Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 7. deň

Piatok 12.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    Výkonom Martiny Hrašnovej sme zo slovenského pohľadu uzavreli tento dlhý a nie príliš úspešný deň na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Nedarilo sa Danke Bartekovej v kvalifikácii skeetu, z rozbehov na 800 metrov nepostúpil Jozef Repčík, rozplavby na 1500 metrov voľným spôsobom nevyšli Richardovi Nagyovi. Tak trochu za očakávaniami zaostal aj Anton Kučmín v chôdzi na 20 kilometrov a všetko to nevydarenou kvalifikáciou ukončila už spomínaná Martina Hrašnová. Dnešný deň síce Slovákom nevyšiel, avšak zajtra máme v akcii ďalšie dve atlétky. V rozbehoch na 400 metrov sa predstaví Iveta Putalová a kvalifikáciu trojskoku absolvuje Dana Velďáková. Tak držte našim reprezentantkám palce! Ja sa s Vami pre tento moment už lúčim a prajem Vám dobrú noc! (02:45:00)
     
    Martina Hrašnová sa už od prvej série zlepšiť nedokázala a výkon 67,63m jej na postup do finále nemôže stačiť.
     
    Po dvoch kvalifikačných pokusoch je Martina Hrašnová na desiatom mieste vo svojej kvalifikačnej skupine. To by jej v žiadnom prípade na postup nestačilo.
     
    Martina Hrašnová začína kvalifikáciu výkonom 67,63m. Uvidíme, na čo jej to po prvej sérii bude stačiť.
     
    Okrem kvalifikácie kladivárok, ktorá by sa mala každú chvíľu začať, pokračuje aj súťaž v sedemboji, a to v guliarskom sektore. V sedemboji zatiaľ priebežne po dvoch disciplínach vedie trochu prekvapujúco Britka Katarina Johnsonová-Thompsonová pred Belgičankou Nafissatou Thiamovou. Najväčšia favoritka Jessica Ennisová-Hillová je až tretia.
     
    České duo Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká práve uspelo v prvom sete semifinále ženskej tenisovej štvohry proti švajčiarskemu páru Martina Hingisová/Timea Bacsinszká 7:5 a už je tak len jeden set od svojho druhého olympijského finále. Len pripomínam, že v Londýne české duo H+H vo finále podľahlo sestrám Williamsovým.
     
    Americkí basketbalisti sa momentálne trápia v súboji so Srbskom, nad ktorým na konci tretej štvrtiny vedú len o päť bodov. V minulom zápase sa hviezdne mužstvo okolo Carmela Anthonyho a Kevina Duranta poriadne vytrápilo aj s Austrálčanmi.
     
    Pre tých, ktorí to s nami vydržali až do tejto neskorej nočnej hodiny pripomínam, že už o 20 minút sa rozbehne kvalifikácia žien v hode kladivom aj s našou reprezentantkou Martinou Hrašnovou. Tá bude hádzať v rámci kvalifikačnej skupiny A. Od 03:10 nášho času potom začína hádzať kvalifikačná skupina B.
     
    00:55
    V akcii sú opäť české tenistky, ktoré majú šancu postúpiť do finále ženskej štvorhry. V rovnakej pozícii už dnes neuspel pár Šafářová/Strýcová, ale teraz má možnosť dvojica Hlaváčková/Hradecká, ktorá nastúpila proti Švajčiarkam Hingisovej s Baczinskou.
     
    00:45
    Bronzové medaily z mužskej štvorhry putujú do Spojených štátov amerických. Steve Johnson a Jack Sock porazili v súboji o tretie miesto kanadskú dvojicu Nestor/Pospisil.
     
    00:40
    O hodinu by sa mala rozbehnúť kvalifikácia kladivárok aj s našou Martinou Hrašnovou, ktorá sa predstaví v prvej skupine. Do finále postúpia všetky pretekárky s výkonom nad 72 metrov alebo najlepších dvanásť v súčte oboch skupín. Do tejto atletickej disciplíny sa prihlásilo až 32 žien.
     
    00:20
    Rafael Nadal dnes s určitosťou získa svoju druhú medailu z olympijských turnajov. Španielsky tenista pred chvíľou nastúpil na finálový duel štvorhry po boku svojho krajan Marca Lopez. Nadal pred ôsmimi rokmi v Pekingu vyhral dvojhru.
     
    00:15
    Momentálne prebiehajú súťaže v šerme, tenise, basketbale, plážovom volejbale, pozemnom hokeji a futbale. Pre fanúšikov basketbalu je určite zaujímavý duel medzi Američanmi a Srbmi, v ktorom môže zámorský tím potvrdiť svoju dominanciu.
     
    23:50
    Nemka Angelique Kerberová vyhrala druhý semifinálový duel ženskej dvojhry. V dvoch setoch prevýšila Američanku Madison Keysovú a vo finále narazí na Monicu Puigovú. Keysová bude hrať o tretie miesto proti Češke Kvitovej.
     
