúceho hráča domácich. Pri lopte tak zostávajú domáci.
     
    33
    Domáci získali opäť rohový kop. Tých už v prvom polčase mali neúrekom, no presadiť sa po nich nevedia.
     
    34
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Po tomto však už domáci dokázali skórovať a stav tohto zápasu tak vyrovnali. Vela rozohral roh na krátko, následne pravačkou odcentroval do pokutového územia, kde sa na zadnej tyči uvoľnil INIGO MARTINEZ, ktorý strelou z prvej ľavačkou nedal Alvésovi šancu.
     
    36
    Domáci pokračujú v ofenzívnej snahe. Opäť sú na súperovej polovici s loptou na kopačkách.
     
    37
    Obranca hostí Mathieu zoťaľ prenikajúceho Velu, čím si vypýtal žltú kartu. Navyše budú mať domáci k dispozícii priamy kop.
     
    38
    Sám postihnutý Carlos Vela aj priamy kop rozohral. Loptu zatočil ľavačkou ponad múr, vyzeralo to, že trafí aj bránu, no lopta napokon dopadla tesne vedľa ľavej tyče. Ak by sa aj dostal na bránu pravdepodobne by z toho nič nebolo. Brankár hostí situáciu totiž kontrolova.
     
    39
    Po dlhšej dobe pri lopte aj futbalisti hostí, ktorí si guľatý nezmysel posúvajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    40
    Hostia to skúsili kolmejšou akciu. Prihrávku si prebral Soldado, ktorý po zemi okamžite vypálil. Brankár domácich bez problémov zasiahol.
     
    41
    Fegholi sa pred pokutovým územím domácich nepresadil. Tí loptu odkopli ďaleko od svojej brány, no len k hráčom súpera.
     
    42
    Hostia sa nepresnosťou pripravili o loptu, pri ktorej budú domáci.
     
    43
    Kombinačná hra opäť hosťom nepriniesla žiadaný úspech. Lopta sa dostala len za postrannú čiaru práve od nich. Aut budú mať k dispozícii domáci.
     
    44
    Píska sa ofsajd, v ktorom bol chytená Soldado. Záver prvého polčasu je dosť prerušovaný, buď nepresnosťami oboch tímov, či hvizami hlavného rozhodcu.
     
    45
    Domáci to skúsili individuálne, keď sa Vela prebíjal cez trojicu protihráčov. Tí ho však vďaka svojej presile dokázali zastaviť a loptu mu zobrať.
     
    45
    Nadstavovať sa bude ešte jedna minúta.
     
    45+1
    Hostia poslali loptu kolmo do šestnástky, no v pohybe nebol nikto a tá sa tak dostala až k brankárovi Bravovi. V prvom dejstve už toho asi viac neuvidíme.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase tu máme stav 1:1. Skóre otvoril hlavičkovým zakončením kanonier Soldado. Za domácich neskôr vyrovnal Martinéz. Prinesie nám druhý polčas ešte nejaké góly ? Sledujte to s nami, kto sa bude tešiť po záverečnom hvizde. Prihlásime sa už o pár minút.
     
    45
    Hosťujúci záložník Banega videl po skončení prvého dejstva žltú kartu. Zrejme niečo nepekné povedal rozhodcom pri odchode do kabín.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mali domáci, ktorí sa prostredníctvom Carlosa Velu okamžite tlačili dopredu. Bývalý hráč Arsenalu však proti presile troch hráčov uspieť nemohol.
     
    47
    Velova snaha teraz bola o poznanie lepšia. Jena z najväčších domácich hviezd sa k lopte dostala na pravom krídle, odkiaľ poslala ľavačkou center na zadnú tyč, kde si naskakoval Castro, no na loptu bol predsa len prikrátky.
     
    48
    Hostia sa po priestupku domácich dostali k lopte, no príliš sa s ňou nepotešili, kedže ju na polovici súpera okamžite stratili. Ďaleko sa však nedostali ani domáci.
     
    49
    Feghouli sa previnil voči futbalovým pravidlám v pokutovom území domácich. Pri lopte tak budú domáci. Tú späť do hry odkopom pošle Bravo.
     
    50
    Ďalší center Velu z pravého krídla, ku ktorému sa dostal na zadnej žrdi Banega, cez ktorého sa snažil presadiť Castro. Domáci hráč sa síce k lopte dostal, no len za cenu faulu.
     
    51
    Domáci v úvode druhého polčasu s chuti útočia. Naj aktívnejším hráčom je jednoznačne Carlos Vela, ktorého teraz krásnym oblúčikom do šance vysunul Illara. Vela zakončil hlavičkou, no len mimo brány.
     
    52
    Pri lopte sú momentálne hráči Valencie, no tí si ju zatiaľ posúvajú len na vlastnej polovici. Z hosťujúcej strany čakáme na prvú vážnejšiu akciu v druhom polčase.
     
    53
    Hostia získali loptu a vyštartovali do rýchleho brejku. Jonas posunul na pravé krídlo rozbehnutému Jaovi Pereirovi, ktorý to skúsil centrom do pokutového územia, no jeho pokus bol veľmi preťažený a skončil v území nikoho.
     
