Utrecht – Den Haag 1:0 (kon.) | Groningen – Heerenveen 3:1 (kon.) | Nijmegen – Alkmaar 1:1 (kon.)
Amsterdam – Heracles 4:0 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
4:0 (1:0)
Heracles Almelo
cz Nedeľa 07.04.2013, 16:30 • Amstredam ArenA • Holandská Eredivisie
     
    85
    Ajax právě vstřelil branku!
    Blind ve své další šanci znovu neskóroval, jenže domácí tým se počtvrté raduje hned o pár vteřin později. Po rozehrání rohového kopu pálil velmi chytře na zadní tyč CHRISTIAN ERIKSEN, jehož nádherný pokus zaplul přesně k tyči. Pasveer mohl jen zatleskat, protože na tento krásný pokus neměl sebemenší nárok.
     
    84
    V samém závěru utkání ještě vidíme velkou příležitost domácích! Centr do pokutového území hrubě podcenil te Wierik, který dovolil zakončení pro Blinda, ale ten sám před hostujícím brankářem pálí jen do jeho nohou.
     
    82
    Ajax následně potřetí střídá. Derk Boerrigter odchází a na jeho pozici se postaví Danny Hoesen.
     
    79
    Navrátil našel z pravé strany nádherným míčem v pokutovém území volného Castilliona, který ale bohužel pro hosty hlavičkuje jen do Cillessena. Velmi slušná příležitost tak Heraclesu nic nepřináší.
     
    75
    Ajax právě vstřelil branku!
    Brejk domácích po pravé straně prakticky definitivně rozhoduje dnešní duel. Schöne skvěle vysprintoval po pravém křídle a z pokutového území našel na první tyči RYANA BABELA. Zkušený útočník se dobře natlačil před obránce a prudkou ranou pod horní tyč prostřeluje Pasveera.
     
    71
    Čech Jaroslav Navrátil je následně druhým střídajícím hráčem Almela. Na trávníku mění zraněného Duarteho.
     
    63
    Ajax následně podruhé střídá. Sigthórssona na hřišti nahradí Ryan Babel.
     
    63
    Quansaha srazil ostře k zemi Siem de Jong, a tak tu máme třetí žlutou kartu pro domácí.
     
    60
    Střídání hostů. Gouriye odchází a na jeho místo příjde Everton.
     
    52
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde z následného protiútoku do dvoubrankového vedení! Nejistou obranu Heralcesu potrestal nadvakrát KOLBEINN SIGTHÓRSSON! Rychlý brejk domácích šel nejprve na brankovou konstrukci, ale dorážkou již Islanďan rozvlnil síť.
     
    50
    Do branky míří Cillessen, který na trávníku nahradí dnes nevýrazného Viktora Fischera.
     
    49
    Je to tak. Brankář domácích Vermeer vidí za faul před pokutovým územím červenou kartu.
     
    49
    Domácí brankář se sám při zákroku zranil, a tak by hřiště pravděpodobně i tak opustil. V ruce sudího Ruuda Bossena už svítí červená karta.
     
    45
    První žlutá karta utkání míří do domácích řad. Lasse Schöne ji inkasuje za držení Paljiće.
     
    38
    Velká šance hostů! Vejinović se zbavil na pravé straně Blinda a přízemním centrem hledal na první tyči Castilliona. Ten se sice k míči dostal, ale z velmi dobré pozice pálí díky teči Alderweirelda mimo.
     
    27
    Další slibná šance domácího celku! Schöne na levé straně nefauloval, a tak posunul na Eriksena. Ten z jednoho doteku vysunul kolmicí do pokutového území Fischera, který ale z dobré pozice míří vysoko nad.
     
    13
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do zaslouženého vedení ve 13. minutě. LASSE SCHÖNE si před pokutovým územím narazil o Sigthórssona a sám před Pasveerem zakončuje přesně. Dánský záložník se prosadil přízemním pokusem.
     
    9
    Přímý kop z pravé strany rozehrál na hlavu Moisandera Eriksen a domácí tým už oslavoval první branku utkání! Pomezní sudí ale vidí těsný ofsajd, a tak se radost odkládá.
     
    7
    Obrovská šance domácích! Po ohromné chybě v hostující obraně stál sám před Pasveerem Sigthórsson, jenže branku nedává. Možná trošku zbytečně pálil téměř ihned, i když měl spoustu času i prostoru.

    Martin Mišovec

    Góly: 13. Schöne, 52. Sigthórsson, 75. Babel, 85. Eriksen

    Karty:   45. Schöne (AJA), 63. Jong (AJA)   49. Vermeer (AJA)


    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Vermeer (49. ČK) – van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – de Jong, Schöne, Eriksen – Boerrigter (82. Hoesen), Sigthórsson (63. Babel), Fischer (50. Cillessen).

    Trenér: Frank de Boer

    Heracles Almelo: (4-3-3) Pasveer – te Wierik, Rienstra, Koenders, Dorda – Quansah, Vejinović, Duarte (71. Navrátil) – Gouriye (60. Everton), Castillion, Paljić.

    Trenér: Peter Bosz

    Rozhodca: Ruud Bossen