Monaco – Paríž 1:4 (kon.)
koniec
AS Monaco
1:4 (1:2)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 01.04.2017, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Décines-Charpieu (kapacita: 59 168 diváků) • Francúzsky ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (23:02:26)
     
    Dnešní finále francouzského poháru je tedy u konce a slavit mohou fotbalisté PSG. Ti se do vedení dostali již ve 4. minutě, kdy se prosadil Julian Draxler. Následně sice přišlo snížení z kopačky Thomase Lemara, ale ještě do poločasu pařížskému týmu vrátil vedení aktivní Ángel Di María. Jakýkoliv odpor soupeře v druhé půli pak dvěma brankami znemožnil Edinson Cavani. Uruguayec se nejprve prosadil v 54. minutě a poté dokonal dílo zkázy trefou v samotném závěru řádné hrací doby.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    PSG už naprosto v pohodě kontroluje samotný závěr zápasu. Monako už se ani moc netlačí do útoku a je smířeno s finálovou prohrou.
     
    90+3
    Ještě jedno střídání Monaka. Závěr zápasu odehraje Almany Touré, který vystřídal Djibrila Sidibého.
     
    90+2
    Aktivní Di María se tentokrát odhodlal k individuálnímu řešení akce. Střelou zleva však pouze vyprášil Subašićovy rukavice!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
    90. Edinson CAVANI - 1:4
     
    90
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Ángel Di María se bez problémů uvolnil na levé straně a poté skvěle přihrál EDINSONU CAVANIMU. Útočník PSG se z hranice malého vápna střelou pod břevno nemýlil!
     
    89
    Zdá se, že Monako již se nezmůže na nějaký výrazný odpor. Ke střele se napravo odhodlal Cardona, nicméně jeho nepochopitelný pokus šel zcela mimo bránu.
     
    88
    Na malém vápně se přes dva hráče prosadil Di María, který posílal míč před odkrytou bránu. Až ke Cavanimu se však kulatý předmět nedostal.
     
    86
    PSG má dostřídáno. Posledním staženým hráčem je Thiago Motta, kterého nahrazuje Lucas Moura.
     
    86
    Cavani se už už dostával do šance, nicméně lobem poslal míč až za břevno Subašićovy brány a navíc byl v jasném ofsajdovém postavení.
     
    85
    Uruguayský útočník už je zpátky na nohou a PSG může rozjet kombinaci ze středového kruhu.
     
    84
    Edinson Cavani se pro míč vrátil až na vlastní polovinu, ale při pokusu o rozehrání byl zezadu atakován Bakayokem. Pískán nedovolený zákrok hráče Monaka.
    82. Pěknou střelu Di Maríii (PSG) zastavil Subašić (ASM)
     
    82
    Dobrá možnost Di Maríi. Argentinec si narazil se spoluhráčem a poté trochu z levé strany vypálil šajtlí levé nohy. Subašić musel do vzduchu!
     
    81
    Odpracováno má už i Marco Verratti, který přenechal místo Blaisi Matuidimu.
     
    80
    Monako každopádně pokračuje v aktivitě. Nabil Dirar centroval z pravé strany, avšak vysokým míčem nenašel nikoho z nabíhajících si spoluhráčů.
    79. Irvin Cardona (ASM) hlavou těsně minul Trappovu bránu
     
    79
    A střídající Cardona se okamžitě dostal do šance, když se zavěsil do vzduchu a centr Sidibého usměrnil těsně vedle brány. Rozvlnila se pouze boční síť!
     
    77
    Mezitím ale střídá Monako. Místo střelce jediné branky monackých hráčů, Thomase Lemara, se na plac dostává Irvin Cardona.
     
    76
    Na trávníku se ocitá Thiago Silva, se kterým to nevypadá vůbec dobře. Zdá se, že bude potřeba střídání.
     
    75
    Do obrovské šance se řítil Mendy, který měl před sebou doslova dálnici, avšak v rozhodujícím momentu ho o míč obral Aurier. Skvělá práce reprezentačního obránce Pobřeží Slonoviny.
     
    74
    Pokračovalo obléhání pokutového území. Teď však skončilo pouze nepřesnou přihrávkou na pravou stranu, kde se míče zmocnili fotbalisté PSG.
     