    54
    Na lopte hostia, ktorí kombinujú na polovici súpera. Domáci priaznivci sprevádzajú ich držanie lopty piskotom. Takýto priebeh sa im nepáči, predsa len sú zvyknutí, že tímom, ktorý tvorí je práve ten ich.
     
    55
    Pre Valenciu bol nariadený priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Domácim priaznivcom stúpa tlak, po tomto rozhodnutí hlavného rozhodcu.
     
    56
    Pri lopte boli dvaja hráči Mathieu a Parejo, no zakončiť sa rozhodol pravák Dany Parejo, ktorý síce úspešne prestrelil múr, no jeho slabú strelu brankár Bravo v pohode chytil.
     
    57
    Tentoraz sa na zemi ocitol Castro, ktorý v tvrdom súboji čo, to dostal. Pri lopte budú samozrejme domáci futbalisti.
     
    58
    Sociedad to skúsil centrom do pokutového územia, kde mal hojný počet hráčov, no lopty sa dotkol iba Cissokho, ktorý ju odvrátil na rohový kop.
     
    59
    Po rozohratí rohového kopu sa lopta dostala do pokutového územia z pravej strany. Center dokázal Alvés napokon skrotiť a ukryť vo svojich rukách, keď mu predtým vypadol z rúk, ako keby chytal horúci zemiak.
     
    60
    Jonas sa snažil jemnúčkym kopom vysunúť rozbehnutého Soldada, ku ktorému, ak by sa lopta dostala, tak by to bola veľká šanca pre hostí. Domáca obrana však dobre zasiahla a loptu odvrátila.
     
    61
    Opäť akcia, ktorá mala ísť po osi Jonas – Soldado. Prvý menovaný dostal do pokutového územia dobrú prihrávku a chcel prihrať pod seba na zakončenie pripravenému Soldadovi. K nemu sa však lopta nedostala, kedže ju domáci obranca tečoval, tak nešťastne, že skoro si dal vlastný,. Napokon to dobre dopadlo, lopta sa otrela len o bočnú sieť a skončila mimo. Nasledovať bude rohový kop.
     
    62
    Z rohového kopu sa hosťom nič veľké vyťažiť nepodarilo. Do konca zápasu ostáva ešte zhruba polhodinka a my stále čakáme na prvé striedanie na jednej, či druhej strane.
     
    63
    Posledné tri, štyri minútky patria jasne hráčom hostí, ktorí to skúšajú aj po zemi, aj vzduchom. Tentoraz platila možnosť číslo dva, no ohrozenie brány domácich z toho neprišlo.
     
    64
    Jonasova snaha bola tečovaná na rohový kop. Hosťujúci útočník vyťažil z tejto situácie maximum, čo mohol.
     
    65
    Po rozohratí rohu na krátko sa k lopte dostal Feghouli, ktorý mútil hlavu trom domácim futbalistom, následne prihral späť Mathiemu, ktorý sa snažil ľavačkou nájsť niekoho v šestnástke. Našiel však len domáceho futbalisto.
     
    66
    Skúsený hráč hostí David Albelda vidí žlté napomenutie. Pri lopte budú domci.
     
    67
    Rukou sa teraz lopty na hranici pokutového územia dotkol Cissokho. Rozhodca odpískal priamy kop, no nie som si celkom istý, či to nemala byť penalta.ň, kedže hosťujúci obranca bol v pokutovom území. Bola to veľmi tesná situácia.
     
    68
    K lopte sa postavil Carlos Vela, ktorý však nedokázal sľubnú pozíciu využiť na ohrozenie brány. Pokračujeme v hre. Loptu na kopačkách majú domáci.
     
    69
    Ďalšia pekná šanca domáceho celku. Lopta sa odrazila ku Carlosovi Martinézoví, ktorý tvrdo vypálil ľavačkou len tesne vedľa pravej tyče brány hostí. Posledné minúty sú jasne v réžii domácich.
     
    70
    Rýchlo však na druhú stranu, kde Parejo hľadal kolmicou Soldada. Loptu poslali domáci len za postrannú čiaru. Teraz iniciatívu preberú pravdepodobne hostia. V tomto zápase to však tak je. Tri, štyri minútky sú aktívnejší hráči jedného tímu a ďalšie zas hráči tímu druhého.
     
    72
    Žlté napomenutie videl domáci záložník Bergara.
     
    72
    Dočkali sme sa prvého striedania, ktoré urobil domáci tréner. Ihrisko opustil Feghouli, ktorého nahradil Pablo Piati.
     
    73
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domáci sa dostávajú do vedenia po fantasticky prevedenej brejkovej situácie, ktorá by kľudne mohla byť zaradená do futbalových učebníc ! Hostia mali k dispozícii priamy kop, z ktorého však nič nevyťažili. Lopta sa následne dostala ku Castrovi, ktorý si ju nádhere na jeden dotyk vymenil s Agirretxekm, následne ju posunul opäť svojmu spoluhráčovi, medzitým si našprintoval na stred ihriska a spolu so svojim spoluhráčom vytvorili prečíslenie 2 na 1 obrancu Valencie. Agirrexte následne loptu pravačkou poslal späť CASTROVI, ktorý pred brankárom Alvésom nezaváhal.
     