    23:25
    Prvýkrát od roku 1904 bol do programu LOH zaradený golf. Po dvoch hracích dňoch je medzi mužmi na prvom mieste Austrálčan Marcus Fraser, ktorý dosiahol skóre -10. Iba o jednu ranu horší je na druhom mieste Belgičan Thomas Pieters, o dve rany viac musel použiť tretí Švéd Henrik Stenson. Golfistov čakajú ešte dva náročné dni, po ktorých spoznáme troch medailistov.
     
    23:20
    Poznáme kompletné zloženie semifinálových dvojíc mužskej tenisovej dvojhry. Ako prvý postúpil medzi štvoricu najlepších Andy Murray, ktorý zdolal Američana Steva Johnsona. Súperom Brita v boji finále bude Kei Nišikori. Japonec bol v zápase proti Gaelovi Monfilsovi na pokraji vypadnutia, keď v tajbrejku tretieho setu prehrával 0:4 aj 3:6, no napokon ho vyhral 8:6 a celý duel 2:1 na sety. V druhom semifinále proti sebe nastúpia Rafael Nadal a Juan Martin Del Potro. Španiel vyradil v troch setoch domáceho Bellucciho, Argentínčan si poradil v dvoch veľmi vyrovnaných dejstvách s Bautistom-Agutom.
     
    22:50
    Druhými semifinalistkami ženského futbalového turnaja sú Nemky, ktoré vyhrali nad Čínou 1:0 vďaka gólu Behringerovej. Pre Číňanky to bol veľmi smolný duel, pretože v 57. minúte dohrala po dvoch žltých kartách striedajúca Šanšan Wangová a v 84. minúte za nepriaznivého stavu nedokázala vyrovnať z penalty Šuang Wangová.
    Monica Puigová a jej obrovská radosť z postupu do finále dvojhry

    Peter Sagan ladil formu na Rio v USA
     
    22:15
    Čínskemu trénerovi futbalistiek sa vôbec nevydarilo polčasové striedanie. Po prestávke poslal do hry Šanšan Wangovú, ktorá stihla za necelých 12 minút na ihrisku nazbierať dve žlté karty, po ktorých nasledovala červená. Číňanky preto musia dohrávať duel proti Nemecku oslabené a po hodine hry držia vyrovnaný stav 0:0
     
    22:10
    Pred chvíľou vyvrcholil súboj o zlato v individuálnej súťaži lukostrelcov. Víťazom sa stal Bon Čan Ku, ktorý vo finále porazil Francúza Valladonta 7:3. Zlatý Kórejčan v prvom eliminačnom kole vyradil nášho reprezentanta Borisa Baláža.
     
    21:50
    Ženský futbalový turnaj už dospel do vyraďovacej fázy a dnes sú na programe všetky štvrťfinálové duely. Prvú miestenku do semifinále si zabezpečili hráčky Švédska, ktoré vyradili USA vďaka výhre 2:1 po penaltách.
     
    21:00
    Posledná slovenská športovkyňa v programe 7. súťažného dňa OH v Riu, kladivárka Martina Hrašnová, zabojuje v kvalifikácii až o 1:40 v noci. Dovtedy vám budeme prinášať predovšetkým zaujímavostí týkajúce sa súťažiacich z iných krajín.
     
    21:00
    Svoje disciplíny dnes absolvovali už štyria slovenskí športovci. Ani jednému sa však výnimočne nedarilo. Danka Barteková v skeete neuspela v kvalifikácii, Jozef Repčík nepostúpil z rozbehov na 800 metrov a Richardovi Nagyovi nevyšli rozplavby na 1500 metrov voľnými spôsobom. Chodec Anton Kučmín nedokázal vylepšiť svoj výkon z Londýna, kde bol na 23. pozícii a dnes skončil na 32. mieste.
     
    20:55
    Chodecká dvadsiatka sa skončila čínskou radosťou, pretože športovci z tejto krajiny obsadili prvé dve miesta. Zlatým medailistom sa stal Zhen Wang, druhá priečka patrí Zelinovi Caiovi. Z bronzu sa teší vďaka novému osobnému rekordu Austrálčan Dane Bird-Smith. Anton Kučmín finišoval na 32. priečke s časom 1:23:17 a mankom 4:03 na víťaza.
     
    20:45
    Peter Sagan bude štartovať v Riu až v rámci programu posledného súťažného dňa. Slovenský cyklista stihol tesne pred odchodom do dejiska OH vyhrať preteky Midweek MTB Race v Park City v americkom Utahu. Triumfoval s veľkým náskokom 6:34 min. pred Geoffom Montaguem.
     
    20:40
    Chodecké preteky mužov na 20 kilometrov sa blížia k svojmu koncu. Anton Kučmín figuruje po 16 kilometroch na 37. mieste.
     
