Cyprus – Švédsko 0:1 (kon.) | Gruzínsko – Dánsko 2:2 (kon.) | Kazachstan – Luxembursko 3:0 (kon.)
Grécko – Česko 3:0 (kon.) | Turecko – Malta 4:2 (kon.) | Chorvátsko – Moldavsko 4:0 (kon.)
Švajčiarsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Slovensko – Albánsko sk 4:1 (kon.) | Bulharsko – Slovinsko 3:0 (kon.)
Poľsko – Litva 1:0 (kon.) | Andorra – Holandsko 0:1 (kon.) | Rakúsko – S. Macedónsko 2:0 (kon.)
Lichtenštajnsko – Bosna 0:4 (kon.) | Izrael – Nórsko 1:3 (kon.) | Kosovo – Nemecko 0:0 (kon.)
Anglicko – Ukrajina 2:1 (kon.) | Španielsko – Estónsko 3:1 (kon.) | Gibraltar – Rusko 0:5 (kon.)
Írsko – Azerbajdžan 1:0 (kon.) | Čierna Hora – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
Poľsko
1:0 (0:0)
Litva
cz Utorok 27.03.2018, 18:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na ME hráčů do 21 let mezi Polskem a Litvou. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Polsko je v dnešním souboji jednoznačným favoritem. Domácí výběr je zatím na druhé pozici kvalifikační skupiny a na vedoucí Dánsko ztrácí jediný bod! Naopak Litva vybojovala jen tři body a krčí se na samotném dně kvalifikační skupiny. Minulý týden navíc Litva prohrála na domácí půdě s Finskem. Poláci sehráli poslední duel v listopadu a nad silným Dánskem doma zvítězili 3:1.
     
    Obě mužstva už jsou na hrací ploše. Polsko bude hrát v bílém, zatímco Litva přijela ve žlutých dresech.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Polsko obstaralo výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale na vysoký nákop nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    2
    Kapustka obdržel vysokou přihrávku na levé křídlo, krásnou kličkou se zbavil obránce a odcentroval. Jeho centr odvrátil obránce Barauskas.
     
    3
    Dziczek si na polovině hrací plochy podržel míč na noze, natlačil se s ním před soupeře a nechal se chytře faulovat. Polsko rozehraje přímý kop.
     
    4
    Brankář Adamonis dlouho otálel s odkopem míče od vlastní branky. Hostující Milasius míč prodloužil hlavou, ale defenzíva Polska byla na správném místě.
     
    5
    Polsko zahrávalo první rohový kop dnešního utkání. Szymanski vyslal centr na přední tyč, ale brankář Litva nepřesný centr pouze kontroloval pohledem.
     
    6
    Dziczek se snažil vyslat prudkou přihrávku mezi obránce Litvy. Zadáci hostujícího výběru se skvěle srovnali a Barauskas vybojoval míč.
     
    7
    Tentokrát se stoper Litvy ukopl při rozehrávce. Za jeho pobídkou na levou stranu spěchal Levsin, jenže míč už na hrací ploše nedohnal.
     
    8
    Kapustka měl prostor na levém křídle a pohotově vyslal prudký přízemní centr před branku. Jeho pobídku s přehledem zablokovala obrana Litvy.
     
    9
    Na další přihrávku za obranu hostujícího celku si naběhl Kownacki, jenže brankář Adamonis před ním vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    10
    Polsko od úvodního výkopu kontroluje dění na hrací ploše. Domácí fotbalisté se nastěhovali na polovinu Litvy, ale zatím se nemohou dostat do střeleckých pozic.
     
    11
    Szymanski naháněl přihrávku na pravou stranu. U rohového praporku si jej vzal do parády obránce Levsin, který jej obral o míč a vyvezl jej na polovinu Polska.
     
    12
    Dziczek chtěl urychlit polskou kombinaci prudkou přihrávkou za obranu Litvy. Na jeho pobídku si nabíhal útočník Kownacki, ale přihrávka byla moc prudká.
     
    13
    Aktivní Szymanski si poněkolikáté v utkání pokryl míč u postranní čáry a parádní kličkou se otočil kolem soupeře. Obránce Raudonius jej musel faulovat.
     
    14
    Polsko následně zahrávalo přímý kop. Nadýchaný centr z pravé strany přiletěl na hranici pokutového území, kde bez větších problémů zasáhl obránce.
     
    15
    Szymanski se krásným přehozením míče přes hlavu zbavil svého strážce a z hranice pokutového území odcentroval na malé vápno, kde však zasáhl stoper Litvy.
     