    73
    PSG se v posledních minutách především brání, ale kombinace soupeře jim nepřináší moc velké trable.
     
    72
    Také další akce Monaka dospěla až k přihrávce do šestnáctky. Kylian Mbappé si ale neodkázal pohlídat hranici ofsajdu.
     
    70
    Nyní již Dirar poslal přízemní centr do pokutového území. Ten nebyl odvrácen dost důrazně, avšak Mendy bránu dalším zakončením netrefil.
     
    69
    Nabil Dirar od svého příchodu na hřiště hýří aktivitou, nicméně zatím se ne a ne prosadit k finální přihrávce. Tentokrát byl napravo zastaven za cenu vhazování ve prospěch Monaka.
     
    67
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná nedovolenými zákroky. Po dalším takovém Monako zahrávalo volný kop, ale nakonec se samo ještě dopustilo útočného faulu.
     
    66
    Kevin Trapp (PSG) moc dlouho čekal s rozehráním od vlastní brány a vidí žlutou kartu.
     
    65
    Monako se rychle vydalo vpřed. Z pravé straně pokutového území šel míč na hranici vápna, kde se uvolnil Bakayoko. Následná střela však vylétla vysoko nad bránu.
     
    64
    Další nebezpečnou akci PSG musel zastavovat až Subašić, který míč vytáhl na rohový kop. Ten byl rozehrán přesně do rukavic chorvatského gólmana.
     
    62
    Na začátku 63. minuty přichází první střídání Monaka. Odpracováno má Valére Germain, jehož místo zaujal Nabil Dirar.
     
    62
    Žlutou kartu tentokrát dostává Benjamin Mendy (ASM), který dohrál Thiaga Silvu.
    60. Cavani (PSG) v tutovce netrefil bránu
     
    60
    Neuvěřitelné, co teď nedal Cavani! Di María se výborně protáhl do pokutového území a posunul míč doprava před odkrytou bránu. Cavani však střelou zblízka netrefil bránu.
     
    60
    Z rohového kopu PSG byl jen bleskový protiútok soupeře. Bernardo Silva se skvěle uvolnil, dokázal oslovit Mendyho, ale jeho razantní střela šla mimo tři tyče.
     
    59
    Naopak dopředu se nyní vydal čerstvý Javier Pastore. Jeho průnik byl zastaven až těsně před brankovou čárou, kde míč do zámezí odehrál Glik.
     
    57
    Monako by jistě rádo rychle vstřelilo kontaktní branku, ale zatím se vůbec nedostává blíže k Trappově bráně.
     
    56
    Layvin Kurzawa (PSG) u středové čáry zajel do Bernarda Silvy a je prvním hráčem, který byl potrestán žlutou kartou.
     
    55
    Po třetí brance PSG přichází střídání stejného celku. Místo Juliana Draxlera jde na hřiště Javier Pastore.
    54. Edinson CAVANI - 1:3
     
    54
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Zničehonic jde PSG do dvoubrankového vedení. Skvěle to napravo udělal Verratti, jenž měl dost prostoru a šajtlí našel nedůrazně bráněného EDINSONA CAVANIHO. Uruguayský útočník míč z voleje napálil přesně k bližší tyči.
     
    53
    Při akci na pravé straně se teď naprosto zbytečného faulu zcela mimo hru dopustil Germain. Do finální části útoku se tedy Monako vůbec nedostalo.
     
    53
    Ve středu hřiště se nacházející Rabiot dokázal roztáhnout hru na Cavaniho, ale ten si nepohlídal hranici ofsajdu.
     
    52
    Monako je po přestávce aktivnější. Ani další přihrávka do pokutového území však nenašla adresáta a vhazovat bude PSG.
     
    50
    Vůbec poprvé v druhém poločase se dopředu vydali fotbalisté PSG. Po průniku Ángela Di Maríi však přišla nepřesná přihrávka na Cavaniho.
     
    49
    Ke střele zpoza pokutového území se nyní odhodlal Joao Moutinho. Portugalský záložník natáhl k pěkné střele, nicméně bránu těsně přestřelil.
     