    20:30
    Rozplavby mužov na 1500 metrov voľným spôsobom sú na konci. Richard Nagy obsadil konečnú 34. pozíciu s časom 15:26:48 a na víťazného Taliana Paltrinieriho stratil takmer 42 sekúnd. Slovenského plavca čaká v Riu ešte jedna disciplína. Predstaví sa v diaľkovom plávaní na 10 kilometrov.
     
    20:15
    Anton Kučmín sa postupne posúva dopredu a na medzičase po desiatich kilometroch už figuruje na 40. priečke. Slovenský chodec stráca v polovici trate na lídra 55 sekúnd.
     
    20:10
    Český tenis mal na dosah dve finálové účasti v ženskej časti turnaja, no napokon bude bojovať len o bronz. Po Petre Kvitovej nezvládol semifinálový duel ani pár Šafářová/Strýcová, ktorý podľahol ruskej dvojici Makarovová/Vesninová.
     
    20:05
    Andy Murray vydrel postup do semifinále olympijského turnaja. Britský tenista zdolal Američana Steva Johnsona 2:1 na sety, keď o svojom triumfe rozhodol až v tajbrejku tretieho dejstva. V záverečnom sete Murray dokonca prehrával 3:4 s brejkom, no potom rýchlo zobral svojmu súperovi servis a stále živí nádej na obhajobu zlata.
     
    19:56
    Anton Kučmín pochoduje na 20-kilometrovej trati. Na treťom medzičase na 6. kilometri mu patrí 48. pozícia. Na lídra, Brita Tima Boswortha, stráca 26 sekúnd.
     
    19:53
    Richard Nagy už vyplával z bazéna. Vo štvrtej rozplavbe skončil na predposlednej siedmej priečke, pričom bol dlho ôsmy. S časom 15:26:49 však určite nepostúpi do finále.
     
    19:34
    Prvou finalistkou ženskej tenisovej dvojhry sa stala senzačne Portoričanka. Monica Puigová zdolala v semifinále Česku Petru Kvitovú 6:4, 1:6, 6:3 a už teraz ma istotu zisku medaily.
    Aktuálna medailová bilancia krajín
     
    Podrobný on-line prenos z celých pretekov chodcov na 20 kilometrov vám prinesieme na našom webe.
     
    19:20
    Už o desať minút sa postaví na štart náš prvý chodec na OH v Rio de Janeiro. Antona Kučmína čaká trať dlhá 20 kilometrov. Spolu s ním bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie 73 športovcov.
     
    On-line prenos z rozplávb na 1500 metrov voľným spôsobom nájdete aj na našom webe.
     
    19:10
    Momentálne prebieha druhá rozplavba na 1500 metrov voľným spôsobom. Zo 46 plavcov však postúpi do finále len najlepšia osmička. Richard Nagy už bol veľmi blízko k prieniku do finále na dlhej polohovke, ale skončil tesne deviaty.
     
    19:00
    Obhajca zlata z tenisovej dvojhry mužov v Londýne si skomplikoval cestu za postupom do semifinále. Andy Murray vyhral proti Američanovi Stevovi Johnsonovi prvý set jasne 6:0, ale druhý prehral 4:6, a tak o víťazovi rozhodne až tretie dejstvo.
     
    18:45
    Rozplavby na 1500 metrov voľným spôsobom sú už v plnom prúde. Slovenský plavec Richard Nagy skočí do bazéna vo štvrtej rozplavbe, ktorá je naplánovaná na 19:34.
     
    18:30
    Zatiaľ čo Slovensko už nemá svoje zastúpenie na olympijskom tenisovom turnaji, české ženy sú stále v hre o cenné kovy. V semifinále dvojhry bojuje Petra Kvitová proti Portoričanke Puigovej, s ktorou prehrala prvý set. Vo štvorhre však vedie pár Šafářová/Strýcová nad ruským duom Makarovová/Vesninová 3:1 v prvom sete.
     
    18:15
    Prvým dvom slovenským športovcov v programe 7. súťažného dňa sa príliš nedarilo. Bežec Jozef Repčík skončil v rozbehoch na 800 metrov až na 45. priečke a strelkyňa Danka Barteková neprešla cez kvalifikačné sito skeetu. Bilanciu Slovákov môže už čoskoro vylepšiť plavec Richard Nagy, ktorý sa postaví na štart rozplávb na 1500 metrov voľným spôsobom.
     
    18:05
    Danka Barteková obsadila v kvalifikácii ženského skeetu 16. priečku, keď trafila 64 zo 75 letiacich terčov. Slovenská strelkyňa tak neobháji bronz z predchádzajúcich OH v Londýne. V konkurencii 21 pretekárok bolo horších už iba päť žien.
     
    17:45
    Kvalifikácia ženského skeetu sa pomaly blíži ku koncu. Slovenská strelkyňa Danka Barteková momentálne absolvuje svoju poslednú tretiu sériu, ktorá pre ňu bude znamenať koniec na OH v Riu.
     
