Celodenný prehľad tenisových zápasov (kon.)
koniec udalosti
Celodenný prehľad tenisových zápasov

Pondelok 30.07.2012, 12:30Olympijské hry - tenis
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 12:30.
     
    Pekný deň vám prajem pri možnosti sledovania prehľadu z tenisových zápasov. Iste všetci tenisoví fanúšikovia vedia, čo sa včera dialo, ale pre tých, ktorí to nevedia, tak to pripomeniem. V nedeľu bolo v Londýne nepekné počasie a vytrvalý dážď narušil všetky zápasy. Zápasy sa hrali len na centrálnom kurte, nakoľko ten má strechu. Ku večeru sa však stihli odohrať aj niektoré ostatné zápasy, tak si to poďme zhrnúť.
     
    Ako prvý včerajší ženský zápas na hlavnom, centrálnom kurte odohrala Nemka Goergesová s Poľkou Agnieszkou Radwanskou. Favorizovaná Radwanska, ktorá je na 2. priečke tenisového rebríčku WTA, prehrala prvý set 7:5, v druhom sete dokázal otočiť až cez tajbrejk, ale nebolo jej t nič platné, lebo v rozhodujúcom sete sa potvrdilo to, čo v prvom. Po veľmi dobrej a disciplínovanej hre Goergesová vyhrala tretiu sadu 6:4. Tenisová dvojka teda skončila na olympijskom turnaji už v prvom kole! Naopak Ruska Sharapovová dovolila uhrať svojej izraelskej súperke len 2 gemy a bez zaváhania postúpila do druhého kola. Tak isto len 2 gemy dovolila uhrať aj Tatišviliová (GEO) Vogtovej (LIE). Do druhého kola sa včera prebojovali aj Maďarka Babošová, či Jaroslava Švedová z Kazachstanu.
     
    Mužský zápasov tiež nebolo zrovna veľa, ale pripomeňme si aspoň tých zopár. So slovenským trénerom sa predstavil Srb Novak Djokovič. Na kurte číslo 1 nastúpil proti Fábiovi Fogninimu (ITA) a prvý set prehral po tajbrejku. To však bolo z Fogniniho strany všetko, lebo od druhého setu sa Novak ujal hry a zvyšné dva sety vyhral v pomere 6:2. Na radosť domáceho publika sa do druhého kola prebojoval aj Andy Murray. Stanislas Wawrinka (SUI) bol oproti Britovi o krok horší a prehral 3:6, 3:6. Do ďalších bojov sa dostali aj Jo-Wilfried Tsonga (FRA), David Ferrer (ESP), Nishikori Kei (JAP) a Jarkko Niemenen (FIN).
     
    Štvorhra sa odohrala len jedna a to medzi Li/Zheng (CHI) a Dulková/Suarezová (ARG). Čínske hráčky potvrdili pozíciu favorita a v dvoch setoch zdolali svoje súperky 6:4 a 6:2. Vďaka nepriaznivému počasiu to bola jediná včerajšia štvorhra. Ak dnes počasie dovolí, tak sa budú dohrávať včerajšie zápasy prvého kole a možno načneme už aj druhé kolo. Prvé zápasy by sa mali začať o 12:30, na centrálnom kurte a kurte číslo jedna o 13 tej hodine.
     
    Niektoré zápasy z nedele ešte zostali nedohrané, poďme si teda aj tie v skratke pripomenúť. Zástupca Českej Republiky prehral prvý set proti Davydenkovi (RUS) 4:6. Druhý set však začal lepšie práve rodák z našej susednej krajiny a po vyhranom podaní sa ujal vedenia 1:0. Od tejto doby bol zápas prerušený. Ďalšie prerušenie nastalo v súboji Soedu (JAP) s Baghdatisom (CYP). Japonský hráč vyhral prvý set po tajbrejku 7:6 (8:6) a v druhom sete prehráva 2:3. Zápas bol prerušený za stavu 15:0 pre Soedu. Zo žien nedohrali svoje zápasy Lepšenková (USA) s Cepedovou (PAR), tam je po dvoch setoch stav vyrovnaný a Lišická (GER) s Jabeurovou (TUN), kde je zápas ešte len v prvom sete a stav je 3:4 pre hráčku z Tuniska. V 8 geme je stav 40:A.
     
