Utrecht – Den Haag 1:0 (kon.) | Groningen – Heerenveen 3:1 (kon.) | Nijmegen – Alkmaar 1:1 (kon.)
Amsterdam – Heracles 4:0 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
4:0 (1:0)
Heracles Almelo
cz Nedeľa 07.04.2013, 16:30 • Amstredam ArenA • Holandská Eredivisie
     
    Ajax v prvním poločase jasně kontroloval hru, ale z velkého tlaku vytěžil pouze jednu branku Schöneho. Domácím mohla zavařit červená karta Vermeera, jenže se stal opak. Heracles sice držel míč, ale vůbec nic nevymyslel, a tak domácí svěřenci Franka de Boera trestali z brejků. V 52. minutě se trefil Sigthórsson, v 75. minutě Babel a na konečných 4:0 uzavřel nádhernou ranou z těžkého úhlu Eriksen. (18:20:33)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Přímý kop Ajaxu na levé straně rozehrával po faulu na Babela kapitán Siem de Jong. Přízemní míč končí pouze v rukavicích připraveného Pasveera.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut rozehrával z pravé strany přímý kop Vejinović. Obrana domácích ale zahrála na jedničku a míč odvrací do bezpečí.
     
    90
    O pár vteřin později už Everton míč na pravé straně zastavil. Blind jej dobíhal, ale místo čistého zákroku domácí bek fauluje.
     
    89
    Dlouhý pas Quansaha hledal na pravé straně Evertona, jenže ten je chycen do ofsajdu. Z vlastní poloviny tak rozehrává Ajax Amsterdam.
     
    87
    Hoesen pěkně tancoval nad míčem na levém křídle, ale klička mu směrem do vápna nevyšla. Pro domácí celek to bude znamenat alespoň výhodu rohového kopu.
     
    85
    Ajax právě vstřelil branku!
    Blind ve své další šanci znovu neskóroval, jenže domácí tým se počtvrté raduje hned o pár vteřin později. Po rozehrání rohového kopu pálil velmi chytře na zadní tyč CHRISTIAN ERIKSEN, jehož nádherný pokus zaplul přesně k tyči. Pasveer mohl jen zatleskat, protože na tento krásný pokus neměl sebemenší nárok.
     
    84
    V samém závěru utkání ještě vidíme velkou příležitost domácích! Centr do pokutového území hrubě podcenil te Wierik, který dovolil zakončení pro Blinda, ale ten sám před hostujícím brankářem pálí jen do jeho nohou.
     
    83
    Siem de Jong pěknou nahrávkou otevřel prostor na pravém křídle pro van Rhijna, jenže ten se do své kličky zamotal, a tak nevypálil.
     
    82
    Ajax následně potřetí střídá. Derk Boerrigter odchází a na jeho pozici se postaví Danny Hoesen.
     
    81
    Aldeweireld při svém útočném výletě hledal na levé straně nabíhajícího Babela, ale ten se po nepřesné nahrávce k míči nedostal.
     
    79
    Navrátil našel z pravé strany nádherným míčem v pokutovém území volného Castilliona, který ale bohužel pro hosty hlavičkuje jen do Cillessena. Velmi slušná příležitost tak Heraclesu nic nepřináší.
     
    78
    Ajax rozehrával z pravé strany roh zásluhou Eriksena a málem tu bylo další zakončení. Přízemní balon ale Boerrigter v těžké pozici netrefuje.
     
    77
    Eriksen na Boerrigtera, ale toho k dalšímu úniku nepouští skvělým skluzem te Wierik.
     
    75
    Ajax právě vstřelil branku!
    Brejk domácích po pravé straně prakticky definitivně rozhoduje dnešní duel. Schöne skvěle vysprintoval po pravém křídle a z pokutového území našel na první tyči RYANA BABELA. Zkušený útočník se dobře natlačil před obránce a prudkou ranou pod horní tyč prostřeluje Pasveera.
     
    73
    Heracles kombinoval na pravé straně, ze které přišel následně centr do pokutového území. Tam dobře zahrál stoper Ajaxu Alderweireld, který posouvá na Cillessena.
     
    71
    Čech Jaroslav Navrátil je následně druhým střídajícím hráčem Almela. Na trávníku mění zraněného Duarteho.
     
    71
    Následný brejk Ajaxu posílal Eriksen na Babela, ale Rienstra si skvěle poradil, když skluzem odvrací.
     
    70
    Centr na pravou stranu pro Evertona dobře zastavil ve vzduchu Ricardo van Rhijn. Heracles přesto zůstává u míče.

    Martin Mišovec

    Góly: 13. Schöne, 52. Sigthórsson, 75. Babel, 85. Eriksen

    Karty:   45. Schöne (AJA), 63. Jong (AJA)   49. Vermeer (AJA)


    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Vermeer (49. ČK) – van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – de Jong, Schöne, Eriksen – Boerrigter (82. Hoesen), Sigthórsson (63. Babel), Fischer (50. Cillessen).

    Trenér: Frank de Boer

    Heracles Almelo: (4-3-3) Pasveer – te Wierik, Rienstra, Koenders, Dorda – Quansah, Vejinović, Duarte (71. Navrátil) – Gouriye (60. Everton), Castillion, Paljić.

    Trenér: Peter Bosz

    Rozhodca: Ruud Bossen