    17:41
    Z atletických súťaží sú momentálne v akcii len sedembojárky, ktoré stále pokračujú v skoku do výšky. Kým Jessica Ennisová-Hillová bez zaváhania prekonala aj výšku 1,83, Češky Kateřina Cahová (1,80) a Eliška Klučinová (1,83) sa s touto disciplínou už rozlúčili. Veľkou súperkou Ennisovej-Hillovej v tejto disciplíne by mala byť Belgičanka Nafissatou Thiamová.
     
    17:37
    V súťaži boxerov práve prebieha semifinále v kategórii do 49 kilogramov. Prvým finalistom sa stal Herney Yurberjen Martinez z Kolumbie. Jeho súperom bude jeden z dvojice Hasnaboj Dusmatov (Uzbekistan) – Miguel Nico Hernandez (USA).
     
    17:31
    Vo vodnom póle dnes zatiaľ favorizovaní Maďari rozdrvili Japoncov 17:7 a Chorváti si napokon poradili s Talianskom 10:7.
     
    17:29
    Napínavý zápas sa hrá v turnaji pozemných hokejistiek, kde pred malou chvíľou Novozélanďanky vyrovnali na 1:1 v súboji s Holanďankami.
     
    17:26
    Eliška Klučinová prvýkrát pochybila na výške 1,83m a poradím skupiny A v skoku do výšky v rámci ženského sedemboja sa tak trochu prepadla. Vedie stále Jessica Ennisová-Hillová, v skupine B je najlepšie Jeniffer Oeserová z Nemecka.
     
    17:24
    V šerme práve prebiehajú aj semifinálové boje v tímovej súťaži fleretu. V prvom semifinále sa stretli Taliansko a Francúzsko a v druhom Rusko a USA.
     
    17:21
    Tak a konečne máme za sebou aj kvalifikačnú skupinu A mužov v hode diskom. Splniť kvalifikačný limit sa podarilo len Piotrovi Malachowskemu a Lukasovi Weisshaidingerovi. Ostatných desať diskárov tak postupovalo na základe výkonu.
     
    17:15
    V jazdeckej súťaži v drezúre tímov to majú za sebou už tri reprezentácie. Na čele sú Holanďania pred Švédmi a Dánmi. Čaká sa ešte na výkony USA, Nemecka a Veľkej Británie.
     
    17:12
    V treťom rozbehu žien na 100 metrov sme sa konečne dostali pod 12 sekúnd. Postupujúcimi pretekárkami sú Malťanka Charlotte Wingfieldová a reprezentantka Konga Cecilia Boueleová.
     
    17:06
    Z druhého rozbehu žien na 100 metrov postupujú Sunayna Wahiová zo Surinamu a Patricia Taeaová z Britských Cookových ostrovov.
    Almaz Ayanaová zabehla skvelý svetový rekord na 10 000 metrov.

     
    17:01
    V skoku do výšky sedembojárok sme sa dostali už na výšku 1,80m a Češka Eliška Klučinová stále dokáže konkurovať Jessice Ennisovej-Hillovej.
     
    16:58
    Začali sa aj rozbehy žien na 100 metrov. Z toho prvého do semifinále postupujú reprezentantky Sierry Leone Hafsatu Kamaraová, respektíve Fidži Sisila Seavulaová.
     
    16:55
    Prebieha už aj druhý zápas dnešného programu hádzanárskeho turnaja žien a duel medzi Švédskom a Holandskom sľubuje zaujímavý priebeh.
     
    16:53
    Domáce reprezentantky v plážovom volejbale Agatha s Barbarou práve v osemfinále ženského turnaja vyprevadili z kurtu Wangová/Yueová s debaklom 21:12, 21:16 a postupujú medzi najlepších osem párov turnaja.
     
    16:47
    Po druhej časti kvalifikácie je Danka Barteková až na 16. priečke a na postupovú 6. pozíciu stráca už štyri presné výstrely. Toto už nevyzerá vôbec dobre!
     
    16:45
    Tak si to predstavte! Prvá atletická finálová disciplína na olympiáde v Riu de Janeiro a hneď je z toho svetový rekord! Etiópska bežkyňa Almaza Ayanaová zvládla 10 000 metrov za 29:17.45 min., čím prekonala 23-ročný rekord Číňanky Yun Xia Wan! Tak to nám tá atletika pekne začína! Na druhom mieste skončila Keňanka Cheruiyotová a bronzovú medailu si odnáša legenda tohto športu Tirunesh Dibabaová.
     
    16:40
    V skoku do výšky medzi sedembojárkami si zatiaľ veľmi dobre vedie česká reprezentantka Kateřina Cachová aj Eliška Klučinová. Prvá menovaná má zatiaľ zapísané tri úspešné pokusy a výšku 1,74m, Klučinová už prekonala aj 1,77m.
     
    16:36
    Momentálne máme zo Slovákov v akcii len Danku Bartekovú. Najbližšie sa budeme až od 18:40 sústrediť na plavecký bazén, kde sa vo štvrtej rozplavbe na 1500 metrov voľným spôsobom predstaví slovenský reprezentant Richard Nagy.
     
