Montpellier – Amiens 1:1 (kon.) | Nantes – Dijon 3:0 (kon.) | Toulouse – Rennes 2:2 (kon.)
Monaco – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Lyon – Lille 2:2 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:3 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 05.05.2019, 17:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16. (19:03:57)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil rovnou šest minut. Saint-Étienne ale už udrželo jednobrankové vedení z Monaka si odváží důležité vítězství 3:2.

    Hosté byli v samém úvodu zápasu aktivnější. Tlačili se do útoku, ale ani jednou Subašiće nezaměstnali. Na druhé straně přišel nečekaný úder. Po dlouhé přihrávce Jemersona našel volné místo k pravé tyče Gelson Martins. Monako útočilo, ale brankové situace nepřibývaly. Těsně před koncem první půle přišla ztráta pro monacký celek, když musel pro zranění střídat brankář Danijel Subašić.

    Po změně stran se ale hosté naplno rozjeli. Nejprve daroval Saint-Étienne srovnání vlastním gólem Ballo-Touré. Následně poslal hosty do vedení tvrdou ránou z hranice vápna Rémy Cabella. Právě po Cabellově centru přidal třetí zásah umístěnou hlavičkou střídající Arnaud Nordin. V samém závěru ještě korigoval stav z domácího pohledu Carlos.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu za zdržování ve středu pole dostává hostující Polomat.
    90+4. CARLOS - 2:3
     
    90+4
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako přece jen snižuje ztrátu. Falcao vyhrál důležitý hlavičkový souboj, poté se dostal k míči Gelson Martins, který přihrával parádně do běhu do pokutového území CARLOSOVI a ten ve skluzu dopravil balon do sítě.
     
    90+4
    Arnaud Nordin si postrčil míč kolem Silvy, následně hosté udrželi balon na útočné polovině trávníku. Monako je daleko byť jen od snížení stavu.
     
    90+3
    Sylla zkoušel přihrávat na Carlose, který se pohyboval na ofsajdové linii. Pomezní rozhodčí nakonec zvedl praporek a dal tak balon hostům.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Monako se ani v nastaveném čase nemůže prosadit k jedinému zakončení. Martins sice znovu zkoušel poslat míč do vápna, ale hostující obrana je pevná i krátce před koncem zápasu.
     
    90
    Martinsovu přihrávku nedokázal zpracovat v prostoru penalty Radamel Falcao. Poté mohl vyvést balon z vlastní polovině trávníku Rémy Cabella.
     
    89
    Falcao spolupracoval se Silvou, poté byl u balonu na pravé straně také Djibril Sidibé. Hosté se ale stačili mezitím zatáhnout před vápno.
     
    88
    A další faul ve středu trávníku. Tentokrát hrál proti pravidlům domácí obránce Kamil Glik. Saint-Étienne už nespěchá do útoku, spíše drží balon v kombinaci.
     
    87
    Cabella se s bolestivou grimasou vrací zpět na trávník. Hosté pokračují v držení balonu ve střední části trávníku. Monako se nemůže dostat ani do kombinace.
     
    86
    Vahbí Chazrí zvolil z místa přestupku přímou střelu na branku, ale Seydou Sy tentokrát zasahovat vůbec nemusel. Balon prolétl nad brankou.
     
    85
    S Cabellou to nevypadá vůbec dobře. Útočník hostujícího celku musí být dlouho ošetřován na hrací ploše. Nakonec ale po svých odchází na postranní lajnu.
     
    84
    Adrien Silva zastavil Cabellu jen za cenu tvrdého faulu. Hosté jsou při chuti a snaží se rychle přidat také čtvrtý zásah.
    82. Arnaud NORDIN - 1:3

    Vít Schück

    Góly: 20. G. Martins (Jemerson), 90+4. Carlos (G. Martins) – 62. Ballo-Touré (vla.), 73. Cabella, 82. Nordin (Cabella)

    Karty:   32. Ballo-Touré (ASM), 42. Golovin (ASM), 84. Adrien Silva (ASM) – 37. Chazrí (SET), 43. Debuchy (SET), 45+1. Hamouma (SET), 53. Vada (SET), 90+5. Polomat (SET)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16.
    AS Monaco: Subašić (45+4. Sy) – Sidibé, Glik, Naldo (74. Carlos), Ballo-Touré – Jemerson, Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes (81. Moussa Sylla) – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – N'Doram, Badiashile, Carlos, Chadli, Moussa Sylla, Henrichs.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin (C), Kolodziejczak (57. Berić) – Debuchy, Vada (78. Aït Bennasser), M'Vila, Polomat – Hamouma (46. Nordin), Chazrí, Cabella.
    Náhradníci: Moulin – Aït Bennasser, Berić, Benkhedim, Salibur, Nordin, Fofana.

    Rozhodca: Millot – Drouet, Rahmouni