    Dnes by sme mali vidieť tiež aj slovenských zástupcov. Ako prvý nastúpi Martin Kližan proti Andymu Roddickovi (USA) približne o 12:30. Veľkým favoritom je samozrejme Američan, ale dočkali sme sa už viacerých prekvapení, prečo by nemohol Martin prekvapiť? Ak by dnešné počasie nenarušilo tenisové dianie v Londýne, predstaví sa nám aj Daniela Hantuchová, ktorá postúpila do druhého kola. Stretne sa s Alize Cornetovou (FRA). Vo štvorhrách máme taktiež naše zastúpenie. Proti Tipsarevičovi a Zimonjičovi (SRB) sa postavia Kližan s Lackom. Za ženy sa proti sestrám Radwanským (POL) postavia Cibulková s Hantuchovou. Nám nezostáva nič iné, len im držať palce.
     
    Prvé zápasy začínajú už o 12:30 a predstavia sa v nich:

    Kurt 2: Andy Roddick (USA) - Martin Kližan (SVK)

    Kurt 7: Mária José Martinézová Sanchézová (ESP) - Polona Hercogová (SLO)

    Kurt 11: Dmitrij Tursunov (RUS) - Feliciano Lopez (ESP)

    Kurt 12: Petra Cetkovská (CZE) - Angelique Kerberová (GER)

    Kurt 14: Marin Čilič (SRB) - Jurgen Melzer (AUT)

    Kurt 15: Richard Gasquet (FRA) - Robim Haase (NED)

    Kurt 16: Tatsuma Ito (JAP) - Milos Raonic (CAN)

    Kurt 17: Jie Zheng (CHI) - Naďa Petrova (RUS)

    Kurt 18: Lleyton Hewitt (AUS) - Sergej Stakhovsky (UKR)

    Kurt 19: Marína Erakovičová (AUS) - Alexandra Woznická (CAN)

    O 13:00 zápasy pokračujú aj na ďalších 2 kurtoch:

    Centrálny kurt: Viktória Azarenková (BLR) - Irina - Camélia Begu (ROM)

    Kurt 1: David Goffin (BEL) - Juan Monaco (ARG)
     
    Dnes je v Londýne pekné, slnečné počasie a tak sa všetky zápasy začali. Už máme za sebou väčšinu tých prvých, tak si to poďme všetko priblížiť.
     
    Poďme postupne podľa kurtov. Na kurte číslo 2 sa odohral zápas medzi Kližanom (SVK) a Roddickom (USA). Slovenský hráč sa držal dobre, ale po prehratom podaní prehral aj prvý set. V druhom sete opäť stále iba dorovnával skóre, až nakoniec Roddick získal pri Martinovom podaní Mečbal. Nevyužil ani prvý, ani druhý, ale až ten tretí. Roddick mal výrazne na vrch, hlavne pri svojom podaní a tak zaslúžene vyhral 7:5 a 6:4.
     
    Na kurte číslo 7 sa odohral ženský zápas medzi Martinézovou (ESP) a Hercogovou (SLO). Španielska tenistka nemala väčšie problémy so svojou súperkou. V prvom sete vyhrala 6:2. V druhom sete bola rozhodujúca prvá hra, kde Hercogová stratila podanie a to si už Martinézová nepustila a vyhrala 6:4.
     
    Na kurte číslo 12 sa odohral nešťastný zápas pre našich českých susedov. Cetkovská s Kerberovou (GER) prehrala v prvom sete 1:6 a v druhom musela skrečovať pre pretrvávajúce zranenie. Toto určite nebol šťastný deň pre českú tenistku, ale aj takéto veci sa pri športe stávajú.
     