    16:34
    Danke Bartekovej sa v kvalifikácii vôbec nedarí a momentálne jej patrí až 15. priečka!
     
    16:30
    Bežkyne na 10 000 metrov už majú za sebou polovicu trate, zatiaľ je to podľa očakávaní jasná záležitosť afrických vytrvalkýň.
     
    16:29
    Olympijským víťazom v streľbe z pušky na 50 metrov sa stal Nemec Henri Junghänel. Ten na striebornú pozíciu odsunul Juhikórejčana Jong Hyun Kima. Bronz putuje do Ruska zásluhou Kiriila Grygoriana.
     
    16:27
    V turnaji plážového volejbalu sa práve rodí debakel na úkor čínskeho páru Wangová/Yueová. Tie totiž prvý set proti domácim reprezentantkám Agathe a Barbare prehrali vysoko 21:12 a aj v tom druhom zatiaľ ťahajú za kratší koniec.
     
    16:20
    Vo vodnopólovom turnaji mužov sa aktuálne hrá zaujímavý duel medzi Talianskom a Chorvátskom. Na začiatku štvrtej štvrtiny vedú Chorváti 8:7.
     
    16:19
    Tak pozor! Danke Bartekovej sa v druhej sérii absolútne nedarí a z prvých deviatich výstrelov už dvakrát minula! Jej akutálne štrnáste miesto by na semifinále ani zďaleka nestačilo.
     
    16:18
    Vo veslárskych a skifárskych súťažiach sa dnes zatiaľ rozdalo päť sád medailí, čakajú nás ešte tri finále.
     
    16:14
    Konečne sa v druhej sérii kvalifikácie skeetarok dostala "k slovu" aj Danka Barteková!
     
    16:14
    Práve odštartovala aj prvá atletická finálová disciplína olympijských hier v Riu de Janeiro – beh žien na 10 000 metrov.
     
    16:12
    Sedembojárky už absolvujú svoju súťaž v skoku do výšky a zatiaľ sa príliš nechybuje. Jedinou pretekárkou, ktorá sa trochu trápi je Lotyška Laura Ikaunieceová.
     
    16:09
    Strieľa sa momentálne aj vo finále pušky mužov na 50 metrov v polohe ležmo.
     
    16:03
    V prvom zápase dnešného hádzanárskeho programu napokon domáca Brazília zdolala Angolu 28:24.
     
    16:02
    Posledný rozbeh na 800 metrov vyhral Francúz Bosse pred Etiópčanom Amanom a Allžírčanom Belferarom.
     
    16:00
    Pred malou chvíľou sa skončila kvalifikácia guliarok a keďže limit splnilo len šesť atlétiek, ďalších šesť postupovalo podľa kvality výkonu. Finále je na programe o 03:00 nadránom nášho času.
     
    15:56
    Na druhú disciplínu v týchto chvíľach nastupujú sedembojárky, ktoré čaká skok do výšky.
     
    15:54
    Šiesty rozbeh na 800 metrov vyhral Kanaďan Brandon McBride pred Marcinom Lewandowskim z Poľska a Írom Markom Englishom. Nasledovať bude už len posledný rozbeh a budeme poznať zoznam všetkých semifinalistov.
     
    15:47
    Jozef Repčík bežal celkom dobre takticky, avšak vo veľmi ťažkej konkurencii obsadil s časom 1:49.95 šieste miesto, čo na postup nestačí. Obrovským šokom je vypadnutie reprezentanta Botswany Nijela Amosa, ktorý skončil až za našim reprezentantom. Z tohto rozbehu napokon postupujú Alžírčan Makhloufi, Maročan Smaili a Talian Benedetti.
     
    15:44
    Jozef Repčík začal svoj rozbeh, tak držte palce!
     
    15:43
    V mužskom turnaji lukostrelcov už dnes spoznáme olympijských medailstov. Práve prebieha posledný osemfinálový súboj.
     
    15:41
    Medzitým v kvalifikácii skeetarok začala druhá časť kvalifikácie. Danka Barteková si na svoje výstrely opäť chvíľu bude musieť počkať.
     
    15:40
    V kvalifikácii hodu diskom sa zatiaľ trochu trápi Estónec Gerd Kanter, ktorý ani tretím pokusom neprehodil kvalifikačný limit 65,50m.
     
    15:38
    Štvrtý rozbeh na 800 metrov ovládol ďalší Keňan Alfred Kipketer pred dánskym pretekárom Andreasom Bubem a Alžírčanom Yassinem Hethatom. V ďalšom rozbehu už uvidíme aj slovenského reprezentanta Jozefa Repčíka!
     
    15:36
    Medzi kladivárkami poznáme už polovicu obsadenia z dvanásťčlenného finále. Najlepší výkon zatiaľ predviedla Valerie Adamsová (19,74m).
     
    15:34
    Ďalším zo zaujímavých športov na letných olympijských hrách je jazdectvo. V ňom práve prebieha finále tímovej súťaže v drezúre.
     
    15:32
    Tretí rozbeh osemstovkárov ovládol najväčší favorit na zlato David Rudisha, ktorý postupuje spoločne s Rynardom van Rensburgom (JAR) a Britom Michaelom Rimmerom.
     
    15:29
    V druhom rozbehu na 800 metrov triumfoval favorit Adam Kszczot pred Fergusonom Cheruiyotom Rotichom z Kene a Andresom Arroyom z Portorika.
     
    15:26
    V kvalifikácii žien vo vrhu guľou to ide ako po masle a už poznáme štyri z dvanástich finalistiek. Nezaváhali najväčšie favoritky Valerie Adamsová z Nového Zélandu ani Nemka Christina Schwanitzová. Kvalifikačný limit je 18,40m.
     
    15:21
    Prvý rozbeh na 800 metrov ovládol Aynaleh Souleiman z Džibuti pred Amelom Tukom z Bosny a Hercegoviny a Američanom Borisom Berianom. Práve táto trojica postupuje do semifinále.
     
    15:18
    Na olympijskej strelnici sa skončila prvá časť kvalifikácie skeetarok. Jej priebeh bol maximálne vyrovnaný. Danka Barteková na 13. mieste stráca na postupovú šesticu len jediný bod a na vedúcu Talianku Dianu Bacosiovú sú to dva terče.
     
    15:16
    V ženskom hádzanárskom turnaji, ktorý je tento rok plný prekvapení, sa momentálne hrá zaujímavý duel medzi Angolou a domácou Brazíliou a po prvom polčase je stav nerozhodný 13:13.
     
    15:13
    Rozbehy mužov na 800 metrov môžete sledovať na tomto linku.
     
    15:10
    Piotr Malachowski sa druhým pokusom kvalifikoval do finále diskárov. Rakušana Weisshaidingera prehodil o tri centimetre do finále pôjde s výkonom 65,89m.
     
    15:09
    Atletický program ide poriadne rýchlo a začala sa už aj kvalifikácia žien vo vrhu guľou.
     
    15:08
    O malú chvíľu sa začínajú aj rozbehy mužov v behu na 800 metrov. V rozbehu číslo 5 nastúpi aj slovenský reprezentant Jozef Repčík.
     
    15:07
    Po prvej zo siedmich disciplín ženského sedemboja vedie favorizovaná Britka Jessica Ennis-Hillová, ktorá vďaka výkonu 12,84s získava 1149 bodov. Druhá je Akela Jonesová z Barbadosu s 1124 bodmi.
     
    15:00
    Nie najlepšie správy prinášame zo strelnice, kde Danka Barteková minula už dva terče a momentálne je až na 12. mieste.
     
    14:59
    Prvým diskárom, ktorému sa podarilo kvalifikovať do finále, je Rakušan Lukas Weisshaidinger. Tomu sa podarilo svoj disk hodiť do vzdialenosti 65,86m.
     
    14:54
    Po prvej sérii kvalifikačnej skupiny A v hode diskom je na čele najväčší favorit na zlato Poliak Piotr Malachowski výkonom 64,69m. Kvalifikačný limit na postup do finále je však až 65,50m.
     
    14:44
    Slovenská strelkyňa začala výborne, keď zostrelila prvých deväť terčov.
     
    14:39
    Medzitým sa k svojim kvalifikačným výstrelom v prvej sérii dostala konečne aj Danka Barteková a začala výborne, keď trafila prvé tri holuby.
     
    14:36
    Na atletickom štadióne to všetko svojou kvalifikáciou otvorili muži – diskári. Začína sa však už aj ženský sedemboj. Prvou disciplínou je tradične beh na 110 metrov cez prekážky.
    Ak by bol Michael Phelps krajinou, v medailovej bilancii Ria 2016 by bol na desiatom mieste.

     
    14:31
    Atletické súťaže sa v Riu práve v týchto chvíľach ešte len rozbiehajú, no už pred ich začiatkom prišla jedna veľmi nepríjemná správa. Bulahrská steeplarka Silvia Daneková (3000 metrov cez prekážky) mala pozitívny dopingový test na EPO a v na tejto olympiáde sa tak nepredstaví.
     
    14:19
    V kvalifikácii skeetarok na svoj prvý výstrel stále čaká Danka Barteková, ktorá je členkou až poslednej štvrtej kvalifikačnej skupiny.
     
    14:17
    V RIu sa nám to pekne rozbieha. Začal sa už aj vodnopólový, lukostrelecký a šermiarsky program. Posledné dva menované športy majú dnes na programe tímové súťaže.
    Danka Barteková sa na dnešné preteky tešila.
     
    14:02
    Tak a je to tu! Odštartovala kvalifikácie žien v streleckej disciplíne skeet aj s našou Dankou Bartekovou! Držte palce!
     
    13:39
    Už len 20 minút nás delí od začiatku kvalifikácie v skeete žien, v ktorej sa predstaví aj naša veľká medailová nádej a vlajkonosička z otváracieho ceremoniálu Danka Barteková!
     
    13:32
    Nepriaznivé počasie poriadne narušilo program veslárskych súťaží. Dnes však na Jazere Rodriga de Freitasa panujú priaznivé podmienky, a tak sa môžu rozdať medaily tak vo veslárskych, ako aj skifárskych disciplínach. Aj ich súťaže sa práve rozbiehajú.
     
    13:27
    Rýchlym tempom pokračujú aj futbalové turnaje. Už dnes majú ženy na programe štvrťfinálové duely. Američanky budú favoritkami v súboji so Švédskom, podobne aj Nemky proti Číňankám. O niečo vyrovnanejší priebeh sľubuje štvrťfinále medzi Kanadou a Francúzskom, no a celý dnešný futbalový program uzavrie súboj domácich Brazílčaniek s Austráliou.
     
    13:06
    Práve sa rozbieha aj druhý deň základných skupín badmintonového turnaja. Jeho zápasy budú prebiehať počas celého siedmeho súťažného dňa olympiády.
     
    12:52
    Štvrťfinálové dvojice mužskej tenisovej dvojhry:

    Steve Johnson (USA) – Andy Murray (Veľká Británia)
    Juan Martin Del Potro (Arg) – Roberto Bautista Agut (Španielsko)
    Gael Monfils (Francúzsko) – Kei Nišikori (Japonsko)
    Rafael Nadal (Španielsko) – Thomaz Bellucci (Brazília)
     
    12:41
    V tenisovom turnaji dnes spoznáme držiteľov medailí v mužskej dvojhre (finále: Tecau/Mergea – Lopez/Nadal), ale aj finalistky ženskej dvojhry a štvorhry a semifinalistov mužskej dvojhry. Ak nezasiahne počasie, tenisový program sa rozbieha o 17:00.
     
    12:20
    Mimoriadne bohatým programom sa dnes konečne rozbiehajú aj súťaže v kráľovnej športu atletike. Už dnes dokonca spoznáme držiteľov a držiteľky olympijských medailí v behu na 10 000 metrov žien, rovnako tak vo vrhu guľou žien, ale aj chôdzi na 20 kilometrov mužov, v ktorej sa predstaví aj náš Anton Kučmín.
     
    12:10
    Ako si bude Danka Barteková v kvalifikácii počínať, tak to môžete sledovať na našom webe.
     
    12:07
    Nás však bude ako prvá enormne zaujímať kvalifikácia žien v streleckej disciplíne skeet. Tu totiž obhajuje bronzovú medailu z Londýna 2012 slovenská strelkyňa Danka Barteková. Kvalifikácia odštartuje od 14:00.
     
    12:05
    Už o necelú pol hodinu začnú svoj druhý deň súťaže golfisti. Po prvom dni je na tom najlepšie Austrálčan Marcus Fraser, ktorý včera zaznamenal skvelý výsledok osem rán pod par ihriska a pred svojimi ďalšími prenasledovateľmi má náskok troch rán.
     
    12:01
    Začína sa náš prenos z prehľadu súťaží v rámci siedmeho súťažného dňa na XXXI. letných olympijských hrách!
    Finálový dohmat Manuelovej a Oleksiakovej.

     
    Na záver sumáru včerajšieho dňa sa ešte vrátime do plaveckých bazénov. Tam totiž došlo ku kurióznej situácii, keď v pretekoch žien voľným spôsobom na 100 metrov museli udeliť až dve zlaté medaily. Aby toho nebolo málo, Američanka Simone Manuelová a Kanaďanka Penny Oleksiaková dohmatli obe v novom olympijskom rekorde 52,70. Navyše Manuelová sa stala vôbec prvou Afroameričankou, ktorá získala zlato na olympijských hrách v individuálnych plaveckých disciplínach.
    Rugbisti Fidži sa tešia z historického zlata pre svoju krajinu.

     
    V Riu zažívajú obnovenú olympijskú premiéru dva športy. Kým súťaže v golfe sa včera ešte len prvým dňom rozbehli, tak turnaj v takzvanom sedmičkovom rugby vyvrcholil finálovým zápasom. A reprezentanti Fidži v ňom napísali krásny športový príbeh. Pre tento malý ostrovný štátik totiž získali vôbec prvú olympijskú medailu v histórii a hneď z toho bolo zlato! Vo finále si poradili s Veľkou Britániou suverénne 43:7.
     
    Z ďalších súťaží určite stojí za zmienku zlatá medaila pre juhokórejskú lukostrelkyňu Hye Jin Čang či ďalší skvelý výkon novozélandskej veslárskej dvojice Hamish Bond/Eric Murray, ktorí v disciplíne dvojka bez kormidelníka v posledných rokoch len ťažko hľadajú konkurenciu.
     