    16
    Wieteska se z pozice stopery vydal na výlet na polovinu soupeře. Jeden z hráčů Litvy jej ostrým drcnutím poslal k zemi. Poláci rozehrají přímý kop.
     
    17
    Exekuce přímého kopu se ujal domácí útočník Kownacki, který vyslal skákavou střelu kolem zdi. Jeho pokusu však scházela razance a míč prosvištěl kolem branky.
     
    18
    Fotbalisté Litvy zatím hrají opravdu chytře. Hosté skvěle napadají polskou rozehrávku a pomáhají si taktickými fauly daleko od vlastní branky.
     
    19
    Další nedovolený zákrok. Tentokrát se proti pravidlům provinil Dubicskas, který poslal k zemi rozběhnutého Jagiella.
     
    20
    Polsku se však nevydařila ani rozehrávka dalšího přímého kopu. Centrovaný míč se sice snesl do pokutového území, ale Kapustka slabou hlavičkoval daroval gólmanovi snadný zákrok.
     
    21
    Snad poprvé v utkání se Litva dostala do blízkosti pokutového území a málem z toho byla šance. Polský gólman musel ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    22
    Do útoku se nyní hnal hostující útočník Milasius, ale litevský útočník si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    23
    Kownacki si na hranici pokutového území přehodil míč na levou nohu a pokusil se o zakončení. Jeho pokus ze záklonu prosvištěl nad břevnem.
     
    24
    Raudonius se na vlastní polovině dostal k odraženému míči a bez jakéhokoliv váhání jej napálil na polovinu Polska. Domácí budou vhazovat.
     
    25
    Už i stopeři Polska kombinují hluboko na polovině Litvy. Nikdo ve žlutém dresu nyní rozehrávku domácího výběru neatakuje a Polsko má prostor ke kombinaci.
     
    26
    Jankauskas si naběhl na přihrávku na polovinu Polska, ale před přihrávkou se nerozhlédl a pobídkou na pravou stranu odevzdal míč do zámezí.
     
    27
    Szymanski si na pravé straně zrovna nepotykal se zpracováním a důrazný obránce Litvy Levsin mu míč okamžitě ukopl do autu. Polsko bude pouze vhazovat.
     
    28
    Právě po autovém vhazování se domácí útočník Kownacki na hranici pokutového území dopustil útočného faulu, když trefil soupeře loktem do obličeje.
     
    29
    Sadauskas zatáhl rozběhnutého soupeře těsně před pokutovým územím a poslal jej k zemi. Za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    30
    Polákům zatím není při standardní situacích přáno. Tentokrát se exekuce ujal Szymanski, který zakončoval levou nohu, ale míč poslal vysoko nad břevno.
     
    31
    První velká šance utkání! Domácí útočník Kownacki si na malém vápně naskočil na vysoký centr z pravé strany, ale hostující brankář předvedl parádní zákrok!
    31.
     
    32
    Kownacki tentokrát sprintoval za krásnou přihrávkou za obranu Litvy, jenže brankář hostujícího celku Adamonis vyrazil na hranici šestnáctky a odkopl míč do bezpečí.
     
    33
    Kapustka si chtěl zpracovat vysokou přihrávku, ale jeden z obránců Litvy do něj vrazil s velkou razancí a poslal domácího mladíka k zemi.
     
    34
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku a musí být ošetřen. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    35
    Poláci se znovu usadili na hranici pokutového území, jenže obrana Litvy brání v kompaktním bloku a nenechává domácích hráčům prostor.
     
    36
    Sveikauskas si na hranici pokutového území probil cestu k odraženému míči a pohotově jej odkopl na polovinu Polska. Hosté nejeví snahu o útočení.
     
    37
    Kapustka sprintoval za vysokou přihrávkou na levou stranu pokutového území, ale levačkou už na balón nedosáhl. Litva bude rozehrávat.
     
    38
    Pestka vyslal dlouhé vhazování až do pokutového území. Jeho pobídku se snažil zasáhnout Kownacki, nicméně obránce Sadauskas byl důrazný.
     
    39
    Po delší době měli práci také stopeři Polska. Sveikauskas vyslal dlouhý nákop na polovinu soupeře a Wieteska musel zasahovat.
     
    40
    Kownacki se ocitl v pozici centrujícího hráče, jenže jeho prudkou pobídku přečetl brankář Adamonis a s přehledem si došel pro míč.
     
    41
    Levsin vybojoval míč na levé straně pokutového území a vyrazil s ním daleko od branky. Hostující obránce prošel na polovinu hřiště, kde se nechal faulovat.
    41.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Jankauskas (Litva).
     
    43
    Bochniewicz musel pořádně přidat, aby se jako první dostal k obloučku na polovinu Polska. Stoper domácího celku si míč posunul kolem Baniulise a vyvezl jej do bezpečí.
     