    48
    Benardo Silva sice vybojoval vhazování, ale jeho laxně kombinující spoluhráči se na chvílí nechali obrat. Přesto však Monako pokračuje v útoku.
     
    47
    Na pravé straně hřiště se do blízkosti pokutového území pokusil prodrat jeden z hráčů Monaka. Výsledkem byla jen ztráta míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
     
    Úvodních 45 minut finále francouzského poháru je minulostí a spokojenější jsou hráči PSG. Jako první se již ve 4. minutě prosadil Julian Draxler, avšak Monako postupem času získalo mírnou převahu, jež dokázalo potvrdit brankou. Ve 27. minutě tak srovnání obstaral Thomas Lemar. Také v případě Monaka však gól znamenal mírné polevení a PSG v závěru poločasu trestalo. Rychlý útok ve 44. minutě zakončil Ángel Di María, díky kterému tak pařížský celek vede.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Ángel Di MARÍA - 1:2
     
    44
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    V závěru poločasu si tým z Paříže znovu bere vedení zpět na svou stranu. Aurier skvěle našel Draxlera, který neměl prostor na střelu, ale poté skvěle našel ÁNGELA DI MARÍU. Argentinský záložník si pohlídal ofsajd, načež v pohodě skóroval k tyči Subašićovy brány.
    43. Kevin Trapp (PSG) vytěsnil střelu Germaina (ASM)
     
    43
    Také Monako zahrozilo po rohovém kopu. Germain sice trochu zavázel Bakayokovi, ale poté se sám dostal k razantní střele, kterou parádně musel vytáhnout Trapp.
     
    42
    Nepřesnost v rozehrávce PSG teď mohl využít Valére Germain. Kapitán Monaka měl dost prostoru na levé straně, ale nakonec zvolil přihrávku, která nebyla zrovna ideální.
     
    40
    Di María si chtěl vymodlit odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí zůstal ledově klidný. Následně už je však pískán faul na Verrattiho.
     
    39
    Nyní je k vidění poměrně dost nepřesností. Týmy se střídají v kontrole nad míčem, nicméně teď budou vhazovat hráči Monaka.
     
    38
    Hra se přesunula k půlící čáře, kde ani jeden z celků ne a ne získat výraznou převahu. S blížícím se koncem poločasu jsou však aktivnější hráči PSG.
    36. Subašić (ASM) nadvakrát zneškodnil Cavaniho (PSG) šanci
     
    36
    Obrovská šance! PSG zahrávalo rohový kop, po kterém Cavani patičkou usměrňoval hlavičku jednoho ze spoluhráčů. Subašić se ale blýskl na brankové čáře, kde zastavil téměř jistý gól.
     
    35
    Edinson Cavani se kousek před pokutovým územím ocitl na trávníku, když byl zezadu jednoznačně podkopnut Mendym. Faul se ale kupodivu nepíská.
     
    34
    Nakonec Monako velmi rychle přišlo o míč a na útočné polovině se o kulatý předmět znovu pral aktivní Di María. Po souboji s Mendym mu je odpískán faul.
     
    33
    Z volného kopu PSG vůbec nic nebylo. Dopředu se tentokrát vydal Germain, který rovněž vybojoval faul soupeře. Nějaká zajímavější standardní situace z toho ale nebude.
     
    32
    Hráči Monaka sice reklamují, že Motta pádu výrazně přidal, ale Bernardu Silvovi je přesto odpískán nedovolený zákrok. Emoce jsou nyní v plném proudu.
     
    31
    Po dlouhé době se PSG předvedlo také směrem dopředu. Di María se uvolnil na levé straně, avšak prudkým přízemním centrem našel jen bránícího protihráče.
     
    30
    Jemerson nejprve fauloval a poté se s naštvaným Di Maríou dostal do výměny názorů. Hlavní rozhodčí to řeší důraznou domluvou.
     
    29
    Do šance se řítil Kylian Mbappé, nicméně jeho únik byl zastaven asistentem rozhodčího. Mladá hvězda Monaka byla usvědčena z ofsajdu.
     
