Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň

Sobota 13.08.2016, 12:30Olympijské hry
     
    Priamy prenos sa skončil. (05:17:08)
     
    3:45
    Najrýchlejšou ženou planéty je Elaine Thompsonová, ktorá zabehla skvelý čas 10,71. Na druhom mieste je Tori Bowieová a bronz si odnáša Shelly-Ann Fraserová.
     
    2:20
    Máme za sebou všetky semifinálové rozbehy na 100 metrov. Do finále postúpili všetky favoritky – Shelly-Ann Fraserová, Dafne Schippersová, Elaine Thompsonová či English Gardnerová.
     
    1:40
    Pomaly sa nám začína aj disciplína skok do diaľky mužov, kde by mali byť favoritmi Američan Jeff Henderson či Brit Greg Rutherford.
     
    1:15
    Olympijskou šampiónkou v tenise žien sa stala Portoričanka Monica Puigová, ktorá zdolala Angelique Kerberovú. Pri odovzdávaní medailí sa neubránila slzám a stala sa prvou ženou z malej karibskej krajiny, ktorá získala olympijské zlato!
     
    0:15
    Skvelý tenis v Riu pokračuje! Angelique Kerberová získava druhý set v ženskom finále pomerom 6:4 a o držiteľke zlatej medaily tak bude musieť rozhodnúť tretí set!
     
    23:20
    Zaujímavo sa zatiaľ vyvíja finále ženskej tenisovej dvojhry. Angelique Kerberová sa evidentne trápi nejakými zdravotnými problémami a Monica Puigová to využila k zisku v pomere 6:4.
     
    22:51
    Súpermi futbalistov Nemecka v semifinále mužského turnaja budú Nigérijčania, ktorí si v druhom štvrťfinále poradili s Nigériou 2:0.
     
    22:31
    Olympijskými šampiónkami v stíhacích pretekov ženských tímov v dráhovej cyklistike sa stali britské reprezentantky v novom svetovom rekorde 4:10.236 min. Tak v týchto chvíľach sledujeme na olympijských športoviskách skutočne skvelé predstavenia! A to nás ešte dnes čaká aj finále ženskej tenisovej dvojhry, ktoré sa už o malú chvíľu začne.
     
    22:26
    No a napínavé to bolo aj vo volejbalovom šlágri medzi volejbalistami Ruska a Poľska. Tento duel napokon dospel až do rzohdujúceho piateho setu, ktorý ovládli Rusi v pomere 15:13.
     
    22:25
    Neuveriteľnú drámu ponúkol aj basketbalový súboj Brazílie s Argentínou. Ten sa skončil víťazstvom Argentínčanov 111:107 po druhom predĺžení!
     
    22:22
    Súperom Andyho Murrayho vo finále mužskej dvojhry bude Argenínčan Juan Martin Del Potro, ktorý vo fantastickom dueli plnom zvratov zdolal Rafaela Nadala v tajbrejku rozhodujúceho setu!
     
    21:30
    Bronzové medaily zo ženskej štvorhry napokon získavajú Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou, ktoré si vo veľmi zaujímavom zápase poradili so svojimi krajankami Andreou Hlaváčkou a Luciou Hradeckou za 1:48 hod. 7:5,6:1!
     
    21:00
    Tak dnešný tenis na olympijských kurtoch, to je jedna veľká dráma! Najskôr to bol ťažko vybojovaný bronz pre Petru Kvitovú v trojsetovej bitke s Keysovou a teraz je to zápas o bronz ženskej štvorhry medzi českými pármi H+h a Š+S, kde prvý set skončil víťazstvom Šafářovej so Strýcovou 7:5 a trval až 76 minút. Navyše, mužské semifinále medzi Rafaelom Nadalom a Juanom Martinom del Potrom bude musieť rozhodnúť tretí set!
    Takto sa Petra Kvitová tešila z tvrdo vybojovanej bronzovej medaily po triumfe nad Madison Keysovou.

     
    20:45
    V basketbalovom turnaji sa momentálne odohráva veľká dráma v derby medzi domácou Brazíliou a Argentínou vedenou hviezdnym Manum Ginobilim. Brazílčania totiž po tretej štvrtine vedú len tesne 72:67.
     
