Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň

Piatok 12.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    Výkonom Martiny Hrašnovej sme zo slovenského pohľadu uzavreli tento dlhý a nie príliš úspešný deň na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Nedarilo sa Danke Bartekovej v kvalifikácii skeetu, z rozbehov na 800 metrov nepostúpil Jozef Repčík, rozplavby na 1500 metrov voľným spôsobom nevyšli Richardovi Nagyovi. Tak trochu za očakávaniami zaostal aj Anton Kučmín v chôdzi na 20 kilometrov a všetko to nevydarenou kvalifikáciou ukončila už spomínaná Martina Hrašnová. Dnešný deň síce Slovákom nevyšiel, avšak zajtra máme v akcii ďalšie dve atlétky. V rozbehoch na 400 metrov sa predstaví Iveta Putalová a kvalifikáciu trojskoku absolvuje Dana Velďáková. Tak držte našim reprezentantkám palce! Ja sa s Vami pre tento moment už lúčim a prajem Vám dobrú noc! (02:45:00)
     
    Martina Hrašnová sa už od prvej série zlepšiť nedokázala a výkon 67,63m jej na postup do finále nemôže stačiť.
     
    Po dvoch kvalifikačných pokusoch je Martina Hrašnová na desiatom mieste vo svojej kvalifikačnej skupine. To by jej v žiadnom prípade na postup nestačilo.
     
    Martina Hrašnová začína kvalifikáciu výkonom 67,63m. Uvidíme, na čo jej to po prvej sérii bude stačiť.
     
    Okrem kvalifikácie kladivárok, ktorá by sa mala každú chvíľu začať, pokračuje aj súťaž v sedemboji, a to v guliarskom sektore. V sedemboji zatiaľ priebežne po dvoch disciplínach vedie trochu prekvapujúco Britka Katarina Johnsonová-Thompsonová pred Belgičankou Nafissatou Thiamovou. Najväčšia favoritka Jessica Ennisová-Hillová je až tretia.
     
    České duo Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká práve uspelo v prvom sete semifinále ženskej tenisovej štvohry proti švajčiarskemu páru Martina Hingisová/Timea Bacsinszká 7:5 a už je tak len jeden set od svojho druhého olympijského finále. Len pripomínam, že v Londýne české duo H+H vo finále podľahlo sestrám Williamsovým.
     
    Americkí basketbalisti sa momentálne trápia v súboji so Srbskom, nad ktorým na konci tretej štvrtiny vedú len o päť bodov. V minulom zápase sa hviezdne mužstvo okolo Carmela Anthonyho a Kevina Duranta poriadne vytrápilo aj s Austrálčanmi.
     
    Pre tých, ktorí to s nami vydržali až do tejto neskorej nočnej hodiny pripomínam, že už o 20 minút sa rozbehne kvalifikácia žien v hode kladivom aj s našou reprezentantkou Martinou Hrašnovou. Tá bude hádzať v rámci kvalifikačnej skupiny A. Od 03:10 nášho času potom začína hádzať kvalifikačná skupina B.
     
    00:55
    V akcii sú opäť české tenistky, ktoré majú šancu postúpiť do finále ženskej štvorhry. V rovnakej pozícii už dnes neuspel pár Šafářová/Strýcová, ale teraz má možnosť dvojica Hlaváčková/Hradecká, ktorá nastúpila proti Švajčiarkam Hingisovej s Baczinskou.
     
    00:45
    Bronzové medaily z mužskej štvorhry putujú do Spojených štátov amerických. Steve Johnson a Jack Sock porazili v súboji o tretie miesto kanadskú dvojicu Nestor/Pospisil.
     
    00:40
    O hodinu by sa mala rozbehnúť kvalifikácia kladivárok aj s našou Martinou Hrašnovou, ktorá sa predstaví v prvej skupine. Do finále postúpia všetky pretekárky s výkonom nad 72 metrov alebo najlepších dvanásť v súčte oboch skupín. Do tejto atletickej disciplíny sa prihlásilo až 32 žien.
     
    00:20
    Rafael Nadal dnes s určitosťou získa svoju druhú medailu z olympijských turnajov. Španielsky tenista pred chvíľou nastúpil na finálový duel štvorhry po boku svojho krajan Marca Lopez. Nadal pred ôsmimi rokmi v Pekingu vyhral dvojhru.
     
    00:15
    Momentálne prebiehajú súťaže v šerme, tenise, basketbale, plážovom volejbale, pozemnom hokeji a futbale. Pre fanúšikov basketbalu je určite zaujímavý duel medzi Američanmi a Srbmi, v ktorom môže zámorský tím potvrdiť svoju dominanciu.
     
    23:50
    Nemka Angelique Kerberová vyhrala druhý semifinálový duel ženskej dvojhry. V dvoch setoch prevýšila Američanku Madison Keysovú a vo finále narazí na Monicu Puigovú. Keysová bude hrať o tretie miesto proti Češke Kvitovej.
     
    23:25
    Prvýkrát od roku 1904 bol do programu LOH zaradený golf. Po dvoch hracích dňoch je medzi mužmi na prvom mieste Austrálčan Marcus Fraser, ktorý dosiahol skóre -10. Iba o jednu ranu horší je na druhom mieste Belgičan Thomas Pieters, o dve rany viac musel použiť tretí Švéd Henrik Stenson. Golfistov čakajú ešte dva náročné dni, po ktorých spoznáme troch medailistov.
     
    23:20
    Poznáme kompletné zloženie semifinálových dvojíc mužskej tenisovej dvojhry. Ako prvý postúpil medzi štvoricu najlepších Andy Murray, ktorý zdolal Američana Steva Johnsona. Súperom Brita v boji finále bude Kei Nišikori. Japonec bol v zápase proti Gaelovi Monfilsovi na pokraji vypadnutia, keď v tajbrejku tretieho setu prehrával 0:4 aj 3:6, no napokon ho vyhral 8:6 a celý duel 2:1 na sety. V druhom semifinále proti sebe nastúpia Rafael Nadal a Juan Martin Del Potro. Španiel vyradil v troch setoch domáceho Bellucciho, Argentínčan si poradil v dvoch veľmi vyrovnaných dejstvách s Bautistom-Agutom.
     
    22:50
    Druhými semifinalistkami ženského futbalového turnaja sú Nemky, ktoré vyhrali nad Čínou 1:0 vďaka gólu Behringerovej. Pre Číňanky to bol veľmi smolný duel, pretože v 57. minúte dohrala po dvoch žltých kartách striedajúca Šanšan Wangová a v 84. minúte za nepriaznivého stavu nedokázala vyrovnať z penalty Šuang Wangová.
    Monica Puigová a jej obrovská radosť z postupu do finále dvojhry

    Tomáš Lengyel

    Jakub Kocourek

    Odkazy na priame prenosy:
    14:00 Danka Barteková skeet (kvalifikácia)
    15:10 Jozef Repčík rozbehy 800m
    18:40 Richard Nagy rozplavby 1500m voľným spôsobom
    19:30 Anton Kučmín chôdza na 20km
    *1:40 Martina Hrašnová hod kladivom (ženy, kvalifikácia)