    28
    PSG je teď naprosto z tempa a potvrzuje to i Verratti, jenž se trochu podrážděn dopustil zbytečného faulu na útočné polovině hřiště.
    27. Thomas LEMAR - 1:1
     
    27
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tlak týmu z Monackého knížectví přináší vyrovnání. Bernardo Silva nejprve obloučkem našel Sidibého, který ještě posunul míč na hranici pokutového území. Tam byl připravený THOMAS LEMAR, jenž levačkou vypálil přesně pod břevno Trappovy brány.
     
    26
    Monako je v posledních minutách aktivnější a více se tlačí dopředu. Jenže nějaké pořádné zakončení dosud nepřišlo.
     
    25
    Rozvážný postup PSG byl zastaven nedovoleným způsobem. Pařížský celek bude rozehrávat ještě z vlastní poloviny.
     
    24
    Valére Germain si na přední tyči našel prostor ve vzduchu, avšak solidním zakončením o pár metrů minul Trappovu bránu. Na to si ale obrana PSG musí dávat pozor.
     
    24
    Na levé straně pokutového území se chtěl uvolnit Mbappé. Francouzský mladík nakonec dokázal odcentrovat, ale Verratti přihrávku srazil na roh.
     
    23
    Teď ale dobře zapracoval Bernardo Silva, který pro svůj tým získal hned dvě vhazování v krátkém časovém úseku. Monako může pokračovat v ofenzívě.
     
    22
    Nadále se Monaku nedaří najít recept na velmi pozornou defenzívu PSG. Na pravé straně nyní nepochodil ani Sidibé, jenž si zaběhl hluboko na polovinu soupeře.
     
    21
    O moc lépe teď nedopadl ani Mbappé, který nedokázal čistě zvládnout souboj s Thiagem Silvou. Hrát budou fotbalisté PSG.
     
    20
    Na pravé straně se chtěl prosadit Edinson Cavani, nicméně uruguayského kanonýra si pohlídal bránící hráč a navíc je pískán útočný faul.
     
    18
    Hodně prudký centr Ángela Di Maríi si bezpečně pohlídal Subašić, který míč vyboxoval mimo pokutové území. PSG přesto pokračuje v útoku.
     
    17
    Aktivita PSG se v posledních desítkách vteřin vystupňovala. Výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    16
    Přes dobře napadající soupeře se hráči Monaka nevymanili z vlastní poloviny. Do hry se dokonce musel zapojit Subašić, který pod tlakem odehrál do autu.
     
    15
    Di María se skvěle dokázal uvolnit mezi dvěma soupeři a roztáhl hru k nabíhajícímu si Cavanimu. Ten míč rychle posílal do pokutového území, avšak tam už se neprosadil Draxler.
     
    14
    Hodně důrazně byl u postranní čáry odstavem Mbappé. Thiago Silva ale nejprve zasáhl míč a proto se nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    13
    Na levé straně teď kombinoval Lemar s Mendym, avšak první zmíněný se umotal ve vlastních kličkách a míč skončil v zámezí. Vhazování pro PSG.
     
    12
    Edinson Cavani se na začátku 12. minuty dral za vysokým nákopem, ale po souboji s Mendym je mu stejně odpískán ofsajd.
     
    11
    PSG předvedlo rychlejší akci na levé straně. Následoval pouze centr mířící přesně do rukavic vyběhnuvšího Subašiće.
     
    10
    Následoval rohový kop Monaka a Kamil Glik se dobře vyškrábal do vzduchu. V záklonu ale polský obránce hlavičkoval nad bránu.
     
    10
    Lemar vytáhl velmi dobrou průnikovou přihrávku na rozběhnutého Mbappého. Těsně před ním však obránce PSG odvrátil míč do bezpečí.
     
    8
    Po srážce Germaina s Aurierem je pískán nedovolený zákrok kapitána týmu, jenž je veden jako domácí. Odkopávat tak může Kevin Trapp.
     
    7
    Rohový kop Monaka nepřinesl ani malé hrožení Trappovy brány. Bakayoko si ještě chtěl vymodlit volný kop, ale dle hlavního rozhodčího byl odzbrojen čistým způsobem.
     