    20:28
    Volejbalový turnaj mužov má dnes na programe veľký šláger medzi Poľskom a Ruskom. Prvý set ovládli až prekvapujúco jasno Rusi pomerom 18:25.
     
    19:55
    Prvými semifinalistami futbalového turnaja sa stali Nemci, ktorí vo štvrťfinále nedali šancu Portugalsku a rozdrvili ho 4:0.
     
    19:31
    Česko tak vďaka svojej tenisovej jednotke získalo dnes už druhú bronzovú medailu po tom, čo Ondřej Synek skončil tretí vo finále mužského skifu. A naši západní susedia už majú istotu, že získajú aj tretí bronz v priebehu pár hodín. Na duel o bronz v ženskej štvorhre totiž už o chvíľu nastúpia Andrea Hlaváčková s Luciou Hradeckou proti Lucii Šafářovej s Barborou Strýcovou.
     
    19:19
    Bol to obrovský boj, no Petra Kvitová to napokon zvládla a v súboji o bronz v ženskej dvojhre zdolala Madison Keysovú pomerom 7:5,2:6,6:2!
     
    19:09
    V plnom prúde je už prvé štvrťfinále mužského futbalového turnaja. Nemecko v ňom na začiatku druhého polčasu vedie nad Portugalskom 1:0 gólom Sergea Gnabryho.
     
    18:42
    Prvým finalistom mužskej tenisovej dvojhry sa stal Brit Andy Murray, ktorý si v prvom dnešnom semifinále poradil s Japoncom Keiom Nišikorim v dvoch setoch.
    Usain Bolt aj napriek zvoľnenému tempu s prehľadom triumfoval vo svojom rozbehu.

     
    17:50
    Z atletických súťaží sa dnes už rozdali medaily v hode diskom mužov. Zlato získal Nemec Christoph Harting v osobnom rekorde 68,37m. Druhý skončil najväčší favorit Poliak Piotr Malachowski a bronz získava opäť Nemec Daniel Jasinski.
     
    17:46
    Prvý výkon Usaina Bolta na hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro má hodnotu 10,07! Vo výkone šprintérskej superhviezdy však boli vidieť veľké rezervy. Bolt postupuje ďalej z prvého miesta spolu s reprezentantom Bahrajnu Andrewom Fisherom, ktorý naňho stratil len 0,05s.
     
    17:36
    Prebieha však už piata disciplína ženského sedemboja, ktorý sa začal už včera. Tou je skok do diaľky. Za zlatou medailou má zatiaľ nakročené Jessica Ennisová-Hillová, avšak rozdiel medzi ňou a štvrtou Antoinetteou Nana Djimouovou je len niečo viac ako 300 bodov, a tak boj o medaily bude ešte poriadne napínavý.
     
    17:33
    Najväčší vyzývateľ Usaina Bolta sa postavil už na štart druhého rozbehu, ktorý ovládol časom 10,01s. Usain Bolt by mal odštartovať už o niekoľko minút.
     
    17:30
    V základnej skupine A mužského hádzanárskeho turnaja práve prebieha napínavý súboj medzi Francúzskom a Chorvátskom, v ktorom Chorváti vedú krátko po začiatku druhého polčasu tesne 17:16. Dnes sa už odohral jeden dôležitý duel v skupine B. Nemci v ňom zdolali Slovinsko 28:25.
     
    17:23
    Práve sa skončil štvrtý rozbeh mužského šprintu na 100 metrov. V tom siedmom sa objaví aj jeden z najsledovanejších športovcov týchto Hier Usain Bolt. Jamajský fenomén toho v tejto sezóne veľa nenabehal, a tak je jeho výkon tak trochu otáznikom.
     
    17:20
    Dnes nás však čaká aj finále ženskej dvojhry, v ktorom sa proti sebe postavia Angelique Kerberová z Nemecka a Monica Puigová z Portorika.
     
    17:17
    Pred malou chvíľou sa začal súboj o bronz v ženskej tenisovej dvojhre medzi Češkou Petrou Kvitovou a Američankou Madison Keysovou. Tento zápas nemá favoritku, a tak budeme zvedaví, ktorá z tenistiek si napokon vybojuje bronzovú medailu.
     