    44
    Domácí opět kombinují na polovině Litvy, ale jejich hra nyní spočívá v přenášení těžiště hry z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    45
    V závěru prvního poločasu si Kownacki pohybem řekl o přihrávku do pokutového území, ale spoluhráč Dziczek se mu rozběhl opačným směrem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali nadvládu domácího Polska, jenže obrana Litvy zatím brání na jedničku a nenechává Polákům prostor k zakončení. Do jediné šance se dostal Kownacki, ale jeho hlavičku hostující brankář skvěle vyrazil! Do kabi se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Bartosz, přichází Michalak.
     
    47
    Střídající Michalak se ihned zapojil do ofenzivního výpadu Polska, jenže při náběhu za obranu soupeře se dopustil útočného faulu.
     
    48
    Kownacki chtěl z hranice pokutového území vyslat přihrávku za obranu Litvy, ale naneštěstí pro Polsko trefil jen prvního hráče ve žlutém dresu.
     
    49
    Ani z další akce Polsko branku Litvy neohrozí! Na pravé straně sice číhal Szymanski, ale podle asistenta rozhodčího si přihrávku zpracoval v ofsajdu.
     
    50
    Litva se nyní snaží uklidnit hru. Simkus po pravém křídle vyvezl míč na polovině Polska, kde rozjel postupnou kombinaci hostujícího mužstva.
     
    51
    Pestka na polovině hrací plochy ostrým šlapákem poslal k zemi jednoho z fotbalistů Litvy. Hosté po jeho zákroku rozehrají přímý kop.
     
    52
    Kapustka se snažil odcentrovat po náběhu na levé křídlo, jenže míč se mu svezl po nártu a prosvištěl do zámezí. Litva tak bude znovu rozehrávat.
    52.
     
    53
    Obrovská šance Polska! Nepřesnou rozehrávku Litvy mohl potrestat střídající Michalak, ale jeho přízemní pokus těsně minul zadní tyč!
    53. Michalakova šance
     
    54
    Polsko po přestávce zvýšilo svou aktivitu a tlačí se do útoku. Naneštěstí pro domácí celek nedohnal Kapustka prudkou přihrávku na levé křídlo.
     
    55
    Domácí obránce Pestka potáhl míč na polovinu Litvy, ale místo průnikové přihrávky zvolil zpětnou pobídku na stopery.
     
    56
    Dubickas spěchal za dlouhou přihrávkou za obranu Polska, ale domácí stoper Bochniewicz proti němu včas vystartoval a zakopl míč vysoko na tribunu.
     
    57
    Kapustka vyslal z levé strany prudký přízemní centr na malé vápno, kam si nabíhala hned dvojice polských útočníků, ale ani jeden z nich na míč nedosáhl.
     
    58
    Sadauskas vystoupil proti rozběhnutému Kapustkovi, který se dral do pokutového území a těsně před domácím šikulou zakopl míč do bezpečí.
     
    59
    Hra je znovu přerušena! Bochniewicz na polovině hřiště zboural jednoho ze soupeřů a sudí mu bez váhání odpískal nedovolený zákrok. Litva nasbírá další čas.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále sledujeme marnou snahu Polska o vstřelení úvodní branky dnešního střetnutí. Obrana Litvy hraje na podtrženou jedničku.
     
    61
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Dubickas, přichází Megelaitis.
     
    62
    Piotrowski si na polovině Litvy navedl míč na pravou nohu, obešel jednoho z obránců a chtěl odcentrovat. Jeho prudkou pobídku zablokoval další zadák.
     
    63
    Kownacki sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře. Proti němu však vystoupili hned dva zadáci Litvy, kteří mu nedovolili zakončit.
     
    64
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jagiello, přichází Swiderski.
     
    65
    Kapustka si poněkolikáté v utkání naběhl na hranici pokutového území, odkud se hlavou snažil přihrát na značku pokutového kopu, ale nenašel nikoho v bílém.
     
    66
    Polský křídelník Szymanski na hranici pokutového území nedovoleně atakoval soupeře a za ostrý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    67
    Pestka vybojoval pro Polsko míč na polovině hrací plochy a okamžitě jej uvedl do hry. Polákům se hodně rychle krátí čas ke vstřelení rozhodující branky.
     
    68
    Další obrovská šance domácích! Po pěkné akci po pravé straně se do zakončení dostal Szymanski, ale jeho pokus prosvištěl nad břevnem!
    68. Szymanski a jeho pokus
     
    69
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Szymanski, přichází Jozwiak.
     
    70
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti dnešního utkání a ženou Polsko za vstřelením vítězné branky!
     