    V plaveckých bazénoch zatiaľ jednoznačne vládne Michael Phelps. Najúspešnejší olympionik všetkých čias dnes v noci víťazstvom v polohových pretekoch na 200 metrov získal už svoju neuveriteľnú 22. zlatú olympijskú medailu v kariére.
     
    Mimoriadne sa však darí aj českým tenistkám. Petra Kvitová vo dvojhre a páry Šafářová/Strýcová, Hlaváčková/Hradecká v ženskej štvorhre postúpili už do semifinále. Česko tak má už istú minimálne jednu tenisovú medailu. Hradecká si navyše zahrá po boku Radka Štěpánka štvrťfinále zmešanej štvohry, keďže ich súperi Rafael Nadal s Garbiñe Muguruzaovou na zápas osemfinálového prvého kola včera vôbec nenastúpili.
     
    Obrovská radosť včera neskoro večer nášho času zavládla vo výprave Českej republiky. Ich vlajkonosič z otváracieho ceremoniálu, judista Lukáš Krpálek totiž pre našich západných susedov vybojoval zlatú medailu v kategórii do 100 kilogramov. Vo finále si Krpálek poradil s momentálnou svetovou jednotkou v tajeto kategórii Azerbajdžancom Elmarom Gasimovom na ippon, keď ho dokázal na zem zložiť 27 sekúnd pred uplynutím časového limitu.
     
    Veľkú smolu naopak mala Jana Dukátová, ktorú dotyk pádla s bránkou číslo 21 odsunul na konečné nepopulárne štvrté miesto. Janku tento dotyk mimoriadne mrzel. Sama sa dokonca vyjadrila, že takto sklamaná snáď ešte nikdy nebola. Víťazkou kategórie K1 ženy sa napokon stala španielska kajakárka Maialen Chourrautová.
    Takto sa včera v Slovenskom dome oslavoval skvelý triumf našich zlatých bratrancov Škantárovcov
     
    Začíname na divokej vode v olympijskom stredisku vodného slalomu na Bielej vode. Slovensko sa práve tu totiž dočkalo prvej zlatej olympijskej medaily od Pekingu 2008. Zaslúžili sa o ňu fantastickým výkonom bratranci Ladislav a Peter Škantárovci v disciplíne C2, keď ich finálová jazda nemala žiadnu chybu a s časom 101,58s na druhé miesto odsunuli britskú posádku Florence/Hounslow. Bronz putuje do Francúzska zásluhou dvojice Klauss/Peche.
     
    Dobré ráno všetkým športovým fanúšikom na Slovensku! Siedmy súťažný deň na hrách XXXI. letnej olympiády v Riu de Janeiro sa rozbieha až o pár hodín, a tak si dovtedy pripomenieme najzaujímavejšie okamihy zo včerajška.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítame Vás pri sledovaní nášho pravidelného denného prehľadu z diania na XXXI. letných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiru. Tie majú dnes pred sebou siedmy súťažný deň a zo slovenských reprezentantov sa v ňom predstavia najmä atléti, ale aj strelkyňa Danka Barteková či plavec Richard Nagy.


    Na Olympijskom štadióne sa rozbiehajú atletické súťaže a hneď v prvý deň bojov o olympijské medaily v kráľovnej športu budú v akcii aj slovenskí reprezentanti. V rozbehu behu na 800 metrov sa predstaví Jozef Repčík, chôdza na 20 kilometrov čaká Antona Kučmína, no a neskoro v noci nášho času čaká kvalifikácia aj kladivárku Martinu Hrašnovú. Okrem atlétov sa do boja o obhajobu bronzu z Londýna 2012 pustí aj skeetarka Danka Barteková a plavec Richard Nagy absolvuje rozplavby na 1500 metrov voľným spôsobom.

    Včera nám obrovskú radosť opäť priniesol olympijský kanál, z ktorého dokázali bratranci Ladislav a Peter Škantárovci fantastickou čistou a nesmierne rýchlou jazdou na svojom kanoe vyloviť zlatú medailu. Vôbec prvú pre Slovensko z letných olympijských hier od Pekingu 2008. Skvelý výkon predviedla aj Jana Dukátová v „kájednotke“. Slovenskú kajakárku však o cenný kov obral jeden miniatúrny dotyk s jednou z bránok a napokon sa tak musela uspkojiť so štvrtým miestom. S tenisovým turnajom sa rozlúčil aj náš posledný zástupca Andrej Martin. Ten síce v osemfinále proti Japoncovi Keiovi Nišikorimu statočne bojoval, napokon však na svetovú sedmičku nestačil pomerom 2:6,2:6.

    Tak držte našim reprezentantom palce spolu s nami!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Tomáš Lengyel

    Jakub Kocourek

    Odkazy na priame prenosy:
    14:00 Danka Barteková skeet (kvalifikácia)
    15:10 Jozef Repčík rozbehy 800m
    18:40 Richard Nagy rozplavby 1500m voľným spôsobom
    19:30 Anton Kučmín chôdza na 20km
    *1:40 Martina Hrašnová hod kladivom (ženy, kvalifikácia)