Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 9. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 9. deň

Nedeľa 14.08.2016, 14:00Olympijské hry
     
    SUMÁR DŇA

    Pri sumarizácí dnešného dňa musíme začať behom na 100 metrov, ktorý vyhral jamajský blesk Usain Bolt. Predviedol výborný výkon a jasne zdolal Justina Gatlina. Okrem toho sme videli nový svetový rekord, ktorý dosiahol pri behu na 400 metrov Wayde van Niekerk z JAR. V atletike sme tiež sledovali jasnú dominanciu v trojskoku, kde triumfovala Kolumbíjčanka Caterine Ibargüenová. Olympijským víťazom v tenise je opäť Andy Murray, ktorý zdolal vo finále Juana Martina Del Potra 3:1 na sety.

    Slovenskí športovci svojimi výkonmi príliš nenadchli. V maratóne sa predstavila Katarína Berešová, no skončila až na 107. mieste. Naďa Daabousová spoločne s Janou Labáthovou skončili v synchronizovanom plávaní na 22. mieste. Ako posledný sa predstavil Matúš Bubeník, no ten v kvalifikácii skoku do výšky nezvládol už výšku 222 centimetrov. Ja sa s vami lúčim a prajem úspešný štart do dnešného dňa. (04:06:30)
     
    3:40
    Denný prehľad na LOH Rio 2016 sa skončil.
    Moment, na ktorý čakal celý atletický svet.

     
    3:33
    Na druhom mieste skončil Justin Gatlin s časom 9,89. Ten tak skompletioval svoju medailovú zbierku na olympijských hrách. Tretí skončil vďaka svojmu osobnému rekordu 9,91 Kanaďan Andre De Grasse.
    Usain Bolt vyhráva beh na 100 metrov! Kvality jamajského šprintéra uznal aj skvelý futbalista Lionel Messi na svojom twitteri.

     
    3:28
    Najrýchlejším mužom planéty je USAIN BOLT. Jamajský blesk zabehol čas 9,81 a potvrdil, že je kráľom najkratšej atletickej disciplíny. Nemal najlepší štart, no v druhej polovici trate svoju stratu zmazal. Na svojom konte tak má už sedem zlatých medailí.
     
    3:25
    Všetci najlepší šprintéri sú už pripravení vo svojich štartovacích blokoch. Usain Bolt baví fanúšikov a bude štartovať v šiestej dráhe. Jeho najväčší súper Justin Gatlin bude vo štvorke.
     
    3:20
    Ešte pred stovkou sme boli svedkami odovzdávania medailí úspešným sedembojárkam. Tentokrát sa netešila z triumfu Jessica Ennisová-Hillová, ale Belgičanka Nafissatou Thiamová.
     
    3:15
    Už o desať minút štartuje beh na 100 metrov! Nenechajte si tento skvelý športový súboj ujsť. V hre budú Usain Bolt, Justin Gatlin či Yohan Blake.
     
    3:10
    Máme tu konečné výsledky ženského trojskoku. Z olympijského zlata sa raduje Kolumbíjčanka Caterine Ibargüenová, ktorá zaletela na métu 15,17 metra. Druhá skončila Yulimar Rojasová a bronz berie Olga Rypakovová z Kazachstanu.
    V Riu padol nový svetový rekord v behu na 400 metrov!

     
    3:05
    Máme tu nový SVETOVÝ REKORD! Víťazom behu na 400 metrov sa stáva Wayde van Niekerk, ktorý zabehol čas 43,03 sekundy. Druhý skončil Kirani James z Granady a tretí LaShawn Merritt zo Spojených štátov amerických.
     
    3:00
    Ešte pred finále hladkej stovky nás čaká aj súboj v behu na 400 metrov. Ten sľubuje vyrovnané preteky, o ktorých vás budeme informovať.
     
    2:50
    Vo svojej druhej polovici je aj súťaž v trojskoku. Kolumbíjčanka Caterine Ibargüenová vo štvrtej sérii skočila 15,17 metra a je blízko zlata.
     
    2:45
    Z Ria k nám neprichádzajú dobré správy. V kvalifikácii skoku do výšku končí na hranici 222 centimetrov slovenský debutant Matúš Bubeník.
    Štartová listina behu na 100 metrov!

     
    2:30
    Matúš Bubeník neskočil 222 centimetrov ani na druhý raz, a tak bude pod veľkým tlakom. Pokiaľ opäť zhodí latku, v dnešnej kvalifikácii skončí.
     
    2:25
    Atletickým štadiónom znie jamajská hymna, pretože aktuálne prebieha korunovácia najlepších šprintérok planéty. Víťazkou sa stala Elaine Thompsonová, druhá skončila Tori Bowieová a tretia bývala olympijská šampiónka Shelly-Ann Fraserová-Priceová.

    Miroslav Kováčik

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:30 Katarína Berešová - maratón
    16:00 Labáthová, Daabousová - synchronizované plávanie
    01:30 Matúš Bubeník - skok do výšky
    Odkazy na priame prenosy:
    14:30 Katarína Berešová - maratón
    16:00 Labáthová, Daabousová - synchronizované plávanie
    01:30 Matúš Bubeník - skok do výšky