    74
    Ako sa s danou situáciou vysporiadajú hostia. Podarí sa im ešte niečo vo zvyšnom priebehu zápasu vymyslieť ?
     
    76
    Prvé striedanie v domácom tíme. Ihrisko opustil hrdina predchádzajúcich okamihov Castro, ktorý svoje miesto prepustil Zurutuzovi.
     
    77
    Striedajú aj hostia. Tí tak činia po druhý krát v zápase. Ihrisko opustil skúsený Albelda, ktorého miesto zaujal Mexičan Guardado.
     
    80
    Hostia striedajú posledný raz v zápase. Zápas skončil pre Cissokho, ktorý svoje miesto uvoľní útočníkovi Vladésovi. Je to jasný signál pre ofenzívu.
     
    81
    Domáci záložník Illara videl za nebezpečný faul z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    82
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, no ich ofenzívnu akciu zastavil rozhodca, ktorý videl útočný faul Jonasa.
     
    83
    Hosťom sa kráti čas na vyrovnanie. Ak rátame aj nadstavený čas, dokopy ostáva hosťom ešte desať minút, čo je slušná porcia, a to najmä vo futbale, v ktorom sa toho dá stihnúť veľa aj za oveľa menší čas.
     
    84
    Šancu na rozhodujúci zásah mal Agirretxe, ktorý bol sám v pokutovom území, no jeho strelu dokázal na bránovej čiare zastaviť Diego Alvés.
     
    86
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Vzápätí sa však už domácemu útočníkovi podarilo rozhodnúť ! Xabi Prieto našiel výbornou prihrávkou z pravého krídla na zadnej tyči úplne voľného AGIRRETXEHO, ktorý svojou strelou nedal brankárovi hostí šancu.
     
    87
    Na hráčoch Valencie je badať veľkú bez nádej a sklamanie. Musia však športovo priznať, že ich súper si dnes vyhrať zaslúžil viac a za týmto cieľom išiel po celý zápas.
     
    88
    V hľadisku miestneho štadiónu panuje skvelá atmosféra. Domáci fanúšikovia prežívajú so svojimi miláčikmi skvelú sezónu. Ved kto by od tohto tímu pred začiatkom sezóny čakal, že bude v boji o Ligu Majstrov.
     
    89
    Striedanie na domácej strane. Ihrisko opúšťa potleskom vyprevádzaný Xabi Prieto, ktorý umožní zahrať si aj Ansotegimu.
     
    90
    Valecia dala gól! Tak, žeby hostia ešte predsa len dokázali ubojovať aspoň remízu ? S určitosťou však vieme povedať, že zápas sa nám ešte dramatizuje. Soldado vypálil z diaľky, jeho strelu vyrazil Bravo len k JONASOVI, ktorý nemal problém dopraviť ju do brány.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte štyri minúty, čo je pre hostí dostatočný časový úsek na strelenie jedného gólu.
     
    90+2
    Valencia mala k dispozícii dobrú štandardtku z 25 metrov, no Jonas trafil len pred ním stojaci múr.
     
    90+3
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa už neponáhľajú.
     
    90+4
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Zápas nám uzavrel jeden z domácich futbalistov naozaj exkluzívne. Bol to práve AGIRRETXE, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu na brankára Alvésa, ktorého dokázal prekonať nádherným lobom. Skvelý gól domáceho útočníka !
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa nám napokon skončil víťazstvom 4:2 Čo tento výsledok spraví s tabuľkovým postavením oboch tímov ? Ani jednému nespôsobil žiadnu zmenu. Domáci ostali na skvelom štvrtom mieste, ktoré im zabezpečuje kvalifikáciu budúcoročnej edície Ligy Majstrov a hostia ostali na mieste 6., ktoré im zabezpečuje účasť v európskej lige. Sledovali sme pekný zápas, v ktorom sa hra prelievala zo strany, na stranu. Videli sme šesť gólov, z toho niektoré boli exportné, takže si myslím, že môžme byť spokojný.
     
    Dnes to je už naozaj všetko. Lúči sa s Vami Michal Bakoš, ktorý vás celým zápasom sprevádzal. Prajem dobrú noc a dobrý štart do nového týždňa. (22:59:39)

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Martínez, 73. Castro, 86. Agirretxe, 90+4. Agirretxe – 25. Soldado, 90. Jonas

    Karty:   20. Martínez (RSS), 72. Bergara (RSS), 81. Illara (RSS) – 14. Cissokho (VCF), 37. Mathieu (VCF), 45. Banega (VCF), 66. Albelda (VCF)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Mikel, De La Bella, Carlos Martinéz, Íñigo Martínez, Castro, Xabi Prieto, Illara, Bergara, Vela, Agirretxe,
    Valencia CF: Diego Alvés – Costa, Mathieu, Joa Pereira, Cissokho, Albelda, Banega, Feghouli, Jonas, Dani Parejo, Jonas

    Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo