50 m voľným spôsobom - semifinále (muži) Vítěz.: F. Manadou (FRA) (kon.) | 200 m prsia - finále (ženy) Vítěz: R.Kanetová (JPN) (kon.)
200 m znak - finále (muži) Vítěz.: R. Murphy (USA) (kon.) | 200 m znak - semifinále (ženy) Vítěz: K. Hosszuová (HUN) (kon.)
200 m polohové preteky - finále (muži) Vítěz: M. Phelps (USA) (kon.) | 100 m voľným spôsobom - finále (ženy) Vítěz: S. Manuelová (USA), P. Oleksiaková (CAN) (kon.)
100 m motýlik - semifinále (muži) J. Schooling (SIN) (kon.) | 50 m voľným spôsobom - rozplavby (ženy) Vítěz: P. Blumeová (DEN) (kon.)
1500 m voľným spôsobom - rozplavby (muži) sk Gregorio Paltrinieri (ITA) (kon.) | 4x100 m polohové preteky - rozplavby (ženy) Vítěz: USA (kon.)
4x100 m polohové preteky - rozplavby (muži) Vítěz: Velká Británie (kon.)
koniec udalosti
1500 m voľným spôsobom - rozplavby (muži)

Gregorio Paltrinieri (ITA)

Piatok 12.08.2016, 18:40 • Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazílie • Olympijské hry - plávanie
     
    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého večera! (20:35:47)
     
    Tento pretek je už teda na svojom konci, do finále postupuje prvých 8 plavcov podľa najlepšieho času! Náš Richard Nagy napokon skončil na 34. mieste a tak do finále nepostupuje. Jan Micka z Česka síce vyhral štvrtú rozplavbu, ale napokon sa umiestnil na končenom 12. mieste a tak ani on do finále nepostupuje!

    Postupujúci do finále:
    Gregorio Paltrinieri (ITA)
    Connor Jaeger (USA)
    Jordan Wilimovsky (USA)
    Mack Horton (AUS)
    Gabriele Detti (ITA)
    Damien Joly (FRA)
    Damien Joly (FRA)
    Henrik Christiansen (NOR)
    Ryan Cochrane (CAN)
     
    Rozplavby sa práve skončili!
     
    6
    Skončila sa posledná šiesta rozplavba! Jej víťazom sa napokon predsa len stal Paltrinieri z Talianska s časom 14:44.51 čo je najlepší čas dnešného preteku! Druhý skončil Jaeger z USA s časom 14:45.74 a tretie miesto napokon patrí McLaoughlinovi z Austrálie s časom 14:56.02!
     
    6
    Paltrinieri to však v boji o prvé miesto nebude mať napokon ľahké, pretože Jaeger na neho stráca len minimum! McLaoughlin momentálne zaujal tretiu pozíciu.
     
    6
    Na prvom mieste sa aj naďalej drží Paltrinieri, zaujímavý je však boj u druhé a tretie miesto, kde sa mená plavcov neustále menia. Uvidíme, ako napokon táto rozplavba dopadne.
     
    6
    Máme tu zmenu poradia! Na prvé miesto sa dostáva Paltrinieri, ktorý je úradujúci majster sveta, druhé miesto patrí Jaegerovi z USA a tretí je Romančuk z Ukrajiny. Avšak jednotlivé straty sú veľmi malé a tiež nás zrejme čaká veľmi vyrovnaná rozplavba.
     
    6
    Posledná šiesta rozplavba je už v plnom prúde, v jej úvode sa na prvé miesto dostáva McLaoughlin z Austrálie, druhý je Akram z Egypta a tretie miesto patrí Talianovi Paltrinieriovi.
     
    6
    Začína sa posledná šiesta rozplavba! Po tejto rozplavbe budeme vedieť mená plavcov, ktorí postúpia do finále. Pripomíname, že ich postupuje 8 podľa najlepších časov.
     
    5
    Piata rozplavba sa skončila! Jej víťazom sa napokon stáva Wilimovsky z USA s časom 14:48.23, druhý skončil Horton z Austrálie s časom 14:48.47 a tretí napokon Detti z Talianska s časom 14:48.68!
     
    5
    Táto rozplavba je napokon veľmi zaujímavá! Wilimovsky sa prepracoval už na prvé miesto, Cochrane napokon druhý a tretí je Francúz Joly. Zatiaľ je to najvyrovnanejšie rozplavba tohto preteku!
     
    5
    Približne za polovičkou tejto rozplavby sa o slovo prihlásil nečakane Američan Wilimovsky, ktorý sa prepracoval až na druhé miesto! Cochrane sa však stále drží na prvom mieste a narastá aj jeho náskok.
     
    5
    Tak na prvých dvoch miestach sa zatiaľ nič nezmenilo, ale zaujímavé to je v boji o tretie miesto, na ktoré sa tlačí Horton z Austrálie.
     
    5
    V úvode piatej rozplavby sa do vedenia dostáva Cochrane z Kanady. Druhé miesto zatiaľ patrí Sunovi z Číni a tretí je Detti z Talianska. Náskok prvého plavca je však malý.
     
    5
    Začala sa nám predposledná piata rozplavba! Uvidíme, kto napokon vyhrá túto rozplavbu.
     
    4
    Štvrtá rozplavba sa skončila! Jej víťazom sa napokon stáva Jan Micka z Česka s časom 14:58.69 a má tak nakročené ku postupu do finále! Druhý skončil Potapov z Ruska s časom 15:00.99 a tretí skončil Frolov z Ukrajiny s časom 15:04.61! Náš Rišo Nagy skončil napokon s časom 15:26.48 na 7. mieste a tak do finále nepostupuje!
     
    4
    Na prvom mieste sa tesne pred koncom stále drží Micka, druhý je Potapov a tretí Frolov. Rišo Nagy sa posúva na siedme miesto.
     
    4
    Ďaľšie zmena v poradí, z ktorej majú Česi určite veľkú radosť! Na prvé miesto sa totižto dostáva Micka, druhé miesto patrí Frolovi a tretí je Wojdak. Rišo Nagy je stále posledný.
     
    4
    A máme tu zmenu v poradí štvrtej rozplavby! Na prvé miesto sa dostáva Wojdak, druhý je Ukrajinec Forlov a na tretie miesto sa dostáva Čech Micka! Rišo Nagy je však žiaľ stále posledný.

    Miroslav Revaj

    Štartovná listina
    Rozplavba 1
    Wesley Roberts (COK)
    Matt Hutchins (NZL)
    Oussama Meloouli (TUN)
    Mihaljo Ceprkalo (BIH)
    Welson Sim (MAS)
    Felipe Tapia (CHI)

    Rozplavba 2
    Miguel Valente (BRA)
    Ricardo Vargas Jacobo (MEX)
    Brandonn Almeida (BRA)
    Ilja Družinin (RUS)
    Kristof Rasovszky (HUN)
    Marcelo Alberto Acosta Jimenez (ESA)
    Martin Naidich (ARG)
    Martin Bau (SLO)

    Rozplavba 3
    Matthew Mark Mayer (RSA)
    Esteban Enderica (ECU)
    Antonio Arroyo Perez (ESP)
    Nicolas D´Oriano (FRA)
    Anton Ipsen (DEN)
    Mateusz Sawrymoxicz (POL)
    Marc Sanchez Torrens (ESP)
    Teahwan Park (KOR)

    Rozplavba 4
    Jaroslav Potapov (RUS)
    Felix Auboeck (AUT)
    Jan Micka (CZE)
    C´-ao Čhiou (CHN)
    Pal Jönsen (DEN)
    Wojciech Wojdak (POL)
    Sergej Frolov (UKR)
    Richard Nagy (SVK)

    Rozplavba 5
    Tim Shuttleworth (GBR)
    Henrik Christiansen (NOR)
    Jordan Wilimovsky (USA)
    Mack Horton (AUS)
    Gabriele Detti (ITA)
    Ryan Cochrane (CAN)
    Jang Sun (CHN)
    Damien Joly (FRA)

    Rozplavba 6
    Stephen Milne (GBR)
    Ahmed Akram (EGY)
    Jack McLaoughlin (AUS)
    Gregorio Paltrinieri (ITA)
    Connor Jaeger (USA)
    Michaljo Romančuk (UKR)
    Gergely Gyurta (HUN)
    Florian Wellbrock (GER)