Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň

Sobota 13.08.2016, 12:30Olympijské hry
     
    Priamy prenos sa skončil. (05:17:08)
     
    3:45
    Najrýchlejšou ženou planéty je Elaine Thompsonová, ktorá zabehla skvelý čas 10,71. Na druhom mieste je Tori Bowieová a bronz si odnáša Shelly-Ann Fraserová.
     
    2:20
    Máme za sebou všetky semifinálové rozbehy na 100 metrov. Do finále postúpili všetky favoritky – Shelly-Ann Fraserová, Dafne Schippersová, Elaine Thompsonová či English Gardnerová.
     
    1:40
    Pomaly sa nám začína aj disciplína skok do diaľky mužov, kde by mali byť favoritmi Američan Jeff Henderson či Brit Greg Rutherford.
     
    1:15
    Olympijskou šampiónkou v tenise žien sa stala Portoričanka Monica Puigová, ktorá zdolala Angelique Kerberovú. Pri odovzdávaní medailí sa neubránila slzám a stala sa prvou ženou z malej karibskej krajiny, ktorá získala olympijské zlato!
     
    0:15
    Skvelý tenis v Riu pokračuje! Angelique Kerberová získava druhý set v ženskom finále pomerom 6:4 a o držiteľke zlatej medaily tak bude musieť rozhodnúť tretí set!
     
    23:20
    Zaujímavo sa zatiaľ vyvíja finále ženskej tenisovej dvojhry. Angelique Kerberová sa evidentne trápi nejakými zdravotnými problémami a Monica Puigová to využila k zisku v pomere 6:4.
     
    22:51
    Súpermi futbalistov Nemecka v semifinále mužského turnaja budú Nigérijčania, ktorí si v druhom štvrťfinále poradili s Nigériou 2:0.
     
    22:31
    Olympijskými šampiónkami v stíhacích pretekov ženských tímov v dráhovej cyklistike sa stali britské reprezentantky v novom svetovom rekorde 4:10.236 min. Tak v týchto chvíľach sledujeme na olympijských športoviskách skutočne skvelé predstavenia! A to nás ešte dnes čaká aj finále ženskej tenisovej dvojhry, ktoré sa už o malú chvíľu začne.
     
    22:26
    No a napínavé to bolo aj vo volejbalovom šlágri medzi volejbalistami Ruska a Poľska. Tento duel napokon dospel až do rzohdujúceho piateho setu, ktorý ovládli Rusi v pomere 15:13.
     
    22:25
    Neuveriteľnú drámu ponúkol aj basketbalový súboj Brazílie s Argentínou. Ten sa skončil víťazstvom Argentínčanov 111:107 po druhom predĺžení!
     
    22:22
    Súperom Andyho Murrayho vo finále mužskej dvojhry bude Argenínčan Juan Martin Del Potro, ktorý vo fantastickom dueli plnom zvratov zdolal Rafaela Nadala v tajbrejku rozhodujúceho setu!
     
    21:30
    Bronzové medaily zo ženskej štvorhry napokon získavajú Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou, ktoré si vo veľmi zaujímavom zápase poradili so svojimi krajankami Andreou Hlaváčkou a Luciou Hradeckou za 1:48 hod. 7:5,6:1!
     
    21:00
    Tak dnešný tenis na olympijských kurtoch, to je jedna veľká dráma! Najskôr to bol ťažko vybojovaný bronz pre Petru Kvitovú v trojsetovej bitke s Keysovou a teraz je to zápas o bronz ženskej štvorhry medzi českými pármi H+h a Š+S, kde prvý set skončil víťazstvom Šafářovej so Strýcovou 7:5 a trval až 76 minút. Navyše, mužské semifinále medzi Rafaelom Nadalom a Juanom Martinom del Potrom bude musieť rozhodnúť tretí set!
    Takto sa Petra Kvitová tešila z tvrdo vybojovanej bronzovej medaily po triumfe nad Madison Keysovou.

     
    20:45
    V basketbalovom turnaji sa momentálne odohráva veľká dráma v derby medzi domácou Brazíliou a Argentínou vedenou hviezdnym Manum Ginobilim. Brazílčania totiž po tretej štvrtine vedú len tesne 72:67.
     
    20:28
    Volejbalový turnaj mužov má dnes na programe veľký šláger medzi Poľskom a Ruskom. Prvý set ovládli až prekvapujúco jasno Rusi pomerom 18:25.
     
    19:55
    Prvými semifinalistami futbalového turnaja sa stali Nemci, ktorí vo štvrťfinále nedali šancu Portugalsku a rozdrvili ho 4:0.
     
    19:31
    Česko tak vďaka svojej tenisovej jednotke získalo dnes už druhú bronzovú medailu po tom, čo Ondřej Synek skončil tretí vo finále mužského skifu. A naši západní susedia už majú istotu, že získajú aj tretí bronz v priebehu pár hodín. Na duel o bronz v ženskej štvorhre totiž už o chvíľu nastúpia Andrea Hlaváčková s Luciou Hradeckou proti Lucii Šafářovej s Barborou Strýcovou.

    Jakub Kocourek

    Odkazy na priame prenosy:
    14:40 Dana Velďáková trojskok ženy (kvalifikácia)
    16:00 Iveta Putalová 400m rozbehy.