    16:55
    Iveta Putalová napokon v celkovej klasifikácii rozbehov na 400 metrov obsadila až 41. miesto.
     
    16:20
    Rýchlosť rozbehu číslo 3 uškodila Ivete Putalovej, ktorá už vie, že jej účasť na olympiáde v Riu sa skončila. Už teraz je totiž až na deviatom mieste medzi bežkyňami, ktoré ašpirovali na postup s časom.
     
    16:13
    Iveta Putalová si síce výkonom 52,82s zabehla svoje sezónne maximum. Vo svojom rozbehu obsadila však až 5. priečku a je postup je tak už len v rovine teórie.
     
    16:05
    Prvý rozbeh žien na 400 metrov je za nami, o chvíľu už bude v akcii aj Iveta Putalová, ktorá pobeží v šiestej dráhe!
     
    15:53
    Ako sa bude dariť Ivete Putalovej, môžete sledovaťv tomto online prenose.
     
    15:52
    O chvíľu sa však už môžeme tešiť na našu bežkyňu Ivetu Putalovú, ktorá zabojuje v druhom rozbehu na 400 metrov.
     
    15:51
    Dana Velďáková napokon svoju kvalifikáciu nezvládla, keď výkonom len 13,98m obsadila konečné 17. miesto a do finálovej dvanástky sa nedostala.
     
    14:36
    My sa však už teraz sústreďme na kvalifikáciu trojskoku, v ktorej očakávame pekný výsledok od Slovenky Dany Velďákovej.
     
    14:35
    Sobotný atletický program v Riu otvárajú rozbehy mužov na 100 metrov. V tom prvom uspel Macedónčan Riste Pandev, ktorý postupuje spoločne s Indonézanom Sudirmanom Hadim.
     
    14:30
    Od 14:30 svoj zápas rozohrajú aj hádzanári Slovinska a Nemecka. Ide o veľmi dôležitý duel z hľadiska boja o prvenstvo v základnej skupine B.
    Dana Velďáková spolu so svojou sestrou Janou absolvovali pred olympijskými hrami sústredenie v Juiz de Fora.
     
    14:19
    Ako si bude Dana Velďáková v náročnej konkurencii počínať, môžete sledovať na našom webe.
     
    14:18
    Už o desať minút odštartuje na Olympijskom štadióne dnešný atletický program. O 14:40 sa do boja dostane aj slovenská trojskokanka Dana Velďáková v rámci kvalifikácie svojej disciplíny.
     
    14:14
    Obrovskú smolu mala včera česká dvojica Hlaváčková/Hradecká v semifinále ženskej dvojhry proti švajčiarskemu páru Hingisová/Bacsinszká. Pri druhom mečbale Češiek totiž došlo ku nepríjemnému momentu, keď Martina Hingisová trafila loptičkou priamo do oka Andrey Hlaváčkovej. Hlaváčková napokon zápas dohrala, no české tenistky sa už z tohto momentu spamätať nedokázali a napokon svojim súperkám podľahli.
     
    14:10
    O 14:00 sa začal druhý deň kvalifikácie mužov v streleckej disciplíne pištoľ na 25 metrov. Slovensko v nej nemá zastúpenie. Juraj Tužinský s Pavlom Koppom už svoje účinkovanie v Riu de Janeiro ukončili.
     
    13:44
    Michael Phelps včera po zisku striebra na motýľkarskej stovke potvrdil koniec svojej mimoriadne úspešnej kariéry: "Stojím si za tým. Dokázal som v tomto športe všetko, na čo som pomyslel. Nebudem plávať ďalšie štyri roky. Som šťastný, ako to všetko po mojich 24 rokoch v tomto športe dopadlo," povedal Phelps pre agentúru DPA. Fenomenálny Američan tak svoju bilanciu olympijských medailí ukončil na počte 27 (22-3-2).
    Joseph Schooling včera zdolal svoj veľký vzor.

     
    13:23
    Obrovský šok sa včera odohral vo štvrťfinále ženského futbalového turnaja. Obhajkyne zlata z Londýna Američanky totiž medzi najlepšou osmičkou nestačili na Švédky, ktorým podľahli po penaltách. Poriadne sa vytrápili domáce Brazílčanky. Tie prešli cez Austráliu rovnako až po penaltách. Ďalšími semifinalistkami sú Kanaďanky a Nemky.
    Po siedmich súťažných dňoch vedú medailovú bilanciu Ria 2016 suverénni Američania.

     
    13:08
    Je po 13. hodine, a to znamená, že sa práve začína aj ďalší deň badmintonového turnaja, ktorý pokračuje v rýchlom slede. Už o pár minút napríklad na svoj druhý duel základnej skupiny nastúpi česká reprezentantka Kristína Gavnholt. Slovensko, bohužiaľ, v badmintone na olympijskom turnaji zastúpenie nemá.
     
    12:34
    Tak ako sme spomínali, celé to dnes v Riu opäť rozbiehajú golfisti, ktorí práve začínajú svoj tretí deň.
     
    12:33
    Dámy a páni! Ďalší súťažný deň na LOH 2016 sa práve rozbieha! Začíname!
     
    Lukostreleckú súťaž mužov vyhral Juhokórejčan Bon Čan Ku, ktorý vo finále zdolal Francúza Jeana-Charlesa Valladonta 7:3. Bon Čan Ku v prvom eliminačnom kole v stredu vyradil slovenského reprezentanta Borisa Baláža.
     
    Vo finále žien v streleckej disciplíne skeet, bohužiaľ, chýbala slovenská reprezentantka Danka Barteková, ktorej absolútne nevyšla kvalifikácia. Túto súťaž si napokon podmanili Talianky. Zlato získala Diana Bacosiová, striebro Chiara Caneirová. Len bronz zostal pre obhajkyňu zlata z Londýna 2012 Kimberly Rhodeovú.
     
    Šok sa dnes v noci nášho času odohral v olympijskom bazéne. Michael Phelps totiž prehral vo finále disciplíny 100 metrov motýlik so Singapurčanom Josephom Schoolingom. Ten navyše vytvoril časom 50,39s nový olympijský rekord. Kuriózne je, ťe Phelps sa o striebro musel podeliť s ďalšími dvoma svojimi súpermi. Suverénna je i naďalej Američanka s českými koreňmi Katie Ledecká, ktorá v novom svetovom rekorde 8:04,79 min. ovládla ženskú osemstovku voľným spôsobom.
     
    Takmer vôbec sme sa v našich blogoch zatiaľ nevenovali dráhovej cyklistike. Tá má za sebou dva súťažné dni a fantastické výkony zatiaľ podľa očakávaní predvádzajú britskí cyklisti. Najskôr vo štvrtok večer ženská reprezentácia už v kvalifikácii tímovej časovky prekonala svetový rekord časom 4:13,260. No a včera ich mužskí kolegovia v zostave aj s Bradleym Wigginsom rovnako vďaka svetovému rekordu ovládli tímovú stíhačku. Dnes má dráhová cyklistika na programe individuálne šprinty, finálé tímovej stíhačky žien, ale aj atraktívnu disciplínu keirin.
     
    V mužskej tenisovej štvorhre triumfoval španielsky pár Rafael Nadal/Marc Lopez vo finále nad rumunskou dvojicou Horia Tecau/Florin Mergea 2:1 na sety. Rafael Nadal tak má šancu v Riu získať dve medaily. Dnes sa totiž predstaví v semifinále dvojhry proti Agentínčanovi del Potrovi.
     
    Medaily sa však včera udeľovali aj v lukostreľbe, boxe, vzpieraní, plávaní, šerme, džude, športovej streľbe, tenise či ďalších športoch. Niektoré z týchto finálových bojov si v najbližších minútach priblížime.
     
    Šokujúcou víťazkou vo vrhu guľou sa stala Američanka Michelle Carterová. Tá výkonom 20,63m na druhé miesto odsunula topfavoritku Novozélanďanku Valerie Adamsovú. Tretia skončila maďarská guliarka Anita Mártonová. Úplne vyhorela ďalšia z favoritiek Christina Schwanitzová, ktorá obsadila až šiestu priečku.
     
