Montpellier – Amiens 1:1 (kon.) | Nantes – Dijon 3:0 (kon.) | Toulouse – Rennes 2:2 (kon.)
Monaco – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Lyon – Lille 2:2 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:3 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 05.05.2019, 17:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již pětatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Monaka, které před domácím publikem přivítá Saint-Étienne.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne má na dosah příčky zaručující evropské poháry v následujícím ročníku. Aktuální čtvrtá příčka by posílala Saint-Étienne přímo do základní skupiny Evropské ligy, ale ani třetí místo, které okupuje Lyon není příliš vzdáleno.

    V posledních šesti kolech sbírá Saint-Étienne spoustu důležitých bodů. V úvodu dubna sice "pouze" remizovalo 2:2 s podprůměrným Amies, následně však přišla tři vítězství navíc bez inkasované branky, postupně nad Bordeaux, Reims a v minulém týdnu také proti Toulouse.
     
    AS Monaco FC

    Fotbalisté Monaka marně navazují na dvě veleúspěšné sezony. Loňské konečné druhé místo knížecí klub v žádném případě neobhájí, naopak Monako dlouho okupovalo sestupové příčky.

    V průběhu sezony mělo Monako problém se zraněními. Postupem času se ale hráči ze základní sestavy vrací do zápasového rytmu a Monako také získává více bodů, než v samém úvodu ročníku Ligue 1. Aktuálně patří Monaku šestnácté pozice, s pouhým čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky. V týdnu monacký celek dohrával odložený zápas s čerstvými vítězi Francouzského poháru, proti Rennes nakonec po zlepšeném výkonu ve druhém poločase vydřelo remízu 2:2.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    28.09. 2018 St. Etienne – Monako 2:0
    12.05. 2018 Monako – St. Etienne 1:0
    15.12. 2017 St. Etienne – Monako 0:4
    17.05. 2017 Monako – St. Etienne 2:0
    29.10. 2016 St. Etienne – Monako 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Naldo, Ballo-Touré – Jemerson, Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Falcao.
    Náhradníci: Sy – N'Doram, Badiashile, Carlos, Chadli, Moussa Sylla, Henrichs.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin, Kolodziejczak – Debuchy, Vada, M'Vila, Polomat – Hamouma, Chazrí, Cabella.
    Náhradníci: Moulin – Aït Bennasser, Berić, Benkhedim, Salibur, Nordin, Fofana.

    Rozhodčí: Millot – Drouet, Rahmouni.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pětatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 může za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali hostující fotbalisté. Od Chazrího putoval balon na levou stranu, kde byl připraven Polomat. Další přihrávku už ale hosté nepřidali.
     
    3
    S Mvillou si narazil ve střední části trávníku Valentin Vada. Následně byl Lopes u balonu až jako druhý a musel si pomoci lehkým přistrčením soupeře.
     
    4
    Rémy Cabella si hledal prostor na levé straně, ale Kolodrziejczak nedokázal umístit přihrávku přesně pod pohybu spoluhráče z útoku.
     
    5
    Po zblokovaném centru rozehrávalo Monako rohový kop. Od rohového praporku kroutil míč do pokutového území Rony Lopes, ale hosté se s přehledem ubránili.
     
    6
    Golovin fauloval tvrdě Debuchyho. Hlavní rozhodčí ruského záložníka ale pouze slovně napomíná. Debuchy bude potřebovat ošetření na hrací ploše.
     
    7
    Stéphane Ruffier rozehrával dlouhým pasem přes velkou část trávníku. Poté byl faulován před pokutovým územím Monaka Cabella.
     
    8
    Hosté jsou v úvodních minutách o něco aktivnějším týmem. Polomatova přihrávka šla pouze do souboje Chazrímu. Hosté se ale u balonu udrželi a mohou pokračovat v kombinaci.
     
    9
    Další tvrdý zákrok musel skousnout Rémy Cabella. Hosté ještě pokračovali v akci, ale zblokovaná střela Hamoumy se mezi tři tyče nevešla.
     
    10
    Vahbí Chazrí rozehrával rohový kop. Před Subašićem se dostal k míči jen Kamil Glik, následně se ale domácí uchýlili jen k dalekému odkopu do bezpečí.
     
    11
    Gélson Martins pádil s balonem u nohy do pokutového území, ještě zvolil přihrávku pod sebe, ale ta už byla zbytečná. Pomezní rozhodčí dávno signalizoval ofsajd.
     