    71
    Hostující brankář Adamonis tentokrát vyrazil z branky na malé vápno a schoval do rukavic nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy.
     
    72
    Kownacki zkusil štěstí střelou zpoza hranice pokutového území. Domácímu útočníkovi ale střela zrovna nesedla a jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    73
    Wieteska odcentroval z pravé strany do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Jozwiak, ale hlavičku do protipohybu brankáře umístil mimo tři tyče.
     
    74
    Marius Adamonis dlouho otálel s odkopem míče od branky a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    75
    A vzápětí přichází žlutá karta na straně Polska! Za nafilmovaný pád ji vidí Kownacki.
     
    76
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Rakauskas, přichází Sadauskas.
     
    77
    Kownacki dostal šanci na reparát při rozehrávce přímého kopu. Levou nohou sice obtočil svou střelu kolem zdi, ale balón prosvištěl nad břevnem.
     
    78
    Dawid Kownacki je v posledních minutách v hlavní roli. Polský útočník si našel cestu k centru z levé strany, ale v záklonu hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    79
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polsko se nakonec dostává do vedení! DAWID KOWNACKI si naběhl na povedenou přihrávku mezi obránce, obstřelil vyběhnutého brankáře a uklidil míč k zadní tyčce!
    79. Dawid KOWNACKI - 1:0
     
    81
    Litva se po chvíli usadila v blízkosti pokutového území. První centr polská defenzíva zablokovala a napodruhé se hosté dopustili útočného faulu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Simkus (Litva).
     
    83
    Domácí fanoušci po vstřelení úvodní branky dnešního utkání rozjeli na tribunách oslavy! Polsko se dnešní výhrou může posunout na první místo kvalifikační skupiny.
     
    84
    Mohlo to být 2:0! Dawid Kownacki si do pokutového území naběhl na střílený centr z levé strany, v běhu si míč zpracoval, jenže levačkou orazítkoval tyč!
     
    85
    Kapustka zahrával rohový kop Polska. Domácí šikula odcentroval na přední tyč, ale vysokým centrem našel jen připravené zadáky Litvy.
     
    86
    Domácí Polsko se nastěhovalo na polovinu Litvy a snaží se soupeře nepouštět k míči. Domácí fotbalisté zatím hrají nesmírně aktivně.
     
    87
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Baniulis, přichází Ruzgis.
     
    88
    Celý stadion se nyní postavil na nohy a děkuje polským reprezentantům zpěvem polské státní hymny. Opravdu fantastická atmosféra!
     
    89
    Litva už v závěrečných minutách rezignovala na jakoukoliv snahu směrem do útoku. Naopak Polsko se snaží přidat druhou branku.
     
    90
    Pestka na levém kraji domácí obrany zastavil rozběhnutého soupeře, s míčem se bleskově otočil a rozjel akci Polska po levém křídle.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Kapustka vypomohl obraně Polska bleskovým návratem na vlastní polovinu. Rychlonohý fotbalista se vrátil na polovinu hřiště a odkopl míč k vlastním stoperům.
     
    90+3
    Dawid Kownacki si všiml vysokého postavení litevského brankáře a pokusil se jej překvapit dalekonosným lobem. Domácí útočník však nemířil přesně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Polsko nakonec dokázalo vstřelit branku a vybojovalo důležité tři body, které jej posouvají na vedoucí pozici kvalifikační skupiny! Litevská obrana dnes podala skvělý výkon a dlouho odolávala. Hosté dokonce přečkala několik šancí, ale deset minut před koncem si na pěknou přihrávku naběhl Dawid Kowacki a střelou na zadní tyč rozhodl o polském triumfu!
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:57:53)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 79. Kownacki

    Karty:   66. Szymanski (POL), 75. Kownacki (POL) – 29. Sadauskas (LIT), 42. Jankauskas (LIT), 74. Adamonis (LIT), 82. Simkus (LIT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:16.
    Poľsko: Grabara – Bartosz (46. Michalak), Wieteska, Bochniewicz, Pestka – Piotrowski, Dziczek, Jagiello (64. Swiderski) – Szymanski (69. Jozwiak), Kownacki, Kapustka
    Náhradníci: Angielski, Bednarek, Gaska, Jozwiak, Loska, Michalak,Swiderski

    Litva: Adamonis – Raudonius, Sveikauskas, Barauskas, Levsin – Simkus, Rakauskas (76. Sadauskas), Megalaitis, Jankauskas – Milasius, Dubickas (61. Megelaitis)
    Náhradníci: Baniulis, Krapikas, Matulevicius, Putrius, Ruzgis, Sadauskas, Utkus