    Ďalšou atletickou disciplínou, v ktorej sa udeľovali medaily, bola chôdza mužov na 20 kilometrov. Tu malo svoje zastúpenie aj Slovensko. Anton Kučmín napokon obsadil konečné 32. miesto. Preteky absolútne ovládli Číňania. Prvý bol Zhen Wang, striebro získal Ze Lin Cai a bronz putuje do Austrálie zásluhou Danea Birda-Smitha.
     
    Kým sa dianie v Riu rozbehne naplno, už tradične sa pozrieme na to, čo sa na olympijských športoviskách udialo včera. Začíname atletikou. Tam sa totiž včera rozbehol desaťdňový nabitý program a vôbec prvou medailovou atletickou disciplínou v rámci hier XXXI. olympiády bol beh žien na 10 000 metrov. Víťazkou sa stala Etiópčanka Almaz Ayanaová, ktorá dokonca prekonala 23-ročný svetový rekord časom 29:17.45.
     
    Ôsmy súťažný deň olympiády už o hodinu otvoria golfisti. Tých čaká tretí deň boja o medaily v rámci obnovenej premiéry tohto športu na letných olympijských hrách. Po dňoch dňoch je na čele Austrálčan Marcus Fraser, ktorý predvádza skvelý výkon a na svojom konte má výsledok -10.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam Vás pri sledovaní nášho pravidelného denného blogu z priebehu hier XXXI. letnej olympiády v Riu de Janeiro! Dnes čaká na športovcov ôsmy súťažný deň, v ktorom sa predstavia aj dve naše atlétky. V rozbehoch na 400 metrov uvidíme Ivetu Putalovú a z kvalifikácie trojskoku sa do finále pokúsi dostať Dana Velďáková.


    Iveta Putalová to však nebude mať vôbec jednoduché. Naša elitná bežkyňa sa predstaví v rozbehu číslo 2 v spoločnosti jednej z legiend tohto športu – Američanky Allyson Felixovej. Rozbehov bude celkovo osem, pričom do semifinále postupuje vždy dvojica najlepších, ku ktorým sa potom pridá ďalšia osmička na základe času. Druhý rozbeh aj s našou Ivetou Putalovou by mal prísť na rad o 16:07.
    Svoju kvalifikáciu dnes absolvujú aj trojskokanky a Slovensko dnes bude mať zastúpenie v podobe skúsenej Dany Velďákovej. Do súťaže sa prihlásilo celkovo 37 súťažiacich, ktoré sú rozdelené do dvoch kvalifikačných skupín. Po ich skončení sa uzavrie najlepšia dvanástka, ktorá si to rozdá v boji o medaily. Kvalifikačným limitom, po ktorom už trojskokanke finále určite neujde, je 14,30m. Dana Velďáková to taktiež nebude mať vôbec jednoduché, keď sa ocitla v kvalifikačnej skupine B spolu s viacerými favoritkami na zisk medaily – Oľgou Rypakovovou z Kazachstanu, Venezuelčankou Caterine Ibarguenovou či ukrajinskou reprezentantkou Oľgou Saladuchovou.
    Z ďalších súťaží bez slovenskej účasti nás dnes budú zaujímať štvrťfinálové boje v mužskom futbalovom turnaji. Aj hádzanári a volejbalisti majú dnes na programe viacero atraktívnych duelov. Posledné medaily sa rozdajú aj vo veslovaní a skife ak to počasie na Jazere Rodriga de Freitasa dovolí. Vyvrcholia boje v základných skupinách ženského vodnopólového turnaja. Pomaly vrcholí aj tenisový turnaj. Dnes spoznáme semifinálové dvojice mužského tenisového turnaja a medaily sa budú rozdeľovať v ženskej časti pavúka. O bronz zo štvorhry si to medzi sebou rozdajú české páry Hlaváčková/Hradecká a Šafářová/Strýcová, o bronz z dvojhry bude bojovať aj Petra Kvitová proti Američanke Madison Keysovej a zlato budú chcieť získať Angelique Kerberová aj Monica Puigová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Jakub Kocourek

    Odkazy na priame prenosy:
    14:40 Dana Velďáková trojskok ženy (kvalifikácia)
    16:00 Iveta Putalová 400m rozbehy.