    13
    Monako přežilo úvodní tlak soupeře a nyní se dostává k balonu. Rony Lopes si zahrál s Martinsem, následně byl ve hře také Golovin, ale ten už přihrával mizerně.
     
    14
    Mathieu Debuchy vhazoval míč do zpoza postranní lajny. Saint-Étienne ale neprošlo ani na útočnou polovinu, Monako přebírá tempo zápasu.
     
    15
    Hosté chtěli hrát i ve vlastním pokutovém území konstruktivně. Ruffier si narazil se Salibou, poté nedali šanci napadajícímu Falcaovi a s klidem poslal míč do středu pole.
     
    16
    Po přihrávce Silvy mohl zakončovat z nadějné pozice Radamel Falcao, ale trefil jen střed branky, kde byl připraven k zásahu Stéphane Ruffier.
     
    17
    Radamel Falcao se dral po hlavičce, ale dokonce zasáhl balon, ale v souboji s Perrinem si pomohl výrazným přidržením soupeře.
     
    19
    Monako se stále drží u balonu. Nyní přihrával Golovin Martinsovi na pravou stranu, ale další centr si sebral do rukavic pohotovým zákrokem Ruffier.
     
    20
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako jde zničehonic do vedení! Po dlouhé přihrávce si v pokutovém území skvěle zpracoval míč GELSON MARTINS, následně pálil z krkolomné pozice křížem ke vzdálenější tyči. Zdálo se, že Ruffier pouštěl míč mimo, ale ten zapadl přesně do sítě.
    20. Gelson MARTINS - 1:0
     
    22
    Tvrdý střet nyní odnesl na levé straně Fodé Ballo-Touré. Krajní obránce domácího celku musí být ošetřován mimo hru.
     
    23
    Saint-Étienne je stále v problémech. Cabella ztratil míč v nebezpečném prostoru, ale šanci Golovina dokázal vynikajícím zákrokem ukončit Ruffier.
     
    24
    Ruffier rozehrával od své branky na pravou stranu. S Debuchym si ale snadno poradil Naldo a k balonu se tak dostali opět domácí fotbalisté.
     
    25
    Polomat vhazoval míč do hry zpoza postranní čáry. Následně postupoval kupředu Cabella, ale přihrávku na Chazrího už nevymyslel.
     
    26
    Právě Vahbí Chazrí centroval do pokutového území z rohového čtvrtkruhu. Balon propadl až k Debuchymu, který už nedokázal přesně najít spoluhráče.
     
    27
    Mvilla si narazil s Polomatem, poté spěchal do vápna, kde ale zablokoval prudkou přihrávku do pokutového území Jemerson.
     
    28
    Chazrí centruje před Subašiće jeden míč za druhým. Obrana Monaka ale velmi snadno odolává. Další obranný zákrok předvedl ve vápně Kamil Glik.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Monako nad Siant-Étienne o jednu branku. Tu dokázal vstřelit z nenápadné situaci Gelson Martins z pravé strany pokutového území.
     
    31
    Tempo zápasu lehce klesá. Hosté se opět usadili u balonu, ale obléhání domácího vápna nezabírá. Cabella si nerozuměl s Hamoumou.
     
    32
    Ballo-Touré tvrdý podkopl Chazrího a je prvním potrestaným hráčem zápasu. Hosté budou mít navíc standardní situaci.
     
    34
    Postupná kombinace hostům nevyšla podle představ. Golovin byl po zisku balonu sražen Salibou. Také Monako se může přesunout na útočnou polovinu.
     
    35
    Gelson Martins zastavil míč ještě na hrací ploše, poté se kličkou uvolnil přes Polomata. Další přihrávka do pokutového území už Falcaa minula o pořádný kus.
     
    36
    Nyní už domácí kapitán hlavičkoval. Radamel Falcao se natlačil před Perrina, ale míč usměrnil hlavou jen do prostoru, kde byl připravený Stéphane Ruffier.
     
    37
    Žlutou kartu vidí také Vahbí Chazrí. Proti Jemersonovi vystartoval hostující útočník skluzem, trefil soupeře a rozhodčí neváhal ani na sekndu.
     
    38
    Hlavní rozhodčí poté musel uklidňovat hráče ve středu pole. Nakonec si zavolal kapitána domácího celku Loïca Perrina, kterému vysvětlil situaci.
     
    39
    Na trestu pro Chazrího se nic nemění a hra může pokračovat. Adrien Silva nacentroval do vápna, odkud zakončoval Jemerson. Ruffierovi pomohla branková konstrukce.
     