    Na 14. kurte si zmerali sily Čilič (Srb) s Melzerom (AUT). V peknom zápase sme videli dva sety. V tom prvom stratili obaja hráči 1 svoje podanie a tak zápas dospel až do tajbrejku, aj keď srbský hráč vyhrával už 5:2. V tajbrejku svoju chybu napravil a vyhral 7:5. O osude druhého setu rozhodlo hlavne stratené podanie Melzera v prvej hre a následne aj v piatej. Čilič bez nejakej väčšej chybyčky postúpil do druhého kola po výhre v druhom sete 6:2.
     
    Na ďalšom sa stretol zástupca Francúzska Gasquet s Haasom (NED). Oba sety mali približne rovnaký priebeh. Francúz Gasquet prešiel celým zápasom bez straty podania, zatiaľ čo Haas stratil v prvom sete jedno a v druhom dve. Oba sety skončili rovnakým výsledkom a to 6:3. V druhom sete to vyzeralo byť za stavu 3:3 ešte zaujímavé, no potom Richard Gasquet vyhral tri gemy po sebe a tým aj celý zápas a postúpil do druhého kola.
     
    Na šestnástke sa stretli Tatsuma Ito (JAP) a Milos Raonic (CAN). Raonic si viedol v prvom sete veľmi dobre a rozhodujúca bola zrejme štvrtá hra, kde stratil japonský hráč svoje podanie. Následne už kanadský hráč dokázal vyhrať 3:6. V druhom sete sa Raonic stále len doťahoval na Tatsumu. Všetko sa zmenilo za stavu 4:4, Tatsuma stratil svoje podanie a poskytol veľkú výhodu Raonicovi, a ten si svoje podanie udržal a vyhral 4:6.
     
    Menšie problémy si narobil Lleyton Hewitt (AUS) v súboji s Sergejom Stakhovským (UKR). Prvý set síce vyhral 6:3, ale v druhom sa podarilo Ukrajincovi vyrovnať zápas na 1:1 po výhra 4:6. Austrálsky hráč stratil len jedno svoje podanie, čo ho stále druhý set. V ostatných dvoch však bol 100 % - ný a zaslúžene postúpil do druhého kola po výhre v treťom sete znova 6:3.
     
    Ďalší, veľmi jednoznačný zápas odohrala Wozniacká (CAN) s Erakovičovou (NZL). Kanadská hráčka si viedla proti svojej súperke veľmi dobre, ale treba uznať, že je minimálne o 1 triedu lepšie a skúsenejšia. Po dvoch setoch zmietla Erakovičovú z kurta 6:2 a 6:1 pričom podľa mňa ešte nehrala ani na plno.
     
    V dohravajúcoom zápase sa ocitol Čech Radek Štepánek. Na začiatku oboch setov to vyzeralo lepšie pre českého hráča Štepánka. Dokázal vyhrať prvé hry v obi dvoch setoch. Davydenko je známy výborným podaním a stačilo mu jedno Radkove zaváhanie a hneď to dokázal využiť. Po dvoch setoch sa teda s dvojhrou lúči aj český hráš. Zápas skončil 4:6 a 3:6.
     
    Dohrali sa ďalšie zápasy a to Tursunov (RUS) podľahol po veľkej dráme Španielovi Lopezovi po troch setoch. V prvom vyhral v tajbrejku 8:6, v druhom si už viedol lepšie španielský hráč a poslal zápas do tretieho setu. Druhý skončil 2:6. Lopez v podstate od začiatku kontroloval tretí set a Tursunov sa ani raz nedostal do vedenia. Celý set len doháňal Lopezov náskok a nakoniec sa presne po 1 hodine hrania rozhodlo. Po šestnástich hrách vyhral španielský reprezentant 7:9.
     
    Ďalšie mužské zápasy sa dohrali. Medzi postupujúcich patrí už aj Monaco (ARG), ktorý zdolal za 1 hodinu a 18 minút Goffina (BEL). Monaco sa veľmi nenabehal a vyhral 6:4, 6:1. Ďalším postupujúcim sa stáva Kavčič zo Slovinska. Ten tiež nemal veľké problém v zápase s Vardhanom (IND). Za hodinu a štrnásť minút vyhral 6:3, 6:2.
     
