Reading – QPR 0:0 (kon.) | Chelsea – Swansea 2:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
Swansea City
Nedeľa 28.04.2013, 16:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Z dnešného zápasu je to už naozaj všetko. Príjemný zvyšok večera Vám praje Tomáš Batiz a verím, že sa stretneme ešte niekedy nabudúce na portály www.onlajny.eu Športu zdar! (17:58:16)
     
    Práve sa nám skončil zápas najvyššej anglickej súťaže, v ktorej sme sa pozreli na zápas Chelsea a Swansea, ktorý sa skončil výsledkom 2:0.

    V dnešnom zápase vyhral favorit, ktorý si držal odstup od súpera počas celého zápasu. Swansea sa síce snažila hrať vyrovnanú paritu, ale na vysokú úroveň Chelsea proste nemala. Druhý polčas sa síce začal v prevahe hostí, ale tá bola čisto iba v držaní lopty. Chelsea si ešte dokázala vyprodukovať nejaké šance, ale dobrými zákrokmi sa prezentoval brankár Vorm. Celú hru však oživilo striedanie z 24. minúty, keď na ihrisko prišiel Lampard. Tento anglický záložník si následne pripísal štatistiku jedného gólu a asistencie čím je právom vyhlásený za muža zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Čo chýbalo aj teraz na druhej strane. Chelsea sa tak v závere mohla dostať do trojgólového vedenia, ktorý by korunoval Mata. Španielsky útočník sa dostal k lopte vnútri veľkého vápna, zasekol si obrancu a následnou strelou tesne minul bránu.
     
    90+2
    Toto vyzeralo celkom nebezpečne, ale stále stav 2:0. Swansea je v závere zápasu celkom živá a snaží sa čo najviac útočiť. Center na pravú stranu a zakončenie Dyera, ktorý páli do náručia Čecha.
     
    90+1
    Beží nám už nastavený časa Swansea sa pokúsi ešte o nejaký ten gólový útok. Ten po pár prihrávkach na ľavej strane neprišiel pri lopte "The Blues."
     
    90+1
    Nastavujú sa tri minúty!
     
    90
    Hostia postupujú vzápätí opäť do útoku. Pár prihrávok na pravej strane, lenže tá finálna do 16-tky končí u Luiza. Chelsea ide do útoku!
     
    89
    Swansea je v závere zápasu pri lopte. Drží sa však v zadných radoch odkiaľ sa brána súpera ohrozuje veľmi ťažko. Po centri na pravú stranu prichádza aká taká šanca, lenže po zakončení Dyera zasahuje Čech.
     
    89
    Bookmakeri stávkových kancelárii favorizujú jasne Londýnčanov, aktuálny kurz na ich víťazstvo je 1,3. Na remízu je vypísaný kurz 4,6 a na výhru hostí 9,5.
     
    88
    Záverečné minúty zápasu. Stav je zatiaľ jasným znamením, že z troch bodov sa budú tešiť hráči Chelsea. Tí sa však musia na teraz brániť, keď Swansea postupuje do útoku.
     
    87
    Mata poslal loptu z pravej strany do 16-tky. Vyzeralo to celkom nádejne, keď sa do zakončenia dostal Lampard, ktorý z prvej mieril presne, lenže pred brankárom triafa lopta Chicoa.
     
    87
    Domáci to zahrali na krátko, lenže loptu po pár prihrávkach poslali do útoku, kde sa snažil zakončiť Oscar. Následne prichádza roh pre Chelsea.
     
    86
    Faul prichádza aj po pár sekundách, tentokrát je to na Matu, ktorý sa nešťastne zrazil so spoluhráčom. Chelsea bude zahrávať štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    85
    Tentokrát to už nie je ofsajd, ale faul na opačnej strane, ktorým sa previnil Luiz, ktorý to pri svojom prieniku po pravej strane trošku s tvrdosťou prehnal.
     
    85
    V hre sa pokračuje ďalej. Po rozhodcovskej lopte sa do útoku dostali hostia, lenže tí si na gól musia počkať, keď prihrávka za obranu končí ofsajdom Pabla.
     
    84
    Štatistiky Swansea:
    Výhry: 10
    Remízy: 12
    Prehry: 11
    Body: 42
     
    83
    Domáci hráči sú v záverečnej fáze viac pri chuti a ukazujú to aj po odkope od vlastnej brány. Dlhý výkop Čecha skončil až u Ba, ktorý išiel obetavo do zakončenia, keď jeho pokus pokryl brankár. Útočník Chelsea si však pri tomto pokuse zrejme natiahol sval. Hra je prerušená!
     
    83
    Záklusiné informácie: Opäť sa vraciame ku kapitánovi FC Cheslea. Anglický rodák má aktuálne 32 rokov, ale ako sám prezradil zabojovovať o účasť na budúcoročných Majstrovstiev Sveta vo futbale v Brazílii určite chce.

    Tomáš Batiz

    Góly: 44. Oscar, 45+3. Lampard (pen.)

    Karty:   38. Williams (CHE), 45+2. Britton (CHE), 55. Azpilicueta (CHE) – 69. Davies (SWA)


    Chelsea FC: Čech – Cole, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, David Luiz, Mata, Oscar, Hazard – Ba
    Swansea City: Vorm – Àngel Rangel, Williams, Chico, Davies – Britton, Ki, Routledge, de Guzmán, Hernández – Michu

    Rozhodca: Clattenburg – Lennard, England