    40
    Vahbí Chazrí znovu fauluje. Domácí publikum si přálo druhou žlutou kartu v krátkém čase, ale hlavní rozhodčí tentokrát trest nepřidal.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Monako i nadále drží jednobrankové vedení nad Saint-Étienne. Navíc v posledních minutách je domácí tým aktivnější.
     
    42
    Žlutý trest si vyloužil také ruský záložník Alexandr Golovin. Ve střední části trávníku přišlápl kopačku Vadovi.
     
    43
    A další žlutou kartu vidí Debuchy. Krajní záložník hostujícího celku dohrál odkopávajícího Nalda.
     
    44
    Minutu před pauzou rozehrával Danijel Subašić od vlastní branky. Ve středu pole se ale domácí u balonu příliš dlouho nezdrželi, Silva přihrával mizerně.
     
    45
    S Debuchym si chtěl narazit Valentin Vada. Hosté se poté přesouvali na pravou stranu, kde ale neměl Mvilla příliš mnoho prostoru na únik do pokutového území.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty. Hamouma si šel pro penaltu, ale skočil až příliš ochotně a dostává žlutou kartu.
     
    45+2
    Ve středu pole si nahrával Jemerson se Silvou, ale dále než několik metrů před hostující vápna se nedostali. Závěr poločasu se hraje velmi opatrně.
     
    45+3
    Danijel Subašić má zdravotní problémy po střetu s Hamoumou. Následně se chorvatský brankář skácel k zemi a nemůže dále pokračovat.
     
    45+4
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Danijel Subašić, přichází Seydou Sy.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nastavil téměř pět minut, ty jsou ale pryč a první poločas končí. Monako vede po polovině zápasu nad Saint-Étienne 1:0.

    Hosté byli v samém úvodu zápasu aktivnější. Tlačili se do útoku, ale ani jednou Subašiće nezaměstnali. Na druhé straně přišel nečekaný úder. Po dlouhé přihrávce Jemersona našel volné místo k pravé tyče Gelson Martins. Monako útočilo, ale brankové situace nepřibývaly. Těsně před koncem první půle přišla ztráta pro monacký celek, když musel pro zranění střídat brankář Danijel Subašić.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:10.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Arnaud Nordin.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Debuchy přihrával na pravou stranu na střídajícího Nordina, ale ten neuspěl proti Sidibému.
     
    48
    Chazrí se hnal za balonem, ještě před koncovou čárou dokázal odcentrovat před branku, ale tam nebyl jediný hráč hostujícího celku. Monako se snadno ubránilo.
     
    49
    Druhý poločas začíná velmi opatrně. S Vadou si nahrál ve středu pole Mvilla, ale poté už přišla nepřesnost v podání Rémyho Cabelly.
     
    50
    Djibril Sidibé měl co dělat v obraně, aby nepustil do zakončení Nordina. Saint-Étienne ještě zůstalo v tlaku, ale po rohovém kopu hlavičkoval jen domácí Naldo.
     
    51
    Monako je v úvodu druhé půle pod tlakem. Cabella se ocitl s balonem pod kontrolou ve vápně, ale do pokusu mu skončil na poslední chvíli Kamil Glik.
     
    52
    Saint-Étienne rozehrávalo daleko rohový kop. Chazrí centroval do pokutového území, ale před Sym se předvedl v obraně Jemerson.
     
    53
    Ve střední části trávníku spolupracoval se Silvou Jemerson. Právě první jmenovaný byl sestřelen k zemi Valentinem Vadou, který vidí žlutou kartu.
     
    55
    Polomat si nahrál s Chazrím, poté chtěl projít kolem pravé postranní lajny do blízkosti vápna, ale míč mu utekl až do zámezí. Vhazovat bude Monako.
     
    56
    Rony Lopes rozehrával rohový kop Monaka. Domácí tým se dral po balonu, Kamil Glik zakončoval po odraženém balonu, ale trestuhodně minul odkrytou branku.
     
    57
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Timothée Kolodziejczak, přichází Robert Berić.
     
    58
    Chazrí skončil na trávníku po faulu Jemersona. Hlavní rozhodčí domlouvá domácímu záložníkovi, ale žlutou kartu ještě nevytahuje.
     
    59
    Z místa přestupku centroval do pokutového území Cabella, ale balon pouze prolétl vápnem a skončil za koncovou čárou. Seydou Sy ani tentokrát nemusel zakončovat.
     