    Prejdime opäť k ženám. Najprv si spomeňme skrečovaný zápas. Kirilenková (RUS) vyhrala po tom, čo Duqueová skrečovala zápas za stavu 6:0 a 1:0.
     
    Na tenisovom dvorci už je aj naša Daniela Hantuchová, ktorá zatiaľ prehráva s Cornetovou 2:3.
     
    Poďme si predstaviť ďalších postupujúcich. Tentokrát ženské zápasy. Medzi postupujúcich sa zaradila Petrová (RUS), ktorá zdolala čínsku súperku Zhengovú v dvoch setoch 6:4, 7:6 (9:7). Ďalšia postupujúca je Lišická (GER), ktorá dokázala otočiť zápas a dokonca uhrala aj "kanára". Po prehre v prvom set 4:6 prišil už spomínaný kanárik a následne výhra v treťom sete 7:5.
     
    Slovenská tenistka Daniela Hantuchová dokázala otočiť vývoj zápasu, keď prehrávala už 2:3. Nakoniec vyhrala 6:3! Držme jej palce v druhom sete.
     
    Poďme si priblížiť ďalší zápas. Zaujímavý pre oko diváka mohol byť súboj Soedu (JPN) s Baghdatisom (CYP). Tento zápas nám priniesol až 34 gemov. V prvom sete vyhral Japonec 7:6 nad papierovo silnejším súperom. V druhom sa to otočilo a v tajbrejku vyhral práve cyperský hráč. Tretí set priniesol zmenu až vo štvrtej hre, kde Japončan Soeda stratil svoje podanie a potom už Baghdatis ťahal víťaznú šnúru. Po výsledku 6:2 v poslednom sete teda postupuje hráč narodený na Cypre.
     
    Naša tenistka Daniela Hantuchová postupuje do tretieho kola, keď zdolala francúzsku súperku Cornetovú 6:3 a 6:0! Gratulujeme!
     
    Ďalšia česká tenistka Lucie Šafářová vypadla. Po súboji s domácou Robsonovou (GBR) prehrala v dvoch setoch 7:6 a 6:4. Ďalšou postupujucou hráčkou je aj Venus Williamsová, ktorá poľahky porazila Erraniovú (ITA) 6:3 a 6:1. Jej sestra Serena Williamsová taktiež veľmi ľahko postúpila cez Urszulu Radwansku (POL) 6:2 a 6:3.
     
    Máme tu ďalšie dve rýchlovky. Zápas Federer (SUI) - Bennetau (FRA) skončil za 57 minút 6:2, 6:2. Druhá rýchlovka bola v súboji Bogomolova (RUS) s Almagrom (ESP). Španielský hráč dokázal zvíťaziť za 46 minút taktiež dvakrát 6:2.
     
    Dve rýchlovky sme mali na mužskej strane, teraz si spomeňme dve na tej ženskej. Za hodinu a jedenásť minút zdolala domáca Watsonová (GBR) so Španielkou Solerovou 6:2, 6:2. Ruska Zvonarevová zdolala Schiavoneovéu (ITA) 6:3, 6:3 za taktiež 1 hodinu a 11 minút.
     
    Výsledky môžete sledovať aj v pravom paneli. Sú priebežne aktualizované.
     
    Práve skončil zápas medzi Mullerom (LUX) a Istominom (UZB), ktorý rozhodol až tretí set. V tomto zápase bolo celkom 38 gemov! V prvom sete vyhral Luxemburčan 7:6 (7:4) v druhom Uzbekijčan 6:7 (3:7) a v treťom rozhodujúcom Istomin zvíťazil 5:7. Zápas trval pomerne dlho a to 2 hodiny a 42 minút. Zaujímavé je, že okrem dvanástej hry tretieho setu nikto z hráčov nestratil svoje podanie. Istomin postupuje do ďalšieho kola.
     