    6
    Rychlonohý Mbappé si našel prostor na levé straně, nicméně Kimpembe ve skluzu odehrál míč za brankovou čáru. Následuje rohový kop Monaka.
    4. Julian DRAXLER - 0:1
     
    4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Celek z hlavního města Francie jde do vedení! Glik přišel o míč v nebezpečném prostoru a bleskově se tak do úniku dostal Di María. Argentinský záložník nebyl hamižný, předložil jistý gól JULIANU DRAXLEROVI, jenž se střelou do odkryté části brány nemýlil. Nutno ale říci, že to zavánělo ofsajdem.
     
    4
    Už už to vypadalo na zakončení Edinsona Cavaniho, avšak útočník PSG si míč příliš předkopl a Bakayoko mu jej uzmul.
     
    3
    Nepřesná kolmice mířící do pokutového území teď skončila v rukavicích pozorného Kevina Trappa. Ten míč okamžitě předává spoluhráčům.
     
    2
    Teď již na útočnou polovinu zavítali i fotbalisté Monaka. Nic více než vhazování se jim však nepodařilo získat.
     
    1
    PSG se okamžitě nastěhovalo na útočnou polovinu. Di María si míč nachystal na levou nohu, nicméně přízemním zakončením trefil pouze Mendyho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků již jsou na hrací ploše. Do začátku zápasu zbývá několik desítek vteřin.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Jemerson, Sidibé, Mendy, Glik – Moutinho, B.Silva, Bakayoko, Lemar – Germain (C), Mbappé
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Raggi, Touré, Dirar, N'Doram, Cardona

    Paris Saint-Germain: Trapp – T.Silva (C), Kimpembe, Aurier, Kurzawa – Verratti, Motta, Rabiot – Cavani, Di María, Draxler
    Náhradníci: Aréola – Meunier, Maxwell, Moura, Pastore, Matuidi, Ben Arfa

    Rozhodčí: Frank Schneider – Djemel Zitouni, Nicolas Henninot.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    29.1.2017 PSG – Monako 1:1
    28.8.2016 Monako – PSG 3:1
    20.3.2016 PSG – Monako 0:2
    30.8.2015 Monako – PSG 0:3
    4.3.2015 PSG – Monako 2:0
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    Také hosté jsou na tom ve francouzské nejvyšší lize velmi dobře, nicméně na svého dnešního soupeře na druhém místě ztrácejí tři body. Na rozdíl od Monaka navíc PSG vypadlo z Ligy mistrů, což ale může být v závěru sezóny výhoda, neboť boj na více frontách může být pro Monako náročný.

    Do dnešního finále francouzského poháru se PSG dostalo přes Lille, které porazilo 3:1, Méty a Bordeaux. Druhé zmíněné Méty PSG přehrálo 2:0 a svého semifinálového soka pak 4:1.
     
    AS MONACO FC

    Domácí fotbalisté zažívají opravdu výbornou sezónu. Ve francouzské Ligue 1 jsou se tříbodovým náskokem na prvním místě a navíc prohráli jen tři ze třiceti zápasů. Kromě toho se navíc stále drží také v Lize mistrů, kde naposledy vyřadili Manchester City a mohou se těšit na čtvrtfinále s Dortmundem.

    V rámci francouzského poháru Monako nejprve výsledkem 7:0 vyřadilo Rennes, 2:1 si poradilo se Sochaux a v semifinále v poměru 1:0 přehráli Nancy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 27. Lemar – 4. Draxler, 44. Di María, 54. Cavani, 90. Cavani

    Karty:   62. Mendy (ASM) – 56. Kurzawa (PSG), 66. Trapp (PSG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:10.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé (90+3. Touré), Glik, Jemerson, Mendy – B.Silva, Moutinho, Bakayoko, Lemar (77. Cardona) – Germain (C) (62. Dirar), Mbappé
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Raggi, Touré, Dirar, N'Doram, Cardona

    Paríž Saint-Germain: Trapp – Aurier, T.Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Verratti (81. Matuidi), Motta (86. Moura), Rabiot – Di María, Cavani, Draxler (55. Pastore)
    Náhradníci: Aréola – Meunier, Maxwell, Moura, Pastore, Matuidi, Ben Arfa

    Rozhodca: Frank Schneider – Djemel Zitouni, Nicolas Henninot