Celodenný prehľad tenisových zápasov (kon.)
koniec udalosti
Celodenný prehľad tenisových zápasov

Pondelok 30.07.2012, 12:30Olympijské hry - tenis
     
    Zhrniem súboje dnešných Slovákov. Hantuchová si poradila v dvojhre s Cornetovou (FRA) 6:3 a 6:0 a postúpila do osemfinále. Kližan prehral s Roddickom (USA) 5:7 a 4:6. V štvorhre prehral aj mužský pár, aj ženský pár. A tak jediná slovenská šanca zostala Daniela Hantuchová. Ďakujem vám za pozornosť počas celého dňa a prajem vám príjemný zvyšok dnešného večera. (22:30:37)
     
    Koniec poslednej štvorhry v dnešnom hracom dni. Švajčiari Roger Federer a Stanislas Wawrinka vyhrali po 2 hodinách a 18 minútach nad japonským párom Kei Nišikori/Go Soeda 6:7, 6:4, 6:4. Ostatné výsledky si môžete prezrieť v panely, ktorý sa nachádza v pravej časti stránky.
     
    Tak nakoniec je už aj zápas s českým duom prerušený. V hre zostal jediný duel. Švajčiari proti Japoncom.
     
    Ženská štvorhra - Anabel Medinaová Garriguesová, Arantxa Parra Santonjaová (ESP) – Flavia Pennettaová, Francesca Schiavoneová (ITA) - zápas bol prerušený zrejme kvôli tme a bude sa pokračovať zajtra. Už máme teda len posledné dve mužské štvorhry. Federer s Wawrinkom (SUI) vyhrávajú v treťom sete 3:2 nad Nišikorim a Soedom (JAP). Český pár v treťom sete zatiaľ 1:1.
     
    Ešte sa hrajú posledné tri zápasy štvorhry. Dve mužské a jedna ženská. V tej mužskej práve vyrovnali Berdych so Štěpánkom (CZE) na 1:1 proti Braccialimu a Seppimu (ITA). Držme aspoň našim českým susedom palce!
     
    Číňanky Peng a Zheng postúpili do tretieho kola po tom, čo za hodinu a 30. minút porazil španielsku dvojicu Llagosterová/Martinézová. V dvoch setoch vyhralo 6:4, 6:2.
     
    Máme na svete výsledky ďalších dvoch štvorhier. Jedna mužská a jedna ženská. Začnime nežnejším pohlavím. Georgesová spolu s Groenefeldovou (GER) porazili Baltachovú s Keothangovou (GBR) za hodinu a tri minúty 6:3 a 6:1. Do druhého kola postupujú nemecké hráčky. V mužskej dvojhre postúpili do ďalšieho kola Davydenko spolu s Youzhnym (RUS), keď porazili nemecký pár Kas/Petzschner dvakrát 5:7.
     
    Posledná dnešná ženská dvojhra sa práve dohrala. Zápas Wozniackej (DEN) s Wickmayerovou (BEL) trval dve hodiny a 31 minút. Dánska hráčka postúpila do ďalšieho kola po setoch 4:6, 6:3, 3:6.
     
    Srbský pár Čilič a Dodig (SRB) dokázal za 53. minút poraziť kolumbijský pár Cabal/Girlado. Stav zápasu 6:3, 6:4 a do druhého kola teda postupujú Srbi.
     
    Už aj naša druhá nádej vo štvorhre prehrala. Slovenské duo Cibulková/Hantuchová podľahli Poliačkam Radwanksým 6:2 a 6:1. Zápas trval len hodinu a desať minút.
     
    Už je to jasné. Slovenský pár vypadol z mužskej štvorhry na letných olympijských hrách 2012 v Londýne. Porazil ich srbský pár Janko Tipsarevič a Neman Zimonjič. Slovenské tenistky prehrávajú v druhom sete 2:1.
     
    Holandský pár Haase/Rojer podľahol po troj setovej bitke dvojici Paes/Vardhan (IND). 6:7, 6:4, 2:6. Konečné výsledky v pravom stĺpci už boli aktualizované.
     
    Slovenské tenistky prehrali prvý set so setrami Radwanskými 6:2. :( Mužský pár zatiaľ prehráva so srbskou dvojicou 3:2.
     
    Už sa začal ďalší zápas štvorhry, kde je aj náš slovenský pár. Martin Kližan a Lukáš Lacko si zmerajú sily s Janko Tipsarevičom a Nemadom Zimonjičom (SRB). V prvom sete vyhráva srbský pár 1:2.
     
    Gael Simon (FRA) v týchto chvíľach zvíťazil na Grigorijom Dimitrovom (BUL) 6:3 a 6:3. Zápas trval presne hodinu!

    Rozohratý je ešte jeden zápas ženskej dvojhry medzi Wickmayerovou (BEL) a Wozniackou (DEN) V týchto chvíľach skončil prvý set, ktorý vyhrala Wozniacka 4:6.
     
    V týchto chvíľach začal zápas štvorhry. Dominika Cibulková spolu s Danielou Hantuchovou sa postavia proti sestrám Radwanským. Stav zápasu zatiaľ 1:0 v prvom sete pre naše hráčky.
     
    V ženskej dvojhre máme tri nové výsledky. Všetky tri zápasy sa skončili po druhom sete. Najprv podľahla Baltachová (GBR) Ivanovičovej (SRB) 4:6 a 5:7, potom Suarez Navarrová (ESP) Clijstersovej (BEL) dvakrát 3:6 a nakoniec Pironkova (BUL) podľahla Pennetovej (ITA) 7:5 a 6:1.
     
    Ďalšie výsledky z mužskej štvorhry. Zápas medzi Alexandrom Seppim (ITA) a Del Potrom (ARG) trval hodinu a štyridsaťštyri minút. Argentínčan dokázal z prehľadom postúpiť do ďalšieho kola po setoch 3:6 a 6:7. Už nám zostáva len posledný mužský zápas medzi Simonom (FRA) a Dimitrovom (BUL). Priebežné skóre je 6:3 a 5:3.
     
    Výsledky ostatných štvorhier si môžete pozrieť v pravom stĺpčeku.

    Ján Sárközi