    Konečne sa Čechom pošťastilo. Petra Kvitová postupuje do ďalšieho kola po tom, čo porazila za necelé dve hodiny Číňanku Pengovú 7:5, 2:6 a 6:1 pričom v poslednom sete mala veľmi blízko ku kanárikovi, keď vyhrávala už 5:0. Gratulujeme Čechom a držíme palce v ďalšom kole.
     
    Skončil sa ďalší tenisový zápas mužov. Vo vyrovnanom zápase Tipsareviča (SRB) s Petzschnerom (GER) rozhodol až tretí set. V každom sete 1 stratené podanie, čo aj rozhodlo o výhre protihráča. Po setoch teda 6:3, 3:6 a 4:6 do ďalších bojov postupuje Janko Tipsarevič zo Srbska.
     
    Rýchlovečku predviedol aj John Isner (USA) proti Jazirimu (TUR). Prvý set síce nebol taký jednoznačný a trval 56 minút. Hráči sa držali a Jaziri stále dobiehal náskok o jeden gem. Nakoniec Isner vyhral 7:6. Druhý set už bol v jasne réžii Američana a vyhral 6:2, aj keď vyhrával už 4:0.
     
    Na svete už máme aj výsledky z prvej štvorhry. A. Bury a M. Mirny (BLR) podľahli páru M. Bhupathi a R. Bopanna (IND). Zápas mal tri sety a skončil 6:7, 7:6 a 6:8. Veľmi napínavý a vyrovnaný zápas priniesol víťaza až v štrnástom geme tretieho setu. Do ďalších bojov teda postúpil pár z Indie.
     
    Ďalší napínavý tretí set nám priniesla štvorhra medzi J. Melzerom/ A. Peyom(AUT) a D. Ferrerom/ F. Lopezom (ESP). Prvé dva sety boli pomerne vyrovnané a skončili 6:3 a 3:6. Tretí však priniesol rozhodnutie až v 20. geme. Posledný rozhodujúci set skončil 9:11 v prospech španielského páru.
     
    Výsledky ostatných štvorhier si môžete pozrieť v pravom stĺpčeku.
     
    Ďalšie výsledky z mužskej štvorhry. Zápas medzi Alexandrom Seppim (ITA) a Del Potrom (ARG) trval hodinu a štyridsaťštyri minút. Argentínčan dokázal z prehľadom postúpiť do ďalšieho kola po setoch 3:6 a 6:7. Už nám zostáva len posledný mužský zápas medzi Simonom (FRA) a Dimitrovom (BUL). Priebežné skóre je 6:3 a 5:3.
     
    V ženskej dvojhre máme tri nové výsledky. Všetky tri zápasy sa skončili po druhom sete. Najprv podľahla Baltachová (GBR) Ivanovičovej (SRB) 4:6 a 5:7, potom Suarez Navarrová (ESP) Clijstersovej (BEL) dvakrát 3:6 a nakoniec Pironkova (BUL) podľahla Pennetovej (ITA) 7:5 a 6:1.
     
    V týchto chvíľach začal zápas štvorhry. Dominika Cibulková spolu s Danielou Hantuchovou sa postavia proti sestrám Radwanským. Stav zápasu zatiaľ 1:0 v prvom sete pre naše hráčky.
     
    Gael Simon (FRA) v týchto chvíľach zvíťazil na Grigorijom Dimitrovom (BUL) 6:3 a 6:3. Zápas trval presne hodinu!

    Rozohratý je ešte jeden zápas ženskej dvojhry medzi Wickmayerovou (BEL) a Wozniackou (DEN) V týchto chvíľach skončil prvý set, ktorý vyhrala Wozniacka 4:6.
     
    Už sa začal ďalší zápas štvorhry, kde je aj náš slovenský pár. Martin Kližan a Lukáš Lacko si zmerajú sily s Janko Tipsarevičom a Nemadom Zimonjičom (SRB). V prvom sete vyhráva srbský pár 1:2.
     