    60
    I po hodině hry vede Monako nad Saint-Étienne o jednu branku. Zatím jako jediný se v dnešním zápase prosadil domácí Gelson Martins po přihrávce Jemersona.
     
    61
    Polomat zařval bolestí na celý stadion po přišlápnutí od Silvy. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat, až po přerušení může být hostující záložník ošetřen.
     
    62
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Monako daruje soupeři vyrovnání! Po rozehrávce rohového kopu centroval do pokutového území Rémy Cabella. Balon chtěl odkopnout FODÉ BALLO-TOURÉ, ale pouze ho tečoval a hrací předmět skončil přesně u tyče.
    62. Fodé BALLO-TOURÉ - 1:1
     
    64
    Jemerson byl stažen za dres Vadou. Následně se hosté museli zatáhnout až před vlastní pokutové území, ale nápor Monaka byl rychle zlikvidován.
     
    65
    Monako se snaží po inkasované brance uklidnit hru. Ve středu pole si několikrát vyměnil míč Jemerson se Silvou. Následně museli domácí přihrával až ke Glikovi.
     
    66
    Stéphane Ruffier se po dlouhé době předvedl v brance. Vysoký centr z pravé strany stáhl hostující brankář s přehledem do rukavic.
     
    67
    Martins ještě ve skluzu přihrál Lopesovi, který měl na levé straně prostor pro prudký centr do pokutového území. Falcao ani Golovin se ale k zakončení nedostali.
     
    68
    Na hranici pokutového území fauloval Golovina Valentin Vada. Velká šance pro domácí celek odskočit znovu ve skóre.
     
    69
    Balon si na místo přestupku připravil Radalem Falcao. Zkušený kapitán Monaka ale zakončoval přes zeď také přes hostující branku.
     
    70
    Také domácí se provinili proti pravidlům. Chazrí kroutil míč do šestnáctky, ale Vada se neprosadil k hlavičce. Monako se opět velmi snadno dostalo z obležení.
     
    71
    Cabellu ubránil na pravé straně trávníku Gelson Martins. Střelec první dnešní branky udržel soupeře na zádech a nechal projet balon do zámezí.
     
    72
    To Naldo zahrál před Charzím na jistotu a hosté mohli rozehrávat rohový kop. Právě Chazrí posílal míč před branku, ale Saint-Étienne se znovu neprosadilo.
     
    73
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne otáčí stav zápasu na svou stranu! Po rohovém kopu zůstali hosté ještě natlačeni v blízkosti pokutového území. Hlavička Vady ještě nevyšla, poté pálil Nordin do spoluhráče před sebou a tak akci zakončil až parádní ránou RÉMY CABELLA.
    73. Rémy CABELLA - 1:2
     
    74
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Naldo, přichází Carlos.
     
    76
    Monako se snaží znovu srovnat stav zápasu. Na levé straně se uvolňoval Rony Lopes, ale po přihrávce k Falcaovi obstála jen hostující obrana v čele s Perrinem.
     
    77
    Seydou Sy si došel pro balon až na hranici pokutového území. Chazrí nebyl daleko od zisku, ale přece jen byl jako první u míče domácí brankář.
     
    78
    Djibril Sidibé vedl útočnou akci po pravé straně, po přihrávce na hranici vápna se opřel do balonu Alexandr Golovin, ale ruský záložník nebyl přesný.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Júsuf Aït Bennasser.
     
    79
    Monako se ani s blížícím se závěrem nedaří usadit před vápnem soupeře. Silvova přihrávka měla najít Falcaa, ale ani domácí kapitán se neprosadil ke střele.
     
    80
    Po faulu na Nordina rozehrával standardní situaci Vahbí Chazrí. Dlouhý pas do šestnáctky ukončil již hlavní rozhodčí odpískaným faulem Polomata.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Moussa Sylla.
     
    82
    Saint-Étienne se drží s balonem daleko od vlastní branky. Sidibé dokonce musel pod tlakem napadajícího Nordina zahrát pouze za postranní lajnu.
     
    82
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne si pojišťuje dnešní vítězství! Po autovém vhazování se uvolnil k centru Rémy Cabella. ARNAUD NORDIN přeskočil svého strážce, umístil hlavičku k přední tyči a překonal domácího gólmana.
    82. Arnaud NORDIN - 1:3
     
    84
    Adrien Silva zastavil Cabellu jen za cenu tvrdého faulu. Hosté jsou při chuti a snaží se rychle přidat také čtvrtý zásah.
     
