Liverpool – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:2 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Hull City – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 2:0 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 0:0 (kon.)
Watford – Sunderland 1:0 (kon.) | Southampton – Bournemouth 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:1 (2:1)
Everton FC
Sobota 01.04.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti FC Liverpool zvládli aj druhé Merseyside derby v tejto sezóne. Svojho mestského rivala na svojom trávniku zdolali 3:1, keď v druhom dejstve potvrdil ich triumf presnou strelou spoza šestnástky Divock Origi. Everton po treťom inkasovanom góle už nedokázal klásť väčší odpor, a tak vonku prehráva druhý zápas v rade. Naopak, The Reds sa aspoň na pár hodín dostavajú na tretie miesto tabuľky so ziskom 59 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:27:03)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Divock Origi zaviedol loptu až k rohovej zástavke, kde nazbieral cenné sekundy. Hlavný rozhodca sa už pozerá na hodinky a o pár sekúnd ukončí zápas.
     
    90+3
    Fanúšikovia na Anfield Road už spievajú klubovú hymnu You'll never Walk Alone. V týchto chvíľach je prakticky jasné, že prestížne derby opäť zvládne lepšie Liverpool.
     
    90+2
    Everton sa ešte dostáva na útočnú polovicu, no zatiaľ kombinuje mimo nebezpečných pozícii. Liverpoolska obrana dnes hrala veľmi kompaktne a zaskočiť sa nechala len raz.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca napokon pridáva ešte štyri minúty. Tá prvá bola v znamení posledného striedania duelu, keď namiesto Roberta Firmina prichádza Ragnar Klavan.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času zostáva na trávniku ležať Ashley Williams. Ronald Koeman už nemôže striedať, no do konca zostáva už len nadstavený čas.
     
    89
    V Anglicku sa síce hrá až do záverečných sekúnd, no väčšina fanúšikov domáceho tímu sa už teší z dnešného víťazstva. Liverpool bol dnes mimoriadne efektívny a zaslúžene získa všetky body.
     
    88
    Televízne kamery si teraz všímajú najmä fanúšikov Evertonu, ktorí sú nepochybne sklamaní. Ani teraz ich nepotešil Romelu Lukaku, ktorého center nenašiel Rossa Barkleyho.
     
    87
    Kevin Mirallas ešte mohol viať nádej do žíl futbalistov Evertonu. Po peknej individuálnej akcii vystrelil z vnútra pokutového územia, no jeho pokus mieril nad bránu.
     
    86
    Agent 007 Daniel Craig či domáca legenda Kenny Dalglish teraz sledovali útočný faul v podaní hostí. Proti pravidlám sa previnil Romelu Lukaku, ktorému dnešný zápas vôbec nevychádza.
     
    85
    Domáci futbalisti teraz vyhrali niekoľko osobných súbojov v strede poľa. Po aktivite viacerých hráčov sa napokon dostal do zakončenia Trent Alexander-Arnold, ale jeho strelu kryje Joel Robles.
     
    84
    Joël Matip hrá dnes veľmi dobré stretnutie. Ak teraz predčil v hlavičkovom súboji Romelu Lukakua, a tak akcia hostí nemala svoje pokračovanie.
     
    83
    Liverpool mal výhodu len druhého rohového kopu v zápase. Zahral ho nakrátko, no následne sa nedostal do žiadnej pozície pre zakončenie.
     
    82
    Spomínané striedanie je na svete. Dominic Calvert-Lewin končí v dnešnom zápase a ofenzívu prichádza vystužiť ďalší belgický futbalista Kevin Mirallas.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka dnešného zápasu. Liverpool je teraz vo svojom živle, pretože môže útočiť do voľnejšej obrany súpera. Ten bude o pár sekúnd poslednýkrát striedať.
     
    80
    Joel Robles teraz predviedol dobrý zákrok. Nathaniel Clyne centroval z pravej strany, svojim pasom hľadal Roberta Firmina, no ten sa do zakončenia nedostal.
     
    79
    Romelu Lukaku je najlepším strelcom Premier League, no dnes dostáva minimum priestoru od obrancov Liverpoolu. Kanoniera hostí zatienil jeho krajan Divock Origi, ktorý strelil zatiaľ posledný gól zápasu.
     
    78
    Roberto Firmino teraz efektne prešiel popri postrannej čiare cez Masona Holgatea. Následne ale jeho akcia stroskotala a Brazílčan sa ocitol v postavení mimo hry.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Mané, 31. Coutinho, 60. Origi – 29. Pennington

    Karty:   69. Can (LIV) – 26. Davies (EVE), 40. Barkley (EVE), 63. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Mané (57. Origi), Firmino (90+1. Klavan), Coutinho (74. Alexander-Arnold).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Grujić, Woodburn, Origi.

    Everton FC: Robles – Jagielka (C), A. Williams, Holgate – Pennington (67. Barry), Davies (66. E. Valencia), Gueye, Baines – Barkley, R. Lukaku, Calvert-Lewin (82. Mirallas).
    Náhradníci: Stekelenburg – Kenny, Barry, Lookman, Mirallas, E. Valencia, Koné.

    Rozhodca: Anthony Taylor