    Slovenské tenistky prehrali prvý set so setrami Radwanskými 6:2. :( Mužský pár zatiaľ prehráva so srbskou dvojicou 3:2.
     
    Holandský pár Haase/Rojer podľahol po troj setovej bitke dvojici Paes/Vardhan (IND). 6:7, 6:4, 2:6. Konečné výsledky v pravom stĺpci už boli aktualizované.
     
    Už je to jasné. Slovenský pár vypadol z mužskej štvorhry na letných olympijských hrách 2012 v Londýne. Porazil ich srbský pár Janko Tipsarevič a Neman Zimonjič. Slovenské tenistky prehrávajú v druhom sete 2:1.
     
    Už aj naša druhá nádej vo štvorhre prehrala. Slovenské duo Cibulková/Hantuchová podľahli Poliačkam Radwanksým 6:2 a 6:1. Zápas trval len hodinu a desať minút.
     
    Srbský pár Čilič a Dodig (SRB) dokázal za 53. minút poraziť kolumbijský pár Cabal/Girlado. Stav zápasu 6:3, 6:4 a do druhého kola teda postupujú Srbi.
     
    Posledná dnešná ženská dvojhra sa práve dohrala. Zápas Wozniackej (DEN) s Wickmayerovou (BEL) trval dve hodiny a 31 minút. Dánska hráčka postúpila do ďalšieho kola po setoch 4:6, 6:3, 3:6.
     
    Máme na svete výsledky ďalších dvoch štvorhier. Jedna mužská a jedna ženská. Začnime nežnejším pohlavím. Georgesová spolu s Groenefeldovou (GER) porazili Baltachovú s Keothangovou (GBR) za hodinu a tri minúty 6:3 a 6:1. Do druhého kola postupujú nemecké hráčky. V mužskej dvojhre postúpili do ďalšieho kola Davydenko spolu s Youzhnym (RUS), keď porazili nemecký pár Kas/Petzschner dvakrát 5:7.
     
    Číňanky Peng a Zheng postúpili do tretieho kola po tom, čo za hodinu a 30. minút porazil španielsku dvojicu Llagosterová/Martinézová. V dvoch setoch vyhralo 6:4, 6:2.
     
    Ešte sa hrajú posledné tri zápasy štvorhry. Dve mužské a jedna ženská. V tej mužskej práve vyrovnali Berdych so Štěpánkom (CZE) na 1:1 proti Braccialimu a Seppimu (ITA). Držme aspoň našim českým susedom palce!
     
    Ženská štvorhra - Anabel Medinaová Garriguesová, Arantxa Parra Santonjaová (ESP) – Flavia Pennettaová, Francesca Schiavoneová (ITA) - zápas bol prerušený zrejme kvôli tme a bude sa pokračovať zajtra. Už máme teda len posledné dve mužské štvorhry. Federer s Wawrinkom (SUI) vyhrávajú v treťom sete 3:2 nad Nišikorim a Soedom (JAP). Český pár v treťom sete zatiaľ 1:1.
     
    Tak nakoniec je už aj zápas s českým duom prerušený. V hre zostal jediný duel. Švajčiari proti Japoncom.
     
    Koniec poslednej štvorhry v dnešnom hracom dni. Švajčiari Roger Federer a Stanislas Wawrinka vyhrali po 2 hodinách a 18 minútach nad japonským párom Kei Nišikori/Go Soeda 6:7, 6:4, 6:4. Ostatné výsledky si môžete prezrieť v panely, ktorý sa nachádza v pravej časti stránky.
     
    Zhrniem súboje dnešných Slovákov. Hantuchová si poradila v dvojhre s Cornetovou (FRA) 6:3 a 6:0 a postúpila do osemfinále. Kližan prehral s Roddickom (USA) 5:7 a 4:6. V štvorhre prehral aj mužský pár, aj ženský pár. A tak jediná slovenská šanca zostala Daniela Hantuchová. Ďakujem vám za pozornosť počas celého dňa a prajem vám príjemný zvyšok dnešného večera. (22:30:37)

    Ján Sárközi