    85
    S Cabellou to nevypadá vůbec dobře. Útočník hostujícího celku musí být dlouho ošetřován na hrací ploše. Nakonec ale po svých odchází na postranní lajnu.
     
    86
    Vahbí Chazrí zvolil z místa přestupku přímou střelu na branku, ale Seydou Sy tentokrát zasahovat vůbec nemusel. Balon prolétl nad brankou.
     
    87
    Cabella se s bolestivou grimasou vrací zpět na trávník. Hosté pokračují v držení balonu ve střední části trávníku. Monako se nemůže dostat ani do kombinace.
     
    88
    A další faul ve středu trávníku. Tentokrát hrál proti pravidlům domácí obránce Kamil Glik. Saint-Étienne už nespěchá do útoku, spíše drží balon v kombinaci.
     
    89
    Falcao spolupracoval se Silvou, poté byl u balonu na pravé straně také Djibril Sidibé. Hosté se ale stačili mezitím zatáhnout před vápno.
     
    90
    Martinsovu přihrávku nedokázal zpracovat v prostoru penalty Radamel Falcao. Poté mohl vyvést balon z vlastní polovině trávníku Rémy Cabella.
     
    90+1
    Monako se ani v nastaveném čase nemůže prosadit k jedinému zakončení. Martins sice znovu zkoušel poslat míč do vápna, ale hostující obrana je pevná i krátce před koncem zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+3
    Sylla zkoušel přihrávat na Carlose, který se pohyboval na ofsajdové linii. Pomezní rozhodčí nakonec zvedl praporek a dal tak balon hostům.
     
    90+4
    Arnaud Nordin si postrčil míč kolem Silvy, následně hosté udrželi balon na útočné polovině trávníku. Monako je daleko byť jen od snížení stavu.
     
    90+4
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako přece jen snižuje ztrátu. Falcao vyhrál důležitý hlavičkový souboj, poté se dostal k míči Gelson Martins, který přihrával parádně do běhu do pokutového území CARLOSOVI a ten ve skluzu dopravil balon do sítě.
    90+4. CARLOS - 2:3
     
    90+5
    Žlutou kartu za zdržování ve středu pole dostává hostující Polomat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil rovnou šest minut. Saint-Étienne ale už udrželo jednobrankové vedení z Monaka si odváží důležité vítězství 3:2.

    Hosté byli v samém úvodu zápasu aktivnější. Tlačili se do útoku, ale ani jednou Subašiće nezaměstnali. Na druhé straně přišel nečekaný úder. Po dlouhé přihrávce Jemersona našel volné místo k pravé tyče Gelson Martins. Monako útočilo, ale brankové situace nepřibývaly. Těsně před koncem první půle přišla ztráta pro monacký celek, když musel pro zranění střídat brankář Danijel Subašić.

    Po změně stran se ale hosté naplno rozjeli. Nejprve daroval Saint-Étienne srovnání vlastním gólem Ballo-Touré. Následně poslal hosty do vedení tvrdou ránou z hranice vápna Rémy Cabella. Právě po Cabellově centru přidal třetí zásah umístěnou hlavičkou střídající Arnaud Nordin. V samém závěru ještě korigoval stav z domácího pohledu Carlos.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16. (19:03:57)

    Vít Schück

    Góly: 20. G. Martins (Jemerson), 90+4. Carlos (G. Martins) – 62. Ballo-Touré (vla.), 73. Cabella, 82. Nordin (Cabella)

    Karty:   32. Ballo-Touré (ASM), 42. Golovin (ASM), 84. Adrien Silva (ASM) – 37. Chazrí (SET), 43. Debuchy (SET), 45+1. Hamouma (SET), 53. Vada (SET), 90+5. Polomat (SET)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16.
    AS Monaco: Subašić (45+4. Sy) – Sidibé, Glik, Naldo (74. Carlos), Ballo-Touré – Jemerson, Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes (81. Moussa Sylla) – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – N'Doram, Badiashile, Carlos, Chadli, Moussa Sylla, Henrichs.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin (C), Kolodziejczak (57. Berić) – Debuchy, Vada (78. Aït Bennasser), M'Vila, Polomat – Hamouma (46. Nordin), Chazrí, Cabella.
    Náhradníci: Moulin – Aït Bennasser, Berić, Benkhedim, Salibur, Nordin, Fofana.

    Rozhodca: Millot – Drouet, Rahmouni